!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Nona co Ty. Przecież razem pracuje cię na rodzinę. Ja tam nie mam żadnych problemów z tym. Ja pilnuję finansów i mąż się ze mnie śmieje ze go okradam, bo co miesiąc wysyłamy 10% jego pensji na oszczędnościowe +800zl które byśmy przepalili gdybyśmy nie rzucili palenia + 2% wypłaty które by nam odbijali gdybyśmy się zdecydowali na PPK. Do tego jak kupuje coś dla dziecka to zawsze na głos mówię że mąż płaci bo więcej zarabia albo jakiś coś jęczy to się pytam czy mu żal dla dziecka
Sobie jak kupuję to płacę z tego konta z którego mi wygodniejszy akurat. Raz ze swojego, raz za męża.
A no ja już tak mammąż oczywiście nie ma z tym problemu, bo zarabia zdecydowanie więcej niz ja... Zwłaszcza że ja teraz mam 0 zł 😂 myślę że prędzej czy później będę musiała się odblokować i korzystać z kasy męża bez skrupułów
-
Kroko, Maja ja też nie wiem co to seks. U nas odkąd dowiedzieliśmy się o ciąży to nie było . Bo wciąż jakieś problemy i plamienia. A teraz na tej wizycie nie spytałam czy już mozna ale podejrzewam że nie bo łożysko nisko.
Joana piękne ciuszki!
My mamy z mężem wspólne konto. Czesc z pieniędzy od razu leci na oszczędnościowe, część na rachunki. A reszta wspólnie. Ale fakt że większość zakupów i tak konsultujemy ze sobą( o tych większych trochę mówię nie o każdej bluzce czy kremie;P) -
Też zapomniałam co to seks. 2 razy od początku roku 🤣
U nas też kasa jest wspólna.
Ania, przez pierwsze 33 zwolnienia i tak płaci pracodawca, jeśli zatrudnia on więcej niż chyba? 10 osób to on cały czas płaci a potem ZUS się z nim już rozlicza. W mniejszych firmach pracodawcy/ksiegowa/kadry składają dodatkowo do zusu druk z3. Ja sama nic nie załatwiałam, tylko przypominałam ksiegowej. -
Audrey wrote:Też zapomniałam co to seks. 2 razy od początku roku 🤣
U nas też kasa jest wspólna.
Ania, przez pierwsze 33 zwolnienia i tak płaci pracodawca, jeśli zatrudnia on więcej niż chyba? 10 osób to on cały czas płaci a potem ZUS się z nim już rozlicza. W mniejszych firmach pracodawcy/ksiegowa/kadry składają dodatkowo do zusu druk z3. Ja sama nic nie załatwiałam, tylko przypominałam ksiegowej.
Edit: bo firma zatrudnia duuuuuuuuzo więcej niż 10 osób.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 12:51
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Ja odkąd jestem w ciąży seksiłam się raz.
W ogóle nie miałam ochoty, te wymioty, samopoczucie, masakra.
A teraz i tak zakaz bo łożysko jest bardzo nisko.
Jakiś czas temu kupiłam bodziak w reserved i 5pak bodziaków w sinsay dla koleżanki która rodzi lada chwila, bo miałyśmy się spotkać w lutym no ale z wiadomych względów spotkanie się nie odbyło. Wyciągnęłam je właśnie, będą dla Maksia.
Annia, Ounai, Chmurka lubią tę wiadomość
-
Zwolnienie lekarskie w trakcie ciąży – kto wypłaca zasiłek?
Wypłacanie zasiłku chorobowego odbywa się na takich samych zasadach, jak w przypadku innych powodów niezdolności do pracy. Przez pierwsze 33 dni w roku pracownica, która nie ukończyła 50. roku życia, otrzymuje wynagrodzenie chorobowe od pracodawcy, natomiast od 34. dnia otrzyma zasiłek chorobowy wypłacany przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych. Jeżeli pracodawca zatrudnia więcej niż 20 pracowników, w dalszym ciągu to on wypłaca zasiłek, gdyż jest do tego zobowiązany jako płatnik zasiłków.
Zobacz więcej: https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-zwolnienie-lekarskie-w-trakcie-ciazyMikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyAudrey wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Bo mówiłam że czuję już jak Malutka się wierci w brzuchu ale od 3 dni w ogóle tego wiercenia nie czuję. Łożysko jest na tej przedniej ścianie i nie wiem czy to przez to raz mogę czuć raz nie, czy może Mała się inaczej ułożyła i dlatego nie czuję 🤔
Audrey, wczoraj był fajny live o ruchach dziecka na Facebooku Położna Charlotte. Tam było powiedziane, że na początku czasem tak jest że są dni bardziej i mniej aktywne, a duża ruchliwość zaczyna się dopiero koło 25 tygodnia. Wcześniej jeśli ruchy są nieregularne to nie ma co się niepokoićmaja2024 lubi tę wiadomość
-
Ja byłam przekonana, że złożenie wniosku jest z gestii pracodawcy. Człowiek całe życie się uczy.
My też mamy wspólne konto i tam przelewamy część swojej wypłaty i korzystamy z niego na wspólne cele, a z własnego na jakieś tam potrzeby własne małe czy duże. -
Domi co do seksu i twardnienia brzucha to pewnie wynika z podniecenia. Ja bym proponowala w tej sytuacji delikatniejszy seks i moze sie poswiecic i wiecej partnerowi orzyjemnosci niz sobie bo twardnienia brzucha nie sa dobre. One moga wystepowac ale chyba troszke pozniej jako te skurcze braxtona-hicha czy jak go sie tam pisze. Ja mam mega ochote na bzykanie ale pisalam Wam juz kiedys-mezu nie chce.. no moze mu sie nienpodoba rosnacy brzuszek to nie bede go strwsowac i zmuszac
moze sam wreszcie prztjdzie 😂
Audrey co do ruchow to mam tak jak Ty-czue czasem mocniej a zdarza sie,ze i pok dnia nic. Popukaj troszke reka tam gdzie zwykle dzidzius kopal i moze Ci odpukamoj czaaaasem odpukuje ale tak sie bawic bwdziemy jeszcze pozniej
Piekne te ciuszki!!ja na necie przegladam wozki i kolyski/kosze. Znalazlam jedna Panią co kosz na kolkach chce sprzedac (moze bym wynegocjowala cene lepszą) ale stelaz sie nie sklada i nie mam gdzie do wrzesnia trzymac
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Dziewczyny a ten link do koszuli co dawałyście, ta z zakładką do odchylania. Jak się tą zakładkę odchyli to ona tak zostaje, czy trzeba trzymać ręką, np. podczas karmienia, nie trzeba jej trzymać ręką? Nie zsuwa się ten materiał z powrotem? Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.
-
Dziec wczoraj z usg mial juz 21+4 nawet 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 18:06
Krokodylica, maja2024, Chmurka, Ounai, Dave87 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.