!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczynki
Wyspałam się dzisiaj jak nigdy. Wstałam o 8, ale mąż jeszcze spał więc przyłożyłam się też, z łóżka wyszliśmy o 11 😂 późne śniadanie, obiad chyba zjemy bliżej kolacji 😉
Kroko trzymam za Was kciuki.
Co do wózków i bycia w ciąży w okresie korony, też bardzo ubolewam, że nie pojedziemy pooglądać, tak jak to mi się zawsze marzyło.. to nie jest rzecz za 50zl i jednak fajnie jest dotknąć, przejechać się.
Freja bardzo współczuję Ci przykrych doświadczeń w szpitalu podczas porodu. Mam nadzieję, że już nigdy nic takiego Cię nie spotka, ani żadnej z nas.
Ktoś pisał wcześniej o grupie na FB.. ręce i cycki opadają 🤦 dziewczyna pisze, że chlusnela krwią po stosunku w 31tc i czy ktoś tak miał, zawsze znajdzie się jakaś ,,mądra madka", która napisze: spoko, też tak miałam - nic groznego. Załamać się można 🤦🤦🤦Krokodylica lubi tę wiadomość
-
joana wrote:Pap wogole nie znam sie na tych urlopach 🙄 ppzniej chcialam tez wychowawczy.. i tez nic nie kumam 😋
Ancys a prowadziłas moze tego cybexa? Tak sie zastanawiam czy na wiesjkie drogi bedzie dobry bo ludzie czesto pisza, ze lepiej wziac jakis ciezki..
Inny o jaki myslimy to espiro next avenue lub baby design husky.
Ale wybor jest taki ze latwo sie ppgubic i zdecydowac 😅
Joanna to było jakieś dwa lata temu 😜 ale prowadziłam na pewno i żadnych negatywnych odczuć nie mam. Wózek jest bardzo zgrabny (nie za duży) ale dziecko do dwóch lat powinno w nim spokojnie pojeździć.
Ja dla syna miała cybexa onyx i byłam bardzo zadowolona ale nie wiem czy firma dalej produkuje wózki typu laska, bo wymyślili składanie ramy wraz z siedziskiem spacerowym i z tamtych zaczęli się pomału wycofywać.
Ten mój był bezawaryjny, budka się nie przebarwiła od słońca a siedzisko nie przetarło, pamiętam że jeszcze go fajnie sprzedałam
Ja ciężkiego bym nie brała na wiejskie czy leśne drogi, z takim to dopiero się namęczysz...Ja wózek 2 w 1 miałam bebetto, ważył koło 11 kg. miał pompowane koła i szedł jak burza!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 12:29
joana lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Ja muszę przenieść ciuchy młodszej córki do dziewczyn wspólnego pokoju. Będą miały już wszystko razem. A ta komoda w drugim pokoju będzie na rzeczy synka.
Tylko się za to zabrać nie mogę, może dzisiaj? Chociaż w sumie mi się nie śpieszy.
Mam już też parę ubranek dla synka po córkach (to co się nadaje dla chłopca) plus mała paczja od jakiejś pani z olx plus parę ubranek zalicytowanych na fb na grupach charytatywnych. Właśnie wczoraj mi przyszła paczuszka. Już to sobie powoli piorę i prasuję, poukładam rozmiarami i zobaczę czy czegoś jeszcze potrzebuję czy nie.
No i oczywiście sprzedaję rzeczy po córkach, jak już potwierdzony chłopak, bo na strychu już nie mam jak przejść między tymi reklamówkami.
Krokodylica powodzenia u lekarza, trzymam kciuki za dobre wieści!!
Ja jakiś czas temu zrobiłam miejsce w szafie dla nowego członka rodziny i na tym się skończyło...
Ubrania córki, z których wyrosła, sfotografowałam ale nie mogę się zebrać żeby je wystawić na olx.
No masakra, niby się siedzi w domu a człowiek mniej zorganizowany niż jakby z pracy wrócił 😁
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Mój mały ostatnio szaleje w brzuchu, a jego wiercenie przeradza się w kopniaki 😁
Jutro wizytuję (wizyta potwierdzona, moja gin normalnie przyjmuje ciężarne) więc podejrzymy maluszka jak sobie rośnie a w środę prenatalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 12:46
Krokodylica, Leeila26, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
ancys kciuki!! Ja we wtorek, prenatalne w następny czwartek.
Też już od tygodnia czuję małą regularniei bardzo mnie to cieszy. Mam nadzieję, że dziś i jutro też będzie dawać znaki, bo inaczej będę wariować przed wtorkową wizytą
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Nam się podoba Cybex Priam albo Bugaboo Fox, ale ciągle zastanawiamy się czy chcemy tyle wydać... Z tańszych polecano nam Muuvo Quick 2.0. Najbardziej chciałabym móc oglądnąć je stacjonarnie i wtedy decydować, ale nie wiem czy to będzie możliwe.
Freja - pozwolę się nie zgodzić z tym co piszesz, że największa śmiertelność kobiet przy porodzie jest w USA. A kraje Afryki i biedne kraje Azji? Przecież tam śmiertelność kobiet i noworodków jest o wiele wiele wyższa przez brak dostępu do podstawowej opieki medycznej.
Leeila26 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Weszłam na chwilę i zerknelam na post Ptysio odnośnie wózka. Ja po synku wózek sprzedałam zaraz przed zajściem w ciążę
Ponieważ koło domu mamy polne drogi i lasy to szukam czegoś mocnego, ale zdecydowanie 2 w 1 bo fotelik mam. Dziecko głównie będzie w gondoli, a później kupiłam parasolkę i dużo podrozowalam . Miałam świetną parasolkę firmy mclaren i zdecydowanie polecam (wózek przeleciał z nami 30 razy samolotem !!! I żyje
))) ) więc teraz będzie tak samo i też kupię mclaren ale dla dziewczynki
proszę podpowiedzcie jeszcze jakie są sprawdzone modele wózków 2 w 1 Właśnie na takie tereny jak u mnie ?
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
A drugie moje pytanie bo już nie pamiętam jak to było w ciąży z synkiem . Ale muszę jutro zrobić krzywą cukrową. Pojadę na otwarcie na 7:30 . Dajcie proszę znać ile to potrwa na miejscu i o której jest podana glukoza ? Zaraz po pierwszym pobraniu? Tylko 1 raz ? Czy dwa razy to się pije? To było tak straszne , że wymazalam to z pamięci
do tego ja mam cały czas mdłości
startowałam z wagi 63 kg A teraz jeszcze mam 59 kg ... strasznie wolno idzie mi to przybieranie. Nogach i rękach jak przy każdej ciąży schudłam, a brzuszek też maleńki...
I tak czekam i czasem obserwuje wasze brzuszki .... wowww!!!
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka, a gdzie robisz krzywą? Na Polnej?
Najpierw pobranie na czczo i od razu pije się raz glukozę, a potem po 1h pobranie i po 2h pobranie (jeśli masz zleconą 3-punktową).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 13:53
Chmurka lubi tę wiadomość
-
erre wrote:Blanka, a gdzie robisz krzywą? Na Polnej?
Najpierw pobranie na czczo i od razu pije się raz glukozę, a potem po 1h pobranie i po 2h pobranie (jeśli masz zleconą 3-punktową).
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Krokodylica zrob jej morfologie z rozmazem. To podstawa badania przy powiekszonym wezle chlonnym. Mozesz jeszcze mocz przy okazji bo ZUM bezobjawowe tez przeciez moze wywalic wezly. Powodzenia!
Edka co do pytania po co wczesnij marnowac urlop to jestem nauczyxielką-konczylam awans na wyzszy stopien nauczyciela jak zaszlam z pierworodnym w ciaze.poniewaz mialam zagrozona ciaze to awans przepadl. Teraz robie go drugi raz. Mam juz odhaczone 2lata i zostalo mi tylko 9miesiecy zrobic dlatego musze dzialac wg przepisow prawa oswiatowego i zeby nie zawalic tego awansu nie moge miec zwolnienia dluzszego niz 30dni. Dodatkowo termi mam na wrzesien i jesli pojde na L4 od wrzesnia to dyrektor nie moze nikogo na moje miejsce zatrudnic i wtedy jest lipa bo nie ma komu pracowac a sytuacja w edukacji jest ciezka. Pracuje tam ponad 5lat i nie xhce tez im robic klopotuto tak skrotowo.
Krokodylica lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ancys dzia 😊 ja tez w srode mam prenatalne..
Co do ruchow to coa czuje ale niezbyt czesto..wiec nadal sie martwie..
Ale tlumacze sobie, ze ja tez jestem grubsza a podobno to tez ma wplyw..
Annia tez chcialam ogladnac wozki na zywo. Mam meza 2m i boi sie strasznie, ze wezmiemy jakis maly co bedzie mu trudno prowadzić...
Ale watpie, ze uda sie ruszyc do sklepu.. moim zdaniem to jest duze ryzyko, bo nie wiadomez kim przed chwila obcowal sprzedawca.
ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Pap tez pracuje w szkolnictwie.. ale jakos pomoc nauczyciela.
Nie wiem jak u Ciebie to jest ale u mnie to osobiscie dyrektor juz w sierpniu na poczatku musi podac burmistrzowi stan jaki potrzebuje pracowników wraz z wyznaczeniem nazwisk.
A jesli idziesz na zwolnienie to dyrektor w kazdej chwili moze zatrudnić kogos na Twoje miejsce. Tyle ze to beda krotkie umowy. A dopiero dluga ten ktos, czyt na zastępstwo, moze dostać jak Ty sie okreslisz.
U mnie dyrekcja juz wie, ze mnie od września nie ma. I ma komus dac umowe zlecenie na wrzesien do czasu mojego urlopu macierzynskiego, a pozniej da mu normlanie na zastepstwo. Z tym, ze juz tez uprzedzilam ze biore napewno caly macierzynski.Adaś
-
Ja też mam jutro wizyte. Właśnie dostałam potwierdzenie. Dobrze że już o 8.40 to nie będę czekać cały dzień
Krokodylica, Ptysio, joana, ancys85 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Koleżanka właśnie kupiła Muuvo Quick i jest zachwycona. A Priama zamierzam kupić używanego. Albo nowa ramę a siedzisko i gondolę używana.
Blanka,McLaren dla mnie ma jedną wadę która go całkowicie wyklucza - 2 rączki co sprawia że prowadzenie wózka 1 ręka jest bardzo niewygodne. I chyba siedzisko nie rozkłada się na płasko z tego co wiem.
Co do krzywej, to jeśli tak źle znosisz to po 1 nie pij na raz tylko powoli, do 5 min żeby Ci zajęło wypicie, bo jeśli zwymiotujesz to musisz powtórzyć. Po drugie zabierz ze sobą śniadanie, zjedz i dopiero po 20 min od zjedzenia jedź, bo może Ci się zrobić słabo za kierownicą.
Joana, co gorsze, nie woadomo kto wcześniej macał te wózki
Ja Wam powiem, że póki co kurczowo trzymam się wersji, że rząd nas straszy, żeby tylko moc zorganizować te cholerne wybory a tak naprawdę do połowy maja max będzie szczyt zachorowań i zacznie to spadać.
Ja już nie mogę się doczekać na otwarcie przedszkoli. Mój syn do tej pory uwielbiał przedszkole a dziś powiedział, że już nie chce chodzić. Tego niestety się obawiałamBo z jednej strony podobają nam się te wypasione wózki, a z drugiej strony odzywa się nasza racjonalna strona, że po co tyle wydawać jeśli o połowę tańszy też jest dobry? Ale Cybex Priam jest piękny. ❤️
Ounai - moja najlepsza przyjaciółka rodzi za miesiąc w UK, nadal maja porody rodzinne, nie ważne czy CC czy SN, nie zabierają dziecka Matce itp. Jedyna zmiana jest u nich taka że godzinę po porodzie (czyli pewnie jak przewiozą mamę z sali porodowej do normalnej sali) to partner już musi iść i nie może dłużej z nią być. Ale cały poród może być. Żadnych pomysłów w stylu porody w masce. 🙄 Ona jest przerażona jak słyszy co u nas się zmieniło...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
My chyba zdecydujemy sie na tego baliosa. Patrzylam na kilka innych firm, ale chyba u tego przeważają plusy. Wiadome kazdy jakies ma jak i minusy.
Czytalam tez o tym muuvo i tez calkiem fajnie sie przedstawia. Tylko zniecheca mnie, ze duzo osob pisze o slabej amortyzacji.. a ta na wiejskich drogach jest potrzebna dobra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 17:00
Adaś