!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Leeila 4to mysle must have jesli idzie o ilosc.ja pamietam(bardzo mnie to zaskoczylo!),ze zaraz po porodzie jeszcze w szpitalu a potem w domu koszula byla cala mokra!!! Ja do samego porodu to jakis badziew wezme byle tylek zakrywal, moze cos z pepco albo sentymentalnie koszule, w ktorym rodzilam mojego pierworodnego 😄 maaaam, wyprana i lezy bom sentymentalna w stosunku do swojego dziecka 😅 powiem Wam,ze pamiec mam bardzo slabą, mega slaba ale sprawy o synu pamietam prawie dzien po dniu
taka sentymentalna jestem hehe.
joana lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja widziałam jakieś koszule na stronie dolcesonno. Nie wiem czy któraś z Was coś stamtąd zamawiała, ale ceny są dość kuszące. Są koszule do karmienia i ciuszki dla dzieci w niezłych cenach.
-
PAP, ja mam różne koszule, zarówno na napy, guziki, jak i takie, że wystarczy wyciągnąć cyc. O coś takiego na przykład powinno Ci przypaść do gustu
https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-s-dolce-sonno-7460512185?fromVariant=7460511073Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 22:20
-
A taka koszula z Pepco wytrzyma skurcze?
Czytałam już wcześniej dobre opinie o koszulach mamyginekolog, chociaż mnie cena trochę odstrasza. Jak dla mnie, 80zł za koszulę nocną to sporo. I to nawet nie chodzi tak o wydane pieniądze, tylko o to, że wiadomo jak to w trakcie połogu.. coś wypadnie, pobrudzi się. Szkoda by mi było, gdyby tak miało się nie doprać.. ale później, podczas kp w domku - może się skuszę
Do porodu to kupię sobię taką za 20zł z bazaru właśnie
(o ile na bazar się zdążymy wybrać w ciąży
)
-
Pogoda, ja mam właśnie z dolce sono koszule. Bardzo polecam.
Pogoda lubi tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Hej dziewczyny, zaraz Was będę nadrabiac. Byłam w Pepco, całe szczęście, że pojechałam przed 12 bo potem był szał.. ale nie jestem zbytnio zadowolona. Bardziej, z rzeczy dla siebie
dla dzieciaczka kupiłam tylko 3 pary geterków i 2 3paki skarpetek. Za to kupiłam sobie wygodny stanik, getry i skarpety
. No i majtasy takie fajne wysokie. Pewnie szmaty się zrobią po praniu, ale za te pieniądze to pół biedy
. Teraz sobie trochę poleżałam, żeby była jakaś równowaga
. Też będę patrzeć dzisiaj za poduszką ciążową, krzyże bolą coraz bardziej, ciężej się w nocy już przekręcić
. Też chętnie zobaczę jakie wy macie
Była u Ciebie ta zniżka -30%? Można rzeczy kupione z tą zniżką ewentualnie zwrócić?08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Leeila fakt do porodu lepiej kupić jakąś tanią nawet jednorazowke, bo to wiadomo może być różnie z tymi plamami, ogl koszule mamy ginekolog można prać w wysokich temperaturach i nie niszczą się i mają fajny materiał, a w których nie pocisz sie. Ja w tych koszulach z bazaru właśnie byłam ciągle spocona, urodziłam w najgorsze upały, a na sali szpitalnej było 27 stopni, pamiętam,że raz telefon mi się nawet przegrzal.
tylko ja leżałam długo, prawie dwa tyg,bo córeczka chora była
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
to_tylko_ja musiałam czekać do 12, obowiązują godziny dla seniorów. Było -30%, chyba wszędzie jest do 2 maja. Nie wiem jak ze zwrotami
nie zauważyłam żadnej kartki ale głowy nie daję, że można zwracać.
Britty te z bazaru to sam plastik chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 22:48
to_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
Kurczę ja chyba dostałam do samego porodu coś w szpitalu, już teraz nie pamiętam.. . JA polecam kupić sobie do karmienia piżame w pasmanterii, tzn przynajmniej u nas w pasmanteriach i sklepach z bielizną można dostać dobra polskie koszule. Ja miałam jedną taką bez zapiec, po prostu się pdchylalo materiał i wyciagako pierś, a druga koszula była rozpinana. W domu tak ciągle miałam odpiete guziki.
Czekam na wiadomość od mojego ginekologa. Rzyezky wyniki z laboratorium dotyczące tego rumienia, wg mojej interpretacji jestem w trakcie zakażenia tym, ale nie wiem czy dobrze je interpretuje i co dalej ewentualnie.
Dzisiaj myślałam że umrę po nazarciu się zelkow w drodze że sklepu do domu. Serio, gorzej niż dziecko. Musiałam się w domu zmusić do wymiotow żeby jakoś przeżyć resztę dniaAle powiem szczerze że trochę psychicznie odpoczelam jak wyszłam poza dom, mój mały 3/4 dnia spędził z moimi rodzicami. Dzisiaj jeszcze była córeczka mojej ciotki u mojej babci, więc dzieci się bawiły. Mój Fifi strasznie plakal jak się dowiedział że mała już jedzie do domu i krzyczał "moja Nikaaa ".
-
Ja nie polecę koszuli ze sztucznych materiałów, to była masakra. Pocisz się a to normalnie śmierdzi, klei się do ciała, no okropieństwo. Ja miałam jechać na wywołanie i pięknie przebrałam się w koszulę "tę najlepszą" bo miało potrwać a tu nagle bach i cc na cito koszula we krwi i tym żółtym do odkażania a po praniu wszystko zeszło. Niestety tę lepszą miałam tylko jedną a później męczyłam się ze sztucznym badziewiem, miałam takie z allegro z żyrafami bleee
Miałam taką i mam ją do dziś i nadal ją bardzo lubię i pojedzie ze mną na porodówkę i tym razem ponieważ nic się nie zniszczyła
https://allegro.pl/oferta/italian-fashion-koszula-do-karmienia-radosc-m-6192383399Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 23:23
Aina lubi tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Na przestrzeni lat w bonprixie sporo się zmieniło.. pamiętam jak lata do tyłu mama coś zamawiała - zawsze był problem ze zwrotami, z rozmiarem i było dosyć drogo. Faktycznie przez to, bonprix ma słabą opinię. Ale ja bardzo lubię, sporo mam rzeczy stamtąd. Fakt, rozmiary lubią być zawyżone dlatego warto się mierzyć.
Joana fajnie, że jesteś zadowolona z wizyty, nie tak jak ja wczoraj. Ale wiem jedno, że na drugi raz nie dam się tak potraktować zdawkowo - nie wyjdę, zanim nie zostaniemy z dzidzią dokładnie zbadani
.
Ja tez mam sporo rzeczy z Bonprixa ale przestalam juz kupowac bo moze dwie rzeczy na 10 ktore mam maja dobra jakosc, reszta to slabizna. No i za dostawe trzeba placic. Ale ze zwrotem nigdy nie mialam problemow a czasem np zamawialam 12 rzeczy z czego 9 odsylalam -
erre wrote:Wow, Ollinda, to super wiadomość! Jutro mam wizytę u swojego gina, to poproszę o wystawienie skierowania
Blanka, a jak się w ogóle kontaktujesz z ginem w Medicover? Bo ja próbowałam przez ten czat i mam do wyboru tylko internistę i położną (no i mnóstwo innych specjalizacji, ale gina właśnie nie).ale sporo nerwów mnie wcześniej to kosztowało...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Ja na razie dla synka mam takie ubranka w rozmiarze 56, nie wiem czy ich w ogóle użyję no ale parę trzeba mieć w razie jak by się mniejszy od dziewczyn urodził.
No i rozmiar 62:
Mam nadzieję że na wakacjach szwagierka odda mi moje ubranka hehe.coś tam jeszcze koleżanka obiecała mi wysłać. Zobaczymy. Jak nie to będę kupować bliżej termimu.
Jaśmina, Leeila26, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Same dobre wieści z wizyt i badań- rewelacja. Dziewczyny gratulacje!!
Ubranka piękne... tymi swoimi zakupami i zdjęciami mobilizujecie mnie do działania
Ja jeszcze nie shoppinguje, brakuje mi bardzo zakupów ale boje się buszowania po sklepach a na internecie jest sporo fajnych rzeczy i ubranek ale z kolei problem z rozmiarem.
Krokodylica ja bardzo lubię rzeczy z nuka 😁 pomijając, że mają fajne wzory to np. kubki niekapki mają miękki "dziubek" (co jest rzadkością) i w dodatku łatwy w czyszczeniu.
Dla mnie zdyskwalifikowane są kubki, których nie idzie umyć!
Poduszki do spania nie mam ale do karmienia bym nie oddała za żadne skarby 😜 w szczególności polecam dla mam uczących się przystawiania dziecka do piersi i jak pisałam już wcześniej, według mnie tylko i wyłącznie sens mają "twarde"! Na miękkich dziecko "wbija" się w poduszkę i nie ma stabilności w jego trzymaniu.
Warto kupując od razu wziąć sobie poszewki na zmianę.Jaśmina, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzisiaj w końcu przyszły mi pieniądze z zusu za l4, bo tez problemy robili i kazali mi dosyłać jakieś różne dokumenty, co ja się ostatnio nadenerwowałam to moje... ale wyglada na to, że moja zła passa się kończy i że teraz już będzie tylko pięknie 😍 aż chce się żyć normalnie! 🥰🥰🥰
A co do koszul to ja tez myślę czy kupować i w ogóle nie wiem jak się za to zabrać szczerze mówiąc. Nie wiem w czym mi będzie wygodnie, na co zwrócić uwagęPogoda lubi tę wiadomość