X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez, wychodzi na to, z tych małolatów.. mam 24lata.
    Dziewczyny,które macie łożysko na przedniej ścianie jak u was z ruchami ? Ja mam wrażenie że wiem kiedy młody się rusza, ale jeszcze konkretnego kopniaka nie dostałam. Jak się położę i go "poszukam" to czuje pod ręką.. ale nie wiem czy sobie za dużo nie wyobrażam...

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko co do zmęczenia to Cię rozumiem, u mnie oprócz wymiotów, jeszcze anemia i niskie ciśnienie (90/60) robią swoje, że też często nie mam siły się zwlec z łóżka. Ale powiększający się brzuszek, kopnięcia maluszka, a ostatnio szperanie za wyprawką sprawiają, że zapominam o niedogodnościach i dają mi radość. Mnie czas szybko leci bo ja wciąż pracuję zdalnie, jest ciężko, no czasem na 10 minut przed spotkaniem z klientem wiszę nad muszlą, ale niestety taki minus własnej DG.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica no Tobie to naprawde mozna mocno wspolczuc, to juz czas zebys sie poczula lepiej a tu zonk.. chyba pisalas kiedys,ze mimo wszystko wyniki masz znosne co? Te niepowsciagliwe wymioty to tragedia..mi sie kojarzą z ksiezną Kate bo ona chyba w ktorejs ciazy troche w szpitalu czasu spedzila na to.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina też mam własną DG i muszę trochę "wisieć" nad papierami. Jako tako nie pracuję ale trzeba po chłopakach papiery zebrać, uporządkować żeby dla księgowej przygotować, przelewy robię ja, wiadomo. Więc też trochę czasu przed laptopem muszę spędzić a z moim samopoczuciem to niełatwe.
    Pap w sumie nie mam pojęcia jakie mam wyniki bo morfologię miałam robioną raz gdzieś bliżej początku ciąży, wtedy była ok.
    Jaśmina niestety mnie nie pocieszają te ruchy u wyprawka, jakiś dołek mnie złapał póki co.

Agata ja mam łożysko na tylnej ścianie.
    Przy którym umiejscowieniu czuć szybciej ruchy bo nie pamiętam?
    Jedno wiem na pewno, z każdą kolejną ciążą czuć ruchy coraz szybciej.

Jaśmina lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha jedyne co mnie rozczula bardzo i wywołuje uśmiech to jak córka przychodzi, przytula się do mojego brzucha i mówi że przyszła przytulić się do Maksia, albo mówi "kochany Maksio", albo wczoraj przychodzi i mówi do brzucha "haaalooo, chcesz mieć na imię Maksio??? Bo nie wiem!" 😂

Pogoda, Chmurka, to_tylko_ja, Jaśmina, Ptysio, Ounai, Dave87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy łożysko jest na przedniej ścianie ruchy czuć później.

• joana Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko mocno Ci wspolczuje takiego samopoczucia... to przykre, ale staraj kochana sie myslec o pozytywach 😘 wiem, ze to ciezkie, bo zmeczenie swoje robi.
    Przepraszam, ale tu co chwile jest jakas data wizyty. Kiedy masz teraz? Lekarz nie zlecil Ci na raz morfologii? Jesli nie to moze dla spokoju sama sprawdź..

Jasmina piekny wynik 🥰

Ja juz mam dosyc tego zamkniecia.. chcialabym robic remont, zeby wyrobic sie na synka. Jechac kupowac mu normalnie wyprawke... ale wlasnie czas umila mi czytanie ksiazki o dzidzia i jakichs porad, czy szukanie wyprawki 😊

Imie wybrane: Adaś 😅

Ruchy chyba jakies sa... ale powiem Wam, ze nie jestem pewna czy to to..
    Szczerze to zaczyna mnie to martwic. Ale odganiam ciemne mysli..

Krokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Kroko wspolczuje... Nie wyobrażam sobie nawet przy jednym dziecku takiego samopoczucia... Zle wspominam początku tej ciąży. U mnie z kolei poziom energii równy zeru.
    Jestem po konsultacji z pediatra. Rozmawiałam przez telefon, po wywiadzie wukluczyla różyczke dzięki Bogu. Kazała wysłać zdjęcia, mówiła z rąk.nie zadzowni to znaczy że uważa po zdjęciach że.to pokarmowka. Mówiła że alergia pokarmowa może nawet tydzień trwać. Buzia już lepiej za to kropeczki już przechodzą na brzuch i uda. Na.wszwlki wypadek jutro Zadzwonie do pediatry . Na szczęście nie am gorączki, Chcoiaz dzisiaj jest lekko.przygaszony.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Annia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Ruchy chyba jakies sa... ale powiem Wam, ze nie jestem pewna czy to to..
    Szczerze to zaczyna mnie to martwic. Ale odganiam ciemne mysli..
    Joana nie martw się, to też moja 1 ciąża i też raczej nie czuję jeszcze ruchów, ale to jest jak najbardziej normalne. Jak rozmawiam z koleżankami to większość mówi że coś tak naprawdę poczuły koło 21/22 tygodnia, że dopiero wtedy były pewne że to jest to (mówię oczywiście o ciąży pierwszej) . Więc spokojnie. :)

joana lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • joana Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie dobrze, ze to nie rozyczka..

Annia dziękuję ❤

Annia lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana mam wizytę 16tego
    Teraz mi nic nie zlecał.
    Sądzę że zleci na tej wizycie właśnie.
    W obecnej sytuacji nie pójdę do laboratorium, staram się siedzieć w domu.
    Jak mi gin zleci więcej badan to wtedy pójdę.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to że ja wczoraj w euforii napisałam że czułam i mąż czuł to też na 100% pewna nie jestem czy to to;P no i drugi raz się jeszcze nie powtórzyły;) więc zanim zacznę czuć regularnie i tak jakoś bardziej konkretnie to też się zejdzie;)
    Katwie jak dobrze że to nie różyczka.
    Kroko, strasznie Ci współczuję :*

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko - a w poprzednich ciążach kiedy te wymioty dawały Ci spokój? Bardzo Ci współczuję i życzę, żeby jak najszybciej dały Ci już spokój te dolegliwości i żebyś mogła się trochę pocieszyć ciążą.

Chmurka mi też raz czy dwa wydawało się,że chyba coś poczułam, ale to chyba były jednak jelita bo więcej już tego nie czułam. :D

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia przy pierwszej córce rzygałam pół roku a przy drugiej całą ciążę. :(

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 a szczepiłaś syna?! Różyczka jest na pewno w kalendarzu szczepień.
    Różyczka w pierwszej kolejności pojawia się na dłoniach więc pewnie dlatego lekarka chciała zdjęcie właśnie tej części ciała, najważniejsze, że wykluczyła tą chorobę :)

Krokodylica współczuje samopoczucia.
    A ten guzek u córci się powiększa czy raczej bez zmian?!

• Ounai Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 14:07

Krokodylica, Annia, joana lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys guzek jest bez zmian. Nie rośnie i nie maleje według moich obserwacji.

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, może tak być że poczułaś Maluszka a teraz przez parę dni będzie cisza, tym bardziej że u ciebie jeszcze nie pełnych 17 tyg., przynajmniej według suwaczka :)

Mój brzuch zaczyna przypominać piłkę a jak u Was?!

• Ounai Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 14:08

Krokodylica, Chmurka, Ptysio, Annia, Jaśmina, joana lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2020, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch też już wysadziło. Na pewno jest większy niż w poprzednich ciążach na tym etapie.
    Zdjęcie z dzisiaj:
    802a6f95d30c.jpg

katwie27, ancys85, Ptysio, Pogoda, Jaśmina, joana, Asia000, Leeila26, Chmurka, Domi1995, maja2024, Dżoana12 lubią tę wiadomość

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ