!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do wózków, to trzeba się zorientować czy dany model jest od razu dostępny. Bo koleżanka opowiadała, ze pojechała po wozek, jakoś miesiąc przed terminem. A okazało się, że ten, który wybrała trzeba sprowadzić, czekać około 3 tygodnie.
Wiec szybka zmiana decyzji na taki dostępny szybciej. Pewnie w niektórych sklepach stacjonarnych mają tylko wózki wystawowe, a jak się zdecyduje klient to sprowadzają.Pogoda lubi tę wiadomość
-
Ja polecam uzywane wózki. Serio nie ma kupować co nowego bo w 70% spacerowka takich wózków nie jest fajna. Na olx mozna znalezc super wózki za połowę ceny, jeszcze ba gwarancji.
Wazna jest jedna rzecz jeszcze wiekszosc wózków ma gondole o dlugosci 75cm co nie wystarczy na długo, przewaznie dzieci 6 miesięczne maja więcej a dalej powinny być w gondoli, do tego nam wypadnie ten wiek w zimie wiec dochodzi śpiworek itp. Lepiej kupić na początek tania uzywana gondole, później super wypasiona spacerowke (przy drugim dziecku wiekszosc dziewczyn mając doświadczenie tak robi 😊). Sama wlasnie kupuje na okx tania ale dobra gondole bo wiem ze pozniej kupuje spacerowke fajna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 20:39
Pogoda lubi tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Ja zrobiłam sobie w tym tygodniu przejazd po sklepach z wózkami i Na zywo na prawdę duuuzo wózków ma malutkie i wszystkie gondole.
Duze gondole maja wózki jedo, xlander, roan bass soft (w tych 3 da największe dostepne na rynku)
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Witam sie
Nie wiem czy ja tu pasuje czy do pazdziernikowek
Terimn mam na 28.09 lub 1.10
Ciaza obarczona gwntycznie obecnie kilka dni po amniopunkcji
Wiele rzeczy mnie niepokoji
Przez pandemie wizyte ginekologicna mialam jedna a to 16 tydzien
Niepokoja mnei bolescie podbrzusz anapiety brzuch zmorzona wydzielina juz sama nie wiem czy aby prawidlowa czy juz infekcyjna
Brak wizyt badan konroli kestem w rozsypce emocjonalnej
Kiedy robicie polowkowe w ktorym tyg
Co obciazeniem glukowzy przepraszam nie dam rady przeczytac calego watku
Czy macie wizyty badania kontakt z lekarzem ? Pozdrawiam wszytkie i jeszcze raz witam
maja2024 lubi tę wiadomość
-
Hej Aina. Początkowo wizyty miałam normalnie ( i dość często bo zdarzały mi się plamienia). Moja ginekolog zamknęła gabinet od kwietnia ( a byłam u niej ostatnio 21.03). Mocno mnie to zestresowani bo plamiłam przez 3 tygodnie i nie miałam kontroli. W związku z tym że miałam problem z krwiakiem umówiłam się na wizytę do innego lekarza ( byłam teraz w czwartek) i on zgodził się mnie teraz prowadzić skoro mój lekarz nie przyjmuje.
Kolejna wizytę u tego lekarza mam mieć 14.05 i na tą wizytę mam zrobić morfologię i mocz. Wtedy też będę miała połówkowe ( to będzie u mnie 21t1d).
Lekarz powiedział że na obciążenie glukozy da mi skierowanie na kolejnej wizycie w maju ( ale u mnie glukoza na czczo była okej, dziewczyny którym wyszła zła glukoza na czczo miały obciążenie glukoza szybciej).
Mam też różne boleści, czasem takie okresowe, czasem coś mnie kuje albo brzuch twardnieje. Ten lekarz powiedział że jeśli nie zdarza się to często( powiedział że do 5 razy w ciągu dnia jest jeszcze w miarę) i nie trwa długo(kilkanaście sekund u mnie np) to mam się nie martwić ale jeśli będzie mi bardzo doskwierało to mam wziąć nospe. A poza tym mam brać magnez 3 razy dziennie i pić dużo wody. i jeśli zdarzają się te twardnienia to odpoczywać.
U mnie się zdarzają powiedzmy raz- dwa razy dziennie, ale w sumie nie codziennie., Głównie na wieczór.
I witamy, rozgosc siępowiedz coś więcej o sobie. Czemu ta amniopunkcja? Nifty robiłaś może? Niektóre dziewczyny miały wskazanie do amniopunkcji ale robiły właśnie nifty i wszystko okazało się dobrze więc glwoa do góry;)
-
Aina witaj..
Ja mam caly czas normalnie badania i wizyty u lekarza. Zadne telefoniczne tylko w gabinecie.
Polowkowe mam teraz w srode w 21 tc. Obciazenie robi sie pozniej chyba ok 24 tc?
Czemu nie masz wizyt czy badan?? I czemu pierwsza dopiero w 16 tc? Nie mialas genetycznych wczesniej? Teraz to ciezki czas na ciaze 😔
Co do wydzieliny moze bardziej doswiadczone cos doradza??ale bol brzucha i twardnienie zdarza sie kilku nas. Lekarze uspokajaja. Doradzaja magnez i nospe gdyby bylo czesto.
Kciuki za wynik badan ✊✊✊ bedzie dobrze 😘😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 21:11
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dzieki za przywitanie
Wiecej o mnie mam dwoje dzieci jedno z wada gentyczna . maz i drugie dziecko maja zmiany w kariotypie
Ciaza obecna jest po 2 latach staran
Nie mialam nifty poniewaz naszwj wady ono nie wykrywa
Zle sie wyrazilam mialam jedna typowa wizute u gina i zalozenie karty ciazy
Obecbie prenatalne w 12 tyg i zaplanowane polowkowe ale to w klinice gdzie tylko usg jest wiec nie mam wymazow i innych badan
U nas rejonowa przychodnia nie przyjmuje moj prywatny lekarz tez nie labu wszedzie zamkniete jedno prywatne ewentualnie
O polowkowe pytam bo chcialam jechav w 18 tyg bo bardzo sie juz boje ...i martwie sie za wczesni i czegos nie dopatrza
Ale ja juz nie daje rady oczekiwac boje sie czy nie toczy sie jakas infekcja bo oatatbie 2 lata gonila jedna druga bylam pewna ze w ciazy bede robic ciagle wymaz i dupa..... -
Aina 18 tc na polowkowe to chyba za wczesnie ze wzg na to, ze dziecko chyba moze byc za male.
A nie ma innego prywatnego lekarza, do którego mozesz sie zglosic? Chocby telefonicznie, zeby Ci doradzil co do tej wydzieliny?
Co do labolatorii to teraz jest duzy problem. Nie ma w Twojej okolicy Alabu? U mnie normalnie sa otwarte od pon do pt.Adaś
-
Joana co do wozka to naprawde jeszcze nie wiem. Tyle ze bardziej jestem przekonana do pompowanych kol.
To co obecnie spedza mi sen z oczu to co ja postawie na dole w domu dla noworodka. W sypialni wiadomo-lozeczko z przewijakiem. A na dole gdzie spedza sie wiecej czasu?
Matko jaka jestem glodna! A jadlam juz kolacje
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Chmurka ja ze wzg na wczesniejsze poronienie i teraz plamienia mialam luteine, pozniej zmienili mi na dupka. Dupka biore do tej pory. Ale lekarz kiedys mowil, ze tak bedzie bodajze do 20któregoś tygodnia tylko i odstawi mi. Takze moze jak bede teraz na wizycie to juz nie bedzie kazal.
Tylko zaznaczam, ze mi go dal ze wzg na tamte poronienie, ze to czeste postepowanie takie dla zabezpieczenia.
Ale czy serio nadal go potrzebuje to wątpię.
Co do wozka to tez tak mysle jak Ty Qunai. Narazie bede ogladac, zeby zdecydowac jaki model ale chcemy juz kupic cala wyprawke czerwiec-lipiec, zeby pozniej tylko dokupic juz rzeczy typu higiena/pielegnacja na ostatnia chwile. I mysle, ze postawimy na nowy wozek czy fotelik, bo teraz strach jezdzic po ludziach je ogladac czy rzeczywiscie jest spoko stan.
Pap my na dol juz zdecydowalismy. I w sumie juz większość rzeczy wiem jakie bede chciala tylko ciezko mi zdecydowac sie na wozek i fotelik 😋
Ja wczoraj podjadalam 22 bo tak mi burczalo w brzuchu 😅😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 22:26
Adaś
-
Cześć Aina
Tak jak pisały dziewczyny, teraz jest mega ciężki czas na ciąże - bardzo stresujący dla nas wszystkichTrzymam kciuki żeby wszystko szło dobrze. Spróbuj tak jak Chmurka poszukać innego lekarza, który Cię przyjmie. Skąd jesteś? Czytałam na październikówkach, że robiłaś prenatalne w Krakowie - może Miechów? Połówkowe faktycznie - im później, tym lepiej (do 22 tc). Dzidzia większa, a tym samym wszystko łatwiejsze w ocenie. Ja jestem po dwóch poronieniach, również drżę przed każdą wizytą.
Ja biorę tylko duphaston ale od 14 tc (z powodu tych plamień co miałam). Ciekawe czy lekarz coś będzie mówił o odstawieniu..