!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
KotkaPsotka3 wrote:Dziewczyny ktore nie pracuja czy wy dostajecie pieniadze od meza?
Teraz jestem na L4 więc wpływa moja pensja ale nawet jak byłam na wychowawczym który jest bezpłatny to nie było Twoje moje tylko wspólne pieniądze. Owszem że to jego pensja ale ja nie jestem kucharka, sprzątaczka i niania w tym domu. W ogóle wydaje mi się że jak si3 jest małżeństwem to wszystko jest wspólne. Ale każdy żyje jak chceAHope, erre, Leeila26, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
KotkaPsotka3 wrote:Dziewczyny ktore nie pracuja czy wy dostajecie pieniadze od meza?
Ja też jestem teraz na l4 więc mam swoją "pensję". Nigdy też nie było tak że nie pracowałam. Ale od ślubu pieniądze nie są moje, twoje, są nasze. Mamy wspólne konto, swoje karty i nie ma problemu. Ale Pysio ma rację, nawet jak nie pracujesz to zajmjesz się dziećmi i domem, a to już jest praca. Mój mąż nawet niegdy nie miał pretensji że wydaje na coś kasę. Jak kiedyś coś wspomniał o moich rzęsach że chodzę i po co, to powiedziałam że ja sobie na to pracuje i mi się należy. W małżeństwie nie ma miejsca na podziały czy wydzielanie pieniędzy.
A dzisiaj powiedziałam że w paczki dla Malutkiej do nas jadą to tylko spytał ile wydałam 🤣Ptysio, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Leeila26 wrote:Kroko super!! Infekcja lepsza od skracającej się szyjki 👍 Faktycznie, ja też przy grzybicy miałam takie kłucia. Szyja niech trzyma nadal tak jak powinna do samego końca! 😉
Dzięki.
W czasie usg (dopochwowe żeby zmierzyć szyjkę) dr mówi "co on tam robi z tą ręką? Aaa. Za siusiaka się łapie". 😂erre, Chmurka, Ptysio, Jaśmina, AHope, Leeila26, skała lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:Ja pracuję, ale nie zawsze tak było. My mamy po prostu dostęp do swoich kont. Mąż nigdy mi nie wydzielał pieniędzy. Miałam kartę do jego konta i korzystałam tak jakby to było moje. My nigdy nie mieliśmy z tym problemu.
Audrey, u mnie jest tak samo. Dzisiaj odebrał 3 paczki: mokre chusteczki, wieszaki, naboje do pistelotu i gry dla młodego i jak powiedziałam że jeszcze dwie to już nawet nie skomentował. Ostatnio mu powiedziałam że ubrania małej są do odbioru. Zapytał czemu znowu kupiłam, więc mu powiedziałam że przecież wysłałam mu pytanie na messenger czy mogę kupić i kliknął like więc dla mnie to znaczyło że mam kupować i nie moja wina że jak jest w pracy to mi tak klika na odczepne
No, mój się pyta czy to zawsze tyle kosztuje. To mu mówię pojedynczo wcale nie ale że to nasze pierwsze dziecko to to trzeba kupić. Że jeśli nie kupię teraz to i tak za miesiąc muszę kupić. Od razu go uprzedziłam że w czerwcu będzie trzeba kupić łóżeczko, przewijał, komodę żeby odstało 🤣 -
Ounai wrote:U Ciebie koniec a ja dopiero od tygodnia biorę. Mam nadzieję, że szyjka długa i mi odstawi.
Ja będę brać chyba z Aliexpress nianię. Kosztuje 200zl z ekranem a u nas po 500zl, ale u nas to mąż ma wybrać.
Kuzyn miał mi montować 2 maja szafę, ale chcę jechać do mamy i zmieniliśmy termin na tydzień później. Zostaną z dużych rzeczy drzwi do sypialni i panel prysznicowy na wannę
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Chmurka wrote:Ja miałam duphaston od 6 tygodnia ciąży i luteinę od 14 tygodnia. Odstawiłam duphaston dwa tygodnie temu. Luteinę odstawiłam w poniedziałek. Nic póki co się nie dzieje.
Też miałam takie kłucia ale ginekolog mi mierzył szyjkę i co do milimetra jest taka sama jak była. Ale mój dzidziuś leży posladkowo i gin powiedziala że możliwe że czasem kopniaki mogę tak odczuwać jako kłucie..wiec mocno trzymam kciuki żeby było dobrze:* za wszystkie wizytujace dziś mocno trzymam kciuki;)
A się pochwalę, dziś 4 rocznica ślubu;) w ramach świętowania na wieczór zamówiliśmy sushi:D czekałam na to sushi od początku ciąży;PChmurka lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Ptysio wrote:Chmurka moje gratulacje
ja w tym roku też 4 rocznicę ślubu będę obchodzić ale w sierpniu
Dziewczyny mocno trzymam kciuki. Dzieciaczki w środku są coraz silniejsze więc będzie wszystko dobrze.
Wybór niani też zrzucilam na męża bo lepiej się na tych sprawach zna ale jakieś opinie mile widziane.
Ja z kolei mam dylemat co robić bo mój synek na początku czerwca kończy 3 latka i długo się już z rodziną nie widział. Zastanawiamy się co robić... wyprawiac czy nie... Ehh masakra z tym wirusem. Z jednej strony nie można się zamknąć na kilka lat A z drugiej taki strach żeby nic nie złapać.
No i tak jak większość z Was pewnie bardzo czekam na info że wrócą porody rodzinne. Tak bardzo mi na tym zależy... ciągle się łudze że jest na to szansa.Ptysio, Pogoda lubią tę wiadomość
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Krokodylica wrote:Leeila super wieści i piękne zdjęcie.
Ja ostatnio miałam 6 rocznicę ślubu ale stary oczywiście nie pamiętał.
Ja po wizycie. Szyjka długa, nawet jak to określił lekarz: bardzo długa. Łożysko się podniosło, jest około 3cm od szyjki. A te kłucia to infekcja, mimo że wydzieliny nie ma dużo ale infekcja jest. Dostałam clotrimazol.
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Aniołek84 wrote:Witajcie dziewczyny dziś zbieram się do szpitala.Na wkładce zobaczyłam plamy.
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Kroko super, że u Ciebie wszystko w porządku
Aniołek, dawaj znać, mam nadzieję, że to nic poważnego.
Mi termin z USG wypada na 25 sierpnia, a mąż 27 sierpnia ma urodziny. Ciekawe czy będzie miał prezent urodzinowy
Rety, jak mnie dzisiaj krzyż bolinie wiem czy to z ciąży czy siedzenia w pracy.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Jaśmina wrote:Kroko super, że u Ciebie wszystko w porządku
Aniołek, dawaj znać, mam nadzieję, że to nic poważnego.
Mi termin z USG wypada na 25 sierpnia, a mąż 27 sierpnia ma urodziny. Ciekawe czy będzie miał prezent urodzinowy
Rety, jak mnie dzisiaj krzyż bolinie wiem czy to z ciąży czy siedzenia w pracy.
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪