X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila ja nie miałam wcale skurczy przepowiadajacych... Powiem szczerze że właśnie ciągle się zastanowialam kiedy nadejdą. Ja akurat i do porodu miałam skurcze krzyżowe więc nie mam pojęcia jak to jest mieć je na brzuchu...
    Ja ogólnie leżałam w szpitalu 5 dni przed urodzeniem syna bo lekarzowi nie spodobało się moje ktg w dniu terminu porodu, więc wszystko się odbyło w szpitalu, ale Chcoiaz mam jedno dziecko to nie wiem sama jak to jest i jak to się odbywa kiedy akcja zaczyna się w domu :P Przeraża mnie to że mam zadecydować kiedy jechać do szpitala, czy to nie będzie z apozno albo za wcześnie.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• pap86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila nie czytaj glupot. Ja ostatnio obejrzalam odcinek chicago med i byla babka co rodzila przed 24tc i pokazywali tam(co prawda to byla lalka swietnie imitujaca takie male dziecko) probe podtrzymania przy zyciu i potem tez dwa dni o tym myslalam i snilo mi sie :/ na takie smutne historie nie mamy wplywi. Do 24tc jest poronienie, potem porod przedwczesny. Czy mozna temu zapobiec? Nie. Ewentualnie byc namolnym na wizytach u gina i prosic o badanie dlugosci szyjki. Ja nie wiem co to skurcze przepowiadajace. Znaczy mialam jesen bolacy pare dni przed porodem i potem sie okazalo,ze tak wlasnie bola skurcze porodowe. Ja z pierwszej ciazy jestem pezeczulona na twardnienia brzucha i przy nich zawsze mowie zeby sie polozyc i odpoczac a na wizycie o tym powiedziec zeby lekarz wlasnie sprawdzal dlugosc szyjki.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie ja tez sie balam,ze nie bede wiedziala czy to porod za pierwszym razem. Ale wszystkie kobiety to powiedzą-nie da sie tego przegapic. Po prostu wiesz,ze to juz. Malo jest kobiet,ktorych skurcze nie bola a przez to jadą do szpitala bardzo pozno juz w grubej akcji porodowej. Znacie taką na zywo? :) ja tylko Ole z mamalama z yt 😂
    Jesli nie ma sie dodatniego gbs to nie trzeba se spieszyc z jazda do szpitala. Przy gbs chyba trzeba jak wody odejdą albo skurcze beda co 5-7min (haha przy takich to ja juz na sali porodowej bylam i ledwo zylam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 23:14

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A twardnienia brzucha bolą? 😂 Jak to jest?
    Ja czuję, że mój brzuch jest sporo twardszy niż przed ciążą, ale jest cały czas taki sam, więc to chyba nie są twardnienia? Da się tego nie zauważyć?

Właśnie zaczynam wycieczki do kibla 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 23:20

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie robia regularne skurcze to juz mozna podejzewac ze sie zaczyna. To nie sa twardnienia brzucha. Jak sie robia juz takie 7-5min to mozna sie juz zbierac ale tez zalezy jak daleko do szpitala. Jakbym misla godzine drogi to bym juz jechala przx tych 10min (chociaz ja mialam takie skurcze od srody rano a do szpitala pojechalam dopiero w czwartek w nocy a na ostro rozkrecilo sie w piatek rano).
    Przepowiadajacych nie mialam.
    W drugiej ciazy zaczelo sie kolo 5 rano a ok 9 pojechalam do szpitala i w aucie juz musialsm dosc mocno sapac z bolu a corka wyszla 13:30.

Choc dlugie porody to normalne u pierworodek to Zdazaja sie tez ekspresowe. Moja kolezanke zabrala karetka i prawie w niej urodzila. Ja wsm zycze takiego srednioszybkiego :-) bo taki ekspres to tez nic dobrego dla ciala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 23:38

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardnienia nie bolą. To taki moment,ze macica robi sie jak gula, jak kamien. Ja w tej ciazy ich nie mam (chwala!) Ale z synem mialam od 13tc. Lezac na plecach myslalam,ze to dziecko sie rozpycha i dlatego mam gule a pkazalo sie,ze to wlasnie twardnienie. To takie uczucie troche jak by ktos przewiazal wstazke i zaciskal. Tak to mi sie kojarzylo.
    Ale zobaczcie-u nas nie ma jakichs historii ze skracajacymi szyjkam i szwami czy pessarami(i oby tak zostalo!!!) Wiec trzymamy sie tego,ze sierpien/wrzesien sie tu wszystkie ladnie i zdrowo wypakujemy, czy sm czy cc. Wazne zeby z nami bylo ok i dzieci zdrowe. Amen. Co do porodu to ja pierwszy 8h. Teraz poprosze gora 5 😇😂

Leeila26, Krokodylica, Ptysio lubią tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    A twardnienia brzucha bolą? 😂 Jak to jest?
    Ja czuję, że mój brzuch jest sporo twardszy niż przed ciążą, ale jest cały czas taki sam, więc to chyba nie są twardnienia? Da się tego nie zauważyć?

Właśnie zaczynam wycieczki do kibla 👍

Mi lekarz powiedział, że dopóki te twardnienia nie bolą to trzeba się cieszyć, że takie twardnienia są, bo to macica się przygotowuje do zbliżającego się porodu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja To nie lubię tych nocnych wycieczek siku, bo boję się ciemności (wiem jak to brzmi😂)

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz, to inne opinie.. :/ mój mi mówił, że jak będą twardnienia to mam zgłaszać, bo to może być niebezpieczne. Ale skąd mam wiedzieć jak takie twardnienia mają wyglądać o ile wystąpią jak nigdy nie miałam? 😂

Domi ja też się boje 👍 idę przez dom z zaświeconą latarką w telefonie 😂 żeby mi nic nie wylazło pod nogi 😂

Domi1995 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Ounai Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2021, 19:36

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Leeila26 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

age.png

age.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    Mi lekarz powiedział, że dopóki te twardnienia nie bolą to trzeba się cieszyć, że takie twardnienia są, bo to macica się przygotowuje do zbliżającego się porodu :)

Trochę mnie to dziwi bo w pierwszej ciąży miałam takie twardnienia i mimo że szyjka trzymała dwa razy leżałam w szpitalu przez nie.

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie bolą i nie da się tego nie zauważyć. Jak będzie twardniał to będziesz wiedzieć. Jeśli wydaje Ci się, że nie umiesz tego rozpoznać, to znaczy, że nie twardnieje po prostu.

Ounai dzięki ❤️ na taką odpowiedź właśnie czekałam ☺️

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w trzeciej ciąży i nie mam pojęcia co to skurcze przepowiadające i twardnienie brzucha 😋 ale skoro żadnego dyskomfortu nie czułam uznałam, że wszystko jest ok.

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dzisiaj mam w końcu wyczekiwana wizytę, ale dopiero o 17:30, także cały dzień taki w niepewności. Trzymajcie proszę kciuki, żeby rumień nam niczego nie popsuł. Teraz pora się odkrzaczyc:D wczoraj nie miałam siły już.
    Dziewczyny A jak Wasze wyniki morfologii? Ja miałam poniżej normy dwa tygodnie temu hemoglobiny, erytrocyty i hematokryt, zaczęłam brać żelazo dodatkowo A na wynikach z wczoraj te dane są ciut gorsze i doszedł do tego zbyt wysoki MCH nieznacznie. Myślicie że to może być przyczyną mojego zmęczenia ostatnio? Kiepsko się czuję, nie mam energii, w południe ledwie patrzę na oczy, wieczorem czuje się jak po wykopkach :D
    Mileg dnia Wam życzę :)

Pogoda, Ptysio, Ounai lubią tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• pap86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorsze wyniki moze tez przez rumien katwie. Bierz grzecznie zelazo. Moze gin kaze jakies inne witaminki brac?
    A propos witamin to ja caly czas biore (niby pan tabletka mowi,ze dobry sklad) optima med mam dha(chyba tak to sie nazywa, powyrzucalam papierowe opakowanie bo zajmowalo duzo miejsca w apteczce). Tam jest tylko zelazlo, wit d, kwas foliowy no i tabletka dha. Musze gina zapytac czy to wystarczy czy moze trzeba wiecej witamin suplementowac.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katwie mysl ze moze, ale tez sama ciaza mexzy. Mnie wkurza jak ktos mowi ze ciaza to nie choroba. Wiadomo. Ale jest to stan szcuegolny i kobieta moze sie gorzej czuc i powinna miec szczegolne wzgledy.
    Ja czulam sie zawsze dobrze, do konca prawie jezdzilam na rowerze, chodzilam z wiepgachnym brzuchem na dalekie wedrowki po skalach, lacznie ze stromymi podejsciami prawie ze wspinaniem a ze dwa tygodnie temu kopalam lopata doly na dzialce 😄. Ale ja sie dobrze czuje ale czuje sie tez mimo wszystko slabsza, gorzej z oddychaniem, nie uzalam sie nad soba ale wiem ze moje cialo bedzie coraz ciezej pracowac, zwlaszcza ze zw mna juz dwie ciaze i dwa ponad roczne karmienia.

Jaśmina lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 kciuki zaciśnięte!

Ja mam dziś połówkowe więc Wasze wsparcie też mile widziane bo dopadł mnie lekki stresik 😋
    Ja morfologię i mocz mam zrobić na 21 maja, bo wtedy mam wizytę umówioną.

Chmurka, Krokodylica, Pogoda, joana, Ptysio, Jaśmina, Ounai, Dave87 lubią tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Leeila nie czytaj glupot. Ja ostatnio obejrzalam odcinek chicago med i byla babka co rodzila przed 24tc i pokazywali tam(co prawda to byla lalka swietnie imitujaca takie male dziecko) probe podtrzymania przy zyciu i potem tez dwa dni o tym myslalam i snilo mi sie :/ na takie smutne historie nie mamy wplywi. Do 24tc jest poronienie, potem porod przedwczesny. Czy mozna temu zapobiec? Nie. Ewentualnie byc namolnym na wizytach u gina i prosic o badanie dlugosci szyjki. Ja nie wiem co to skurcze przepowiadajace. Znaczy mialam jesen bolacy pare dni przed porodem i potem sie okazalo,ze tak wlasnie bola skurcze porodowe. Ja z pierwszej ciazy jestem pezeczulona na twardnienia brzucha i przy nich zawsze mowie zeby sie polozyc i odpoczac a na wizycie o tym powiedziec zeby lekarz wlasnie sprawdzal dlugosc szyjki.

Też oglądałam ten odcinek, trzymałam się za brzuch i płakałam 🤦

Ja biorę cały czas prenatal duo, do ciemnej dwójki się już przyzwyczaiłam 🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ