!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Dziewczyny!jestem Ania,piszę pierwszy raz, koleżanki podpowiadają że tego rodzaju grupy są największą skarbnica wiedzy, także może tutaj podpowiedzie mi pytania jakie jutro mam zadać lekarzowi prowadzącemu. Dziś u mnie 13t5d, 12 marca miałam usg prenatalne, z usg wszystko dobrze, po tym badanie krwi, test paapa, lekarz prowadzący dał mi skierowanie na wszystko, w ramach jakiegoś programu. Dziś dzwoniła genetyk, że wyszło wysokie ryzyko zespołu Downa, nie pamiętam dokładnie 1:159,chyba, a powinno być wg wieku 1:359 zdaje się. Szczerze,mam czarne wizje. Jutro mam wizytę u swojej dr, ale genetyk zostawiła skierowanie na amnio. Oczywiście chce zrobić test NIFTy plus. W naszych rodzinach nie ma stwierdzonych chorób genetycznych. Mamy prawie 5latka w domu, pierwsza ciąża książkowa.Potem dwie ciąże stracone.Kończę w lipcu 34lata. Teraz mam w głowie tylko jedno, po co były te badania krwi :|wiem, że to statystyka,jednak w głowie robi niezły balagan:(
maja2024 lubi tę wiadomość
-
Ania86 wrote:Witajcie Dziewczyny!jestem Ania,piszę pierwszy raz, koleżanki podpowiadają że tego rodzaju grupy są największą skarbnica wiedzy, także może tutaj podpowiedzie mi pytania jakie jutro mam zadać lekarzowi prowadzącemu. Dziś u mnie 13t5d, 12 marca miałam usg prenatalne, z usg wszystko dobrze, po tym badanie krwi, test paapa, lekarz prowadzący dał mi skierowanie na wszystko, w ramach jakiegoś programu. Dziś dzwoniła genetyk, że wyszło wysokie ryzyko zespołu Downa, nie pamiętam dokładnie 1:159,chyba, a powinno być wg wieku 1:359 zdaje się. Szczerze,mam czarne wizje. Jutro mam wizytę u swojej dr, ale genetyk zostawiła skierowanie na amnio. Oczywiście chce zrobić test NIFTy plus. W naszych rodzinach nie ma stwierdzonych chorób genetycznych. Mamy prawie 5latka w domu, pierwsza ciąża książkowa.Potem dwie ciąże stracone.Kończę w lipcu 34lata. Teraz mam w głowie tylko jedno, po co były te badania krwi :|wiem, że to statystyka,jednak w głowie robi niezły balagan:(
-
Chyba potrzebujesz te wyniki na piśmie, bo tak to wróżenie z fusów co tam jest nietak. U mnie niby wszystko było w normie, ale nt w górnej granicy, pappa w dolnej granicy plus mój wiek (39 lat) i zrobiła się masakra 😞. Niestety drugie badanie usg u innego lekarza dodało jeszcze nieprawidłowe serduszko, wiec mimo dobrego nifty lekki niepokój u mnie pozostał. Powinnaś chyba dostać jeszcze skierowanie na badanie 2 trymestru i echo serca płodu, chyba ze już nie wystawiają, bo w obecnej sytuacji chyb nie da się zrobić na NFZ. Pomysł czy chcesz robić punkcję i porozmawiaj czy w ogóle jest szansa zrobić ja na NFZ.
-
Dziękuję Maju, też w to wierzę
cieszę się, że u Was Nifty rozwialy złe myśli.
Właśnie dzwonili do mnie z poradni na umówienie wizyty kwalifikujacej do amnio, bo być może lekarz ginekolog znając całość wyników uzna, że nie jest to potrzebne. Tak czy inaczej jutro będziemy chcieli zrobić od ręki Nifty, mam nadzieję że wynik będzie jak najszybciej.. -
Oczywiście, wyniki odbieram jutro, przed wizytą u lekarz prowadzącej, to ta sama przychodnia. Genetyk mówiła, że reszta jest ok.Skierowanie na usg polowkowe mam, myślę że się odbędzie, że do 08 maja względnie wszystko wróci do normy.. Ciąże prowadzę prywatnie, ten program genetyczny jest z jakiegoś dodatkowego finansowania. Chmurko, a czemu Harmony? Podpowiedz proszę. Bo może nastawilam się na Nifty plus, a Harmony jest lepszy.. Generalnie niepokój już będę czuła chyba do dnia porodu, bez względu na wyniki..
-
Ania86 ja bylam pare dni temu w podobnej sytuacji. Mialam ryzyko skorygowane trisomii 13 1:337.robilam badanie sanco, wynik (dobry wynik!
) mialam po 3dniach roboczych. Rob najpierw badanie dna plodu.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
joana brzuszek już uwypuklony 👍
Ania86 witaj
W mojej przychodni jest taka taktyka, że najpierw jest spotkanie z genetykiem, w przypadku wysokiego ryzyka którejś z trisomi a dopiero potem ewentualne skierowanie na amniopunkcje.
Chmurka leniuchuj i jeszcze raz leniuchuj...
Znajoma poleciła mi książkę "Ja, Diablica", ponoć mega zabawna, idealna na odstresowanie 😊joana, Chmurka lubią tę wiadomość
-
Moja lekarka prowadząca powiedziała, żebym genetyka sobie odpuściła, bo mie wniesie nic do sprawy, bo u nas w rodzinie nie było nigdy przypadku downa. Ale ja miałam już wyniki nifty w ręku.
Ale faktycznie przed punkcją każą zaliczyć genrtykaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 20:07
-
Ania86 wrote:Oczywiście, wyniki odbieram jutro, przed wizytą u lekarz prowadzącej, to ta sama przychodnia. Genetyk mówiła, że reszta jest ok.Skierowanie na usg polowkowe mam, myślę że się odbędzie, że do 08 maja względnie wszystko wróci do normy.. Ciąże prowadzę prywatnie, ten program genetyczny jest z jakiegoś dodatkowego finansowania. Chmurko, a czemu Harmony? Podpowiedz proszę. Bo może nastawilam się na Nifty plus, a Harmony jest lepszy.. Generalnie niepokój już będę czuła chyba do dnia porodu, bez względu na wyniki..
-
joana piękny brzusio
mój też już jest widoczny gołym okiem, chociaz na wadze jeszcze nic nie widać
co do ruchów, u mnie jest podobnie. coś już się rozkręcało, później cisza. Teraz zaczynam czuć bardziej regularnie np. dzisiaj mała szalała ok. 14 do czego nie jestem przyzwyczajona, bo zwykle to następuje około 22
my mieszkamy na wsi, nie zapędzam się absolutnie nigdzie, ale uwielbiam spędzać czas na podwórku do słoneczka po prostu siedzącjoana lubi tę wiadomość
-
Witam nowe forumowe mamy
Ale ostatnio dużo piszecie. Ciężko nadążyćjak Was tak czytam to widzę że nie ja jedna taka ,,oslabiona" może faktycznie to przez ta pogodę. Ja nadal uziemiona w domu z kaszlem ale jakby go mniej. Tak czy owak wszystkie wizyty mi przepadają... co zrobić. Załatwiłam sobie od szwagra glukometr itd. Jutro zaczynam na ślepo trochę się kontrolować. Szkoda że bez przeszkolenia jakiegokolwiek ale co zrobić. Nigdzie nie chcą pomóc to jakoś trzeba sobie radzić...
Pięknie Wam brzuszki rosną. Cieszę się z waszych udanych wizyt. Mam też nadzieję że w końcu minie kaszel i będę mogła iść sprawdzić czy ta moja mała fasolką jeszcze tam że mną jest...Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Dziewczyny mam pytanie jaka poduszkę do spania polecacie ? Mile widziane linki
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪