X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • darika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Darika jakie sklepy internetowe polecasz?
    Jeśli chodzi o ubranka to ja osobiście polecam Next, H&M, Smyk, C&A, Zara, Pinokio, Escallante (to tak na szybko z głowy, jak mi się przypomni coś jeszcze to dopiszę), z kocyków Le Pampuch, Lullalove, La Millou. Ostatnio dla starszej kupowałam w Sinsay i z tą jakością różnie. Jedna ciuszki super za tą cenę, inne kiepskie. Tak samo Pepco- bardzo tanio ale po jednym praniu tragedia . Nie wszystko oczywiście, zależy jak się trafi. Żeby nie było, dla Amelii też z Pepco kupuję ciuchy.
    Ja osobiście np jestem zachwycona Next. Ubranka są przepiękne i jakościowo super. Jak się nie chce przepłacać (bo są stosunkowo drogie) to warto polować na wyprzedaże. My mamy sporo z Next ciuchów, część zamawiałam, część mama mi przywiozła 🙂.

Chmurka, joana lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wypiłam wczoraj przed spaniem tą melisę i nie uwierzycie. Dopiero teraz się obudziłam! Pierwsza noc od kilku cała przespana. Normalnie mogę dzisiaj góry przenosić ♥️♥️ Dobrze, bo pod koniec tygodnia chyba przenosimy się z moją mamą i siostrą na wieś i dzisiaj jadę tam ogarnąć. Oddycha mi się troszkę ciężko, ale w porównaniu do tego, co było wcześniej to bajka 🥰 mam nadzieję, że to nie przejściowe

darika, Krokodylica, Jaśmina, Pogoda, Ounai, maja2024 lubią tę wiadomość

• darika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Darika mój syn nie zmieścił się w niektóre ubranka a na córkę z kolei wszystko było za duże więc różnie to bywa z tymi maluchami :)
    ...warto mieć jednak różne alternatywy...

Dla dziewczyn, które będą robiły wyprawkę po raz pierwszy...
    Polecam zwrócić uwagę kupując ubranka na sposób ich wkładania. Niektóre choć są super wymagają nie lada gimnastyki żeby założyć dziecku.
    Dość, że trudne w założeniu to jeszcze do zmiany pieluchy nie wygodne.
    Głównie chodzi mi o te pierwsze ubranka, choć na każdym etapie jest to dość ważne (przynajmniej dla mnie); nieraz zastanawiałam się jak może być wygodnie małej kruszynce, która głównie leży, założyć sukienkę z wiązaniem z tyłu?!
    Tak!! Zgadzam się! Guziczki z tyłu dopóki dziecko nie siedzi to porażka. Mi samej by było niewygodnie. Na początek body najlepiej kopertowe (łatwo się zakłada) , później już można takie z guziczkami na ramionach. Ja nie polecam body z zakładkami (często w Lidlu są) bo się to zwyczajnie rozciąga i dekold ogromny się robi 😛. I jeszcze dodam że warto zwrócić uwagę na pajacyki żeby były rozpisane nogawki z nie tylko jedna. Do zmiany pieluchy super, nie trzeba nóżki wyciągac 😛. No i na początek zdecydowanie nie wiem jak u innych, u nas sprawdzily się pajace, body i polspiochy. Spodenki raczej nie bo trzeba skarpetki zakładać a one często z tych malutkich nóżek jeszcze spadają. Śpiochów i kaftanikow.tez nie zakładałam choć miałam.

Chmurka lubi tę wiadomość

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 👍

Ja lubię Coccodrillo, H&M, Smyk i Reserved.
    W Pepco nie lubię kupować ubrań ponieważ są kiepskiej jakości i często duża ilość
    poliesteru w ubraniach.

• darika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi jeszcze o te pajacyki to takich nie polecam (chodzi o to że ta druga nogawka nierozpinana i trzeba nozke wyciągać: https://www.mamagama.pl/media/products/b7c4a6ffa80f8fe578bcc98b27da8be2/images/thumbnail/large_259f9ab252694a9c981c293e47c98742.jpg?lm=1525095503

A takie moim zadaniem są lepsze: https://rafjolka.pl/pol_pl_Pajacyk-niemowlecy-Krolewna-Martex-pudrowy-roz-44391_1.jpg

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ubrankami to naprawdę loteria. Dla niektórych maluchów 56 będzie za małe. Dla innych wystarczy kilka sztuk, bo po dwóch tygodniach wyrośnie. A dla innych będzie dobre na dwa miesiące. Trzeba być przygotowanym na wszystko 😉
    A jeszcze warto zwrócić uwagę na fakt, że rozmiarówki z różnych sklepów bardzo się różnią. Na przykład w Lidlu mam wrażenie, że 56 było jak 62 z Pepco. Trzeba sobie porównywać rozmiarówki.
    Ja miałam dużo ubranek po Chrzesniaku. I jak segregowalam to nie patrzyłam na metki z rozmiarem tylko, przykładałam jedno do drugiego, bo były w cały świat 😊

Mam również nadzieję , że do czasu naszych porodów sytuacja się unormuje. Mnie również przeraza brak możliwości odwiedzin i pomocy ze strony męża. Pójście pod prysznic, wyciągnięcie coś z torby pod łóżkiem... po cc to był dla mnie dramat. A położne nie były za chętne do pomocy. Czekałam wiec z wieloma rzeczami na męża. Powiecie , że położne od tego są, żeby pomagać, ale mi nie trafiły się jakieś super dobre dusze. A byliśmy 6 dni w szpitalu, wiec było naprawdę różnie.
    Oby jak najszybciej wszystko wróciło do normy.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś koleżanka poleciła mi jeszcze ubranka Ewy Klucze ale jakoś wyleciało mi to z głowy, może któraś z Was je kupowała?
    Ja miałam tylko czapeczkę...
    poniżej link do sklepu internetowego

https://eevi.pl/

• darika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam 5 dni (w sumie to trochę dłużej bo przed porodem już lezalam ale od porodu 5) bo po porodzie zabiegowym trzymają tak samo jak po CC. I tak pomoc męża w tym czasie nieoceniona. Przynajmniej mogłam się iść umyć bo Amela akurat zaczynała serenadę jak tylko się ruszyłam gdzieś dalej. Poza tym wisiala cały czas na piersi. No i mąż wyciągał mnie z łazienki jak prawie zemdlałam robiąc siku (3h po porodzie się podniosłam i poszłam bo stwierdziłam że się pójdę umyć. Przywoził mi pampersy inne jak jak się okazało że Amela ma uczulenie na te co miałyśmy. Był nieocenioną pomocą.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Kiedyś koleżanka poleciła mi jeszcze ubranka Ewy Klucze ale jakoś wyleciało mi to z głowy, może któraś z Was je kupowała?
    Ja miałam tylko czapeczkę...
    poniżej link do sklepu internetowego

https://eevi.pl/
    Miałam kilka. Bardzo fajna jakość, tak samo jak Pinokio. Chociaż mi osobiście bardziej podobały się wizualnie Pinokio jak kupowałam wyprawkę.

lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika. Właśnie. Pakując się do szpitala, myślałam sobie, że w razie czego, to mąż mi coś dowiezie jak będzie potrzebne, bo po co tyle targac ze sobą.
    A teraz to chyba bym ze dwie walizy spakowala.
    Dowoził mi chociażby ubranka dla synka, bo standardowo do szpitala zabiera się ze 3 komplety, żeby starczyło na 2 dni plus zapas. A jak my byliśmy 6, no to ubranka szybko się skończyły.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika
    Ja po cc wyszłam w drugiej dobie więc to zależy od szpitala.

Ubrania Ewy Klucze wydają się fajne, bo w 100% bawełniane a ceny nie straszą (3-PAK bodów rozpinanych z przodu, z długim rękawem za 39,00) chyba się rozejrzę 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2020, 11:18

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Aaa, to zobaczymy ☺ sorki za głupie pytanie ale to moja pierwsza ciąża więc wszystko jest dla mnie nowe ☺

Nie przejmuj się ja też jestem w tej samej sytuacji co Ty i też zamęczam dziewczyny różnymi pytaniami ;) bo dla mnie też jest wszystko nowe. Ja jestem w tygodniu 17+3 coś tam się w brzuchu dzieje, delikatnie bulgocze, puka, ale też tak do końca nie jestem przekonana czy to dzidziuś czy jelita. Śmieje się do bliskich, że chyba dopiero jak mi maluch porządnie przyłoży to uwierzę, że to on ;)

Dzisiaj" wygoniłam" sąsiada z podwórka, mieszkamy na wsi. Wszyscy w domu siedzą, nie odwiedzają się, jak już wychodzą to do sadu, na pole tam gdzie nie ma ludzi, a ten z dzieckiem 3 letnim na pogaduszki przyszedł. Niektórzy ludzie są rzeczywiście nieodpowiedzialni.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 12:14

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a te ubranka można prać w 60 st.? Bo mi na tym zależy dla noworodka. Wiem, że Pepcowych nie można.
    Ja uwielbiałam ciuszki z Lidla dopóki młody nie zaczął chodzić. Potem tak się rozciągały okropnie, bodziaki i bluzki, że wyglądał jak 7 nieszczęść.
    Raz moja mama dorwała w lumpeksie nieużywane bodziaki z brytyjskiego F&F w rozmiarze 44 i po urodzeniu pasowały idealnie :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje wyniki testu Pappa, martwiłam się tym zawyzonym tętnem 184, ale lekarz napisał, ze jest ok.
    Ryzyko podstawowe dla trisomii 21 to 1:772, a skorygowania to 1:15432.
    To mnie dotyczy teraz to skorygowania, tak?
    Przezierność karku wyszła 1,1, wiec moze dlatego to tętno az tak bardzo nie wpłynęła?

Krokodylica, darika, maja2024 lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam ciuszki Ewy klucze, bardzo fajne i nie kosztują majątku.
    W h&m, i fabryce bodziaków też jest spory wybór w fajnych cenach.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 12:15

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2021, 12:15

age.png

age.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Dziewczyny, a te ubranka można prać w 60 st.? Bo mi na tym zależy dla noworodka. Wiem, że Pepcowych nie można.
    Ja uwielbiałam ciuszki z Lidla dopóki młody nie zaczął chodzić. Potem tak się rozciągały okropnie, bodziaki i bluzki, że wyglądał jak 7 nieszczęść.
    Raz moja mama dorwała w lumpeksie nieużywane bodziaki z brytyjskiego F&F w rozmiarze 44 i po urodzeniu pasowały idealnie :D

Ja piorę w 40, nigdy nieprałam w 60.
    Co do firm to z Lidla ubranka bardzo lubię. Kupuję i w pepco i w 5.10.15.
    Szczerze to nie widzę różnicy bo zdarzają się ubrania z pepco które po jednym założeniu nadają się na szmaty (mówię o tych teraz bo dziewczyny np. wyszurają kolana) a są takie które trzymają się długi czas.
    Z droższymi ciuszkami jest tak samo.
    Noworodek nie ma szans zniszczyć ubranek, nawet tych z pepco. :)

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Widziałam ciuszki Ewy klucze, bardzo fajne i nie kosztują majątku.
    W h&m, i fabryce bodziaków też jest spory wybór w fajnych cenach.

O Fabryce bodziaków nie słyszałam, dzięki sprawdzę sobie potem co mają ciekawego.

Krokodylica ja kupiłam kiedyś body dla syna, uprałam i niestety już nie wyglądały jak body może stąd moja niechęć do Pepco.
    Ja też piorę w 40 stopniach i potem prasuję.

‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ