WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina, w moim szpitalu dzieci były w kaftanikach i pampersach i zawijane w rożek z kocykiem. W szpitalu dramatycznie gorąco. Zegarek się przyda na początku, żeby wiedzieć czy to już do szpitala warto jechać. Chociaż polecam raczej aplikacje na telefon do liczenia skurczy :)

Jaśmina lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnośnie tych maseczek przy porodzie:
    rozporządzenie mówi o miejscach ogólnodostępnych, a sala porodowa takim miejscem nie jest.
    Fundacja Rodzić po ludzku bardzo ładnie to tłumaczy w tym poście:
    https://www.facebook.com/fundacjarodzicpoludzku/posts/10163445625510370
    Ale niestety w praktyce wygląda to nieciekawie, nie wszędzie zgadzają się na zdjęcie, potrzebny jest jakiś konkretny manewr ze strony MZ...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre to wariactwo to taki wpis z przymrużeniem oka, stąd buźka z jęzorkiem 😁.
    Bardziej chciałam wykazać, że wszystkie te rzeczy zajmują dość miejsca więc czasem można wykorzystać coś co i tak jest niezbędne i każda z nas będzie posiadać, np. wózek.
    Ja trochę patrzę przez swój pryzmat bo przy dwójce dzieci już jest masę gratów ...
    My z kolei dużo jeździmy, nawet z malutkim bobasem a ponieważ łóżeczko rozkłada się w parę sekund to nawet zabierałam je do teściów jak jechaliśmy na święta a na wyjazdy urlopowe to już obowiązkowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 08:17

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:

Mialam na myśli śpiworek do wózka, do fotelika nie będę kupować, raczej nie planuję nigdzie wyjeżdżać przez zimę z takim maleństwem - sklepy i lekarza mamy na miejscu :).

Ja miałam trzy śpiworki, dwa sprezentowane stąd taka pokaźna kolekcja 😁
    Jak kupowaliśmy to Pani w sklepie nam doradziła śpiwór z firmy TAKO, który jest przedłużany, więc idealny do gondoli i spacerówki a także można go zapiąć do sanek.
    Jak miałam w gondoli włożony to już nie ubierałam za ciepło dziecka, żeby się nie zagrzało.

• pap86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina zegarek sie nie przyda ale apka na tel na poczatku tak. Jak juz trafisz na sale porodowa to wszystko jedno ci bedzie czy skurcze masz co 6min czy co 2 😂 jessssuuu to niesamowite,ze ten bol porodu tak szybko sie zapomina-samego bolu, jego intensywnosci i tego jak odczuwalam skurcze nie pamietam. Wiem tylko,ze byl hardkor. A parte to..ble, co ja bede mowila. Sporo z nas juz wie 😂
    Ja jak juz trafilam na porodowke kolo8 i lekarz potwierdzil,ze porod sie zaczal to sie nie balam, wiedzialam ze to czas zeby urodzic i poznac dzidziusia :) mialam dosc spoko porod bo dziecko urodzilo sie o 15 wiec w sumie co tam-7-8h sie pomeczylam.
    Co do porodow w maseczkach to jestem na grupie na fejsie gdzie rodzic w Warszawie (jestem z Wawy ale przepriwadzilam sie pod wawe, mam zamiar rodzic w Wawie) i kobiety naprawde pisza o porodach w maseczce. Nawet kur*** nie ma mowy. Mi np.przy pierwszym porodzie podawali tlen. A tu jeszcze maseczka w ktorej sie czlowiek dusi? Pocalujta mnie w nos.

Jaśmina lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai jak to za 16tyg juz donoszona? 😱😁 Ja licze u siebie wg suwaczka i tez sie ciesze bo dzis 18 😎 za 2tyg polowa.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem jak Qunai to policzyła:) ja czytałam że w 37 uznawana jest ciążą za donoszona... A z Twoich obliczeń wychodzi że w 28... Chyba coś nie tak;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 08:56

iv09hdge02bk9ct0.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie 22+16=38 😂

to_tylko_ja, maja2024 lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża dowodzona to 37 tygodni ☺

Co do porodów rodzinnych to szczęście mi obojętnie. Jakby przywrócili to i tak nie chce rodzić z mężem, znam go, on by się gorzej stresował ode mnie więc na pewno by nie pomógł.

Ktoś pisał o czarnych włosach poniżej pępka i na piersiach - też mam 🤦

Czy ktoś wie jak zamawiać przez przeklętą stronę h&m? Mam tam konto, a teraz nawet nie mogę się zalogować. Chce kupić sukienkę zwykłą i nawet z poziomu gościa nie mogę😠 wrzucam do koszyka, wchodzę do niego a on pusty. No szlag mnie zaraz trafi.

ancys85 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Wg mnie 22+16=38 😂
    Boże ale ze.mnie matematyczka;P aż żal;P na swoje usprawiedliwienie powiem że dopiero wstalam;P :D

erre, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys ja mam w planie dwa :D jakis cienszy polarowy na okres jesień-wczesna wiosna i właśnie myślałam o takim przedłużanym, żeby go później użyć no i typowo zimowy do gondoli :). Jakoś wydaje mi się, że dziecku jest strasznie nie wygodnie w grubych kombinezonach, kurtkach.. wolę ubrać cieniej i wsadzić w śpiworek - to będzie jedna z rzeczy, na których na pewno nie będę oszczędzać ;)
    Właśnie uświadomiłam sobie, że ja zaczynam 21 tydzień i też już bliżej, jak dalej ;). Od poniedziałku robię rewolucje w szafkach i szufladach - to co nie potrzebne, wywalam bez skrupułów. Trzeba zrobić miejsce dla nowego członka rodziny :). A od maja solidnie biorę się za zakupy - to pierwsze dziecko, do kupienia mam wszystko. Jak tak będę odkładać, to zjedzą nas te wydatki :D

ancys85, Jaśmina lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • erre Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, ja w pierwszej ciąży miałam totalne zaćmienie mózgu. Coś mi leciało z rąk, a ja się dziwiłam, że to spada na ziemię :D

ancys85, Chmurka, Kodi lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Czy ktoś wie jak zamawiać przez przeklętą stronę h&m? Mam tam konto, a teraz nawet nie mogę się zalogować. Chce kupić sukienkę zwykłą i nawet z poziomu gościa nie mogę😠 wrzucam do koszyka, wchodzę do niego a on pusty. No szlag mnie zaraz trafi.

Ja dużo zamawiam z H&M ale nie miałam nigdy takich problemów, może dużo osób siedzi na ich stronie i ta zaczęła płatać figle.
    Wkurza mnie natomiast, że ubrań z info "zostało kilka sztuk" nie można wrzucać do koszyka, informacja więc jest bezsensowna.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Chmurka, ja w pierwszej ciąży miałam totalne zaćmienie mózgu. Coś mi leciało z rąk, a ja się dziwiłam, że to spada na ziemię :D
    Erre ja też jestem mega rozkojarzona i taka jakby trochę nie wiem jak to powiedzieć... Ciężko mi się myśli;P co jest dziwne dla kogoś kto pracował umysłowo;P dobrze że mam L4 bo bym głupot w robocie pewnie narobiła i się jeszcze nad tymi głupotami rozpłakała:P dziwny stan ta ciąża :P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Ja dużo zamawiam z H&M ale nie miałam nigdy takich problemów, może dużo osób siedzi na ich stronie i ta zaczęła płatać figle.
    Wkurza mnie natomiast, że ubrań z info "zostało kilka sztuk" nie można wrzucać do koszyka, informacja więc jest bezsensowna.

Nie wiem, już założyłam nawet drugie konto i to samo.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 17:48

edka85, to_tylko_ja, Freja000 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ale weź pod uwagę, że wtedy było masę zgonów noworodków z powodu np. żółtaczki i innych powikłań poporodowych wynikających z braku sprzętu ratującego życie, brak możliwości zdiagnozowania tego na usg itp. Zresztą ja nawet nie znam osobiście takiego przypadku.. prędzej ciotki/babki sadziły ziemniaki, przyszły skurcze, ambulansem do szpitala szybko urodzić, ululać dziecko i w pole z powrotem, bo za coś trzeba żyć. I raczej kiedyś kobiety nie rozczulały się nad tym jak w obecnych czasach.. Ja tam bym nie chciała, żeby nade mną pół rodziny stało, patrzyło jak się męcze i oglądało mnie od dupy strony :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Kończę dziś 21tc, donoszona jest jak jest skończony 37tc. 21+16=37. Zgubiłaś po drodze 10 tygodni ;)
    Tak Qunai;) wiem;) już Erre mi to uświadomiła;) ciężko mi się myśli w tej ciąży. Przed chwilą otworzyłam pralkę mimo że się pranie nie skończyło( mąż odłączył prąd na chwilę bo przerabia pokoik dla dzidziusia) a ja uznałam że skoro już nie pierze znaczy że się skończyło.... Cała łazienka w wodzie... A ja siedziałam na środku i wyłam... Masakra... ;p

Ounai, erre, to_tylko_ja, Agata_K lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jaśmina, Jaśmina lubią tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ