!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pogoda wrote:Źle napisałam. W prawym górnym rogu karta (zakładka) świadczeniobiorca i jak to klikniesz to po prawej stronie powinno być coś takiego jak panel świadczeniobiorcy i tam masz zasilki
Po prawej mam zakładkę "panel ogólny" i "panel ubezpieczonego". Wchodzę w ubwzpieczonego i cholera siedzę szukam i nie mam takiej zakładki. Wchodzę z millenium. Chyba że w innym banku jest inaczej.
-
Ounai wrote:A no i dzisiaj pojawiło się plamienie. Ale jesteśmy u mamy i siedzę cały dzień więc myślę, że się nie powtórzy
Może to od luteiny?
Jak ty o tym spokojnie piszesz, ja bym już zawału dostała chyba.. ale nie boli Cię nic? -
Audrey wrote:Po prawej mam zakładkę "panel ogólny" i "panel ubezpieczonego". Wchodzę w ubwzpieczonego i cholera siedzę szukam i nie mam takiej zakładki. Wchodzę z millenium. Chyba że w innym banku jest inaczej.
Doczytałam, jako że nigdy nie miałam wypłacane żadnego świadczenia to nie mam tej zakładki. Jak wypłacą mi pierwszy zasiłek to i będzie panel.Pogoda lubi tę wiadomość
-
Ktosiowa, mój mały to też taki hajnid. Już za wczwsu zaczął przechodzić swój bunt dwulatka. Do tego w nocy budzi się z histerią. A żeby tego było jeszcze mało, to wychodzą mu też czwórki. Oszaleć można.
Dziewczyny, wy się módlcie, żeby wasze dzieci nie były z natury hnb. Kolki przy tym to pikuś. Kolki trwaja max 3 miesiące, a hnb kilka lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 15:08
-
A te hnb to w genach dziecko ma już jak się rodzi, czy ludzie to wymyślili? Tak z ciekawości pytam
Słyszałam kiedyś teorię, że jak się rodzi pierwsze dziecko, chodzi się przy nim na paluszkach, wyłącza radia, telewizory.. to później właśnie każdy szelest go budzi, nawet jak jest starsze. Może da się temu zapobiec?
-
Chmurka, Krokodylica, Leeila26, Jaśmina, joana, Ounai, Dave87 lubią tę wiadomość
-
My robiliśmy wczoraj wyliczenie ile potrzebujemy i szacujemy 4tysiace. Ale my mamy większość ubranek, mamy wózek i mamy łóżeczko. Mamy też kołyskę i dwa różne bujaki. Mamy też kokon. Na chwilę obecną nie planujemy kupować monitora oddechu ani elektronicznej niani. Zobaczymy.
Pokoik robimy. Tam będą zabawki i wszystkie graty dziecka.tam będziemy się bawić i przebywać po prostu;) samego remontu nie liczyliśmy do tych wydatków ale już mebelki do pokoju tak( w sensie matę, regał, komodę)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 15:47
-
My musimy wykończyć pokój gościnny czyli położyć panele i pomalować ściany i przenieść meble z pokoju dla drugiego dziecka, bo nie chcę żeby teściowa w nim spała. Potem przenosimy mebelki od starszaka i musimy jego pokój urządzić - to jest dla mnie o wiele trudniejsze 😅
-
Mnie też już od jakiegoś czasu nie bolą piersi. Najbardziej dokucza mi zgaga i pod koniec tygodnia jakieś bóle,od dwóch dni krzyża. Ale z tymi bólami to tak już jest, od poniedziałku zaczynam zawsze kolejny tydzień, w piątek, sobotę są bóle, a na początku kolejnego tygodnia brzuszek robi się większy
Ja pracuję, mąż pracuje więc mamy osobne konta. Na to co dotyczy domu, codziennego życia składamy się wspólnie. Nikt nikomu nie wypomina wydatków, tym bardziej że oboje mamy swoje pasje i na nie też każdy jakąś kwotę wydaje.
Maluszek będzie z nami w pokoju, więc zorganizujemy mu tylko kącik. Kwoty na wyprawkę nie mam przeznaczonej bo to moje pierwsze dziecko, więc zaczynam od zera i co mam kupić to i tak muszę kupić. Nie szaleję, nie kupuję gadżetów tylko podstawowe rzeczy potrzebne do ogarnięcia malca przez pierwsze dwa, trzy miesiące. Zakupy robię już bo mogę wylądować na porodówce już w sierpniu, więc do początku tego miesiąca chciałabym mieć wszystko gotowe. Ogarnęłam się już z tekstyliami ( tj. ubranka, pieluchy wielorazowe, ręczniki), dziś złożyłam kolejne zamówienia i tak po trochu co miesiąc. Jednym słowem kurier będzie częstym gościem w moim domu
Acha odpada mi kupno wózka bo tym się mają zająć tesciowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2020, 16:20
-
Ja nie mam pojęcia ile wydamy i też nie wyznaczamy żadnego budżetu. Widze, że na ciuszki dużo nie pójdzie kasy, bo dużo dostaniemy. Ale myślę że pewnie z 5 tysi i tak się uzbiera lekko... Na razie przez to że nie mam kasy z tego durnego ZUSu to nie wpadam w szał zakupów, ale coś czuję że jak dostanę to kasa się rozejdzie w moment😂