WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No nie ukrywam, że trochę to tak zabrzmiało, że nie chcesz wydawać pieniędzy na prowadzenie ciąży bo musisz myśleć o starszym dziecku.

Nie wiem na jakiej podstawie tak uznałas. W swoich postach Pisze o swoich obawach A nie o tym że szkoda mi wydać pieniądze na prywatnego lekarza. Dodatkowo pisałam o tym że pewnie i tak się na to rozwiązanie zdecyduje. Kolejny argument? Dopiero chwalilam się udana wizyta u tego lekarza i zapisana jestem na polowkowe.

Dodam: faktycznie najczęściej lekarze prywatni się bardziej przykladaja ale nie zawsze. Sugerowanie że ktoś oszczędza na zdrowiu dziecka bo nie chodzi prywatnie uważam za spory nietakt. Mniej zamożni również chcą mieć zdrowe dzieci. Wcale nie uważam że są gorsi bo chodzą na NFZ. Nie da się również na podstawie kilku względnie anonimowych postów ustalić jaką jest sytuacja finansowa danej osoby.

Bardzo lubię to forum, cieszę się z sukcesów, czy udanych wizyt każdej z nas. Jestem wdzięczna za wsparcie i rady. Ale już ktoś to napisal: nie oceniajmy się. Za mało się znamy i nie po to tu wchodzimy

Tym postem że swojej strony urywam temat ponieważ uważam że nie ma sensu bo prowadzić dalej.

Chmurka, Krokodylica, maja2024, Natalii, Domi1995 lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o całusy to idealna nie jestem choć staram się uważać. Mam szwagierke młoda dentyske. Ona jest na bieżąco i mnie mocno nastraszyla A podała dużo argumentów. Głównie próchnica w przyszłości no i ryzyko tej opryszczki.

Chmurka lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 14:02

Chmurka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że doszlysmy do względnego porozumienia 😉 nie potrzeba nam złej energii w ciąży.

Jaśmina lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • erre Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie pozwalałam całować dziecka. A rączki wędrują do buzi, więc to prawie jak całowanie w usta. Nie pozwalałam również na dawanie jedzenia ze swojej łyżeczki ani na oblizywanie smoczka.

Krokodylica, ancys85 lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam dłuugi post co myślę na temat prowadzenia ciąży prywatnie i na NFZ. Ale nie zauważyłam, że temat zakończony, dlatego czym prędzej go usunęłam, żeby nie wzniecać burzy ponownie haha :D
    Jak tam przygotowania do świąt? Jakieś wypieki, potrawy? Chwalcie się! :)

Ptysio lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi plciami dzieci to też nie rozumiem tego zrzedzenia. Moja mama rozmawiała przez telefon z ciocia i słyszałam jak mówiła jej, no że ja się cieszę że chłopak, ona uważa że lepiej by było żeby była dziewczynka, bo dwóch chłopaków to tak sobie, A dzireczybja to zawsze mamie pomoze itd. Mnie szlag trafia, bo po pierwsze reklamacji nie mam do kogo zglosic, a po drugie to nie kwestia plci tylko wychowania dziecka. Mój brat odkąd pamiętam nic w domu nie robił nigdy, bo chłopak, bo len, bo my szybciej zrobimy we dwie... I teraz jego żona ma problem, narzeka że nic w domu nie robi, a męskim sprawami zajmuje się jego teść. Dzisiaj właśnie była taka sytuacja, zadzwoniła moja bratowa, że jest po usg i będzie chłopak. Ona ma termin na początek października więc miesiac po mnie. Ja mam już syna A oni mają córkę. I wiecie moja mama lzy w oczach, gratulacje, ja tak śmiechem żartem zapytałam dlaczego mi nikt nie gratulowal... Nie to że chce żeby mnie całowali po rękach ale czym się różni drugi syn od pierwszego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 18:07

Jaśmina lubi tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• erre Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie szukam przepisu na babkę wielkanocną, ale żeby była mokra, a nie sucha i nie mogę znaleźć :( Poratujecie jakimś przepisem? Najlepiej z cytrynową nutą :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wieku to u mnie w maju 30 lat. Synka urodziłam mają rocznikowo 27, bo dwa miesiące po porodzie tyle skończyłam lat. Czy Wy też ciągle teraz coś gotujecie jak jesteście w domu? Ja dziś zrobiłam rogaliki drożdżowe z marmoladą dla synka. A cała blaszkę zjedli rodzice :D Została jeszcze druga blaszka. Sama zjadłam chyba z 4 rogaliki i już sobie daje po rękach żeby więcej nie jeść. Jakbym mogła to codziennie bym coś robiła nie po to żeby jeść tylko po prostu lubię coś robić w kuchni. Nie mogę się doczekać jak się wyprowadze. Będę szaleć w kuchni ile się da :) Planujemy z mężem trzecie dziecko. Chciałabym od razu się starać tak żeby nie wracać do pracy, bo mój powrót dużo by zamieszania wprowadzil niepotrzebnego. Poza tym zastanawiam się czy w ogóle chce tam wracać... Zbyt nerwowa tą.moja praca, wiecznie problem z wolnym... Księgowe czy koronawirus czy trzęsienie ziemi pracować muszą...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• joana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis przyszly mi pierwsze ubranka dla synka 🥰 poplakalam sie ❤
    Co di sukienek dla dziewczynek to napewno kupilabym mysle, ze kazda z nas nie ma co sluchac zbytnio kogos w tym temacie. Ja juz nasluchalam sie kolezanek co musze kupic i jak ubierac. Np ze na wyjscie ze szpitala gdzie termin mam 29.08 musze kupic kombinezon. Jak powiedzialam, ze nonsens (bo przeciez moze byc w miare gorąco jeszcze badz cieplo to wystarczy cieple ubranie i kocyk) to uslyszalam, ze bede widac jedna z tych co ziebi dziecko jak te modne mamy 😅 to samo spodenki kupilam.. to tez nasluchalam sie ze zero praktycznosci itp..
    Moze i tak.. ale raz na jakis czas bede w gosciach ale ja chce tez ladnie ubrac dziecko. A najwyzej troche sie pomecze. Oczywiscie mowie na wyjscie. I dla mnie pracowite ale nadal zawsze wygodne dla dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 17:54

Krokodylica, ancys85, Jaśmina lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie no co Ty, chłopcy się ze sobą dogadają super, lepiej niż brat z siostrą, tak mi się wydaje. Poza tym o ile lepiej dla Ciebie, masz już ubrania po starszym itd.

Ja już w wyobraźni słyszę te komentarze kiedy rodzina dowie się że teraz chłopak. "Nooo w końcu się udało" jak by moim celem życiowym było posiadanie syna. ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana hihi fajnie że utarłas im nosa. :P
    Skąd zamawiałas ubranka? Może wrzucisz jakieś zdjęcie? :) Ja uwielbiam oglądać dziecięce ubranka, dla córek też lubię kupować. :)
    Czasem jak się nudzę to odpalam neta i przeglądam buty dla dzieci haha

joana lubi tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam na h&m. I powiem, ze jakosc taka nawet... jedynie kupilam dwupak ogrodniczek bawelnianych to one sa troche cienkie i moze byc roznie po wypraniu.
    Zaraz wstawie fotki, bo robilam siostrze. Super jakosciowo jest ten dresik z wiazanymi spodenkami.
    Narazie kupilam takie ciensze, zamowilam tez z lidla tam juz grubsze. Ale jeszcze nie doszly.

Krokodylica nigdy nie zrozumiem jak ktos moze robic sobie koncert zyczen z plci dziecka 😊 tym bardziej osoby niezainteresowane. A przeciez najwazniejsze, zeby dziecko bylo zdrowe 😊

Krokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• joana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 17:55

Krokodylica, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana

Super ubranka :)

Mam podobną teorię do Twojej w kwestii ubranek :)
    Ja nigdy się nie sugerowałam opiniami innych, bo to co dla jednych jest "niewygodne" u innych może się sprawdzać. Zresztą same dzieciaki (rodzeństwo) mogą mieć różne upodobania...
    Ja np. lubiłam bluzy z kapturem, w chłodne dni wsadzałam synowi lekką czapeczkę i kaptur, wtedy nic mu nie zawiewało. Uroczo też wyglądał w koszulowych bodach czyli przeciwieństwo Kotki.
    ...ile osób tyle opinii...

• Lola. Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie. Teoretyczne. Jeśli dziecko urodzi się powiedzmy 56 cm i przez miesiąc będzie chodziło w tym rozmiarze i później już w 62, to ile będzie mniej więcej chodziło w tym 62 które jest niby 1-3 miesiąca?

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci wskoczyły by za sobą w ogień, tulą się do siebie, całują, jak jedno płacze to drugie pociesza albo płacze razem z nim 😂...są oczywiście też kłótnie ale ich relacje uważam za bardzo pozytywne.
    Znajomi mają dwóch synów, którzy piorą się non stop więc nie ma tu reguły.
    Nie przejmujcie się na zapas!! Czy parka, czy dzieciaki jednej płci będą za sobą szaleć i tego trzeba się trzymać!

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zamówiłam parę ubranek że smyka. Powiem wam że ceny wcale nie są tam jakieś wygórowane. Ale na razie nie będę już kupować bo mam dostać od bratowej cały karton nowych ciuszków i muszę zobaczyć co tam jest i wtedy będę myślała co muszę jeszcze z ubranek dokupić. Ale to dzisiaj się nie mogłam powstrzymać żeby nie kupić 😀

Co do wybrzydzania odnośnie płci. U mnie w rodzinie i w rodzinie bratowych są same chłopaki, nawet na dniach się u nas urodzi dwóch i wszyscy mówili że może w końcu może my spłodziliśmy dziewczynkę 🤣 ale nie było żadnych dziwnych aluzji że to musi być chłopak albo dziewczynka. Wiem że dziewczynka z chłopcem potrafią się dogadać i dwoje dzieci tej samej płci również. Ale moi 4 bracia i bratowe bardzo się cieszyli że będzie Agatka bo jak to powiedzieli "będzie w końcu jakaś mała księżniczka do kochania".

Co do całowania dzieci. Nigdy nie zmuszałam bratanków do całowania czy przytulania. Chcieli to sami przyszli się wycałować. Nie chcieli to przybijali piątkę. Natomiast moja mama właśnie robiła tak jak ktoś już wyżej napisał "daj babci buzi bo babcia płacze". Noż zawsze mnie to niesamowicie wkurzało i zawsze mówiłam do mamy że jak nie chce to nie i ma go zostawić. Myślę że ludzie często zapominają że dziecko to też człowiek i ma prawo zachować własne zdanie w jeśli chodzi o jego ciało. Nie chce niech nie całuje i nie przytula. Niektóre dzieci po prostu tego nie lubią. Czytałam kiedyś na blogach psychologicznych że dzieci zmuszane do przytulania i całowania, mimo że tylko babć czy cioć, są częściej nieasertywne i częściej padają ofiarom wykorzystywania. No bo jak zawsze się mówi "idź daj cioci buzi i kociec", to dlaczego nie przystanie na to samo z pedofilem? To są już skrajne przypadki ale jednak. Jak dziecko nie chce to nie i koniec. A co do niemowląt i noworodków to szczerze mówiąc jeszcze się nie zagłębiałam w tematy zdrowotne odnośnie całowania więc się nie wypowiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 19:28

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakoś nie było żadnych prób całowania 😜 ale nie pozwoliłabym wycałować dziecka a w usta to już w ogóle; uważam to za bardzo nie higieniczne, zresztą jak oblizywanie smoczka. Jama ustna to siedlisko bakterii i drobnoustrojów...
    Prosiłam także o umycie rąk przed dotknięciem dziecka (głównie noworodka, choć jak się ludziska nauczyły to długo myli ręce, haha).
    W dodatku zwracałam uwagę dzieciakom i młodszej młodzież (bo nasze Maluchy są najmłodsze w rodzinie), że Dzidziusia nie głaszczemy po główce, tylko po nóżkach.

Teraz to wyszłam na dziwaczkę forumową 😂😜🤣🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2020, 19:52

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ja właśnie szukam przepisu na babkę wielkanocną, ale żeby była mokra, a nie sucha i nie mogę znaleźć :( Poratujecie jakimś przepisem? Najlepiej z cytrynową nutą :D

erre ja mam przepis na babkę cytrynową albo w ogóle na cytrynowca, jakbyś chciała :)

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ