X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana ten chicco hug to lezaczek ale nie ma opcji bujania prawda? Fajnie wygada jako loseczko ale ja wiem,ze mo sie przydala hustawka hybrydowa jak dziecko juz potem takie odrobinke wieksze wiec na to stawiam. Ten chicco bedzie u Ciebie robil za lozko?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:

My wczoraj zamowilismy ten Chicco Hug 4w1.. juz sie jaram. Niczym to bylaby jakas zabawka dla mnie 😅😂

Ja uwielbiam kupować rzeczy dla dzieci 😁 nie ma znaczenia czy są to rzeczy praktyczne jak ciuchy, czy zabawki i za każdym razem cieszę się jak dziecko. A jak uda się wyhaczyć coś w promocji to już w ogóle...

Jaśmina, joana, Freja000 lubią tę wiadomość

• N4dzieja Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, niedługo biegnę na wizytę, trzymajcie kciuki ❤️
    A co do porodu, to moja pierwsza ciąża, ale prawdopodobnie będę mieć cc ze względu na wrodzoną wadę serca, ale żeby dostać się teraz do kardiologa to trzeba liczyć na cud 😂

Chmurka, Anika, ancys85, Pogoda, Ounai, Krokodylica, Ptysio, Annia, Dave87, Papierówka lubią tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selfiaczek na szybko

d16a4eada097.jpg

Anika, ancys85, Chmurka, erre, Ounai, Evva, Krokodylica, Jaśmina, joana, Ptysio, Audrey, Domi1995, maja2024, katwie27, Dave87, Asia000, edka85 lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 16:46

Annia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, zależy o jakich powikłaniach po porodach mówisz - o mamie czy o dziecku? ;)
    Ja bym tak nie demonizowała porodów cc.
    Mi sie wydaje, ze oba porody są obarczone komplikacjami i jestem takiego zdania jak Ancys, nie ma co wymyślać, jeśli lekarz tak decyduje, to jednak taki porod jest dla nas bezpieczniejszy. Moj syn tez ma duża główkę po tatusiu ;)
    Jasne, ze SN to sama natura, korzysc dla dziecka nieporownywalna z cc, ale w przypadku, kiedy cos idzie nie tak, cc ratuje życie.
    W ogole polecam bardzo książkę:
    "Położna. 3550 cudów porodów." - jest piękna, żałuję, ze nie przeczytałam jej przed pierwszym porodem, także jak narzekacie na nadmiar czasu to polecam :)
    Ancys, nie słyszałam o tym plastrze miodu, czad.

ancys85, Ptysio, Domi1995, Annia, Freja000 lubią tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Kotka, zależy o jakich powikłaniach po porodach mówisz - o mamie czy o dziecku? ;)
    Mi sie wydaje, ze oba porody są obarczone komplikacjami i jestem takiego zdania jak Ancys, nie ma co wymyślać, jeśli lekarz tak decyduje, to jednak taki porod jest dla nas bezpieczniejszy. Moj syn tez ma duża główkę po tatusiu ;)
    Jasne, ze SN to sama natura, korzysc dla dziecka nieporownywalna z cc, ale w przypadku, kiedy cos idzie nie tak, cc ratuje życie.
    "Położna. 3550 cudów porodów." - jest piękna, żałuję, ze nie przeczytałam jej przed pierwszym porodem, także jak narzekacie na nadmiar czasu to polecam :)

Dokładnie. Wydaje mi się że cc bez jakichkolwiek wskazań jest złym pomyslem. Natomiast jeśli jakiekolwiek wątpliwości co do bezpieczeństwa są to powinien być wybór. Z resztą nie na darmo się różne zgody podpisuje.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii nie szyją klasycznie tylko jakby zlepiają skórę, w Chorzowie na Strzelców Bytomskich w Simin jest taka technika.
    Gdyby nie dwie koleżanki które tam rodziły, i których porody zakończyły się cc też bym nie wiedziała ;)

• joana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ale piękny brzuszek ❤

Ancys u mnie to samo, ale narazie przy kazdych ubrankach to mam lzy w oczach ze szczescia 😁

Pap tak tu nie ma funkcji bujania, jedynie dokupie ta nakladke wibracyjna. Co do spania to chcialam na poczatku drzemek z tego korzystac w salonie czy kuchni, zeby czuc sie pewnie, ze jestem blisko dziecka gdyby cos. I wogole, zeby w tym sobie bezpiecznie lezalo. Mamy tez kota i balabym sie odejsc na sekunde, zeby ten kot nie polozyl sie na dziecku itp. A tak do tego nie wskoczy jak bedzie podniesione na ta wieksza wysokosc.
    Pozniej planujemy juz drzemki w jego lozeczku na pietrze domu z uzyciem elek. niani.
    Jak juz jako kolyska nie da rady to wlasnie zmienimy na lezaczek z tą nakladka. A pozniej do poczatkowego karmienia jako fotelik.
    Napewno jak juz bedzie samo jadlo z miseczki to kupimy tradycyjny fotelik.
    Moze nie kupilibysmy tego, ale wlasnie w Smyku jest taniej o 150 zl i stwierdzilismy, ze bierzemy. Jak sie nie sprawdzi to sprzedamy po 1 dziecku i na kolejne juz nie zostawimy.

A jak poruszam temat zwierzat.. sa tu mamy, ktore maja koty w domu? Moj maz troche sie stresuje jak to bddzie, bo ten kot nasz to taki pieszczoch do mnie. I ze bedzie jakos dziecko z zazdrosci atakowac...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:

E tam. Lekarze w Polsce decyduja o cc bo dla nich to lepien i chyba wiecej kasy. Zwlaszcza po cc. Zeby dostac zgode to sie trzeba czasem mocno nagimnastykowac.
    Ja nie demonizuje cc bo sama mialam ale np. cc na zyczenie uwazam za blad chyba ze kobieta wie ze cos jej grozi a lekarz to bagatelizuje.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piątek 😊
    Wchodzimy w 22 tydzień ☺

Słyszalyscie o nowej metodzie cc FAUCS?
    https://www.mjakmama24.pl/aktualnosci/nowa-metoda-ciecia-cesarskiego-faucs-jest-juz-stosowana-w-olsztynie-aa-1oFq-TqZu-vrM9.html

Ounai, maja2024 lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    E tam. Lekarze w Polsce decyduja o cc bo dla nich to lepien i chyba wiecej kasy. Zwlaszcza po cc. Zeby dostac zgode to sie trzeba czasem mocno nagimnastykowac.
    Ja nie demonizuje cc bo sama mialam ale np. cc na zyczenie uwazam za blad chyba ze kobieta wie ze cos jej grozi a lekarz to bagatelizuje.

Trochę się to zmieniło Kotka.
    Teraz jest duży nacisk na siły natury i szpital cieszy się renomą jak ma małą liczbę cięć.
    Za to zgody podpisuje się w każdym przypadku, to chyba jest teraz trendy 😜🤣
    Jak masz cesarkę, planowaną czy nagłą podpisujesz zgodę na operację, jak chcesz rodzić sn po cięciu podpisujesz, że zdajesz sobie sprawę z konsekwencji powikłań i bierzesz na to swoją odpowiedzialność, no absurd totalny...

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest raczej nacisk na sn w Polsce.
    A o tej metodzie Faust czy jakoś tak też słyszałam. Chętnie bym skorzystała ale jak będzie to już bardziej powszechne. Na ten moment jednak trochę się boję.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Lola. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Pogoda ale piękny brzuszek ❤

Ancys u mnie to samo, ale narazie przy kazdych ubrankach to mam lzy w oczach ze szczescia 😁

Pap tak tu nie ma funkcji bujania, jedynie dokupie ta nakladke wibracyjna. Co do spania to chcialam na poczatku drzemek z tego korzystac w salonie czy kuchni, zeby czuc sie pewnie, ze jestem blisko dziecka gdyby cos. I wogole, zeby w tym sobie bezpiecznie lezalo. Mamy tez kota i balabym sie odejsc na sekunde, zeby ten kot nie polozyl sie na dziecku itp. A tak do tego nie wskoczy jak bedzie podniesione na ta wieksza wysokosc.
    Pozniej planujemy juz drzemki w jego lozeczku na pietrze domu z uzyciem elek. niani.
    Jak juz jako kolyska nie da rady to wlasnie zmienimy na lezaczek z tą nakladka. A pozniej do poczatkowego karmienia jako fotelik.
    Napewno jak juz bedzie samo jadlo z miseczki to kupimy tradycyjny fotelik.
    Moze nie kupilibysmy tego, ale wlasnie w Smyku jest taniej o 150 zl i stwierdzilismy, ze bierzemy. Jak sie nie sprawdzi to sprzedamy po 1 dziecku i na kolejne juz nie zostawimy.

A jak poruszam temat zwierzat.. sa tu mamy, ktore maja koty w domu? Moj maz troche sie stresuje jak to bddzie, bo ten kot nasz to taki pieszczoch do mnie. I ze bedzie jakos dziecko z zazdrosci atakowac...

Ja mam kota i psa. W sumie teraz to 6nkotow i jednego psa. Ale 5 niedługo do sprzedania. Mam kotkę brytyjską. O nią się akurat nie martwię że coś zrobi dziecku, nigdy mnie nie udrapala i nie skoczyla. W ogóle ma na nas wywalone nigdy nie przyszła na kolana zawsze z dystansem leży. Kot indywidualista czego nie można powiedzieć o psie to jest przytulas.

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Natalii nie szyją klasycznie tylko jakby zlepiają skórę, w Chorzowie na Strzelców Bytomskich w Simin jest taka technika.
    Gdyby nie dwie koleżanki które tam rodziły, i których porody zakończyły się cc też bym nie wiedziała ;)
    Zaciekawiłaś mnie, poczytam o tym :)

• joana Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kot tez nigdy mnie nie zadrapal, jest bardzo lagodny i grzeczny. Ale niesamowicie za mna. Wiecie taki krok w krok za mna a jak mnie nie ma to chodzi od drzwi do okna kiedy wroce. Ostatnio po wizycie jak sie we mnie wczepil to 20 min siedzial na ramieniu i nie dalo sie go zdjac bo sie wczepial w bluzke i mruczal jak szalony.
    Na innych ma wywalone.
    I dlatego maz caly czas mowi, ze bedzie zazdrosny o dziecko jak nagle przestane sie nim tak interesowac..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Kotka to zależy :)
    Z dwojga złego wolę trafić na lekarza, który w razie komplikacji przy próbie SN decyduje się na cc, nawet jeśli że strachu - lepiej nie ryzykować. Niż na takiego, który w jakiejś chorej myśli, ze SN ponad wszystko nie zgodzi się na cc i doprowadzi do tragedii.
    Prawda jest taka, ze całą robotę przy porodzie wykonuje położna i wielu mądrych lekarzy ma do nich zaufanie, ale jednak oni muszą zdecydować ostatecznie.
    Ja też mówię o przypadkach cc gdy SN nie idzie, a nie o takich cc na zawołanie.
    A to co po przebytej cc to już powinna być decyzją wspólną kobiety z lekarzem, bo jesli kobieta po nieudanej próbie SN i zagrożeniu życia swoim i dziecka ma traumę, to jak ja lekarz zmusi do SN to zwyczajnie może się zablokować i wtedy nic nie pójdzie tak, jak powinno.
    W tej książce jest to świetnie opisane, jak ważne jest właśnie odpowiednie nastawienie kobiety, jej poczucie bezpieczeństwa, dobra polozna obok, itp.
    A ja kiedyś myślałam, ze rodzic z położną to największe ryzyko i zrobię wszystko, żeby mieć obok lekarza 😂 ale to na studiach, jak jeszcze życia nie znałam;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Dzień dobry w piątek 😊
    Wchodzimy w 22 tydzień ☺

Słyszalyscie o nowej metodzie cc FAUCS?
    https://www.mjakmama24.pl/aktualnosci/nowa-metoda-ciecia-cesarskiego-faucs-jest-juz-stosowana-w-olsztynie-aa-1oFq-TqZu-vrM9.html
    Ja nie słyszałam, brzmi ciekawie :)

• erre Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, też mamy kota, pieszczoch straszny. Jak młody się urodził, to trzymał się z daleka, bo nowe dźwięki i zapachy. Potem ciekawość zwyciężyła i trzeba było obwąchać 😂 i wskoczyć do łóżeczka czy wózka. Zawsze byliśmy w pobliżu, żeby interweniować, ale nie było potrzeby. Nasza kicia jest łagodna, a np z kocurem moich rodziców nigdy bym dziecka nie zostawiła.

joana lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie słyszałam o cięciu FAUCS, muszę poczytać bo tylko na szybko zerkłam ale wydaje się super.
    Czytałam natomiast kiedyś o naturalnym cesarskim cięcie ale u nas w kraju chyba takiego nie przeprowadzają a szkoda...(linki po niżej)

https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/naturalne-cesarskie-ciecie-wideo-z-porodu/7h4vmx7

https://www.mjakmama24.pl/porod/cesarskie-ciecie/naturlana-cesarka-czyli-cesarkskie-ciecie-przyjazne-dziecku-aa-Aowo-E6Ju-n6JQ.html

‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ