!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Audrey wrote:Szwagierka właśnie kupiła anexa. Za gondole, spacerowke, nosidło i bazę dała 3,5 tys. Mówi że fajny i zwrotny ale sama jeszcze nie widziałam.
-
Leeila26 wrote:Mam w karcie TSH wpisane: ujemny
. Nie bardzo wiem jak to rozumieć..
Aż sama jestem ciekawa co tam jutro nafikam z tym cukremjeszcze mi tego brakuje..
Tak od siebie mogę tylko dodać, że polecam zbierać wyniki badań. Ja sobie zwykle kseruję, i zbieram do jednej teczki w domu. Za kilka lat zawsze może się przydać, nawet dla porównania przy następnej ciąży.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Co do wozka to ja kupie uzywke jakas. Pewnie 2w1 bo nosidelko na wyjscie ze szpitala mam a fotelik to auta kupie nowy z prawdziwego zdarzenia. Mieszkam pod Wawą i slabe mam tu drogi do spacerowania wiec pompowane kola wezme bo jak cos to zawsze mozna dętke kupic.
Powiem Wam,ze ta cisza w ruchach 2dni temu to byl jakis skok rozwojowy mojego dziecka bo z dnia na dzien coraz wyrazniej i mocniej czuje ruchykopniaki znaczy. Kilka ciuszkow juz do mnie idzie (dorzucilam do zamowienia dla starszego synka bo mu koszulki z krotkim zamowilam bo mi wyrosl!
), i jeszcze na marketplace znalazlam panią dosc blisko, ktora sprzedaje ciuszki po synku wiec jutro maz podjedzie odebrac (oczywiscie couszki spedza noc na kwarantannie w aucie hehe)
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Jeśli miałam w życiu sytuacje, że dostarczałam lekarzowi wyniki, zawsze miałam w nich rozeznanie. Teraz nie bardzo mam taką możliwość, ponieważ chodzę do ginekologa w szpitalu, gdzie też znajduje się labolatorium i wyniki nie trafiają do mnie, tylko od razu do lekarza - na wizycie słyszę tylko: wyniki bardzo dobre, wszystko jest w normie, nie ma się do czego przyczepić. Ale faktycznie, zacznę na to bardziej zwracać uwagę i albo będę pytać szczegółowo lekarza, albo w labolatorium poproszę o jakiś login do platformy, gdzie będę sobie mogła sama je pobrać i zobaczyć.
-
Co do wozkow to podoba mi sie stokke trailz. Jest zgrabny, nowoczesny, ma swietny material i dobrze sie prowadzi. Gdybym nie potrzebowala wozka dla rodzenstwa to na niego bym sie zdecydowala. A tak zostaje tylko Tfk
Wozki Cybex, Joolz, Concord (taki posiadam) sa bardzo popularne w De.29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
Dawid (18 tc) ♥️♥️
11.2018 synek Daniel
-
Dziewczyny jest dupa ogólnie. Pisałam, że podejrzewam u synka różyczke. Wczoraj sprawę z pediatra, znajoma taty. Wykluczyla to, bardziej na pokarmowa alergie obstawila. W ciągu dnia wydawało się że nie jest źle, ale po prysznic obejrzałam małego i jednak nie. Już wszędzie ma wysypke. Przypomniałam sobie, że przecież ksiwgowalam panią doktor pediatra, już zapomniałam o niej bo ona do mojej kancelarii raz w roku przychodziła i pozwoliłam sobie zadzwonić do niej. Obejrzała zdjęcia zdiagnozowala rumień zakazny. Naprawdę nie wiem skąd to się wzięło. Mogą ja albo rodzice t przynieść. Dla niego to nie jest groźne. Lekarka powiedziała że dla mnie też nie, ale Internet jednak mówi zupełnie co innego... Napisałam do lekarza. Kazał jutro zrobić badania w kierunku sumienia w laboratorium. Nic więcej bo jest taki zdawkowy. Martwię się bardzo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 21:10
-
Katwie ja doświadczenie z rumieniem zakaźnym miałam tylko takie, że siostra przechodziła w wieku 5 lat, mając przy tym styczność ze mną, z moim mężem i rodzicami - nikt z nas nie miał żadnych objawów, wysypek itp. a mama nawet robiła sobie badania w tym kierunku wynik ujemny. Nie wiem czy to jakieś pocieszenie.. ale dzielę się.
Tak czy inaczej labolatorium musisz odwiedzić, trzymam kciuki aby było wszystko ok u Was. -
Nie mam pojęcia. Lekarka mówiła, że dorośli mogą być nosicielami bezobjawowymi, więc rodzice mogli albo ja przynieść do domu to... No właśnie to mnie załamuje że on się zdolny nie rusza wcale, tylko na podowrko i nie ma absolutnie z nikim styczności. Najgorsze że na badania trzeba czekać do 5 dni roboczych. Jajko chyba zniose. Qunai synek już nie zaraża jak jest zsypany. W tym szkopul. Jak do tej pory tylko pediatra powi2dziala że nie jest to grozne dla mnie, ale ona raczej ciężarnych się nie zajmuje więc to dla mnie nie wyrocznia. Lekarz kazał zrobić badania. Czytałam że jeżeli wynik będzie dodatni to czeka ja mnie cotygodniowe usg. Żadnego leku podać nie można tylko obserwowac dziecko... latwo jest mówić nie panikuj. 3 ciążę stracone i nie chce kolejnej w dodatku na tym etapie...
-
Freja000 wrote:Kotka, to straszne co piszesz
to nie witaminy ani cukierki. Nie można brać samemu bez badań ani odstawiać abez badań... a badania można zamówić do domu. I nie bada się samego tsh. Ft4 jest ważne w iązy. Nie bierz rano tabletki i już.
Serio jest coś takiego jak ciążowa niedrożność nosa?? Bo ja mam od roku problem z zatokami i myślałam, ze to się po prostu pogorszyło. Rano wysmarkuję chusteczkę krwi. A w ciągu dnia mam często "mokry" nos, ale już bez krwi. Sama woda.
Na szczęście w nocy jest odetkany. Wystarczy, że się obudzę...
Freja ale ja nigdy nie mialam zly h wynikow ft3 i ft4 jedynie tsh lekko podwyzszone. Euthyrox kazala mi brac ginekolog gdy staralam sie o 1sza ciaze i tak bralam go az do zeszlego listopada. Zrobulam badania tsh, wyszlo ok to przestalam brac. Jaki sens? Lekarz powiedzialby to samo, tak mysle.
A zaczelam brac bez badan bo skoro bralam w dwoch poprzednich to w tej tez mi nie zaszkodzi.
Szukalam badan bez wychodzenia z domu ale nic nie znalazlam.