!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Zostałam obrzucona błotem, bo przed kolejkę wchodzę, oczywiście szły zarzuty, że w ciąży nie jestem (miałam w ręce kartę ciąży), ale cóż, na dworze zero stopni, to nie będę przecież z wywalonym brzuchem łazić tylko po to, aby stary dziad mi uwierzył. Szkoda gadać...
Najgorsze było jak mnie otoczyli w kilka osób i stali mniej niż metr ode mnie, oczywiście bez maseczek. Ja już wkurzona krzyczałam, że na policję zadzwonięWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 09:27
-
Erre, przykro mi. Niestety uważam że większość moherów to dziady które nie mają za grosz kultury. W sklepach albo pod blokami potrafią stać godzinami a do miejsc siedzących w autobusie czy do kolejki do lekarza to nagle ustać nie mogą. A jak u was jest w laboratorium? Bo u nas przyjmują teraz na godziny żeby nie tworzyły się kolejki.
Pap, No żebyś wiedziała że mi też. Jeszcze tydzień temu zapinałam się w płaszczyk, ledwo bo ledwo ale jednak się zapinałam. A wczoraj już za żadne skarby nie mogłam się dopiąć, jestem troszkę załamana bo teraz nie mam absolutnie żadnej kurtki w której mieści się moja Mała 🤣 a nie mam gdzie iść kupić 😀to_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
Audrey wrote:Trzymam kciuki żeby siedziało w środku 😀
Ja będę miała tradycyjnie po połówkowych ale najbardziej boję się że zwymiotuję to. Ogólnie nie lubię słodkich rzeczy do picia a to podobno jest sam cukier. A niby jak się zwymiotuje to trzeba badanie powtórzyć 😟
Ja jeszcze nie miałam zleconej krzywej ale w poprzednich ciążach wypijałam glukozę duszkiem, według mnie nie ma się co delektować 😂 Najgorsze są pierwsze minuty, potem to już spoko... -
Cześć dziewczyny
Od 1 w nocy do teraz męczy mnie zgaga - chyba faktycznie te włosy zaczynają rosnąć 😂
Jest chodzi o pomoc w domu, u nas podobnie jak u Ounai, z wyjątkiem, że mój mąż nie gotuje ani nie piecze, ale za to ogarnia rachunkino i ja nie mam starszego dziecka
Moja glukoza nie była tak strasznie słodka. Piłam cytrynową, była słodka i kwaśna jednocześnie.
Erre strasznie przykra sytuacja Cię spotkałaJak byłam na glukozie, stare baby też wodziły po mnie wzrokiem jak tak chodziłam, do tego stopnia, że po prostu powiedziałam: coś Pani nie pasuje, że się Pani tak na mnie przygląda? 😁 Babcia się zmieszała, oczywiście: nie, nie, patrzę tylko. Strzeliła buraka i później patrzyla tylko w ścianę 😉
Pap piękny brzusio ☺️ będziemy wybuchać razem, po kolei 😂 -
Audrey juz nie szukaj kurtki. Bluze meza pozycz
za chwile zrobi sie goraco. Chodz w rozpietym plaszczu. Ja znalazlam sobie na fejsie panią co za 5dych 3pary spodni na lato z hm mama chce sprzedac i to 42rozmiar! Tylko nie wiem czy hm ma odpowiednia dla mnie rozmiarowke
jak by spodnie byly z lidla to bym brala w ciemno a tu nie wiem czy 42z hm trzyma rozmiar. Pani ma mi jakos zmierzyc ale jak tu spodnie ciazowe zmierzyc?
Erre absolutnie rob prywatnie takie zwykle badania. Ewentualnie potem te ostaynie powtarzajace kily hivy itd na nfz bo to strasznie drogieSzymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Aina wrote:Witam sie
Nie wiem czy ja tu pasuje czy do pazdziernikowek
Terimn mam na 28.09 lub 1.10
Ciaza obarczona gwntycznie obecnie kilka dni po amniopunkcji
Wiele rzeczy mnie niepokoji
Przez pandemie wizyte ginekologicna mialam jedna a to 16 tydzien
Niepokoja mnei bolescie podbrzusz anapiety brzuch zmorzona wydzielina juz sama nie wiem czy aby prawidlowa czy juz infekcyjna
Brak wizyt badan konroli kestem w rozsypce emocjonalnej
Kiedy robicie polowkowe w ktorym tyg
Co obciazeniem glukowzy przepraszam nie dam rady przeczytac calego watku
Czy macie wizyty badania kontakt z lekarzem ? Pozdrawiam wszytkie i jeszcze raz witam
Witaj Aina ,
Na napięty brzuch bierz magnez pomaga uspokoić, a jak mocno sie napina to nospe najlepiej i odpocząć chwilke.
W aptekach sa takie szybkie testy tylko nie pamiętam jakiej firmy ktore potrafią określić czy wydzielona z pochwy jest bakteryjne czy grzybiczna. Na graniczną bez recepty mozna w aptece cos kupic.
A mogę się zapytać jaka wadę genetyczną nie wykrywa test nifty ze musiałaś robić amniopunkcje??
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Starszyzna narzeka że młodzi nie wychowani i aroganccy a ciekawe kto nas uczy takich zachowań! Zawsze zastanawiałam się, skąd w nich tyle agresji!!
Nie pamiętam, żeby ktoś starszy mnie przepuścił w kolejce jak byłam w ciąży albo z małym dzieckiem, jak już coś to osoby w średnim wieku albo moim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 10:04
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
U mnie podział jest taki, tylko bez dziecka: ja sprzatam co lzejsze, ale maz tez duzo pomaga, ja gotuje, razem pracujemy w ogrodku ale wiekszosc teraz robi on. Rachunkami zajmuje sie mąż, ale mu w tym pomagam. Jesli sa goscie to dzielimy sie co kto gotuje, zeby wszystko nie bylo na mojej glowie. Ja tez pieke rozne pysznosci, ale od np pasztetow itp jest maz. Remomtem od spraw ogranizacyjnych zajmujemy sie razem, technicznie on, a pozniej po robotnikach razem sprzatalismy.
On robi sam zakupy, odbiera paczki, ktore sa nadane w miescie. Wszedzie mnie wozi bo nawet jazda jako pasazer konczy sie wymiotami.
Takze ogolnie mam wyrzuty, bo duzo wiecej robi maz, ale on sam tak chce. Bardzo przezylismy pierwsze poronienie i on caly czas dba, zebym sie nie nadyrezyla.
Co do korona wirusa to Qunai mieszkam na wsi a w tej 1 km dalej sa juz chyba 2 przypadki. A to akurat taka wies gdzie jest sklep, poczta itp. Moje jest mniejsza i tam sie nieraz zaopatrywalismy.
W labie zawsze robie badania tylko w Alabie. Nigdzie indziej. Na godziny nie ma, tylko kto przyjdzie. Jestem zawsze na otwarcie i dzieki temu ostatnio mijalam sie tylko z osoba, ktora wychodzila z oddawania badan.
Glukoze mialam badana raz w zyciu przed ciaza. Do wypicia do zniesienia. Nie wiedzialam skad te legendy. A ogolnie nie lubie takiej slodkosci. Ale dalo sie wypic. Nakgorsze bylo dla mnie juz po 2 h bo bylam tak glodna i pieszo wracalam do domu. Myslalam, ze zwymiotuje az kupilam kajzerke o zjadlam kawalek suchej i popilam woda 😅
Pewnie teraz na polowkowych lekarz mi zleci do zrobienia. I oby wyszla dobra...
Z 51015 ostatnio robilam zakupy za 200 zl.. ale nadal czekam na paczke 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 10:21
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Przyszedł czas na relacje z wizyty
Jednak urosla "trzecia noga" i będzie chłopak a nie dziewczynka
Co do wagi i wzrostu to nie pytałam z tego wszystkiego, ale generalnie wszystko jest na miejscu, wszystko jest ok.
Lekarka mnie uświadomiła, że na porod rodzinny nie ma co liczyća propos rodzenia w maskach to faktycznie jest taki wymóg, ale ona mówi że oprócz tego że jest lekarzem jest też człowiekiem i jeśli kobieta nie daje rady w masce to może ja ściągnąć.
A z tymi staruchami (bo inaczej się ich nazwać nie da) to jest masakra! Są okrutnie złośliwi i totalnie nieodpowiedzialni. Jak można czerpać satysfakcję z tego że ktoś się przez nich denerwuje? Zero empatii... Ja na szczęście tam gdzie chodzę na wizyty do gin to mogę zrobić badania bo mają umowę z diagnostyka.
Chmurka, Ptysio, joana, Leeila26, Asia000, Krokodylica, erre, edka85, Jaśmina, ancys85, Ounai, Audrey, pap86, Dave87, maja2024, katwie27 lubią tę wiadomość
-
Pogoda gratki 🥰
Co do osob starszych to tez tego nigdy nie zrozumiem. Maja sile stac pod blokami, chodzic na plotki w oblegane miejsca. Ale jak przyjdzie stac w kosciele, autobusie czy wlasnie chwile pod przychodnia/labolatorium to jest wielkie oburzenie.
I najgorzej wkurzajace jest jak gadaja, ze teraz to kobiety pieszcza sie ze soba w ciazy. Noz sie w reku otwiera. To ze kiedys kobiety nie mialy pierwszeństwaw ciazy nie znaczy, ze to byloWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 17:59
Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Pogoda gratuluję siusiaka
Ja z córką idę na 15 do lekarza.
Mam nadzieję że będzie pusto, nie chciała bym siebie i dziecka narażać jeszcze na jakieś wirusy.
No i przede wszystkim że to pod paszką to nic groźnego.
A do laboratorium zapisał nas pan na czwartek.
Najpierw powiedział że dzieci nie przyjmują, tylko ciężarne, ale jak mu wytłumaczyłam o co chodzi to nas zapisał.Pogoda lubi tę wiadomość
-
Pogoda,gratulacje chłopaka 🤗 ja bym chciała chłopca i mam nadzieję, że do czwartku wyrośnie wielka trzecia noga, żeby lekarz nie miał wątpliwości 😂
Ja się czuję na tyle dobrze, że spokojnie bym wystała swoje w kolejce, ale chodzi o to, że skoro sam rząd zapewnia ciężarnym takie udogodnienia, to mam zamiar z tego korzystać bez skrupułów.
-
Pogoda super, że z dzidzią wszystko dobrze
tydzień zaczyna się wspaniale!
Mam nadzieje, że jutro dołącze z kolejnymi dobrymi wieściami
.
Trzecia noga hahaAle u Ciebie chyba nie mówili nic wcześniej o dziewczynce, nie? Na pierwszym prenatalnym lekarz obstawiał u mnie na 80% kobietkę. Wiadomo, że tak samo cieszyłabym się z chłopca, ale kurcze jakoś tak już się nastawiłam na tą myśl i mam cichą nadzieję, że tak zostanie
. Ale zresztą ja od początku ciąży mówiłam, że to będzie dziewczynka.. tak czułam
. A sprawdzałyście chiński kalendarz dla jaj?
U mnie wychodzi właśnie różowo
-
Leeila26 wrote:Pogoda super, że z dzidzią wszystko dobrze
tydzień zaczyna się wspaniale!
Mam nadzieje, że jutro dołącze z kolejnymi dobrymi wieściami
.
Trzecia noga hahaAle u Ciebie chyba nie mówili nic wcześniej o dziewczynce, nie? Na pierwszym prenatalnym lekarz obstawiał u mnie na 80% kobietkę. Wiadomo, że tak samo cieszyłabym się z chłopca, ale kurcze jakoś tak już się nastawiłam na tą myśl i mam cichą nadzieję, że tak zostanie
. Ale zresztą ja od początku ciąży mówiłam, że to będzie dziewczynka.. tak czułam
. A sprawdzałyście chiński kalendarz dla jaj?
U mnie wychodzi właśnie różowo
Na poprzedniej wizycie niby byla dziewczynka, ale slabo było widać. Sama lekarka mówiła że albo dziewczynka albo chłopak z małym wackiem 😁 ale dziś go wyraźnie było widać więc wcale nie taki mały
Ja dla jaj sprawdziłam i wyszło że chłopakLeeila26 lubi tę wiadomość
-
Freja000 wrote:U mnie mąz robi zakupy, rano budzi dziecko (drugie samo się budzi) i przygotowuje "do szkoły", rano sprząta kuchnię. Nic nie ustalaliśmy, samo tak wyszło.
Polećcie błagam jakiś wygodny stanik. Odkąd jest kwarantanna nie noszę, bo mam nieduży biust i nie muszę, ale "do obcych" bez nie wyjdę. Na świeta założyłam swój zwykły i po paru godzinach bolało mnie wszystko...
jakie wy nosicie?
Mi jest najwygoniej w sportowym, bo tylko z niego mi się cycki nie wylewają... Wszystkie co miałam są za małe i teraz średnio wygodne... Typowo ciążowych nigdzie nie mogę znaleźć. Wszystkie są do karmienia. W h&m widziałam że jest dość dobry wybórFreja000 lubi tę wiadomość