WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...albo nie jasno napisałam, albo niektóre z Was źle mnie zrozumiały...

Ubrania unisex które nie są zniszczone albo np. po rodzeństwie (córka po córce) ok
    ale dziewczynkę nie wyobrażam sobie ubierać we wszystko co wcześniej nosił syn.
    Każde z tych dzieci powinno mieć swoją garderobę a w niej też nowe rzeczy!
    A buty (jak wspomniała Krokodylica) obowiązkowo tylko i wyłącznie nowe.

Dziewczyny które będą robiły wyprawkę, kupiłybyście paczkę ubranek chłopięcych dla córki?!

joana, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

• erre Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jadę na wizytę, proszę o kciuki 🤗

ancys85, Ptysio, Pogoda, Chmurka, Krokodylica, Leeila26, Anika, joana, Ounai, maja2024 lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Ja akurat obserwuje raczej trend do wyziebiania dzieci. Starsze pokoleni pruegrzewalo a terazniejsze mam wrazenie ze chce robic na odwrot. Ja ubieram dzieci tak jak siebie z uwzglednieniem aktywnosci. A bardzo czesto widze dzieci w wozkach porozbierane bo niby cieplo. Tak, cieplo jak sie czlowiek rusza ale jak dziecko tylko lezy albo siedzi to nie jest wcale tak cieplo. Ostatnio bylismy na wycieczce w lesie ze znajomymi duza grupa. Bylo slonecznie ale moim zdaniem zimno. Mialam kurtke zimowa, szal i czapke. A jed na dziewczynka biegala w samsch leginsach i cienkiej bluzce z nerkami na wierzchu. Ja bym zamarzla, nawet jakbym biegala.
    I u mnie czapka to podstawa, tam ucieka najwiecej ciepla.
    Za to wspolczuje dzieciom poubieranym w dlugie (specjalnie do wody) kombinezony na plazy.

Trafne spostrzeżenie.
    Nie można popaść w którąś skrajność.
    Chmurka nie martw się sprawdzisz kark maluszka i będziesz wiedziała czy należy go cieplej ubrać czy troszkę "rozpłaszczyć"

Chmurka lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre daj znać co i jak, jak wrócisz.

erre lubi tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys zależy jaka ta paczka jest. Np. moja szwagieeka tak córkę ubierała że prędzej bym od niej odkupiła ciuszki gdybym spodziewała się chłopca niż dziewczynki;P
    Generalnie uważam że jest dużo ciuchów unisex. Body zielone z żyrafa są równie chłopięce co dziewczęce. To samo szary pajac z misiami. Różowe body w kwiatki sa tylko dla dziewczynki moim zdaniem a tylko dla chłopca... Hmm kolorystycznie to mi się wydaje że każdy kolor można dziewczynce założyć, i brązowe body i granatowe , no ale jak już będą w auta ów takim kolorze to bym nie założyła... Ale z drugiej strony jakby były to błękitne body w kolorowe urocze autka to czemu nie, bez przesady. Można do tego założyć różowe polspiochy i widać że dziewczynka;P myślę że bardziej już dla starszych dzieci widać w tych ubraniach różnice płci niż u takich noworodkow.

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest fajna lista, która ja sobie wydrukowałam w ciąży z Synem. Można po swojemu edytować, coś dopisać.
    https://niebalaganka.pl/2015/08/17/wyprawka-dla-noworodka-lista-do-druku/
    A do szpitala co zabrać, to raczej szpitale mają swoje listy na stronach.

Leeila26, joana lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ubranek. Syn pomimo ubrań niebieskich, szarych, granatowych itd w kolorach chłopięcych nie raz był na ulicy chwalony "o, jaką śliczna dziewczynka!" 😊
    I to nie tylko w wózku, czy jakbyl jeszcze malutki, ale niedawno wracając z przedszkola, tez pani w parku nas zaczepila: "ile masz dziewczynko lat, bo taka podobna do mojej wnusi" 😀
    Dlatego ubranie nie zawsze musi być takie oczywiste 😉
    Hm.. mogły również mylić blond loki do ramion,które miał w sumie ponad 2,5 roku 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 15:32

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnimi laty obserwuję konkurs na to która z mam bardziej wyrozbiera swoje dziecko.

ancys85, Chmurka lubią tę wiadomość

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu to nakladalam dla synka nawet różowe body. Dostaliśmy pi córce kuzynki różowe body w serduszka j czasami nakladalam dla synka jak akurat mialam dużo prania, mówiliśmy na to z mężem karny bodziak:D
    Powiem Wam że muszę zrobić chyba morfologie, od dwóch dni mi niedobrze, mam bóle i zawroty głowy. Acczrlam też chyba tyc. Rano nie mogę się najeść śniadaniem, potem z kolei nie bardzo mam siłę na obiad i kolacje. Czuje jakieś ogólne zmeczenie.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• joana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie a masz oki cisnienie?? Ja mialam ostatnie dni bardzo niskie.. bol glowy, jakby i zatok, mdlpaci (wczoraj wymiotowalam), zawroty glowy. Zerowy apetyt przez samopoczucie.

Co do ubran. Oczywiscie nie oceniam innych mam, mysle, ze kazda robi jak uwaza.
    Ubran unisex jest pelno. Nie wyobrazam sobie dziewczynki jako rozowego cukierka, czy chlopca blekitnego zawsze w autka.
    Wiem, ze moja wyprawka bedzie neutralna. Akurat bedzie chlopiec, ale nie wiem jakos ja nie przepadam za ubraniami w autka itp. To samo dla dziewczynki takich przeslodzonych.
    Ale np gdybym miala juz dziewczynke a teraz chlopca to nie ubralabym go w nic unisex po siostrze. Czy odwrotnie.
    Oczywiscie rozumiem ubieranie np coreczek w ubrania jednej pp drugiej. Sama nosilam ubrania po sisotrze i nie czuje sie gorsza.
    Moze dziecka to nierazi i jest mu to obojetne. Ale mi to przeszkadza. Rewi mody nie mam zamiaru robic z niemowlaka ale jakos nie pasuje mi to.
    Choc zaznaczam ubrania po straszym rodzenstwem tej samej plci dla mnie jest oki i tak samo nie wyobrażam sobie gdyby byla corka, ze bedzie rozowym cukierkiem.

Erre kciuki ✊ czekam na wiadomosci...

ancys85, erre lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 12:21

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai. Dzięki;) dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam ten problem;) ja nawet męża czasem próbuje na siłę ubrać;P bo nie mogę ogarnąć że jemu w bluzce z krótkim rekawkuiem może być cieplo skoro ja mam bluzkę z długim rękawem i bluzę i marznę:P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dzieki tej kwarantannie nie przytyje przynajmniej bo jem mniej zeby nie zuzywac zapasow i slodyczy nie mam prawie zadnych i tez oszczednie nie spozywan.
    Dzisiaj zaczelam cwiczyc tylek i brzuch znowu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja to znowu jestem goraca 😁 po domu teraz juz biegam w legginsach albo krotkie spodenki i cienka koszulka 😅 i juz sie boje, ze zle bede dziecko przez to ubierala..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 12:21

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 12:22

age.png

age.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    ...albo nie jasno napisałam, albo niektóre z Was źle mnie zrozumiały...

Ubrania unisex które nie są zniszczone albo np. po rodzeństwie (córka po córce) ok
    ale dziewczynkę nie wyobrażam sobie ubierać we wszystko co wcześniej nosił syn.
    Każde z tych dzieci powinno mieć swoją garderobę a w niej też nowe rzeczy!
    A buty (jak wspomniała Krokodylica) obowiązkowo tylko i wyłącznie nowe.

Dokładnie, ja będę kupowała tak samo jak dla pierwszego. Buty zawsze nowe, nie kupuję używanych ani dla dziecka ani dla nas.

ancys85 lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Wszystko ok, ale czuję mega niedosyt, bo bardzo krótko i nawet zdjęcia nie dostałam :( No i dalej płeć nieznana.

maja2024, Krokodylica, Pogoda, darika, Asia000 lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 12:22

Leeila26, joana, Chmurka, Pogoda lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai no jest co przebierac,prac i prasowac 😍

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ