!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
ancys85 wrote:Pogoda rozbawiłaś mnie tą trzecią nogą ale skoro chłopiec na 100 % to dobrze, że wacek nie taki mały 😂
Krokodylica daj znać co wyszło na USG.
Joanna wiesz jak to jest- zapomniał wół jak cielęciem był 😁
Moja lekarka ma takie teksty ja tylko powtarzam 😂 -
Ounai wrote:Dziewczyny, prawda jest taka, że w każdym wieku są wredni i mili. Tylko do lab z reguły Ci starsi chodząc, boki młodzi średnio potrzebują albo olewają nie mając czasu. Ale zauważcie jakie chamstwo u młodych w kolejkach w sklepie i to najczęściej od matek z małymi dziećmi.
Ja do dziś z nerwami wspominam jak w czasach szkoły średniej mnie madka prawie wózkiem w autobusie rozjechała i nie chciała mnie później wypuścić bo jej rzekomo zajęłam miejsce które jest zarezerwowane dla wózka... Już nie zwróciła uwagi że było milion ludzi w autobusie. Mówi do dziecka "widzisz synku gwiazda się nie ruszy i przez to nie mamy miejsca" no i się zaczęła akcja... Ja jej mówię "a co na poręczy miałam usiąść? Chyba widzi Pani że nie miałam gdzie się przesunąć" a ona na to " no rura to widocznie miejsce dla ciebie, widać po ubiorze" no myślałam że zabije babę... Powiedziałam tylko, że wspólczuje dziecku takiej matki. Wrrr do dziś to pamiętam -
Prawda. Jak ktoś nie ma kultury na starość, zapewne całe życie jej nie miał. Pogoda masakra jakaś po prostu z tą madką z autobusu.. faktycznie - nic, tylko dziecku współczuć - później się dziwić, że mamy takie ,,kulturalne" społeczeństwo. Ja tam się nie pierdziele.. jak ktoś jest w stosunku do mnie nie miły, reaguje w podobny sposób. Bywam opryskliwa, zwłaszcza teraz w ciąży
. Trzeba być dla nas miłym po prostu
-
Pogoda czyli jestes team "siusiak"
jakie imie chodzi Ci po glowie?
Gadalam dzis z kolezanką przez tel i ona poleca na dol domu kosz mojzesza na kolkach. No to trzeba poszukac
Co do paczki z 51015 to jest wydluzony czas oczekiwania. Ja z kolei teraz czekam od tygosnia na paczke z kosmetykami od pharmaceris i czekam i czekamSzymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
erre wrote:Pogoda,gratulacje chłopaka 🤗 ja bym chciała chłopca i mam nadzieję, że do czwartku wyrośnie wielka trzecia noga, żeby lekarz nie miał wątpliwości 😂
Ja się czuję na tyle dobrze, że spokojnie bym wystała swoje w kolejce, ale chodzi o to, że skoro sam rząd zapewnia ciężarnym takie udogodnienia, to mam zamiar z tego korzystać bez skrupułów.
Jakie udogodnienia od rządu? Chyba o czymś nie wiem. Bo jeśli chodzi o laboratorium to zależy to od wewnętrznych ustaleń placówki. Tu gdzie ja robię badania ( wiem bo pytałam).ciężarne nie mają pierwszeństwa i potulnie czekają w kolejce. Ustawowo masz prawo iść bez kolejki w aptece oraz do lekarza specjalisty, ale nie w sensie, że do gabinetu tylko ogólne przyjęcie.
Wśród miejsc otwartych na ciężarne jest Rossmann i Poczta Polska ( przynajmniej ja o tylu wiem). W pozostałych przypadkach wszystko zależy od kultury lub uprzejmości społeczeństwa, a z tym jak pokazują dzisiejszy przypadek jest kiepsko.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Freja000 wrote:Nie sprecyzowałam, poza krajami tzw trzeciego świata. Sprawdź. najwyższa śmiertelność we wszystkich tzw cywilizowanych krajach. A taka rozwinieta medycyna... btw dowiedziałam się o tym od amerykanek, na grupie, które są tym fakte przerażone.
Czy Was boli krzyż? Bo mnie od patu dni i już nie wiem czy norma na tym etapie (zwłaszcza, że ruchu mało), czy coś nie tak...Freja000 lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Chmurka wrote:Dziewczyny a mam pytanie. czy któras z Was brała duphaston i /lub luteinei już odstawiła? Bomi ten lekarz kazał odstawić duphaston już a luteinę że tydzień jak skończę opakowanie i się martwię czy tonie za szybko ..
Chmurka lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Hej dziewczyny, czytam was już tak z dobre 2 miesiące i postanowiłam dołączyć bo mam czasami pare pytań a widzę, że część z was ma takie same problemy jak ja i dużo się można od was dowiedzieć i dziękuje wam za to
. To jest moja pierwsza ciąża więc wiedzy nie mam w ogóle stąd tyle mam niepewności i pytań. Co najbardziej mnie martwi to nie czuje jeszcze ruchów a to juz 19tydz i 3 dni a z tego co czytam to juz kazda z was czuje ruchy. Ostatnio mnie czesto boli brzuch tak po prawej stronie od zoladka nie, że nisko tylko wyzej jakby nerka albo wątroba jakas sama nie wiem co to moze byc. Jutro mam wizyte ale juz sie od kilku dni denerwuje czy jest wszystko ok. Pozdrawiam was serdecznie
Ptysio lubi tę wiadomość
-
pap86 wrote:Pogoda czyli jestes team "siusiak"
jakie imie chodzi Ci po glowie?
Gadalam dzis z kolezanką przez tel i ona poleca na dol domu kosz mojzesza na kolkach. No to trzeba poszukac
Co do paczki z 51015 to jest wydluzony czas oczekiwania. Ja z kolei teraz czekam od tygosnia na paczke z kosmetykami od pharmaceris i czekam i czekam
Tak 😁 nie zdziwiłam się w sumie bo u mnie i u mojego jest wieksosc chłopaków więc widocznie utrzymamy tradycje
Imiona nad jakimi myślę to Wojtuś, Maciuś, Ignas, Antos... Będziemy debatować -
Każda ciąża jest inna , sama widzę po innych dziewczynach. Też się czuje jak wielorybek ale to 7 latach starań i 2 poronieniach wychodzę z założenia że ważne by było zdrowe nic innego się nie liczy ♥️ poza tym może teraz wywaliło a później będzie wolniej rósł . A druga sprawa skąd masz tą nakładkę z tygodniem ciąży ? Jakąś aplikacja ?
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
pap86 wrote:
ja na 19.09 a Ty 20.09
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Audrey wrote:Erre, przykro mi. Niestety uważam że większość moherów to dziady które nie mają za grosz kultury. W sklepach albo pod blokami potrafią stać godzinami a do miejsc siedzących w autobusie czy do kolejki do lekarza to nagle ustać nie mogą. A jak u was jest w laboratorium? Bo u nas przyjmują teraz na godziny żeby nie tworzyły się kolejki.
Pap, No żebyś wiedziała że mi też. Jeszcze tydzień temu zapinałam się w płaszczyk, ledwo bo ledwo ale jednak się zapinałam. A wczoraj już za żadne skarby nie mogłam się dopiąć, jestem troszkę załamana bo teraz nie mam absolutnie żadnej kurtki w której mieści się moja Mała 🤣 a nie mam gdzie iść kupić 😀
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Kroko powodzenia u lekarza, trzymam kciuki za dobre wieści. USG trzeba by było zrobić, ja też miałam jak byłam nastolatką takiego guzka pod pacha i po dłuższym czasie znikł.
Pogoda gratuluję "siusiaka".
U mnie obowiązki domowe dzielimy równo, teraz się pozmieniało trochę : ja gotuję, piekę ale mąż też pomaga, smaży lub ubija kotlety itp. sprzątamy razem, mąż robi pranie, wkłada do suszarki, a ja składam. Zakupy i rachunki robi mąż, ja robię listę zakupów, ew. zdjęcie jak nie wie jak coś wygląda. Synem zajmujemy się razem, teraz z mężem częściej na dworze.
Jak tak czytam co dzieje się w Polsce to cieszę się, że mieszkam w Niemczech. Porody rodzinne nadal są możliwe i ogólnie obostrzenia się zmniejszają. Ja nie chciałabym być znowu podczas porodu sama. Pierwsze nagłe cc z powodu zagrażającej rzucawki, na szczęście wynajęta położna była ze mną, bo mąż nawet nie wiedział, że syn się rodzi. Po cc szybko wstałam i zajmowałam się synem, ale to nie było to, brakowało mi wolności, zrozumienia, wszędzie jakieś naciski, nie chciałam kąpać to mi wykąpali, nakazywali noszenie czapki, przykrywanie non stop, nie można było dziecka wziąć do łóżka.Prawie zemdlałam pod prysznicem, bo mi kazały umyć ranę, koleżanka mnie wyciągnęła bo nikt nie przyszedł. A oburzona pielęgniarka jak mi miała przemyć ranę to tak mi nacisnęła, że myślałam, że się posikam z ból, aż ją lekarz opieprzył a ja powiedziałam, że mąż to zrobi. 12 h mój syn nie dostał mleka, siniał z płaczu bo był głodny a nie miał odruchu ssania, dopiero wieczorna zmiana była lepsza, przyszły pielęgniarki, dały mleko ze strzykawki, próbowały przystawiać, nosiły małego. Dlatego w Polsce nie zdecydowałabym się na kolejny poród.Krokodylica, Freja000 lubią tę wiadomość
-
U mnie kurtka tez juz jest na styk ale jeszcze daje rade ja zapinac. Tyle, ze mam parke taka wlasnie ppd biustem troche luzniejsza. Na troche jeszcze wystarczy pozniej bede chodzila w rozpietej 😋
Co do labu to macie racje to jest zalezne od placowki. U mnie osobiscie nie wiem jak to wyglada. Chyba ciezarne maja pierwszeństwo ale narazie na nikogo nie trafilam a poza tym czuje sie oki to moge poczekac. Inaczej gdybym zle sie czula.
U mnie maz dzis musiala jechac do pracy.. zapewne praca zdalna nadal do konca kwietnia ale niestety i -25% pensja w dol... ale cos za cos.. wazne, ze praca nadal jest. Inni maja gorzej, więc nie ma co marudzic.
Zabka witaj 😊 ja ruchy raz czuje raz nie.. takze na spokojnie. Zaczne sie martwic kolo 22-23 tyg jesli nadal bedzie tak slabo. A kazda ciaza jest inna.
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dziewczyny mam szybkie pytanie
Mąż wiezie mi jedzenie z indyjskiej i kurczak jest z kozieradka a czytam i internecie że nie można kozieradki bo powoduje skurcze macicy ale chyba nic się nie stanie jak trochę zjem ? Bo pisza również że w nadmiarze... A ja zjem w sumie jedno danie
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Dziewczyny ktore maja termomixa.
Probowalyscie kiedys zrobic w nim budyn z papierka? Mi kompletnie nie wycjodzi! Nie myslalam ze to taka sztuka! Nie mam narazie kuchenki wiec rrobie wszysto w mixie.
Mialam juz dwie proby zrobienia budyniu i nic z tegi. Za pierwszym nie dalam tej nasadki do ubijabia smietany wiec myslalam ze to przez to. Nawalilam doeatkowo maki kukurydzianej ale nic to nie dalo. Przed chwila probowalam zrobic z ta nakladka ale to samo- leje sie 😤. Nie wiem zupelnie co jest grane. Znowu dosypalam maki dodatkowo ale znowu mamy czekolade do picia 🤦🏼♀️ -
Zabka_89 wrote:Hej dziewczyny, czytam was już tak z dobre 2 miesiące i postanowiłam dołączyć bo mam czasami pare pytań a widzę, że część z was ma takie same problemy jak ja i dużo się można od was dowiedzieć i dziękuje wam za to
. To jest moja pierwsza ciąża więc wiedzy nie mam w ogóle stąd tyle mam niepewności i pytań. Co najbardziej mnie martwi to nie czuje jeszcze ruchów a to juz 19tydz i 3 dni a z tego co czytam to juz kazda z was czuje ruchy. Ostatnio mnie czesto boli brzuch tak po prawej stronie od zoladka nie, że nisko tylko wyzej jakby nerka albo wątroba jakas sama nie wiem co to moze byc. Jutro mam wizyte ale juz sie od kilku dni denerwuje czy jest wszystko ok. Pozdrawiam was serdecznie
nie martw się na zapas, to Twoja pierwsza ciąża wiec masz jeszcze czas
ja w pierwszej ciąży tez bardzo późno zaczęłam cos czuć. Nie pamietam dokładnie ale było to cos około 22-23 tygodnia i wszystko było w porządku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 15:04