!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka wrote:Audrey mam to samo.
Ja jeszcze się martwię o karmienie piersią. Bardzo bym chciała ale mam wklęsłe sutki( tzn wychodzą podczas podniecenia, drażnienia czy zimna ale poza tym to przez resztę czasu są schowane) i martwię się czy w związku z tym dam radę
Ja już nie pamiętam jak moje sutki wyglądały przed ciążami i karmieniem 😜 ale
duże znaczenie przy karmieniu ma odpowiednie przystawienie dzidziusia do piersi; w niektórych szpitalach kobitki są bardzo pomocne i a położne przychodzące do domu radzą co i jak, czego Ci bardzo życzę.
Ja się nastawiłam na karmienie i mimo że łatwo nie było dałam radęTy też dasz!
Chmurka lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Wyciągaj sutki, już teraz, serio. Też miałam wklęsłe i tak mi położna radziła. Ja niestety nie karmiłam. Teraz już wystają jak szalone, nie wiem czemu tak jakoś w drugiej ciąży inaczej. Ja mam ubranka po synu, teraz lecą do mnie 3 kartony ubrań które kupiłam a i tak będę kupować. Bo cieszy mnie to i jakże miałabym sobie odmówić
Qunai nie karmiłaś właśnie przez te wklęsłe sutki?( Wybacz za tak osobiste pytanie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 15:41
-
Krokodylica wrote:Chmurka ja jeden sutek miałam taki wklęsły, córka poradziła sobie z tym i teraz po kp już nie jest wklęsły.
Nie wolno w ciąży drażnić sutków, może wywołać skurcze. -
A tak pytanie z innej beczki. Zamawiacie czasem teraz jedzenie z dostawą? Wiadomo że jakby co to z opcją bez kontaktu z dostawcą ale co o tym w ogóle sądzicie?
Mam taką ochotę na sushi ;P ale się cykam zamówić;PWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 15:59
-
Ounai wrote:Większość osób na to nie patrzy. Ja wolałam dołożyć do sprzętu i oszczędzać na wodzie niż płacić za 120l wody przy każdym praniu z suszeniem (a to dane ze specyfikacji, więc realnie jest pewnie więcej. Tylko cena jest spora, bo ponad 5 tyś.
Minus to czyszczenie gumy po suszeniu z tych paprochów. Naprawdę, ja już nie mam pomysłów. Ostatnio godzinę wybierałam te kłaczki które się uzbierały, bo przez dłuższy czas nie chciało mi się zbierać.
Ja po suszeniu włączam najkrotszy tryb prania i później wycieram bęben i gumę szmatką i jest lux. Albo po prostu po suszeniu jasnego wrzucam jakieś jasne pranie byle jakie i spoko -
Ja też mam wklęsłego jednego sutka, lewego. Jak pracowałam w sklepie dziecięcym to były takie mini pompeczki z lansinoh i takie coś nawet nie wiem jak to nazwać... Ale było z aventu. Taki wężyk z koncowka która wyciagala sutka
-
Chmurka wrote:Jakie cudo?
O przepraszam link się nie wkleił
https://allegro.pl/oferta/lansinoh-asystent-laktacyjny-korektor-brodawek-7342486427?reco_id=bd96cd70-6ea4-11ea-90df-b02628d00d40&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco&Chmurka lubi tę wiadomość
-
Chmurka
są dostępne nakładki nipletki i korektory do brodawek
Np.
https://allegro.pl/oferta/latch-assis-korektor-wkleslych-brodawek-lansinoh-6858952934?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_BG_pla_dziecko_akcesoria-dla-mamy-dziecka&ev_adgr=akcesoria+dla+mamy&gclid=CjwKCAjwguzzBRBiEiwAgU0FT6mUfhXTFklpLnAEsYzPziLU-ezaNMdQT_pCgr1iq_AvFMO9-7KZgxoCgaEQAvD_BwE
https://www.doz.pl/apteka/p116824-Avent_nipletka_korektor_brodawki_1_szt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 16:21
Chmurka, Pogoda lubią tę wiadomość
-
My nie zamawiamy nic. Mieszkamy na wsi, małe sklepy, w nich wszystko jest. Teściową idzie po pracy na zakupy, trzyma się z dala od ludzi bo ja i jej córka w ciąży i gotujemy wszystko na bieżąco. Ale naprawdę ma wsi mało ludzi, samochodów, tylko w sklepie są ludzie.