X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na połówkowe, trzymajcie kciuki, żeby siusiak się pojawił 😂

Ounai, Jaśmina, maja2024, ancys85, Chmurka, Pogoda, joana, Krokodylica, Leeila26, Dave87, Evva lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 16:42

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 16:42

age.png

age.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziewczyny a miała któraś koszule nocne z Doktor Nap? Jak one jakościowo?

Ja właśnie dzisiaj zamówiłam, jak przyjdzie to dam znać.
    Na razie kupiłam taką:
    https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-super-jakosc-8937892924

Ja to wogóle nie lubię koszul nocnych, wolę piżamy więc koszule kupuję tylko do szpitala.

Ja już po wizycie u doktor prowadzącej, mogłam posłuchać bicia serduszka maluszka, a na anemie dostałam żelazo. Na kolejną wizytę mam zrobić test obciążenia glukozą.

Spotkała mnie miła niespodzianka w aptece. Dotarłam do niej po 10, przede mną stała starsza pani, a za mną już kolejka seniorów, myślałam, że mnie nie wpuszczą, ale gdy wyszła kolejna osoba, zajrzałam do apteki, pomachałam kartą ciąży i spytałam czy jako ciężarna mogę wejść i wiecie co ... pozwolili, wpuścili i obsłużyli.

Dziś na wizycie lekarka pytała mnie o twardnienie brzucha, ja wiem, że to ją powinnam zapytać, ale przez tą maseczkę mam ograniczone myślenie. O co z tym chodzi? Czy to niebezpieczne? Co wtedy robić?

Krokodylica lubi tę wiadomość

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Też polecam naturalnie po cesarce, choć ostatnio pisały niektóre dziewczyny, że żałują, że zdecydowały się na sn. Niby w De jest znieczulenie na życzenie ale często się nie spieszą z podaniem i zwlekają za długo i w rezultacie nie podają. Poród w wodzie też jest jakąś opcją, jednak nacięcie krocza mnie osobiście przeraża od zawsze więc nie wiem jaką decyzję podejmę o ile będzie mi dane przez to ciśnienie. Chyba najgorzej to męczyć się kilka, kilkanaście godzin i zakończyć cc.

A znajdziesz moze linka do tego posta? Interesuje mnie to z tej przyczyny ze ja tez naleze do osob ktore nie sa pewne ze to byl dobry wybor.

Mi przy drugim porodzie powiedzieli, ze moge zazadac cc kiedy chce no i przy vbac nie pozwalaja raczej na bardzo dlugie porody*

* Choc u mnie uwazam, ze choc porod vbac byl cudownym przezyciem to przeprowadzono go zle. Moja znajoma szefowa porodowki ale w innym szpitalu jak sie dowiedziala, ze nie bylo przy mnie caly czas lekarza, parlam 1,5h, wypychano mi dziecko z brzucha.

Znam z tej strony dwie historie ktore sie tragicznie niestety zakonczyly ale jednak prawie wszystkie konczy sie wielka satysfakcja.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba każdemu aktywowali Allegro Smart, bo przychodziły mi e-maile, że wydłużają mi ważność mojego pakietu - na miesiąc wiem, że był na pewno, a teraz chyba na drugi też przedłużyli - także warto skorzystać.
    I jeśli ktoś sporo zamawia to naprawdę się opłaca kupić ten pakiet, kosztuje 49zł za rok, więc tak naprawdę po 5 przesyłkach się zwraca - i są darmowe zwroty.

Jaśmina - godziny seniora nie obowiązują chyba właśnie aptek i na pewno stacji benzynowych :)

Jaśmina, Annia lubią tę wiadomość

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai tak, mieszkam w Niemczech.

Kotka nie wiem jak znaleźć link, post jest od Nina B. #połóg

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina jeśli brzuch twardnieje sporadycznie to chyba jest po prostu normalne i nie ma co się przejmować. Tak mi lekarz powiedział. Po prostu położyć sie trzeba i odpocząć. Jak długo trwa albo jest mocno nieprzyjemne to wziąć nospe. Ja dodatkowo mam brać magnez dwa razy dziennie. Mi brzuch twardnieje tak czasem cały dzień wcale czasem raz, dwa razy dziennie. Ale podobno jak się to często zdarza to nie dobrze. Mi kazał dzwonić jakby się zdarzało często.

Jaśmina lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Ounai tak, mieszkam w Niemczech.

Kotka nie wiem jak znaleźć link, post jest od Nina B. #połóg
    A z kiedy?

Chodzi pewnie o to https://m.facebook.com/story/graphql_permalink/?graphql_id=UzpfSTEwMDAwMTY0MDc0ODI2NjpWSzozMDAyMDA2NzQ5ODY2ODk1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 17:56

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio u mnie podobna historia z pierwszym porodem, po dobie w końcu miałam pełne rozwarcie, polozna przebiła pęcherz, zielone wody, skakalo tętno małego. O bólu sie nie wypowiem, bo kazdy wie lub sie przekona ;) nie mialam znieczulenia. 1.5 h parcia, główka pojawiała sie i cofała, polozna twierdziła, ze urodzę, ale jak zapytałam co się dzisje z tętnem to lekarz się wystraszył i zapytał, czy zgadzam się na cc. Ja zgłupiałam, bo jak to, meczę się juz tyle czasu, widać główkę i cc? Ale mój mąz wyraził zgodę 😂
    Później historia juz ekspresowa, biegiem na cc, wkuwanie w kręgosłup między parciami (trzeba byc nieruchomo wtedy). Synek zdrowy, ale w wypisie informacja, ze ryzyko zamartwicy płodu, lekarz przepraszał, ze tak pozno cc.
    Pretensji i żalu miałam dużo. Przede wszystkim przeżyłam 2 rodzaje porodów. Nie było łatwo dojść do siebie po cc, bo bylam niesamowicie wyczerpana próbą SN. Stracilam dużo krwi. Ale najważniejsze, ze wszystko dobrze :)
    Niestety blizna po cc była tak nisko, ze sie do konca nie zrosła, stąd teraz ciąża jest w ryzyku i lekarz prawdopodobnie bedzie mi kazał leżeć w szpitalu od około 30 tygodnia :/
    Takze u mnie cc byc musi, ale szczerze to byłabym się SN. Nie mam do nikogo żalu, jestwm wdzięczna, ze wszystko sie dobrze skończyło, a ja się szybko podniosłam, ale dopiero po dłuższym czasie uswiadomilam sobie, ze to jedbak byla trauma.
    Troche się rozpisalam, ale uważam, ze porod to nie jest kwestia ambicji, nie musiny sobie niczego udowadniać, najwazniejsze jest zdrowie mamy i dziecka i psychika mamy, wiec jeśli sie obawiasz SN, to naprawde nic na siłę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 17:56

Ptysio, ancys85 lubią tę wiadomość

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka tak to ten post :)

A napisz mi proszę jak wygląda glukoza w DE mogę sobie kupić taką gotową do picia czy muszę mieć receptę. Bo widziałam jaką podają do picia to mi się nie bardzo podoba i strasznie jej dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 18:00

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 16:43

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 16:43

Jaśmina lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai ale dobrze zrozumiałam lekarza że jak są sporadycznie to nie ma się co przejmować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 18:08

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 16:44

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie miałam pisać o kłuciach bo dzisiaj mam brzuszkowo kiepski dzień 😕 coś mnie w pachwinach kłuje, czasem głębiej, akurat leżę bo mi trochę brzuch stwardniał właśnie. Ogólnie nie wiem czy to nie ma rozciąganie macicy bo brzuch mnie właśnie tak ciągnie jakbym miała meta sucha skórę i próbowała ją rozciągać.

Wiecie, każdy nowy objaw mnie normalnie przeraża 😕

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie to normalne że jak stoję tobrzuch jest twardszy? Bo jak leżę to jest już normalny 🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qunai dzieki, i super ubranka 😊

Pap dresiki kupilam na poczatku ciąży, ale to sa zwykle dresy. Wzielam rozmiar wieksze i sa megawysokie w stanie. Mysle, ze jeszcze chwilę w nich pochodze. I sa super, bo waskie nogawki. Kupilam za 25 zl w Textilmarket 😅

Co do twardnienia to moj lekarz mnie o to wczoraj pytal. Chodzi juz wlasnie o te skurcze baxtona (jakos dalej), bo mi tlumaczyl. Nie bardzo wiedzialam czy dobrze rozumiem. Wiec wytlumaczyl na spokojnie, ze moga sie zdazyc od 20tc. Co wiecej... pytal mnie czy jesli mam to czy sa regularne. W sensie regularne odstepy czasu i czy trwaja dluzej niz 2 min. U mnie tak nie jest, wiec powiedzial, zeby sie nie denerwowac bo to normalne.
    Dopiero te powyzej 2 min i regularne przez ponad godzine moga martwic.
    I kazal mnie mylic z takim twardnieniem, bo dziecko sie rozpycha i czasem tez brzuch jest twardy i cos boli. Ale to skurczem nie jest.

Chmurka, Ounai lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • erre Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest siusiak! 🤗
    Lekarz zaskoczony, że się ucieszyłam 😂

maja2024, Annia, Krokodylica, Jaśmina, pap86, Leeila26, Chmurka, Dave87, Audrey, joana, Ptysio, AHope, ancys85, Ounai, Natalii, Pogoda, edka85, Asia000 lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre super, gratuluję siusiaka:)

U mnie lekarz też był zaskoczony jak się cieszyłam, że będzie chłopiec za pierwszym razem. Zawsze mi się marzyło mieć synka a później córeczkę i tak właśnie będzie.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ