!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey wrote:O Boże, tak mi przykro. W gruncie rzeczy mogłaś to złapać gdziekolwiek i od kogokolwiek. A nie da się nic zrobić? W sensie bardziej dbać o siebie, wypoczywać. To straszne być tak bezsilnym, nie mieć żadnych objawów choroby a dziecku może się coś stać. Czyli po 30 tc dziecko będzie już bezpiecznie? A podał jakieś chociaż statystyki?
Ściskam mocno i trzymam kciuki za Twojego malucha 😘 -
ata89 wrote:Nie wiem, czy doczytałas, ale ucielo mi poprzedniego posta i dokończyłam go.
Czekam na decyzje lekarza. Na pierwszym usg, potwierdzajacym ciążę, pani doktor stwierdziła, że pewnie znów będzie cc. Ale że do takiej decyzji jest jeszcze mnóstwo czasu. Teraz chodzę do innego lekarza, który nie ma usg w gabinecie. Wiec nie ocenia tej blizny w usg. Na usg I i II trymestru, byłam prywatnie u specjalisty, ale nie wypowiedział się na ten temat, a ja też nie pytałam.
Dlatego nie wiem nic na chwile obecną.
A chciałabym juz wiedzieć, cz nastawiac się na sn, czy planowe cc.
Faktycznie dopiero teraz doczytałam.
Też chciałabym móc się już na coś nastawić i przygotować bo prz3ciez niezależnie od tego jaki poród to zawsze jest ogromne przezycieMaluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
nick nieaktualnyAta z tego, ci moj lekarz mówił na ostatniej wizycie kwestie blizny bedziemy oceniac po 25 tygodniu, bo wtedy rozrastająca się macica juz konkretnie na bliznę naciska. Po 30 tygodniu to już jest w ogole wszystko widoczne. U mnie kiepska blizna juz przed ciążą była, ale staram się byc dobrej mysli. Profesor straszył mnie, ze będę musiała lezec całą ciążę, ale ciąża umieściła się w dobrym miejscu w macicy i poki co funkcjonuję normalnie, dlatego też pk cichu liczę, ze będzie ok, ze dotrwam bez szpitala do 34 tygodnia chociaż.
Ptysio lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatwie, trzymaj się i pewnie to niełatwe, ale myśl pozytywnie.
Mam znajomą, która przechodziła w ciąży toksoplazmozę i pamiętam, ze wzięli ją do szpitala, podawali jakies leki, bardzo straszyli, a z dzieckiem wszystko bylo dobrze. Wiem, ze to zupelnie inny przypadek i najgorsze jest to czekanie, ale oby wszystko było w porządku. -
Mi twardnieje brzuch jak dłużej postoju przy garach albo jak się zdenerwuje. Zazwyczaj jak poleze to przechodzi. Lekarka poleciła mi brać oprócz magne b6 jeszcze asmag forte w sumie nawet 4 tabletki dziennie. Na razie biorę 2x1 i staram się nie stać za długo.
Współczuję tego rumienia, ale tak jak Ounai pisze może lepiej ze masz swiadomosc i częstsze wizyty. Życzę żebyś się szybko z tym uporała i bez żadnych komplikacji -
katwie27 wrote:Lipa... Dzwonił mój ginekolog. Moje wyniki na rumień pokazują że jestem w trakcie zakażenia. Myślałam że on że tak powiem oleje temat, ale nie pocieszyl mnie... Zrobić nic nie możemy poza obserwacją dziecka. Do 30 tygodnia wizyty co dwa tygodnie. Powiedział że niestety ale może wystąpić obrzęk płodu, niedokrwistość... Zalamala się. 3 poronienia za mną, już odetchnelam i teraz to... Żeby jeszcze syn się z kimś widział, albo gdzieś wychodził. W domu tylko ja, mama i tata... Lekarz powiedział że ktoś z domowników mógł to nawet przynieść że sklepu... Masakra...
Katwie bardzo mi przykro że to złapałaś i to zrozumiałe że się boisz, ale trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! -
Witam się po dłuższej przerwie. Nie mogla msie wogole zalogować.ale czytałam was mamuśki cały czas. U mnie dziś 20t5d i wstępnie mam mieć trzecia córkę. (Mam dwie bliźniaczki z 2017r). Także marzenie o synku się chyba nie spełni ale trudno już przetrawiona jakoś
.
Dziewczyny czy Wy za teleporady płacicie jak za normalną wizytę? Mnie mój lekarz prowadzący zdenerwował bo chciał żebym mu 2dni przed wizytą wpłaciła kasę, a on zadzwoni do mnie wypisze RP i zw za 250zl... Podziękowałam i poszłam do internisty na NFZ. I zmieniłam lekarza. Twierdził że muszą zarabiac... A ja muszę być zbadana. Zdenerwował mnie tym.Ounai, edka85, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
-
Ja sie bardzo boje cc. Mialam raz ale wtedy decyzja byla na szybko i full narkoza. Ale teraz jak mysle, ze ktos mi bedzie skalpelem rozcinal skore, tluszcz, miesni, macice.. a potem to zszywal ..przeraza mnie to. Tyle moze pojscie zlr 😱. To jest niesamowite ze cos takiego w ogole jest mozliwe. Ja wiem ze cesarki robi sie pewnie codzienni, ale jednak konplikacje sie zdazaja bo nie jest proste zszycie rany na rece tylko bardzo duza ingerencja.
-
KotkaPsotka3 wrote:Ja sie bardzo boje cc. Mialam raz ale wtedy decyzja byla na szybko i full narkoza. Ale teraz jak mysle, ze ktos mi bedzie skalpelem rozcinal skore, tluszcz, miesni, macice.. a potem to zszywal ..przeraza mnie to. Tyle moze pojscie zlr 😱. To jest niesamowite ze cos takiego w ogole jest mozliwe. Ja wiem ze cesarki robi sie pewnie codzienni, ale jednak konplikacje sie zdazaja bo nie jest proste zszycie rany na rece tylko bardzo duza ingerencja.
KotkaPsotka3 lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Katwie bardzo mi.przykro ze wyszlo swieze zakazenie rumieniem 😔 moja kolezanka zlapala od syna od 30tc, urodzila zdrowegk chlopca mimi ze tez sie bardzo bala.
Ja jako panikara czy mi mlody nie przyniesie rumienia zakaznego z przedszkila, na poczatku ciazy zrobilam sobie igg i igm i na szczescie wyszlo ze juz przechodzilam. Teraz bede za to powtarzala badania toxo, bo mialam wyniki ujemne w I trymestrze (strasznie sie tegk boje bk cholerne koty sasiadow laza mi codzinnie po dzialce, ostatnio jeden nawet nasikal nam na taras 😑).
Co do porodow to ja sie boje sn. Wiec chyba druga cc bedzie. Ja akurat cc dobrze znioskam, mam malutka blzine, po tygodniu od cc nosilam zgrzewki ze sklepu. Wiem ze sn jest dobry ale strach mam co bedzie jak zaszkodze tym dziecku bo cos pojdzie nie tak...
Eh zobaczymu pod koniec ciazy wsumie jak bedziePtysio lubi tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Sliczne dziewczyny ubranka pokupowalyscie 😍😍😍
Ja bylam dzisiaj na polowkowym, niunia wazy 440g lekarz mowil ze wszystko super, zawet zrobil mi dwa zdjecia 3dszkoda tylko ze mala pol twarzy zaslonila reka i nie bylo jej calej widac 😅
maja2024, Ounai, Krokodylica, joana, Pogoda, pap86, Audrey, edka85, Ptysio, Asia000 lubią tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Evva super, ŻE wszystko dobrze i jaka ładna waga małej.
Ja też nie wiem co wybiorę, cc przeszłam w miarę dobrze, choć rana dość długo się goiła. Bratowa mówiła, że druga cc u niej to masakra, tak samo koleżanka. Jeszcze jest czas ale coraz częściej o tym myślę.Ptysio lubi tę wiadomość