X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Aina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wyrzuce wagę....codziennie na kolacje i sniadanie zjadam pęczek rzodkiewki i wilgachna miske salaty na obiad talerz zupy kulka zimniakow i cos do tego a ja dzis mam 67 kg na wadze czy to jakis zart mialam 62 w 7 tyg. Dzis 18 tydzien przeciez ja mam 10kg wiecwj ni w dwoxh poprzednich ciazach na starcie. A jeszcze taki szybki przyrost to co bedzie przed porodem

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    Clotrimazol to tylko smarujesz zewnętrznie tak? Z tego co pamiętam

Nie, dostałam globulki dopochwowe.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina wrote:
    Chyba wyrzuce wagę....codziennie na kolacje i sniadanie zjadam pęczek rzodkiewki i wilgachna miske salaty na obiad talerz zupy kulka zimniakow i cos do tego a ja dzis mam 67 kg na wadze czy to jakis zart mialam 62 w 7 tyg. Dzis 18 tydzien przeciez ja mam 10kg wiecwj ni w dwoxh poprzednich ciazach na starcie. A jeszcze taki szybki przyrost to co bedzie przed porodem

Wiesz, ja się nie ważę bo nie mam wagi ale czuję np że mam wodę w organizmie bo dostałam cellulit. Wiem że nie przytyłam w pupie ani udach bo wchodzę normalnie w spodnie sprzed ciąży. Ale od początku mam duży brzuch i on mi szalenie rośnie. Zapytałam o to lekarza to mówił że łożysko, ilość wód plodowych robi jednak swoje, zatrzymanie wody. Ja mam wizytę za tydzień i mam już stre żeby na wagę wejść 🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pracuje od 5 lat, miedzy dziecmi nie znalazlam pracy. Moj maz tez uwaza ze w malzenstwie nie ma moje twoje ale on przelewa mi na konto. Z tym, ze ostatnio uawsze wychodzilam na minus wiec musial mi zwiekszyc a wcale nie robilam jakichsbszczegolnych zakupow.
    On niby twierdzi, ze on mi nigdy nie robi wsrzutow ze cos sobie kupilam ALE!, zawsze jest to ale: ale on haruje na nasza rodzine i jak wydaje to zawsze z mysla o nas, o rodzinie, nie wydaje na siebie, nosi najtansze ciuchy z lidla i to jeszcze te po przecenie, nie chodzi z kumplami na piwko czy po restauracjach (tzn idzi czasemale nie np regularnie raz w tyg czy cos).
    Poklocilismy sie bo poszlo o to ze ja nie chce zamawiac z jego konta amazon. A ja nir chce za kazdym razem sluchac wyrzutow czy musze koniecznie, czy mi to potrzebne, czy nie ma taniej itd.
    Z jednej strony on ma racje bo to nie moja kasa wiec czemu mam wydawac to na zbytki ale z drugiej ja tez w pewien sposob peacuje i tez mi sie mysle troche nalezy.
    Moj maz to tez jest taki ekstremalny typ bo on kase moze wydawac jak wie ze na cos pozadnego.
    Np bylismy w tamty roku 5 tygodni na Sarsyni na kempingu i on mial wnogole 3 miesiace wolnego (tacierzynski). Wszystko super fajnie, kazdy by niby chcial. Ale ja jestem niewdzieczna bo mu wyrzuty robilam i marudzilam ze ani razu nie bylismy w reetauracju tylko musialam gotowac. Argument: kto inny sobie na takie wakacje moze pozwolic? A ja jestem niewdziecznanze tego nie doceniam. I sama juz nie wiem czy to ja faktycznie nie doceniam cza on jest mega dusigroszem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 19:07

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzięki. :)
    W czasie usg (dopochwowe żeby zmierzyć szyjkę) dr mówi "co on tam robi z tą ręką? Aaa. Za siusiaka się łapie". 😂
    Hahaha od malego! :D Kroko tez potwierdzam-lepiej ze to infekcja a szyjka dluga.
    Leeila sliczne usg! :D
    Aniolek... trzymam kciuki :(

Leeila26, Krokodylica lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Ja nie pracuje od 5 lat, miedzy dziecmi nie znalazlam pracy. Moj maz tez uwaza ze w malzenstwie nie ma moje twoje ale on przelewa mi na konto. Z tym, ze ostatnio uawsze wychodzilam na minus wiec musial mi zwiekszyc a wcale nie robilam jakichsbszczegolnych zakupow.
    On niby twierdzi, ze on mi nigdy nie robi wsrzutow ze cos sobie kupilam ALE!, zawsze jest to ale: ale on haruje na nasza rodzine i jak wydaje to zawsze z mysla o nas, o rodzinie, nie wydaje na siebie, nosi najtansze ciuchy z lidla i to jeszcze te po przecenie, nie chodzi z kumplami na piwko czy po restauracjach (tzn idzi czasemale nie np regularnie raz w tyg czy cos).
    Poklocilismy sie bo poszlo o to ze ja nie chce zamawiac z jego konta amazon. A ja nir chce za kazdym razem sluchac wyrzutow czy musze koniecznie, czy mi to potrzebne, czy nie ma taniej itd.
    Z jednej strony on ma racje bo to nie moja kasa wiec czemu mam wydawac to na zbytki ale z drugiej ja tez w pewien sposob peacuje i tez mi sie mysle troche nalezy.
    Moj maz to tez jest taki ekstremalny typ bo on kase moze wydawac jak wie ze na cos pozadnego.
    Np bylismy w tamty roku 5 tygodni na Sarsyni na kempingu i on mial wnogole 3 miesiace wolnego (tacierzynski). Wszystko super fajnie, kazdy by niby chcial. Ale ja jestem niewdzieczna bo mu wyrzuty robilam i marudzilam ze ani razu nie bylismy w reetauracju tylko musialam gotowac. Argument: kto inny sobie na takie wakacje moze pozwolic? A ja jestem niewdziecznanze tego nie doceniam. I sama juz nie wiem czy to ja faktycznie nie doceniam cza on jest mega dusigroszem.

Kotka, nie czuję się jakimś ekspertem w tej dziedzinie i uważam, że nikt inny poza Wami nie powinien oceniać Waszych relacji i ,,problemów" niż Wy sami. Uważam, że poza miłością, komunikacja jest najważniejszą rzeczą w związku (ogólnie w życiu) i zaczęłabym chyba od rozmowy z mężem. Opowiedziałabym mu o swoich przemyśleniach, zadała pytania, które mnie trapią. Może ty też się dowiesz czegoś nowego? My z mężem mamy wspólne pieniądze, ale czasami zdarza mi się wydać za dużo na pierdoły i też słucham, pomimo, że od zawsze pracowałam. Nie chodzi o to czy wydam męża pieniądze, czy swoje.. chodzi o fakt wydania kasy na głupoty. Przyznaje się bez bicia, że jeśli chodzi o zakupy, bywam nieodpowiedzialna i uwagi męża często są słuszne. Ja jestem takim typem, że jak coś zaczyna ,,nie grać" zawsze patrze najpierw na swoje zachowanie, analizuję - czy chcąc zaczynać kłótnie, serio jestem taka idealna w tym momencie. Staram się obrazować problem z dwóch stron. No i rozmowa jest podstawą, bo unikaniem trudnych tematów do niczego się nie dojdzie. Najlepiej jest wyjaśniać wszystko ,,na świeżo". Tyle z mojej strony :)

A jeśli chodzi o te Wasze wakacje - to była decyzja męża, czy Wasza wspólna? Równie dobrze mogliście jechać nie na 5 tygodni, tylko na 2 i nie do Sardynii tylko np. w góry. Byliśmy na wakacjach na kempingu (ba! pod namiotem :)), gotowaliśmy wspólnie na kuchence turystycznej, żeby zaoszczędzić pieniądze, bo to miały być tanie wakacje - wspominam je najlepiej ze swoich wszystkich urlopów. Byliśmy też na wakacjach nad morzem, gdzie za domek płaciliśmy 120zł za dobę i chodziliśmy do restauracji, na przemian gotując samodzielnie. Wszystko chyba zależy od wspólnych ustaleń, budżetu i na czym chcecie się skupić. Ja bym zwariowała 5 tyg na urlopie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 19:33

AHope lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny, kamień mi z serca spadł że szyjka trzyma. A infekcję może się uda w końcu podleczyć.
    Pap haha śmiałam się że sprawdza co on tam ma między nogami. 😂

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szpital właśnie wrzucił listę co zabrać do porodu w okresie pandemii. Lista jest dość szczegółowa, piszą nawet o gumce do włosów, ręczniku papierowym i skarpetach :D Najbardziej rozśmieszył mnie ostatni podpunkt:

weź ze sobą coś do picia (najlepiej wodę mineralna niegazowaną) i do jedzenia

HIT! :D Przynajmniej nie owijają w bawełnę z tym jedzeniem haha :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Ounai Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 21:44

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czymże byłby mężczyzna, jakby zarabiał mniej od kobiety.. 🤔😉 Samoocena: -1000 😁

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Audrey Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety z pieniędzmi jest trochę jak z obowiązkami - my np się nimi dzielimy. Ja zawsze pomagam na budowie, nawet teraz idę choćby jakieś papiery zbierać, teraz pewnie będę podłogi myła itp, a on tezcmi bardzo pomaga i nie marudzi. Trzeba to przegadać i tyle. Tylko że ja np z zakupami mam tak że lubię fajnie wyglądać, zrobić paznokcie, ale nie wydaje kasy na głupoty i bezmyślnie.

Leeila26, AHope lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. wrote:
    Ja polecam dolce sonno mają swoją stronę i na allegro też sprzedają. Super wyglądają te ubranka.

a jak rozmiarówka tych ubranek? 56 to prawdziwe 56, czy wychodzi większe?

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• edka85 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołek84, to pewnie straszak. W szpitalu podadzą Ci silne leki rozkurczowe i przejdzie. Będzie dobrze.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • erre Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila, mnie to nie dziwi z tym jedzeniem i piciem. W moim szpitalu jest bufet i automaty na korytarzach, a teraz w czasie pandemii jest zakaz wychodzenia ze swojej sali.
    A z tym piciem, to najlepiej zgrzewkę wody brać 😉

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Co do finansów - ciężko powiedzieć, kto ma rację. Musisz popatrzeć na siebie krytycznie, czy przypadkiem faktycznie nie wydajesz kasy na pierdoły, a mąż, który nie dość, że sam musi na wszystko zarobić, to jeszcze musi oszczędzać na ciuchach żeby wam na wszystko wystarczyło. Nie wiem jaka jest wasza sytuacja finansowa, czy macie jakieś cele, więc ciężko Ci będzie doradzić.
    W każdym razie ja jednak jestem fanką niezależności finansowej (mimo, że mąż nigdy mi na nic nie żałuje) - więc może warto chwycić jakąś dorywczą pracę, żeby mieć na swoje pierdoły?
    Z drugiej strony oczywiście zajmowanie się domem i dziećmi to też praca i też Ci się należy - ale czy Twój mąż przesadza ze skąpstwem, czy jest po prostu rozsądny to już musisz sama przemyśleć.

A co do tych wakacji to akurat ja bym takich wakacji w ogóle nie chciała :D wygodnicka jestem i dla mnie wakacje gdzie musiałabym gotować i sprzątać to żadne wakacje. Wolałabym zostać w domu, gdzie przynajmniej mam porządną kuchnię i zmywarkę :D Albo pojechałabym na tydzień, ale bez gotowania i sprzątani :)
    Więc tu akurat jestem po Twojej stronie.

Annia lubi tę wiadomość

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Leeila, mnie to nie dziwi z tym jedzeniem i piciem. W moim szpitalu jest bufet i automaty na korytarzach, a teraz w czasie pandemii jest zakaz wychodzenia ze swojej sali.
    A z tym piciem, to najlepiej zgrzewkę wody brać 😉

Co to, to na pewno nie ;) ja wezmę butelkę filtrującą Dafi i herbatę w torebkach. Nie będę tachać zgrzewki wody. Na sam poród wezmę tylko ze 2-3 butelki wody 0,7 z dziubkiem bo siłą rzeczy nie będę miała jak uzupełniać Dafi :D

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Ounai Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 21:44

Dave87 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 15:22

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 15:23

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2020, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    O jaaaa, młoda już tak mocno kopie, że cały brzuch podskakuje :D

Ounai u mnie od dziś zaczęło się dokładnie to samo.. :D A matka tylko siku biega 😂

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ