!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pap uwazam jak Ty.. dla mnie to chore..
Nie wiem jak w takiej klasie trzeba byloby to zorganizowac, zeby dzieci nie byly blisko siebie...
A jak im wytłumaczyć masz nie bawic sie z innymi..
Jedynie na to liczyc, ze wlasnie rodzice i tak takich maluszkow nie puszcza do placowek.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Krokodylica, Leeila26, Chmurka, Domi1995, Pogoda, Ounai, joana, Annia lubią tę wiadomość
-
Edka śliczne! No i taniocha.. jak z jakością i rozmiarówką? -
Hej dziewczyny. Ja po badaniu. Szyjka dluga. Nie skraca się. Łożysko na przedniej ścianie. Niby nisko ale bez stresu bo jest 2 cm powyżej ujścia szyjki. Wiec podobno spoko. Dzidziuś waży 290g i wciąż wygląda na dziewczynke;)
Leeila26, Domi1995, pap86, Pogoda, erre, Audrey, Krokodylica, Jaśmina, edka85, Asia000, Szczęśliwa, Ounai, Freja000, Ptysio, joana, Natalii, ancys85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez byłam dzisiaj na badaniu, dostałam skierowanie na badania krwi, moczu, obciążenie glukozą, następna wizyta 27.05. Ginekolog stwierdziła, że ułożenie pośladkowe i że jeśli nic się nie zmieni to będzie cesarka. wiem, że jeszcze wcześnie na takie stwierdzenia, ale u mnie to chyba już zapisane w genach, że wszystkie dzieci, co rodzą się jako pierwsze to cesarka i ułożenie posladkowe. Bardzo chciałabym tego uniknąć, ale jak nie będzie wyjścia to cóż, nic nie poradzę 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Ounai, Ptysio, ancys85 lubią tę wiadomość
-
Chmurka super, że wszystko ok!
Domi wydaje mi się, że przy obecnej ilości miejsca, jaką mają dzidzie w brzuchu mogą się jeszcze obracać do woli.. może będzie współpracować z mamą i się ustawi jak należy
Na fb fundacja Rodzić po Ludzku znowu wrzuciła jakiś ,,hejt" na ministerstwo zdrowia, żeby nie zasłaniali się dyrektorami szpitali oraz przedstawili konkrtny i zasady, które muszą zostać spełnione przy porodach rodzinnych - poszedł kolejny apel. Może coś się im uda zdziałać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 14:11
-
Edka jak jakość ubranek? Mi się właśnie na tv tv ciągle wyświetla ale bałam się jakości. Rozciąga się materiał?
Co do ułożenia to mój syn na przykład bardzo późno się obrocil, grubo po 30 tygodniu, także jest czas.
Z tymi przedszkolami to chore. Ewidentnie że y ie płacić zasiłków. Dzieci ciągle są w jednej sali w przedszkolu, nie rozumieją sytuacji , wiadomo że A to si3 całuja, to przytulaja, trzymają za ręce. Łatwiej jest przecież wymagać od 12 czy 15latka żeby przestrzegał ją od zasad. Poza tym przedszkolaki nie mają egzaminów, wystawiania ocen na koniec roku. Ja wy A zostawiam w domu. Będę obserwować sytuację. -
Chmurka wrote:Hej dziewczyny. Ja po badaniu. Szyjka dluga. Nie skraca się. Łożysko na przedniej ścianie. Niby nisko ale bez stresu bo jest 2 cm powyżej ujścia szyjki. Wiec podobno spoko. Dzidziuś waży 290g i wciąż wygląda na dziewczynke;)
Czyli dobre wieściChmurka lubi tę wiadomość
-
Domi1995 wrote:Ja tez byłam dzisiaj na badaniu, dostałam skierowanie na badania krwi, moczu, obciążenie glukozą, następna wizyta 27.05. Ginekolog stwierdziła, że ułożenie pośladkowe i że jeśli nic się nie zmieni to będzie cesarka. wiem, że jeszcze wcześnie na takie stwierdzenia, ale u mnie to chyba już zapisane w genach, że wszystkie dzieci, co rodzą się jako pierwsze to cesarka i ułożenie posladkowe. Bardzo chciałabym tego uniknąć, ale jak nie będzie wyjścia to cóż, nic nie poradzę 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Myślę że nie czas na stwierdzenie że to będzie cesarka, dziecko ma jeszcze kupę czasu żeby się obrócić. Szwagierce która ma dniach będzie rodzić mały obrócił się w 32tc. Także spokojnie-jest czas.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Jakość naprawdę dobra. Nie pierwszy raz kupuje w tym sklepie. No i mają bardzo fajne wyraziste wzory. Rozmiar wzięłam 62, tzn."na później". Bo z 56 mam trochę po synu, więc nie będę już dokupywać.
Domi,
na tym etapie niemalże każde dziecko jest tak ułożone. Ma czas do 36 tc na obrót. I w 90% tak właśnie się obraca. U mnie w poprzedniej ciąży było ułożenie główkowe dopiero od 24tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 14:32
Annia lubi tę wiadomość
-
Ostatnio mam fazę na lody.. normalnie musiałam wyjść do sklepu żeby sobie kupić, bo bym zwariowała
Właśnie wcinam koktajlowe krówka-kukułka
Jeśli chodzi o przedszkola, to o wiele za wcześnie moim zdaniem. Gimnazjaliści, którzy zrozumieją zasady zachowania odległości nie napiszą egzaminów w terminie, ale maluchy będą spędzać razem czas
. I druga rzecz - dalej obowiązują obostrzenia odnośnie zgromadzeń - dlaczego nie mogę iść odwiedzić babci mieszkającej w tej samej wsi, a przedszkolanka będzie spędzać pół dnia z obcymi dziećmi? Każde z innego domu? Troche się już gubią w tym wszystkim..
Krokodylica, Freja000, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
Nie mam dzieci więc nie wiem co myśleć o tych przedszkolach. Myślę że to na pewno za wcześnie. Oczywiście jest "za" jeśli chodzi o odmrazanie gospodarki, otwieranie galerii itp bo musi do tego dojść dla dobra wszystkich. Ale tak jak w sklepach da się higienizacje ogarnąć tak w przedszkolu nie ma na to szans.
A ja dzisiaj jadę do bratowej odebrać ciuszki które dla nas ma ☺ -
Leila ja też chcę lodyyyyy! Zrobiłas mi smaka
Jak dla mnie te przedszkola za wcześnie...
A w galerii już sobie wyobrażam ten shoppingowy szał 🙆 ja sobie jeszcze poczekam
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny