!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem bardzo anty wszelkiej chemii ale akurat z chusteczek korzystalam przy kazdymndziecku, nadal korzystam i bede.
Wygoda. Moj dzieci odparzenie mialy pare razy tylko, na zadne pieluszki nie mialy uczulenia, kremy stosowalam bardzo sporadyczni (na tyle ze mam jeszcze tubki po pierwszym dziecku😄)
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Ja miałam chusteczki kupione ale rzeczywiście używałam na początku ciepłej wody i wacikow, do tego delikatne mydełko szare. Miałam nawet takie w pudełku starte na tarce. W domu to było wygodne ale chusteczki brama na wyjścia i wyjazdy.
-
A teraz przy większym dziecku to chusteczki używam tylko do wytarcia rąk i buzi. Po kupie wkładam go pod zlew lub prysznic i po sprawie.
-
nick nieaktualnyChmurka, jesli chodzi i pieluchy to u mnie najlepiej sprawdzila się tetra. Kupilam i flanelowe i muslinowe i takie z ceratką. I leżą 🙈
Teraz kupię tylko tetrę, ale chce wypróbować tą od mamyginekolog, ponoc swietna gatunkowo, a wazne jest, żeby moz A było prac w wysokich temperaturach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 11:20
Chmurka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa używałam mokrych chusteczek Beabydream, ogilnie jestem za wygodą, ale unikam produktow z niepotrzebnie długim składem.
Moj syn ma AZS i nic mu przy nich nie było, ale polecam blog Srokao - dziewczyna robi swietne analizy kosmetykow pod wzgledem składu i to mi wielokrotnie pomogło przy wyborze wszelkiego rodzaju kremów, chusteczek, żeli do mycia, no calej chemii. Sa analizy produktoe dla dzieci, dla kobiet w ciazy i mam karmiącychChmurka lubi tę wiadomość
-
Natalii cała seria z babydream jest dobre A wg mnie. Ja używam razem z synem żelu do mycia cały czas I bardzo sobie chwale.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o pampersy - potwierdzam! Ja kupiłam oryginalne Pampers i całe szczęście że tylko jedna małą paczkę bo mąż do szpitala szybko dowoził mi Dady. Po Pampers miala okropnie czerwona dupkę. Zresztą ja jakoś nigdy nie mogłam się do Pampers przekonać bo nawet po nocy nam przeciekały więc u nas Dady zdecydowanie.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja tylko nie lubie jak chisteczki sa perfumowane, bardzo mi to przeszkadza. Ja kupuje od lat (matko jak to brzmi) pieluchy i chusteczki w Aldim ale tak jak pisalam akurat moje dzieci nie mialy problemow z zadnymi innymi (dady, pamperss,lidlowe,babydream, jakoes wloskie).
A z kosmetykow to absolutnie najlepszy sklad maja kosmetyki z firmy Weleda. Ale sa stosunkowo drogie i nie wiem czy dostepne w Polsce. Podobnie tanie produkcji Rossmana (Alverde) ale tez nie wiem czy w Polsce juz sa.
Ja generalnie bardzo oszczednie stosowalam mydlo. Wiem jak to brzmi ale uwazam, ze taki niemowlak naprawde nie musi byc myty mydlem. Wystarczy ciepla woda. Nie potrzebne tez zadne kremy do skory*
* Chyba ze do tylka jak sie odparzy, albo jak dziecko ma jakies azsy, albi olejek jak ktos chce dziecko wymasowac.
Ja sama nawet w ciazy redukuje chemie malsymalnie. Nie maluje paznokci (niektore skladniki przenikaja przez plytke do krwi), nie farbuje wlosow, uzywam alunu pod pachy zamiast normalnego dezodorantu. -
Jejku jakie wy macie brzuszki!!! Ja mam -5 kg ... i u mnie jeszcze nic nie widać . A ciąża jest o tydzień do przodu....
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza