!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Joana, gratulacje!!!
Kotka, każdy musi dopasować zakupy do własnego budżetu. Mój syn miał prawie wszystko z lumpeksu. Musiałam sobie wiele odmawiać. Teraz powodzi mi się dużo lepiej i będę sobie pozwalać na więcej, bo niby czemu nie? Uważam, że każdy z nas sam na siebie zarabia i ma prawo wydawać na co chce.
Ok, ja tylko pisze czemu ja nie kupuje nowych 😊. Tzn. kupuje ale nie duzo bo poprostu mam cala mase. No i budzet ograniczony plus lubie oszczedzac gdzie sie da.
Tak mi sie poszczescilo, ze nam znajomi dali. I w sumie mi tam na reke bylo, ze nie musze sobie tym glowy zawracac. Choc nie mowie ze nie lubie, ale nie musialam nigdy na gwalt biec do sklepu bo czegos mi brakowalo tylko na strych 😄. Ale czasem cos kupie dziewczecego np jakas sukienusie albo leginsy bo tego nie mam. U mnie na osiedlu tez jest super lumpeks z rzeczami dla dziexi gdzie pani je bardzo starannie wybiera. -
Natalii wrote:
Czy żałuję? Nie, ale z drugim bardzo chcę spróbować na nowo kp:) jakos mimo wszystko nie zniechecilam się.
No i to prawda, to super widok, jak maluszek je z piersi i jest szczęśliwy, ale jest tez druga strona medalu: ból pogryzionych skutków:P to niestety odbierało mi cała przyjemnosc karmienia. Żałuję, ze nie mialam zadnego doradcy kp, ale tym razem zamierzam dac sobie szansę na spokojnie, a jak nie wyjdzie, to trudno, nic na siłę.
No ten bol to jest meka straszna 😟. Albo zapalenie piersi....kto przeszedl ten wie. Horror.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 18:30
-
Joanna cudowne wieści, gratuluję synka ❤️
U nas w przychodni odmówili mi pobrania krwi, nawet moczu nie mogłam zostawić. W szpitalu w Diagnostyce byłam jedyna. Oczywiście maska i rękawiczki 😉
Ja się trochę obawiam, że jak już zacznę kupować, to nakupie za dużo 😁 -
katwie27 wrote:Natali no właśnie karmienie powinno być bezbolesne, prawdopodobnie Twoje dzieciątko źle pobieralo pokarm stąd ten ból. Mnie nie bolało nic nawet jak synek miał już zęby. Karmienie nie boli absolutnie
Kotka z tymi uzywanymi ubraniami to ja mam takie doświadczenie, że też parę ubranek kupiłam i była super bawełna zwłaszcza z nexta, ale niestety nie były to rzeczy jakieś fajne, wyjściowe. Jak przyszło ubrać synka np na święta to wyglądał jak ubogi krewny. Więc fajnie mieć trochę nowych rzeczy jednak. Ja mam trzylatka w domu, szykuje się drugi syn i mam ubranka A mimo to dokupuje trochę nowych choćby na wyjście do lekarza czy na odwiedziny rodziny. A w domu bez wyzywać ubranek po synku.
Mi na swieta siostra zrobila fajny prezent bo kupila dla mojej coreczki piekna strojna sukienke. Ja sama bym takiej nie kupila bo zupelnie nie mam gdzie dziecku tego zakladac ale jako prezent ekstra 😊.
Dla synka mam duzo koszul, bialych i w kratke. Ale ja niecierpie chlopcow wystrojonych jak stary 😄. Kwestia gustu poprostu. Na uroczystosci jakis ladniejszy sweter wlladam, ewentualnie na chwile ta koszule a potem zmieniam 🤪.
Ale na przyklad podoba mi sie styl dzieci royalsow 😉. Z tym, ze to sa niepraktyczne rzeczy bo nie ubiore dziecka w ladny plaszczyk i lakierki. No chyba ze bym cos takiego tanio uzywane dostala i by mi szkoda nie bylo. -
Leeila26 wrote:Joanna cudowne wieści, gratuluję synka ❤️
U nas w przychodni odmówili mi pobrania krwi, nawet moczu nie mogłam zostawić. W szpitalu w Diagnostyce byłam jedyna. Oczywiście maska i rękawiczki 😉
Ja się trochę obawiam, że jak już zacznę kupować, to nakupie za dużo 😁
To sprzedaz. Sa tacy jak ja co kupia 🤪.
Zreszta sa rzeczy ktore warto miec w wiekszej ilosci.
Tzn w sumie to jest tak. Albo masz malo rzeczy i w kolko pierzesz albo masz duzo i jak juz robisz pranie to przez trzy dni 😄 (tak jak u mnie).Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Baletnica wrote:Dziewczyny, niedlugo mam wizyte i oki co lekarz jej nie odwoluje.Musze miec tez zrobione badania (jutro) z krwi i mocz.Czy ktoras z was robila ostatnio badania w labie/w szpitalu i jak to reraz wyglada?Nie chcialabym sie jakos narazac bo siedzę w domu ale lekarz mowil żebym je zrobila.mam rekawiczki oraz maseczke zeby jakoś sie chronić.
Moja gin powiedziała, że na kolejną wizytę (20.04) mam zrobić morfologię i mocz o ile sytuacja się unormuje, w innym wypadku badań nie robić no chyba żeby się coś działo, ale to wtedy najpierw do niej dzwonić. -
katwie27 wrote:Natali no właśnie karmienie powinno być bezbolesne, prawdopodobnie Twoje dzieciątko źle pobieralo pokarm stąd ten ból. Mnie nie bolało nic nawet jak synek miał już zęby. Karmienie nie boli absolutnie
Kotka z tymi uzywanymi ubraniami to ja mam takie doświadczenie, że też parę ubranek kupiłam i była super bawełna zwłaszcza z nexta, ale niestety nie były to rzeczy jakieś fajne, wyjściowe. Jak przyszło ubrać synka np na święta to wyglądał jak ubogi krewny. Więc fajnie mieć trochę nowych rzeczy jednak. Ja mam trzylatka w domu, szykuje się drugi syn i mam ubranka A mimo to dokupuje trochę nowych choćby na wyjście do lekarza czy na odwiedziny rodziny. A w domu bez wyzywać ubranek po synku.
Zgadzam się w 100% z Katwiekarmienie jest bezbolesne!!
Ja syna karmiłam 20 miesięcy a córkę 21 więc wiem co piszę, haha
-
Audrey fajnie, że nie jestem sama
to chyba jednak jeden z objawów ciąży..
zupełnie normalny
KotkaPsotka świetnie ujęte z tym praniem haha -
Dziewczyny a macie jakieś swoje listy wyprawkowe? Bądź takie gotowe, które modyfikujecie pod siebie?
I jeszcze jedno pytanie (z tych ,,głupich" od pierworódki) - a co jak we wrześniu będą upały?
I dziecku w długim rękawku będzie po prostu gorąco? Kupujecie też coś na krótki?
-
Leeila26 wrote:Dziewczyny a macie jakieś swoje listy wyprawkowe? Bądź takie gotowe, które modyfikujecie pod siebie?
I jeszcze jedno pytanie (z tych ,,głupich" od pierworódki) - a co jak we wrześniu będą upały?
I dziecku w długim rękawku będzie po prostu gorąco? Kupujecie też coś na krótki?
A jak będzie upał to bodziak i spodenki/czy tam śpiochy.
Leeila26 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Badania krwi i moczu robilam w Alabie. Otwarte u mnie od 7.30 do 13. Więc bylam przed punktem 7.25. Jako jedyna. Wejsc moze po jednej osobie. Jak wychodzilam nikogo nie bylo.
Lekarz uprzedzal, ze na następną wizyte mam morfologie i cukier. Zrobic jesli sie uda, bo jest coraz gorzej.
Wizyta w poczekalni bylysmy 3: ja, dziewczyna na ktg i polozna. Oczywiscie dezynfekcja itp. Wszyscy na odległość. Lekarz teraz bardzo uważał.
Dzia za gratulacje 😘Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Leeila26 wrote:Dziewczyny a macie jakieś swoje listy wyprawkowe? Bądź takie gotowe, które modyfikujecie pod siebie?
Hm.. pajac to tez takie ubranko z.dlugim rekawem i nozkami zapinany np guziczkami po calosci? Cholera zapomnialam 😂😂😂
Dzisiaj na wieczor ch*jowo sie czuje ze wzgledu na cisnieniepo zeyklym kreceniu sie po domu mialam 140/90
jak 15min odpoczelam to 130/85. Nie no na nastepnej wizycie to na bank dostane dopegyt
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt