!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, właśnie miałam Wam pisać, że -70% w 51015, ja już zamówiłam, teraz tylko czekać 🥰
Co do zgagi to mi ginekolog polecił Maalox, już kupiłam, ale jeszcze nie testowałam, bo wraz z kupnem przeszła mi zgaga
I właśnie miałam pytanie do mam chłopców, jak to wyglada z pielęgnacją siusiaka, bo ja szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, u mnie w rodzinie same baby to nie miałam z tym styczności 🤷🏻♀️🤷🏻♀️ -
No ciekawe ile przyjdzie czekac 😄 ja zamówiłam teraz dużo ciuszkow zamowilam 62 rozmiar, tylko jeden pajac 56.
Muszę wziac się za szukanie dobrych pieluch, czy recznikow kapielowych tych z kapturkiem. Macie jakies polecone z sklepy z dobrej jakosci tego typu rzeczami??
Qunai masz racje. Dopoki jest oki, to nie ma co sie stresowac. A stres jeszcze pogarsza. Odpoczynek napewno pomoze 😊
A jak nie to moze chociaz kontakt telefoniczny?
Domi ja to samo sie zastanawialam ostatnio jak jest z pielegnacja chłopca 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 18:32
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
nick nieaktualny
-
Ja nie mam okreslonej kwoty na wyprawke. Na meble nowe (szafa, komoda i rwgal bellamy inez) juz wydalam 4000zl, na ubranka ponad 2000zl juz poszlo (przy czym mamn80% ubranek z newbie a one sa drogie zarowno nowe jak i uzywane). Kupuje 2x wozek uzywany, lozeczko mamy, mam zamiar kupic nianie z kamerka, monitor oddechu, szafke z przewijakiem do sypialni, bujaczek, kosz mojzesz, kokon, wiaderko do kapieli. Pewnie pojdzie z 5000-6000zl jeszcze.
Co do wyplaty z zusu, niestety onjnplaca kiedy chca 😑 ostatnie zwolnienie mialam do 20 kwietnia a do tej pory nie wbili go nawet w zakladke zasilki..m zapewne pod koniec maja zaplaca z kolejnym jakie dostalam.
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
nick nieaktualny
-
U mnie maz jest aktywny przy platnosciach 😂😂😂 zarcik. A powaznie to ja wybieram ubranka a on tez sie udziela czy mu sie podoba. Inne rzeczy wybieramy razem.
My policzylismy teraz to w sumie z meblami do jego pokoju to wydamy minimum 10tys napewno.
A co do lozeczka w sypialni to chce miec je tu maks pol roku a pozniej przeniesc do pokoju dziecka.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Mój tak średnio uczestniczy..
pytał czy mam juz liste, żeby przeanalizowac dokładnie czy wszystko jest wpisane, czy mam jakiś plan w jakim miesiącu powinniśmy kupować dane rzeczy (np. łóżeczko). Jest zdania, że jak już w tym siedzę, to mam siedzieć dalej, czytać opinie i wybierać. Totalnie nie przeszkadza mi to podejście. A finansować oczywiście będziemy wspólnie
-
My właśnie wydaliśmy prawie 500 zł. Razem robiliśmy zakupy. Kupiliśmy rożek, śpiworek, laktator , wkładki laktacyjne i sporo rzeczy takich higienicznych typu octenisept, sól fizjologiczna, linomag, waciki, gaziki itd. niby drobnica ale się nazbieralo
-
Jeśli chodzi o kosmetyki to zdecydowanie marka Hipp. Krem do twarzy, płyn do kąpieli, później żel do mycia ciała i włosków. Wszystko się u nas sprawdziło. Decyzja że względu na skład. Nawet jak już zaczęłam podawać mleko modyfikowane to po Hipp nic nigdy mu nie było.
Reczniczki polecam bambusowe. Prześcieradła tencelowe firmy matex czy jakoś tak.
Wydatki związane z dzieckiem mam ale znacznie mniejsze niż przy pierwszym. Mam już wózek dużo używany ale w świetnym stanie, łóżeczko, poscielki, ubranka tyle że letnia wyprawka, kocyki, laktator i maaaase innych kosztownych rzeczy. Wiadomo część rzeczy trzeba dokupić jak wyprawkę bardziej na chłodne dni, jakieś ogólnie nowe ciuszki dla nowego obywatela, kosmetyki itp. Nie mam pojęcia ile na to wydam. Staram się rozsądnie po trochu kupować rzeczy z listy miesiąc po miesiącu żeby aż tak nie odczuwać tego w domowym budżecie.
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Co do pielegnacji malych klejnotow u chlopca to potwierdzam co Ouinai napisala-nie odciagac nic samemu, normalna kąpiel i tyle. Dopiero kolo 3r z odciagac pomalutku. Moj sunek tez przeszedl raz niewielkie zapalenie ale pomoglo moczenie w rywanolu.
Co do wyprawki to nie szacowalam ile mogw wydac. Ja nadal mam wrazenie,ze jakos troszke za wczesnie na kupowanie ale z drugiej str potem ciezko bedzie wszystko na raz skoro nawet kosmetyki i art higieniczne oraz rzeczy dla nas trzeba bedzie kupic.
Co do termometrow to ja mam firmy brauer (od 4lat ani razu baterii nie wymienialam hohoho!).Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt