X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ania86 Nowa

Wysłany: 24 marca 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny!jestem Ania,piszę pierwszy raz, koleżanki podpowiadają że tego rodzaju grupy są największą skarbnica wiedzy, także może tutaj podpowiedzie mi pytania jakie jutro mam zadać lekarzowi prowadzącemu. Dziś u mnie 13t5d, 12 marca miałam usg prenatalne, z usg wszystko dobrze, po tym badanie krwi, test paapa, lekarz prowadzący dał mi skierowanie na wszystko, w ramach jakiegoś programu. Dziś dzwoniła genetyk, że wyszło wysokie ryzyko zespołu Downa, nie pamiętam dokładnie 1:159,chyba, a powinno być wg wieku 1:359 zdaje się. Szczerze,mam czarne wizje. Jutro mam wizytę u swojej dr, ale genetyk zostawiła skierowanie na amnio. Oczywiście chce zrobić test NIFTy plus. W naszych rodzinach nie ma stwierdzonych chorób genetycznych. Mamy prawie 5latka w domu, pierwsza ciąża książkowa.Potem dwie ciąże stracone.Kończę w lipcu 34lata. Teraz mam w głowie tylko jedno, po co były te badania krwi :|wiem, że to statystyka,jednak w głowie robi niezły balagan:(

maja2024 lubi tę wiadomość

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam dzidzię w sobotę, a teraz cisza. Ja też ostatnio pisałam, że nie wiem co mi jest, na nic sił nie mam, nic mi się nie chce. Koleżanka powiedziała, że to przesilenie wiosenne :)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aniu, dużej ilości dziewczyn po PAPPA wychodzą takie wyniki, najlepiej zrobić NIFTY. Rozumiem co czujesz, mi lekarz źle zmierzył NT i cały tydzień żyłam jak w amoku. Ale wszystko u nas dobrze i wierzę, że u Was też będzie dobrze.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • ankka24 Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania86 wrote:
    Witajcie Dziewczyny!jestem Ania,piszę pierwszy raz, koleżanki podpowiadają że tego rodzaju grupy są największą skarbnica wiedzy, także może tutaj podpowiedzie mi pytania jakie jutro mam zadać lekarzowi prowadzącemu. Dziś u mnie 13t5d, 12 marca miałam usg prenatalne, z usg wszystko dobrze, po tym badanie krwi, test paapa, lekarz prowadzący dał mi skierowanie na wszystko, w ramach jakiegoś programu. Dziś dzwoniła genetyk, że wyszło wysokie ryzyko zespołu Downa, nie pamiętam dokładnie 1:159,chyba, a powinno być wg wieku 1:359 zdaje się. Szczerze,mam czarne wizje. Jutro mam wizytę u swojej dr, ale genetyk zostawiła skierowanie na amnio. Oczywiście chce zrobić test NIFTy plus. W naszych rodzinach nie ma stwierdzonych chorób genetycznych. Mamy prawie 5latka w domu, pierwsza ciąża książkowa.Potem dwie ciąże stracone.Kończę w lipcu 34lata. Teraz mam w głowie tylko jedno, po co były te badania krwi :|wiem, że to statystyka,jednak w głowie robi niezły balagan:(
    Hej , ja w.podobnej sytuacji . Mi wyszło 1: 168 , wczoraj robiłam test Harmony i czekam na wyniki mają być w piątek albo poniedziałek. Tylko że jestem starsza od Ciebie , mam 40 lat . Niby czuje że będzie ok ale jakąś obawą jest.

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba potrzebujesz te wyniki na piśmie, bo tak to wróżenie z fusów co tam jest nietak. U mnie niby wszystko było w normie, ale nt w górnej granicy, pappa w dolnej granicy plus mój wiek (39 lat) i zrobiła się masakra 😞. Niestety drugie badanie usg u innego lekarza dodało jeszcze nieprawidłowe serduszko, wiec mimo dobrego nifty lekki niepokój u mnie pozostał. Powinnaś chyba dostać jeszcze skierowanie na badanie 2 trymestru i echo serca płodu, chyba ze już nie wystawiają, bo w obecnej sytuacji chyb nie da się zrobić na NFZ. Pomysł czy chcesz robić punkcję i porozmawiaj czy w ogóle jest szansa zrobić ja na NFZ.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Ania86 Nowa

Wysłany: 24 marca 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Maju, też w to wierzę :) cieszę się, że u Was Nifty rozwialy złe myśli.
    Właśnie dzwonili do mnie z poradni na umówienie wizyty kwalifikujacej do amnio, bo być może lekarz ginekolog znając całość wyników uzna, że nie jest to potrzebne. Tak czy inaczej jutro będziemy chcieli zrobić od ręki Nifty, mam nadzieję że wynik będzie jak najszybciej..

• Ania86 Nowa

Wysłany: 24 marca 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, wyniki odbieram jutro, przed wizytą u lekarz prowadzącej, to ta sama przychodnia. Genetyk mówiła, że reszta jest ok.Skierowanie na usg polowkowe mam, myślę że się odbędzie, że do 08 maja względnie wszystko wróci do normy.. Ciąże prowadzę prywatnie, ten program genetyczny jest z jakiegoś dodatkowego finansowania. Chmurko, a czemu Harmony? Podpowiedz proszę. Bo może nastawilam się na Nifty plus, a Harmony jest lepszy.. Generalnie niepokój już będę czuła chyba do dnia porodu, bez względu na wyniki..

• Ania86 Nowa

Wysłany: 24 marca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ankka24, a nie Chmurko, oczywiście! Przepraszam za błąd.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania86 witaj.
    Jeśli na usg wyszło wszystko dobrze a ryzyko jest tylko po pappie to zrobiła bym nifty a z amnio raczej bym zrezygnowała.
    Powodzenia, będzie dobrze.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania86 ja bylam pare dni temu w podobnej sytuacji. Mialam ryzyko skorygowane trisomii 13 1:337.robilam badanie sanco, wynik (dobry wynik! :D ) mialam po 3dniach roboczych. Rob najpierw badanie dna plodu.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana brzuszek już uwypuklony 👍

Ania86 witaj
    W mojej przychodni jest taka taktyka, że najpierw jest spotkanie z genetykiem, w przypadku wysokiego ryzyka którejś z trisomi a dopiero potem ewentualne skierowanie na amniopunkcje.

Chmurka leniuchuj i jeszcze raz leniuchuj...
    Znajoma poleciła mi książkę "Ja, Diablica", ponoć mega zabawna, idealna na odstresowanie 😊

joana, Chmurka lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania86 witaj ❤

Ancys no uwypukla sie powoli 😊 na wieczór to wielki beben 😅

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka prowadząca powiedziała, żebym genetyka sobie odpuściła, bo mie wniesie nic do sprawy, bo u nas w rodzinie nie było nigdy przypadku downa. Ale ja miałam już wyniki nifty w ręku.
    Ale faktycznie przed punkcją każą zaliczyć genrtyka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 20:07

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ankka24 Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2020, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania86 wrote:
    Oczywiście, wyniki odbieram jutro, przed wizytą u lekarz prowadzącej, to ta sama przychodnia. Genetyk mówiła, że reszta jest ok.Skierowanie na usg polowkowe mam, myślę że się odbędzie, że do 08 maja względnie wszystko wróci do normy.. Ciąże prowadzę prywatnie, ten program genetyczny jest z jakiegoś dodatkowego finansowania. Chmurko, a czemu Harmony? Podpowiedz proszę. Bo może nastawilam się na Nifty plus, a Harmony jest lepszy.. Generalnie niepokój już będę czuła chyba do dnia porodu, bez względu na wyniki..
    Taki zalecił mi lekarz prowadzący, mieszkam w Hiszpanii , nie wiem może tutaj jest bardziej popularny. Generalnie czytałam o jednym i o drugim na.podobnyxh zasadach działają.

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana piękny brzusio :) mój też już jest widoczny gołym okiem, chociaz na wadze jeszcze nic nie widać ;)

co do ruchów, u mnie jest podobnie. coś już się rozkręcało, później cisza. Teraz zaczynam czuć bardziej regularnie np. dzisiaj mała szalała ok. 14 do czego nie jestem przyzwyczajona, bo zwykle to następuje około 22 :)

my mieszkamy na wsi, nie zapędzam się absolutnie nigdzie, ale uwielbiam spędzać czas na podwórku do słoneczka po prostu siedząc :D

joana lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe forumowe mamy ;)

Ale ostatnio dużo piszecie. Ciężko nadążyć :) jak Was tak czytam to widzę że nie ja jedna taka ,,oslabiona" może faktycznie to przez ta pogodę. Ja nadal uziemiona w domu z kaszlem ale jakby go mniej. Tak czy owak wszystkie wizyty mi przepadają... co zrobić. Załatwiłam sobie od szwagra glukometr itd. Jutro zaczynam na ślepo trochę się kontrolować. Szkoda że bez przeszkolenia jakiegokolwiek ale co zrobić. Nigdzie nie chcą pomóc to jakoś trzeba sobie radzić...

Pięknie Wam brzuszki rosną. Cieszę się z waszych udanych wizyt. Mam też nadzieję że w końcu minie kaszel i będę mogła iść sprawdzić czy ta moja mała fasolką jeszcze tam że mną jest...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie jaka poduszkę do spania polecacie ? Mile widziane linki ;)

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • erre Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie jaka poduszkę do spania polecacie ? Mile widziane linki ;)
    Ja mam tę:
    https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/98-3013-poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-c.html

Dave87 lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej nie polece, bo jest licha...

Dzia ❤ u mnie dzis na wadze +3 kg...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką : https://www.pinkorblue.pl/theraline-poduszka-do-karmienia-original-kwiaty-57-a039181.html

Dave87 lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ