X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi witaminy polecil sam lekarz. Wyniki mialam dobre ale mimo to powiedzial, ze warto brac, zeby wlasnie uchronic sie od brakow. A wiadome, ze i tak moga byc.
    Mi polecil wlasnie prenatal na 2 trymestr. Dwojke mam czarna i problem z zaparciami. Choc teraz juz jest poprawa. Bardzo duzo pije , lekarz powiedzial, ze to nie musi byc tylko woda. Wiec np u mnie to swiezo wyciskany sok z pomaranczy czy buraczkowy, lub woda z sokiem naturalnym z zurawiny itp. Poza tym teraz na wizycie poruszylam ten problem z lekarzem kazal ratowac sie glownie suszonymi owocami. Jesli to nie pomoze to przepisal mi syrop. W srode go uzylam, bo mialam zaparcia juz 5 dni. Codziennie jem suszone owoce i juz jest po problemie teraz.

Ostatnio zamowilam ubrania z lidla. Ja normalnie mam tak 40/42. Teraz zamowilam 44 bo myslalam, ze 42 bedzie za male. Ale swobodnie mozna brac rozmiar, ktory sie nosi. Dzinsy sa super, ale moglyby byc ciasniejsze. I pomimo 170 nogawki sa dlugie, choc ja lubie trend do kolo kostek.
    Leghinsy sa spoko, ale widze, ze jak np sie kuca to material przeswituje. Gdzie zaznaczam ze sa lekko za luzne więc to nie problem, ze material musial sie megamocno naciagnac.
    Ale ogolnie polecam.

Swieta to napewno pojedziemy do mojego taty lub zabierzemy ho na dzien do nas to skorzysta z ogrodu (on mieszka w bloku). Nie zarazimy go ani on nas bo nie wychodzi z domu. I inny dzien to obiad u tesciow, z ktorymi mieszkamy. Ale nie wiem jak zachowa sie rodzenstwo meza i ktos nie postanowi przyjechac.. ale jesli tak bedzie to cale swieta spedze u taty. I po tez. Nie bede ryzykowac, ze ktores nieodpowiedzialne dziecko zarazi tesciow a potem oni mnie w ciazy.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi współczuję straty pieska.

Ja siedzę w domu. A mąż z synem wychodzą na podwórko.

Ja stosuję witaminy Baby and Me 2, organiczne witaminy wykonane z naturalnej pełnej żywności, bez syntetycznych witamin i minerałów + DHA. Przed ciążą stosowałam i nadal stosuję duże dawki wit. D3. Choruję na WZJG, przed ciążą miałam anemię.

MY w tym roku zostajemy w domu na święta. Niedaleko nas mieszka moja siostra i brat z rodzinami i mój tata, którzy też zostają i zastanawiamy się czy robić razem czy jednak osobno. Tylko wtedy mój tata byłby całkiem sam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 19:15

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zażywam pregna plus. Zażywałam ją już przed ciąża i teraz też zszywam plus magnez i actifolin (ze względu na mutacje). Wygląda na to że zestaw się sprawdza bo dziecko zdrowe i ja też :D morfologii w życiu lepszej nie miałam.

A co do świąt to spędzimy z teściową z którą mieszkamy. Obok mamy dziadków i mamy z nimi kontakt więc może się spotkamy, ale jeszcze zero ustaleń. Dziś wrócił z Singapuru brat meza i akurat kwarantanne ma do niedzieli wielkanocnej więc niestety będzie sam. Dziwne te świeta będą... Nie będzie świecenia koszyczka, tak bez klimatu. Ale trudno

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Mi witaminy polecil sam lekarz. Wyniki mialam dobre ale mimo to powiedzial, ze warto brac, zeby wlasnie uchronic sie od brakow. A wiadome, ze i tak moga byc.
    Mi polecil wlasnie prenatal na 2 trymestr. Dwojke mam czarna i problem z zaparciami. Choc teraz juz jest poprawa. Bardzo duzo pije , lekarz powiedzial, ze to nie musi byc tylko woda. Wiec np u mnie to swiezo wyciskany sok z pomaranczy czy buraczkowy, lub woda z sokiem naturalnym z zurawiny itp. Poza tym teraz na wizycie poruszylam ten problem z lekarzem kazal ratowac sie glownie suszonymi owocami. Jesli to nie pomoze to przepisal mi syrop. W srode go uzylam, bo mialam zaparcia juz 5 dni. Codziennie jem suszone owoce i juz jest po problemie teraz.

No właśnie u mnie 0 zaparć, tylko kolor. Mi przepisał witaminy bo pomimo że mam bardzo dobre wyniki to jednak dzidzia dużo od nas zabiera więc znacznie szybciej o niedobór.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey u mnie tym samym sie kierowal. Plus ze wzg na te moje bole brzucha kazal brac też magnez...

Co do swiat to wlasnie z tata mimo, ze z nami nie mieszka, to chcemy je spedzic. Moja mama nie zyje kilka lat. Spedzalby je sam.
    Moim zdaniem te swieta, choc zawsze kojarzyly sie z radoscia, to w tym roku beda bardzo smutne. Niemniej jednak swieta to rodzinny czas...
    Ale zdrowie najwazniejsze.

Zapomnialam wczesniej. Popieram Qunai.. gospodarka dostanie po tylku ale wole, zeby nasi bliscy z nami byli. Stracilam juz mame i nie wyobrazam sobie, ze cos mialoby sie stac mojemu tacie. Moja siostra mieszka we Francji, więc o nia tez bardzo sie boje..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • erre Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też pierwsze święta bez rodziny. Moi rodzice wykazali się totalnym zrozumieniem, z kolei teściowa trochę burczała, ale mam serio gdzieś jej fochy, bo przyjeżdża do niej córka z mężem, którzy pracują normalnie w dużym mieście i ja absolutnie nie chcę ryzykować.

Kroko, daj potem znać czy jesteś zadowolona z bucików i gdzie je kupiłaś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 20:52

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 21:45

age.png

age.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://audycje.tokfm.pl/podcast/88317,Ciaza-a-epidemia-koronwirusa

Dziewczyny polecam posłuchać całość.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, wspolczuje utraty psiego przyjaciela.

Ja zażywam prenatal duo.
    A właśnie: czy któraś z nas, oprócz mnie karmi piersią dziecko? Na początku było nas kilka, jak jest teraz?

Jutro mam wizytę o 11:40, trzymajcie kciuki. Stresa mam, po pierwsze nie czuje Małej, a po 2 zrobiłam wczoraj tsh i widzę, ze tarczyca niedomaga, bo wyszło 2,61, a ja nie biorę w tej ciąży euyhyroxi :(.

maja2024 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre zamówiłam na allegro.
    Jednej z moich ulubionych marek czyli primigi.
    Jak dobrze im "siądą" na nóżki to na pewno będziemy zadowolone.

Ktosiowa powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 22:20

erre lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa kciuki i uważaj na siebie! Ja też dzień przed wizytą nie czułam ruchów, byłam mega zdenerwowana a w poczekalni u lekarza tuż przed wizytą solidny kopniak ;). Opowiadałam doktorowi, mówi mi: nie denerwuj się, bo ona sie nie bedzie ruszać wtedy bo też cała w strachu ;). Głowa do góry!

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie czuje ruchow regularnie. I tez zeby poczuc jakies male kopniaczki czy krecenie to musze lezec na plasko i mocno sie skupic. Najwiecej moj dzidzius sie rusza po soczku pomaranczowym😀

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Erre Twój syn ma dzisiaj urodziny? :) wszystkiego najlepszego :)
    Moja starsza córka ma jutro. :)
    Na szczęście ciocia upiecze jej tort i corka zdmuchnie świeczki bo biedna przeżywa brak imprezy i gości w tym roku. Obiecałam jej imprezę z gośćmi w innym terminie. :)

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko Domi ma za miesiac i tez zal ale juz oyslam jak mu oslodzic trn dzien i tez przeloze na pozniej.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, dzięki! Urodziny miał wczoraj, ale widzę, że się suwaczek zaciął :D
    Imprezę też zrobimy w innym terminie, na szczęście jeszcze niekumaty jeśli chodzi o termin ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 współczuję sytuacji.

ktosiowa trzymam kciuki, daj znać po wizycie.

Czas kiepski na świętowanie...
    My święta będziemy spędzać w czwórkę; zawsze w jeden dzień jechaliśmy do teściów a w drugi do mojego taty ale w obecnej sytuacji nie ma co się "mieszać".
    Gdyby natomiast jedno z rodziców miało zostać samo na święta, na pewno byśmy zaprosili do nas.
    Dzieciom na pewno będzie brakowało imprez urodzinowych i świąt, one zupełnie inaczej celebrują takie wydarzenia. Mój syn już pytał co z szukaniem prezentów od zajączka, bo to taki nasz wielkanocny zwyczaj 😁
    Musimy wszyscy jakoś przeżyć obecną sytuację, potem nadrobimy stracony czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2020, 10:22

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trendy w ciąży zmieniają się tak samo jak w modzie 😜
    Jak byłam w ciąży z synem, to ginekolodzy zalecali branie witamin, teraz jest inaczej...jeśli ciąża przebiega prawidłowo powinno się brać tylko te najbardziej potrzebne do rozwoju malucha, kwas foliowy, jod...

• Audrey Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zarejestrować do diagnostyki na mocz i krew 😊

My spędzimy święta w tym gronie w którym jesteśmy na codzień. Nie pojedziemy do moich rodziców mimo że mamy do nich 3km, bo tata jest po 60 a babcia ma 92 lata i nie będziemy się narażać nawzajem.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 21:45

maja2024, Leeila26, joana lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Trendy w ciąży zmieniają się tak samo jak w modzie 😜
    Jak byłam w ciąży z synem, to ginekolodzy zalecali branie witamin, teraz jest inaczej...jeśli ciąża przebiega prawidłowo powinno się brać tylko te najbardziej potrzebne do rozwoju malucha, kwas foliowy, jod...

A ja uważam, że to nie zależy od trendów tylko od organizmu. W pierwszej ciąży ( nieudanej) nie brałam witamin, bo lekarz nie kazał. Byłam tak słaba, że nie miałam siły wstać z łóżka, włosy wychodziły mi garściami. Nawet fryzjerka była przerażona bo po myciu głowy miała całe ręce w moich włosach. A badania wychodziły prawidłowo. Po poronieniu doszłam do siebie dzięki witaminom. W tej ciąży od początku biorę witaminy i czuję się zupełnie inaczej, mam ładne włosy. Ale mimo to ze zdrowo się odżywiam, jem dużo owoców i warzyw, ze względu na dietę bez laktozy muszę brać dodatkowo preparaty wapnia oraz magnez, bo mam jego niedobory.

‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ