!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Od siebie dodam kilka rzeczy do wyprawki
WYPRAWKA:
1. Ochraniacz na materac (np. https://www.ikea.com/pl/pl/p/len-ochraniacz-na-materac-bialy-40143304/)
2. Czopki przeciwgorączkowe
3. Witamina D (https://pantabletka.pl/jak-wybrac-najlepsza-witamine-d3/)
-
Audrey na zagazowany brzuszek tylko espumisan. Mozna herbatke z kopru lub rumianek. Ja jak biore ten espumisan 3×3to troszenienke jest lepiej ale odstawilam tez cebule(a uwielbiam
) i papryke surową.. i tez naprawde jak na mnie to malo jem.
Co do poloznej wykupionej to ja jestem jestem przeciwna. Znaczy zadnej decyzji nie neguje tylko w kwestii siebiena kogo trafie na tego bęc. Byle wybrac fajny szpital z jakimis tam dobrymi warunkami ( a w przypadku gdyby dzidziusiowi sie chcialo pospieszyc to 3st referencyjnosci).
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ounai wrote:Co do porodów to myślę, że już 6 zaczną schodzić z obostrzeń do tego czasu. Jak nie to ja jestem zdecydowana rodzic w prywatnym szpitalu jeśli tam będzie można
Ounai mam tak samo, nawet sprawdzałam Medicover w Warszawie i też nie ma wstępu dla ojca ani porodów rodzinnych. Byłabym w stanie zapłacić tą kasę, żeby móc rodzić z mężem, ale tam też wstrzymane...
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Nadzieja jest na 2 stronie w poście Ounai.
Ja tam już się pogodziłam z myślą, że będę rodzić sama. No nic nie zrobimy w tym temacie, jeśli zostanie tak jak jest. Z drugiej strony przecież i tak musimy urodzić, jakby nie było.. mąż za mnie tego dziecka nie urodzi, ciąży też mu nie oddam do ,,ponoszenia" żeby mi było lżej. Damy radę, nastawiam się pozytywnieKrokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
WYPRAWKA
-syrop np. Ibufen ja w razie potrzeby zawsze mam i dobrze działa przeciwbólowo i przeciwgorackOwo.
- mata do zabawy,leżenia (bylabym wdzieczna jakbu ktos podal jakiś sprawdzony model duży i gruby.)
- spiworek do fotelika taki z dziurami na pasy. Mi się spodobał firmy cottonmoose zna ktoś? Lub może jakieś inne fajne?
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Było pytanie o pieluchy tetrowe, flanelowe.
Na początek proponuje naprawdę kilka, np 5 tetra, 5 flanelowa i zobaczyć czy się wogole sprawdzi. Ja tetrowe podkladalam pod Buzke np w lozeczku w razie ulewania, flanelowe kładłam na Rogal do karmienia, bo w razie czego szybciej wyprać. Jak była potrzeba to dokupiłam.
Suszarkę do prania mamy Candy. Mąż się uparł, ja byłam przeciwna. A teraz jednak przyznaje mu rację 😊Ptysio lubi tę wiadomość
-
O kurczę tak czytam że już o wyprawce piszecie, A dla mnie to jeszcze takie odległe
Tzn mam dużo rzeczy po synku, w zasadzie dokupie tylko kosmetyki dla siebie i dla mnie rzeczy do porodu, kilka ciuszkow dokupilam, może paczkę świeżych pieluch tetrowych, mam plan kokon i dostawke. Myślę że w czerwcu wybiorę się na strych po ubranka, odświeża je i przejrze i będziemy czekam na babla. Muszę tylko przeorganizowac szafy. Nie zdążymy z przeprowadzką, więc muszę syna eksmitowac do swojego lozka, kupić mu szafę A jego komoda wziąć dla dzidziusia, to z takich większych przedsięwzięć.
Kroki badania są dla mnie właśnie. Filipek ma wysypke ale nie drapie się, nie goraczkuje. Ma przejść z czasem. Teraz chodzi już tylko o dzidzie w brzuszku... Przy założeniu runieniem dla dzieci zagrozi niedokrwistosc, niewydolność serca lub zapalenie, obrzęk.plodu lub zgon.... W Internecie piszą że jeżeli się potwierdzi żadnego.leku nie ma ale do 30 tygodnia co tydzień usg i monitoring dziecka. Czekam więc... Mam nadzieję że to nas nie spotka ale skoro jest ryzyko 30 procentowe to strach jest... -
Leeila26 wrote:Dziewczyny wypiłam glukozę
cukier na czczo 73. Jedyne co mnie zaciekawiło, mam na skierowaniu napisany pomiar dwupunktowy czyli tylko na czczo i po 2 godz. Po 1h nie. Byłam się nawet zapytać u położnej, mówiła, że zdarza się, że lekarz tak zleca..
Ja w dwóch ciążach tak miałam, czyli na czczo i potem po dwóch godzinach.Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Ptysio ja mam jeszcze po córce mate Fisher Price (poniżej link).
Dla mnie rewelacyjna, z racji że wąska (a nie okrągła jak większość) wkładałam do łóżeczka albo kładłam na łóżku i mała się bawiła. Bardzo łatwo też się ją przechowuje, łączysz pałąki i wieszasz choćby na klamce od drzwi.
Dla syna miałam okrągłą i pod nią kładłam piankowe, podłogowe puzzle.
https://www.smyk.com/p/fisher-price-mata-gimnastyczna-3w1-i5744755?gclid=EAIaIQobChMI1YLDsLvq6AIVz0MYCh1eZgsfEAQYASABEgILVPD_BwEPtysio lubi tę wiadomość
-
Krokodylica, ancys85, joana, Jaśmina, Dave87, Chmurka, Pogoda, pap86, Ounai, edka85, Asia000, maja2024 lubią tę wiadomość
-
ancys85 wrote:Ptysio ja mam jeszcze po córce mate Fisher Price (poniżej link).
Dla mnie rewelacyjna, z racji że wąska (a nie okrągła jak większość) wkładałam do łóżeczka albo kładłam na łóżku i mała się bawiła. Bardzo łatwo też się ją przechowuje, łączysz pałąki i wieszasz choćby na klamce od drzwi.
Dla syna miałam okrągłą i pod nią kładłam piankowe, podłogowe puzzle.
https://www.smyk.com/p/fisher-price-mata-gimnastyczna-3w1-i5744755?gclid=EAIaIQobChMI1YLDsLvq6AIVz0MYCh1eZgsfEAQYASABEgILVPD_BwE
Dzięki faktycznie fajna, ale ja szukam czegoś większego. Kiedyś widziałam u kogoś j nie mogę noc podobnego znaleźćMaluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017