!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Fajny pomysł z tą listą. A propos art do kąpieli. Nie ma nic o myjce? Kiedyś się dzieci myło takimi rękawicami lub szmatkami frotte a teraz?
-
Dzień dobry 😊
Wczoraj byłam na wizycie, wszystko ok, dalej luteina i magnez, bo czasem pobolewa mnie brzuch i czuje, ze twardnieje. Szyjka w porządku i tu się ciesze, bo w pierwszej ciąży jakoś po połowie zaczęły się problemy z szyjka. Teraz się martwilam, bo wszystko mnie tam na dole boli, ciągnie, czasem kłuje. Ale lekarz zbadał i mówi, że jest w porządku.
Do tego czuje Mała bardzo nisko. Ruchy w pachwinach, kopniaki w pęcherz. Dziś rano chyba pierwszy raz jakoś w okolicach pępka. Ale na polowkowych lekarz od razu powiedział, że jest nisko, ale żeby się tym nie przejmować, w swoim czasie pójdzie wyżej 😊
Katwie, współczuję bardzo stresu. Trzymam mocno kciuki i wierzę , że wszystko będzie dobrze!
Co do wyprawki, to nie pamiętam, czy już wstawialam, ale tu jest fajna lista
https://niebalaganka.pl/2015/08/17/wyprawka-dla-noworodka-lista-do-druku/
Ollinda, joana, Krokodylica, Pogoda, Ounai, Jaśmina, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Qunai super lista 🥰
Ata Twoja tez ja juz ja kiedys widzialam na necie 😊 i gratulacje udanej wizyty ❤
Spisze sobie i powoli bede robila liste to bedzie latwiej szukac wyprawki 😊
Narazie zamowilam kolejne rzeczy z 5-10-15 😊 hihi maz się smieje ze mnie, ze szybko to ja zakupow nie skoncze 😋😁
Katwie wspolczuje sytuacji 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 08:23
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Pogoda wrote:Fajny pomysł z tą listą. A propos art do kąpieli. Nie ma nic o myjce? Kiedyś się dzieci myło takimi rękawicami lub szmatkami frotte a teraz?
Pogoda lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Pogoda wrote:Fajny pomysł z tą listą. A propos art do kąpieli. Nie ma nic o myjce? Kiedyś się dzieci myło takimi rękawicami lub szmatkami frotte a teraz?
U nas Mały nie lubił kąpieli, wiec robiliśmy to raczej szybko. Ale pomagało okrywanie pieluchą tetrowa w trakcie kąpieli, polecam. Wtedy się uspokajal.
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Sama myje się własnymi rękami bez żadnych gąbek więc to logiczne w sumie
ale kto pyta nie błądzi
-
Pogoda ja dzieci myję normalnie ręką.
Dziewczyny już kiedyś polecałyscie ale nie znajdę tego teraz więc zapytam jeszcze raz czy możecie polecić jakąś dobrą suszarkę. Tylko nie pralko-suszarkę bo słyszałam że te 2w1 są kiepskie.
Ja właśnie mimo moich rewolucji żołądkowych piję kawę bo od wczoraj wieczór tak mnie głowa rębie że zaraz zwariuję. Nawet w nocy mnie bolała. -
Dziewczyny wypiłam glukozę
cukier na czczo 73. Jedyne co mnie zaciekawiło, mam na skierowaniu napisany pomiar dwupunktowy czyli tylko na czczo i po 2 godz. Po 1h nie. Byłam się nawet zapytać u położnej, mówiła, że zdarza się, że lekarz tak zleca..
-
Jeszcze pytanie o przewijak. Czy rzeczywiście jest niezbędny? Bo ja w sumie za bardzo nie mam gdzie dać takiego sztywnego, bo planuje na początek kołyskę. O dodatkowym meblu w sypialni możemy pomażyć. Chyba że taki składany jako matę żeby rozłożyć na naszym łóżku? Albo zrezygnować z kolyski i pojsc od razu w łóżeczko na którym będzie sztywny przewijak?
-
Pogoda wrote:Jeszcze pytanie o przewijak. Czy rzeczywiście jest niezbędny? Bo ja w sumie za bardzo nie mam gdzie dać takiego sztywnego, bo planuje na początek kołyskę. O dodatkowym meblu w sypialni możemy pomażyć. Chyba że taki składany jako matę żeby rozłożyć na naszym łóżku? Albo zrezygnować z kolyski i pojsc od razu w łóżeczko na którym będzie sztywny przewijak?
Ale znam dziewczyny, które przewijaka używają naprawdę długo, wiec wszystko zależy od dziecka i od nas 😊 -
Jeśli chodzi o przewijak to ja będę montowała na komodę która już stoi w sypialni. Mąż ma to jakoś przymocowac.( Mamy mieć dostawke więc na nią się nie da).ja nie wyobrazam sobie przewijać na łóżku na początku bo ja mam mieć planowa cesarkę a wiadomo że wtedy wygodniej mi będzie stanąć przy komodzie niż się schylać i wyginać na łóżku.
Katwie bardzo Ci współczuję. Daj znać jak tylko będą wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 09:02
-
No właśnie najgorzej te pierwsze tygodnie po porodzie... W ogóle schylanie się do wysokości naszego łóżka to zabiłoby mój kręgosłup. No chyba że stół w kuchni przerobię na miejsce do kąpieli i pielęgnacji 😂
-
Uparłam się, że po godzinie też mi mają pobrać haha
skoro i tak tu siedzę, to co za problem to sprawdzić.. a jak się okaże, że to jakaś pomyłka czy coś.. nie będę tu przyjeżdżać i czekać 2 godziny drugi raz
Chmurka, ata89, Freja000 lubią tę wiadomość
-
Chmurka wrote:Jeśli chodzi o przewijak to ja będę montowała na komodę która już stoi w sypialni. Mąż ma to jakoś przymocowac.( Mamy mieć dostawke więc na nią się nie da).ja nie wyobrazam sobie przewijać na łóżku na początku bo ja mam mieć planowa cesarkę a wiadomo że wtedy wygodniej mi będzie stanąć przy komodzie niż się schylać i wyginać na łóżku.
Katwie bardzo Ci współczuję. Daj znać jak tylko będą wyniki
Z ciekawości, dlaczego planowana cesarka?