WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja absolutnie nie ubierałam córki w chłopięce ubrania!
    Spodenki granatowe czy czerwona bluza ze słoniem była do zaakceptowania ale koszulki w auta czy dinozaury nie. Synkowi teraz też nie będę ubierać bluzek z mini ani falbankami.
    Dwulatkowi może i to jest obojętne ale nie mnie, to nie dawne czas kiedy nic nie było w sklepach i młodsze dziecko nosiło tylko i wyłącznie rzeczy po starszym.
    Co innego mając dwie dziewczynki czy dwóch chłopców, jakieś ubraniowe perełki na pewno bym zostawiła i wykorzystała.
    Dla mnie wszystkie dzieci muszą być traktowane równo 😜

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap koła pompowane. :)

Ja też mam posegregowane ubranka po córkach na te które nadadzą się dla chłopca i typowo dziewczęce. Jak mi w kwietniu dr potwierdzi na 100% chłopaka to porozdaję ubrania po córkach.
    No ale tych najmniejszych rozmiarów nie mam w ogóle więc tak czy tak muszę kupić.

ancys85 lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:

Powiedzcie dziewczyny - mieszkam w miejscowosci gdzie jest malo chodnikow, ulice z poboczami a niektore ulice to zwykla ziemnia z dziurskami :/ na takie warunki kola pompowane?żelowe??? W ogole pierwszy raz w zycou slysze o żelowych kołach..

Ja bym kupiła wózek z kołami pompowanymi i dobrymi amortyzatorami ;)

• darika Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy na wsi. Mamy dużo polnych i leśnych dróg ale mamy też asfalt (😅) i nasz wózek z pompowanymi kołami o fajna amortyzacja dawał radę bez problemu. Mamy Bebetto Torino.
    Jedyne nad czym trochę rozpaczam to, że teraz wyszły takie piękne kolory 😭 no ale nie będę kupowała nowego wózka mając dobry na strychu 🙂.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała kiedyś problem z wyrostkiem? Bo mnie czasami boli po prawej stronie i nie wiem co to. Zaczęło się kilka dni temu, gdy w nocy kichnęłam, a miałam wyprostowane nogi. Bolało parę godzin, ale potem przeszło i każdego dnia odzywa się, gdy siedzę :( W pierwszej ciąży też miałam w tym miejscu taki ból po kichnięciu albo gwałtownym wstaniu, choć dużo mniejszy.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊
    Dziś wg Belly wchodzimy w 18 tydzień :)
    Leci ten czas, zwłaszcza teraz kiedy każdy dzień wygląda tak samo.
    Wczoraj wieczorem Mąż poczuł Malucha 😍 raczej delikatne pukanie niż kopniaka, ale już coraz częściej daje o sobie znać 😊

Anika, Krokodylica, maja2024, Ounai lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre ja mialam ostatnio taki bol.. teraz mi przeszlo na lewa strone. I tez balabym sie, ze to wyrostek ale mialam operowany za dzieciaka.
    Lekarz mnie wczoraj uspokajal, ze jak sie przeciaze np to moga wyjsc takie skurcze.

Ata super, nie moge doczekac sie jak maz poczuje 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 12:54

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • erre Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na wizycie zapytam gina, co to może być. Może by od razu machnął usg tego miejsca :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre pewnie 😋 zawsze co lekarz potwierdzi, ze jest oki to bedziesz spokojniejsza.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys ja akurat nie lubie takiego szufladkowania. Ubieram corce rozowe ubrania ale bardzo to ograniczam bo mnie bierze na wymioty jak widze te wszystkie dziewxzynki calusienkie w rozu. I uwielbiam jak moja corka wyglada jak maly rozbojnik w bluzkach z dinozaurami (ktore uwielbia!). Albo jej ulubiona czapeczka w autka. Kolorystyka dla chlopcow jest tez ciekawsza moim zdaniem. Czarny, brazowy, zielony, niebieski, pomaranczowy!

Dzieci calkiem po rowno traktowac sie nie da. A to ze dziecko ubiera rzeczy po starszym bracie kiedy jeszcze jest mu wszystko jedno to ze tak powiem rozsadne zarzadzanie zasobami czyli oszczednosc a nie niesprawiedliwosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2020, 13:26

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też coś tak czasami ,,pociągnie" jak kichne, czy zakaszle.. bólem bym tego nie nazwała, no ale jest odczuwalne. Bardziej dokucza mi ból pleców w odcinku piersiowym i na dole.. też sobie wkręcałam, czy to aby nie nerka? :D

Temat ,,krótkiego rękawka" widzę podzielony :D Ja chyba jednak kupię ze 3szt. 56 na krótki rękaw. Najwyżej nie wykorzystam, trudno.

Mój mąż jeszcze nie czuje chyba ruchów.. co prawda kilka razy jak przykładał rękę do brzucha mówił ,,coś tam czuje" ale chyba ściemniał.. ;)

Ponawiam pytanie, o listy wyprawkowe bo zostałam olana :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila wiadomo że dziecka nie należy przegrzewac ale no nie wydaje mi się jednak żeby we wrześniu były upały po 30 stopni. :)
    Bodziaki z krótkim rękawem zawsze Ci się przydadzą. Zakładasz taki bodziak i na wierzch cienki pajacyk i masz szybki i łatwy ubiór.

Listy wyprawkowej nie mam. Interesuje Cię co w ogóle kupić przed porodem? Czy np. co spakować do szpitala?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże... ubieram młodszej córce ubrania po starszej, czy ja ją przez to gorzej traktuję? No bez jaj. 😂
    Nowych ma też sporo bo dziewczyny zawsze dostają ubrania na urodziny, Mikołaja itd.
    No i buty to wiadomo zawsze kupuję nowe, raczej z tych porządnych.

• Lola. Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

ZAKUPY

https://effiki.pl/
    https://instagram.com/miajg_handmade?igshid=1nitqhe2faslk

https://bobaskowo.sklep.pl/
    https://babyssima.pl/kategoria-produktu/wyprawka/?orderby=price

https://misfoch.pl/

https://babysenses.pl/

Karmienie/Laktacja

1. Laktator - Elektryczny - Canpol/ Avent / Lovi
    2. Butelki antykolkowe - (2-3szt.) Butelki szklane Canpol i smoczki okrągłe/Aventa z serii natural, dla noworodkow ze smoczkiem 0-first flow
    3. Osuszacz na butelki - smyk/
    4. Podgrzewacz do butelek - Avent
    5. Woreczki do mrożenia pokarmu - pojemniczki Canpol/
    6. Wkładki laktacyjne do stanika - penaten/Lovi
    7. Poduszka do karmienia - kura babci dany/motherhood/zwykła poduszka
    8. Stanik do karmienia -(3-5) h&m/
    9. Koszula/Piżama do karmienia - h&m/ https://allegro.pl/uzytkownik/-4YOU?bmatch=baseline-cl-dict43-uni-1-3-1127 /
    10. Sterylizator - Chicco/Zwykły wrzatek/Canpol babies
    11. Szczotka do mycia butelek- Zwykła z gabeczka
    12. Mleko modyfikowane - https://www.mamaitatawtrojmiescie.pl/2017/09/analiza-skadu-mleka-modyfikowanego.html?m=1 - na początek warto kupić jakieś małe opakowanie jednego wybranego mleka aby w razie W mieć w domu, po wyjściu ze szpitala. Potem zawsze można dokupić więcej, jak już ustalicie czy dziecku to mleko pasuje
    13. Nakładki silikonowe na sutki - medela/
    14. Żelowe okłady na bolące piersi - pestki wiśni lub kostki lodu/
    15. Maść na sutki - Madela Purelan/Maltan-maści której nie trzeba zmywac przed karmieniem/maść z Ziaji 100% lanolina
    Na kolki - dużo cierpliwości / Espumisan/Sab Simplex /kratery rektalne Windii /delicol

1.aspirator do noska - Katarek do odkurzacza (plus)
    2.waciki z przegotowaną wodą (chusteczki nawilżające)
    3.duże waciki 100% bawełna/ Kindii
    4.gaziki jałowe
    5.krem do ochrony buzi - na zimę babydream/lato żółwik HiPP/Nivea na każdą pogodę, na lato Dermedic Sunbrella 50/hippa, a latem to koniecznie filtr mineralny 50+
    6.krem na odparzenia- zielony alantan/mączka ziemniaczana lub Bepanthen/ alantan plus maść zielony (nie krem)
    7.nożyczki do paznokci
    8.octenisept
    9.pieluchy 1 opakowanie-Dada/ Bella Happy/Pampers Active Baby/Pampers Premium/Bambiboo z Rossmana
    10.proszek do prania hipoalergiczny- Płyny i proszki lovella/ Bobini/ Dzidziuś
    11.ręcznik z kapturkiem x2/3
    12.szczotka do włosów - Lullalove/ z włosia koziego/ Canpol
    13.sól fizjologiczna - duże opakowania (po 100 fiolek) bo i do oczu i do noska się przydaje/ dodatkowo do noska Marimer Baby
    14.termometr elektryczny dla dziecka - np na podczerwień
    15.termometr do wody - beaba elektroniczny
    16.wanienka + stojak
    17.płyn do kąpieli - olejek migdałowy/Oliatum/Gdy nie ma problemow ze skórą najlepiej bez/ hippo
    18.pieluchy tetrowe/flanelowe x10 (ilość wedle uznania)
    19.Balsam do ciała po kąpieli - emolium
    20.Patyczki do uszu
    21.Inhalator
    22.Małe ręczniczki/Ręczniki papierowe
    23.Podkłady do przewijania
    24.Przewijak
    25.Organizer na kosmetyki

Leeila26, maja2024 lubią tę wiadomość

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Lola. Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skopiowalam od dziewczyn z czerwca.

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kupić i co spakować :D pytam tak z ciekawości, nie liczę na to, że ktoś mi tu zacznie wymieniać, bo wiem, że pełno tego w internecie ;). Jestem zielona totalnie w temacie.. może napiszcie co by Wam się przydało, a nie miałyście. Albo co było totalnie nie potrzebne..

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • erre Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila, co chwilę coś się tu przewija ;) Były wózki, pieluchy, łóżeczka, kokony/beciki... Poczytaj trochę wstecz wątek :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ubrałabym synowi różowych bodów czy bluzki w różowe kwiatki. Mimo, że jemu to by nie przeszkadzało to mi już tak. Oczywiście neutralne ubrania nie ma problemu jak były po starszym rodzeństwie.

Nie mam listy wyprawkowej, pewnie zabiorę się za zakupy około czerwca, lipca tak jak poprzednim razem, jakoś mi się nie spieszy, choć zaczęłam oglądać wózki i foteliki. Fotelik już wybrany, wózek mam po starszym synu ale raczej wymienimy
    , choć trochę mi szkoda bo ma fajną, składaną gondolę, na prawie płasko, dzięki czemu mieści się idealnie w bagażniku.

U nas nie ma przegrzewania, sprawdzamy jak jest i tyle. Od malutkiego, nawet zimą, spał w wózku na dworze. Jak padało to zakładałam folię. Mój syn do teraz czapki nie nosi, bo nie lubi, tak samo skarpety, biega po mieszkaniu w spodenkach, krótkim rękawku i na bosaka. Najchętniej to na dwór by tak wyszedł, bo przecież słońce. Mieszkam w Niemczech i tu mamy fajne przedszkola, dzieci ciągle na dworzu, tu nie ma złej pogody tylko złe ubranie. Taplają się w błocie, wspinają na drzewa, nie pamiętam kiedy odebrałam go czystego.

kasju, Krokodylica lubią tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się martwię że mogę mieć tendencję do przegrzewania bo jestem okrutnym zmarzlakiem i często jestem ubrana w dwie warstwy więcej niż inni ;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat obserwuje raczej trend do wyziebiania dzieci. Starsze pokoleni pruegrzewalo a terazniejsze mam wrazenie ze chce robic na odwrot. Ja ubieram dzieci tak jak siebie z uwzglednieniem aktywnosci. A bardzo czesto widze dzieci w wozkach porozbierane bo niby cieplo. Tak, cieplo jak sie czlowiek rusza ale jak dziecko tylko lezy albo siedzi to nie jest wcale tak cieplo. Ostatnio bylismy na wycieczce w lesie ze znajomymi duza grupa. Bylo slonecznie ale moim zdaniem zimno. Mialam kurtke zimowa, szal i czapke. A jed na dziewczynka biegala w samsch leginsach i cienkiej bluzce z nerkami na wierzchu. Ja bym zamarzla, nawet jakbym biegala.
    I u mnie czapka to podstawa, tam ucieka najwiecej ciepla.
    Za to wspolczuje dzieciom poubieranym w dlugie (specjalnie do wody) kombinezony na plazy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ