!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Akurat Aeciszewscy to jest jakaś poliklinika gonwkologiczno-położnicza. Taka cena jest na bank bo dwie bliskie mi osoby tam rodziły tak jak pisałam. Poza tym u na dużo osób tam jeździ. Może cena taka jest bo to Bialystok... Nie wiem. Dla mnie akurat to dużo. A dużo dlatego że po rpsptu place za to że ktoś da mi gwarancję że będzie dla mnie miły i tyle. Koleżanka dostała chyba jask wanienke w prezencie na wyjście. No przecież to nie jest jakiś koszt żeby to miało mnie zachecic... Ja akurat sam poród w normalnym szpitalu wspominam dkbrze. Później też wielkiej traumy nie było tzn nikt krzywdy mi nie zrobił. Nie nastawiam się też na jakieś luksusy i glaskanie po głównie bo nie przyszłam tam po to. Rozumiem kobiety które miały fatalne doświadczenia z personelem medycznym. Pewnie wtedy też bym zapłaciła. Nie niej jednak w mojej sytuacji nie czuje takiej potrzeby.
-
Ale dziś się rozpisalyscie..
Mnie też wizja porodu, pobytu w szpitalu bez Męża zaczyna już spędzać sen z powiek.
Jednak z drugiej strony myślę sobie, że i tak jesteśmy w dobrej sytuacji, o ile można, to tak określić, że mamy jeszcze dużo czasu.
Najgorzej miały te dziewczyny, które rodziły w ciągu ostatnich dwóch miesięcy, planowały przez cały okres ciąży poród rodzinny, a tu nagle z dnia na dzień: nie ma takiej możliwości. To dopiero stres.
My możemy chociaż przygotować się do takiej ewentualności psychicznie, nastawić na to, o ile się da..
Było pytanie o magnez. Biorę Magnezin comfort 3 x 1 tabl.
Co do Sinsay. Obserwowałam ten sklep od jakiegoś czasu i ceny są takie niskie. To raczej nie chwilowa promocja. Ja ostatnio zamówiłam właśnie te 4 pajace, których wstawialam zdjęcia. Dwupak 29,99, wzięłam na próbę. Wydają się ok, choć materiał może trochę sztywny, ale pewnie po praniu bo się zmieni. Nie wiem jak z rozmiarówka, musze przymierzyć do innych ubranek po Synu, jak już Mąż przywiezie pudła 😊
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Fajnie, że napisałaś o jakości ubranek z Sinsay - miałam pytać, ale faktycznie ciężko się było dziś wbić z innym pytaniem haha
. Ceny są na tyle fajne, że chyba zdecyduje się stamtąd zamówić te przysłowiowe kilka sztuk w rozmiarze 56 - będą na najkrótszy okres, a jak body za 10zł czy pajac za 15 okażą się jednak za małe - nie będę tak bardzo ubolewać
. Ahh już się nie mogę doczekać połówkowego
będę szaleć z zakupami
cały czas zastanawiam się od czego zacząć kompletowanie wyprawki, ale widzę, że większość z Was zaczyna od ubranek
też tak zrobię, bo w późniejszym czasie mogę trafić np. na jakąś super wanienke i żałować, że kupiłam wcześniej
a ubranka, to ubranka.. nigdy za wiele
-
Leeila26 - ja taką samą strategię jak Ty przyjęłam w kwestii ubranek z Primarka, bo też są różne opinie. Wzięłam 56 kilka sztuk wielopaków, bo w razie gdyby były do niczego to będą na krótki okres.
Dziewczyny które już mają dzieci - przydały wam się rożki? Strasznie mi się podobają, ale nie wiem czy z tego skorzystam. Niby nie są drogie i myślałam, żeby mieć dwa rożki na początek.Leeila26 lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Krokodylica wrote:Annia becik przydał mi się bardzo przy obydwu córkach. Tylko nie ten na rzepy bo jest tragiczny. Przy pierwszej córce miałam wiązany, przy drugiej na suwaki.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Hej dziewczyny 🙂 a ja mam do was pytanie z innej beczki trochę, macie jakiś sposób żeby włosy nie wypadały garściami? I może polecacie jakąś odżywkę która pomaga w rozczesywaniu włosów. Najchętniej to bym poszła do fryzjera obciąć ale z wiadomych przyczyn narazie to nie możliwe 😐
-
Ostatnio któraś z Was pisała , co moze oznaczać kłucie w pochwie ? Takie igiełki ale krótkotrwałe
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Ja tak miałam, przeszło samo. Tłumaczyłam to sobie rozciąganiem się macicy lub wiązadeł albo uciskaniem dziecka na jakąś część, co daje taki skutek. Ale jak jest faktycznie i co oznacza - nie wiem.
-
Leeila26 wrote:Ja tak miałam, przeszło samo. Tłumaczyłam to sobie rozciąganiem się macicy lub wiązadeł albo uciskaniem dziecka na jakąś część, co daje taki skutek. Ale jak jest faktycznie i co oznacza - nie wiem.
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
katwie27 wrote:Akurat Aeciszewscy to jest jakaś poliklinika gonwkologiczno-położnicza. Taka cena jest na bank bo dwie bliskie mi osoby tam rodziły tak jak pisałam. Poza tym u na dużo osób tam jeździ. Może cena taka jest bo to Bialystok... Nie wiem. Dla mnie akurat to dużo. A dużo dlatego że po rpsptu place za to że ktoś da mi gwarancję że będzie dla mnie miły i tyle. Koleżanka dostała chyba jask wanienke w prezencie na wyjście. No przecież to nie jest jakiś koszt żeby to miało mnie zachecic... Ja akurat sam poród w normalnym szpitalu wspominam dkbrze. Później też wielkiej traumy nie było tzn nikt krzywdy mi nie zrobił. Nie nastawiam się też na jakieś luksusy i glaskanie po głównie bo nie przyszłam tam po to. Rozumiem kobiety które miały fatalne doświadczenia z personelem medycznym. Pewnie wtedy też bym zapłaciła. Nie niej jednak w mojej sytuacji nie czuje takiej potrzeby.
Nawet teraz patrzyłam po cenach i porody kosztują 7tysięcy wzwyż, więc oni mają naprawdę świetną cenę. A jednak tych niemal 10 tysięcy to już mi szkoda, wolę to później poświęcić na laserową depilację, usuwanie rozstępów, plastykę brzucha czy co tam mi będzie później potrzebne08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Ja te kłucia miałam w okolicach ostatniej wizyty, wtedy co prawda nie było bakterii ale wyszedł grzybol
może coś w tym jest.. mam tylko nadzieję, że to nie szyjka, bo tego bardzo się boję, a nie mam czym szastać niestety
W ostatnich dniach też miałam bóle, ale troche inne jak tamte. Nie kłucia, tylko takie.. jakby ktoś palcem przyciskał
Też przeszło. Na szczęście we wtorek wizyta.
-
Leeila26 wrote:Ja te kłucia miałam w okolicach ostatniej wizyty, wtedy co prawda nie było bakterii ale wyszedł grzybol
może coś w tym jest.. mam tylko nadzieję, że to nie szyjka, bo tego bardzo się boję, a nie mam czym szastać niestety
W ostatnich dniach też miałam bóle, ale troche inne jak tamte. Nie kłucia, tylko takie.. jakby ktoś palcem przyciskał
Też przeszło. Na szczęście we wtorek wizyta.
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Niee, mocz jest ok. Grzyb wyszedł na badaniu czystości pochwy (wynik po 5 minutach), ale dostałam globulki na 14 dni i już zapomniałam o nim
-
Leeila26 wrote:Niee, mocz jest ok. Grzyb wyszedł na badaniu czystości pochwy (wynik po 5 minutach), ale dostałam globulki na 14 dni i już zapomniałam o nim
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Oczywiscie Qunai. Zadna z nas nie napisala, ze bez meza nie da rady urodzic. Kwestia jest to, ze kobieta, ktora nie chce rodzic lub chciala miala wybor, ze decyduje sie lub nie na porod rodzinny. My jestesmy tego wyboru pozbawione.
I nie tylko mi jest przykro, ale i mojemu mezowi.
Oczywiscie licze na to, ze do wrzesnia cos sie zmieni.
Juz nie wspominajac o braku pomocy po porodzie w szpitalu.
Ma ktoras zdanie na temat wozka cybex balios s 2w1 lub 3w1? Zastanawiamy sie nad nim..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 23:14
Domi1995, Annia lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.