!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też brałam duphaston, ale nie miałam żadnych plamień ani nic tylko tak asekuracyjnie, bo wcześniej poroniłam. Ale kurcze nie pamiętam kiedy odstawiłam... Chyba 10 tydzień albo zaraz po prenatalnych czyli po 12 tyg
-
Chmurka wrote:Dziewczyny a mam pytanie. czy któras z Was brała duphaston i /lub luteinei już odstawiła? Bomi ten lekarz kazał odstawić duphaston już a luteinę że tydzień jak skończę opakowanie i się martwię czy tonie za szybko ..08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
A tak się zapierałam ze wszystkich sił 🤦 a to się okazało silniejsze ode mnie 😂 zamówiłam pierwsze ciuszki dla dzieciątka. Ounai, jakbyś nie wrzuciła posta z tą obniżką cen do północy to bym pewnie tego nie zrobiła 😁 1 komplecik, 2 pary polspiochow, 2 pary legginsów, 2 bodziaki, 2 chusteczki niemowlęce pod szyję i 4 czapeczki - 160zl 😁😉 Jestem taka szczęśliwa! ❤️
Ounai, Krokodylica, Dave87, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Ja wam jeszcze polecam do porodu taki stanik typu krotka koszulka tzn taki bawelniany, zakrywajacy piersi bez fiszbinow i zapiec (wkladany przez glowe). On jest wygodny a jak juz dziecko jedt na swiecie to latwo sie podwija do karmienia. Ja go tez do wanny zalozylam (tak mi sie wydaje bo juz nie pamietam 😄), nie chcialam tak calkiem gola tam siedziec.
-
Dzięki Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi o tym duphastonie i luteinie:) już jestem spokojniejsza;)
Ja jeszcze nie myślę w co i jak się spakuje do szpitala. Mam wciąż nadzieję że może będą ograniczenia ale że mąż bedzie mógł być. Może liczba odwiedzających bedzie ograniczona wlasnie tylko do męża. Może będą jakieś tylko konkretne godziny ale ze nie będę totalnie sama. Jakos sobie nie wyobrażam że zobaczy dzidziusia dopiero w dzień wyjścia ze szpitala...
Ja jeszcze nic nie kupiłam... Niby próbuje się wstrzymać do połówkowych zeby ta płeć potwierdzić ale nie wiem czy wytrzymam. -
Aina, witaj ☺
Po pierwsze postaraj się poszukać lekarza prywatnego, on zrobi wszystkie badania i będzie prowadził ciążę. Wiem że to głupio brzmi znaleźć lekarza w tych czasach ale Chmurka powie Ci że to możliwe ☺
Wydzieliny z pochwy, zależy jaka, u mnie biała, raz gestsza i leci, raz nie i wszystko jest ok bo na każdej wizycie mam to sprawdzone. Niestety trafiłyśmy na słaby okres w dziejach jeśli chodzi o ciążę 😠
Dziewczyny, pisałam jakiś czas temu że poczułam pierwsze 4 kopniaki. Ale to nic, od kilku dni miałam wrażenie że coś mi się w brzuchu rusza. No i miałam rację! Zwykle wieczorem, po kolacji, w pozycji półleżącej czuję jak Mała rusza się w brzuszku. Nie są to kopniaki ale czuję wyraźne wiercenie, że się rusza,pewnie przez to łożysko na przedniej ścianie czuję to inaczej, lekarz mówił że wszystkie ruchy są wtedy stłumione. Nawet mąż poczuł pod palcami jak się rusza. Naprawdę coś niesamowitego ❤ ale wczoraj wierciła sie jakoś od 21-24, nie było to nieprzyjemne ale byłam tak zauroczona że nie mogłam spać 😅Chmurka, Krokodylica, ancys85, Pogoda, Freja000, Ounai lubią tę wiadomość
-
Właśnie wypiłam glukozę... obym tylko przez te mdłości tego nie zwróciła...
Audrey, Ounai, maja2024 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka85 wrote:Właśnie wypiłam glukozę... obym tylko przez te mdłości tego nie zwróciła...
Trzymam kciuki żeby siedziało w środku 😀
Ja będę miała tradycyjnie po połówkowych ale najbardziej boję się że zwymiotuję to. Ogólnie nie lubię słodkich rzeczy do picia a to podobno jest sam cukier. A niby jak się zwymiotuje to trzeba badanie powtórzyć 😟Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 08:51
-
Qunai mój model współpracy jest bardzo podobny do Twojego. Mam trochę wyrzuty sumienia że tak wszędzie lata po te paczki zakupy itd. Gdzie ja mam na to czas A teraz to nawet I chęci. No ale wiem że tak bezpieczniej...
Kroko trzymam kciuki za córkę choć i tak czuje z3 będzie dobrze:)Krokodylica lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
erre wrote:Blanka, czytaj książkę albo przeglądaj internety, byle o tym nie myśleć
Ja oddałam krew, wróciłam do domu i się trzęsę i ryczę dosłownie. Takiego chamstwa staruchów jeszcze nigdy nie doświadczyłam, jak teraz pod laboratorium
Sami narzekają że młodzi tacy niemili A jaki przykład dają... ehh. Co Ci się przytrafiło?Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017