X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ubranka dziewczyny 🥰🥰🥰

Jeszcze wczoraj zapomnialam napisać, ze moj lekarz np mnie uspokajal, ze do wrzesnia jesli to bedzie tak wygladalo to wroca porody rodzinne. I normalne zycie od powiedzmy czerwca, ze zdaze pochodzic po sklepach za wyprawka. Ale ze wszystko jest zalezne czy ludzie nadal beda tak uwazac czy sobie poluzuja...

Annia, Britty lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy obu porodach mialam na sobie na poczatku koszule do porodu (wzielam jakasbstara ktorej nie nosze) a jak poszlam do wanny to zaklasalam albo gore od bikini (bez fiszbinow) albo stanik miekki bez kiseczek i zapiec. A jak wychodzilam z wanny to juz bylam w takim stanie ze mi bylo wszystko jedno i jesli dobrze pamietam to przy drugim porodzie po wanie mialam tylko stanik na sobie i tak tez sie najlepiej czulam, najbardzi j naturalnie i swobodnie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was rodziła naturalnie po cesarce? Ja przy pierwszym dziecku zaczynałam naturalnie. Rodzilam prawie całą dobę. Nie było postepu mimo oksytocyny. Przebili pęcherz plodowy, nasilily sie skurcze i nic poza tym. Wody były zielone i trwało to za długo więc młody lekarz powiedział że to już musi być cc. Stary lekarz bardzo nieprzyjemny jeszcze chciał czekać. Młody naciskał że to już niebezpieczne. Wtedy ja miałam zdecydować. Byłam w bardzo złym stanie więc chciałam żeby mąż racjonalnie powiedział co sądzi. Był przerażony tym co się że mną dzieje. Doszło do cc. Dziecko zdrowe 10/10 do dzisiaj żadnych problemów. Tylko po porodzi3 si3 okazało że dziecko miało owinięta i zacisnieta pepowine na szyi. Wiadomo z3 przy porodzi3 sn mogłoby się to bardzo źle skończyć. Podsumowując przeżyłam traumę.
    Teraz z jednej strony wiem że sn jest lepszy itd. Ale po takim pierwszym porodzie mam ogrom obaw...
    W ogóle jakąś przhbita dzisiaj jestem

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Freja000 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Ja polecam bardzo ta poduszke do karmienia: https://www.lamillou.com/shop/kura-babci-dany

Jest bardzo wygodna a do tego ladna i bardzo wygodna tez pod glowe (moj syn z nia teraz spi ale mowi ze odda kurke jak bedzie maluch).

akurat wczoraj przechodziłam koło sklepu i widziałam. Wydawała mi się mała. Pamiętasz do kiedy jej używałaś?

Info dla tych, które będą wielopieluchować. Teraz jest tydzień pieluch wielorazowych i są zniżki w sklepach. Szkoda, ze pod koniec miesiąca :/ ale coś kupię.

dqprp07wzt9w07bj.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    Dzisiaj w końcu przyszły mi pieniądze z zusu za l4, bo tez problemy robili i kazali mi dosyłać jakieś różne dokumenty, co ja się ostatnio nadenerwowałam to moje... ale wyglada na to, że moja zła passa się kończy i że teraz już będzie tylko pięknie 😍 aż chce się żyć normalnie! 🥰🥰🥰

A co do koszul to ja tez myślę czy kupować i w ogóle nie wiem jak się za to zabrać szczerze mówiąc. Nie wiem w czym mi będzie wygodnie, na co zwrócić uwagę

A ja dalej kasy nie mam :/ kończy się kwiecień a ja za marzec nawet nie dostałam. Okazało się że księgowa zawaliła, złożyła wniosek o zasiłek dopiero tydzień temu po mojej interwencji gdybym się nie upomniała to bym czekała chyba do grudnia 🤦🏼

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 16:39

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, tyle kasy z naszych pieniędzy idzie na to wszystko, tak samo na ZUS jak i na księgowe i jeszcze takie cyrki się dzieją, porażka...🤦🏼🤦🏼🤦🏼

A dziewczyny, jest jedna rzecz, która mnie niepokoi. Czy jak uprawiacie seks ze swoim partnerem to tez potem macie taki mocno twardy brzuch? Ja tak mam właśnie.

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze mam męża, ale jakbym była sama i tak by w gumki lecieli to bym jadła chyba tynk ze ścian... Od dawna miałam swoje pieniądze i mimo że mamy częściowo wspólna kasę z mężem, to głupio mi jest sobie za to kupić coś dla siebie. Ciekawe ile jeszcze poczekam na tą kasę... Ponoć od złożenia wniosku ZUS ma 30 dni na rozpatrzenie i 30 dni na wypłatę, więc w najgorszym wypadku kasę będę mieć za 2 miesiące... Świetnie 🤦🏼

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Britty Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    Czy któraś z Was rodziła naturalnie po cesarce? Ja przy pierwszym dziecku zaczynałam naturalnie. Rodzilam prawie całą dobę. Nie było postepu mimo oksytocyny. Przebili pęcherz plodowy, nasilily sie skurcze i nic poza tym. Wody były zielone i trwało to za długo więc młody lekarz powiedział że to już musi być cc. Stary lekarz bardzo nieprzyjemny jeszcze chciał czekać. Młody naciskał że to już niebezpieczne. Wtedy ja miałam zdecydować. Byłam w bardzo złym stanie więc chciałam żeby mąż racjonalnie powiedział co sądzi. Był przerażony tym co się że mną dzieje. Doszło do cc. Dziecko zdrowe 10/10 do dzisiaj żadnych problemów. Tylko po porodzi3 si3 okazało że dziecko miało owinięta i zacisnieta pepowine na szyi. Wiadomo z3 przy porodzi3 sn mogłoby się to bardzo źle skończyć. Podsumowując przeżyłam traumę.
    Teraz z jednej strony wiem że sn jest lepszy itd. Ale po takim pierwszym porodzie mam ogrom obaw...
    W ogóle jakąś przhbita dzisiaj jestem
    Ja zamierzam rodzić sn po CC. U mnie sytuacja podobna, 15h naturalnego porodu, potem tachykardia płodu, przebicie pęcherza, zielone wody, zdążyli zrobić cięcie wczas bo córka już była zachłyśnięta smółka, 10 dni leżałam z nią w szpitalu na antybiotyku.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    Masakra, tyle kasy z naszych pieniędzy idzie na to wszystko, tak samo na ZUS jak i na księgowe i jeszcze takie cyrki się dzieją, porażka...🤦🏼🤦🏼🤦🏼

A dziewczyny, jest jedna rzecz, która mnie niepokoi. Czy jak uprawiacie seks ze swoim partnerem to tez potem macie taki mocno twardy brzuch? Ja tak mam właśnie.

Co to jest seks? :P

joana, Pogoda, Chmurka, ancys85, Jaśmina lubią tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wypuścili jakoś po 2,5 dnia. Ciężko było nie wiem co bym zrobiła gdyby nie mąż. Nie boisz się teraz sn rodzić? Nie masz obaw w kwestii tych blizn w środku i że sytuacja się powtórzy? Nie zrozumcie mnie źle. Nikogo nie chce straszyć ale sama bardzo się boję. A jak to mówią w kupie siła.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Lola. Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Dobrze ze mam męża, ale jakbym była sama i tak by w gumki lecieli to bym jadła chyba tynk ze ścian... Od dawna miałam swoje pieniądze i mimo że mamy częściowo wspólna kasę z mężem, to głupio mi jest sobie za to kupić coś dla siebie. Ciekawe ile jeszcze poczekam na tą kasę... Ponoć od złożenia wniosku ZUS ma 30 dni na rozpatrzenie i 30 dni na wypłatę, więc w najgorszym wypadku kasę będę mieć za 2 miesiące... Świetnie 🤦🏼

Pogoda nie wiem jaki ty składasz wniosek Ale ja składam O zasiłek chorobowy po każdym l4 i ZUS ma 30 dni na decyzję i wypłatę.

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sumie pierwsze zwolnienie lekarskie miałam od 10.03-8.04, od 8.04 lekarz wystawił mi już do porodu. Wiem że pracodawca płaci za te 33 dni. Ale powinnam dostać wyrównanie za kwiecień, to dostanę to na koniec kwietnia czy dopiero po na koniec maja? Nigdy nie byłam na chorobowym to nawet nie wiem 😀 jak dostałam lr do porodu to od razu zadzwoniłam do ksiegowej i mówiłam że już mam dłużej i żeby nie zapomniała i dałam jej nr konta do formularza z3.

Dziewczyny, mam pytanie. Bo mówiłam że czuję już jak Malutka się wierci w brzuchu ale od 3 dni w ogóle tego wiercenia nie czuję. Łożysko jest na tej przedniej ścianie i nie wiem czy to przez to raz mogę czuć raz nie, czy może Mała się inaczej ułożyła i dlatego nie czuję 🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja też już zapominam co to jest sex, 2 razy od stycznia toż to szok

Ja chcę próbować sn po cc, u mnie cc na cito z powodu zagrażającej rzucawki.Nie wiem co to skurcze itp. ale chciałabym spróbować urodzić naturalnie. Ja w sn boję się nacięcia krocza buuu

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja tak miałam 2 dni prawi jej nie czułam od przedwczoraj już lepiej, dziś mnie nawet obudziła tak kopała w pęcherz, że musiałam wstać.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko padlam ze smiechu 😂
    U mnie tez tak bylo a teraz mamy zakaz wiec mohe tylko sobie wyobrazić 😁
    Przyszla mi paczka pierwsza z 51015. Kurcze jakosc bardzo fajna. Jestem zachwycona 😍 zaraz dodam fotki 😊

Wspolczuje Wam tych historii z zus.... dramat.. a tu kazdy ma wydatki typu lekarz i wogole...

Audrey tez tak mialam.. 3 dni cisza.. a wczoraj wieczorem takie kopniaki, ze nie moglam zasnac 😊 z radosci bo bolu to az takiego nie bylo 😁

eb0de09b8fd3.jpg

ff19858fe22a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 12:20

Pogoda, Krokodylica lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ból sam w sobie to tłumaczę sobie, że niezależnie od rodzaju porodu to on i tak jest. Albo skurcze, parcie i potem nieco szybciej zazwyczaj sie dochodzi do siebie. Albo jest planowane cięcie, raz dwa dziecko jest na świecie, ale później się cierpi i dłużej dochodzi do siebie. Ja co prawda nie znam uczucia parcia, pękania czy nacinania za to znam skurcze i nic przyjemnego. Tak czy owak z bólem porodowym jestem pogodzona, świadomie zaszła w kolejną ciążę. Ja najbardziej boję się o bezpieczeństwo dziecka. No i nie ukrywam że o swoje też bo jednak chce patrzeć jak te dzieci dorastają itd. Jeszcze jakiś czas temu jak była jedną cesarka to kolejne już też. A teraz? Ja poprostu się boję...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, w poniedziałek zapytam ginekologa o to :)

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. wrote:
    Pogoda nie wiem jaki ty składasz wniosek Ale ja składam O zasiłek chorobowy po każdym l4 i ZUS ma 30 dni na decyzję i wypłatę.

Właśnie byłam pewna, że tym zajmie się księgowa... Miałam perypetie z założeniem konta na PUE ale w końcu się udało dopiero tydzień temu i wtedy zauważyłam, że wniosek o zasiłek nie został złożony i że mogę to zrobić sama. Tylko nie miałam pewności czy już tego nie zrobiła księgowa. Ponoć to zrobiła więc zobaczymy... Złożyła tylko wniosek wtedy jak jeszcze moja szefowa mi płaciła i ZUSi miał dać kasę tylko za 3 dni i tyle dostałam. Za 3 dni od 29.02 do 02.03...

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 16:40

age.png

age.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ