!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Freja, ancys-ten pojemniczek prozniowy przyklada sie do drugiej piersi, z ktorej aktualnie nie pije dziecko.i podczas kp np lewa piersia z prawej naturalnie tez trocbe leci. I zeby nie marnowac we wkladke to zaklada sie to urzadzonko i zawsze sie troche zbierze
mi sie pomysl podoba.
Freja000 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Przyszła do mnie paczka z szykownamama. Ze stanik do karmienia jestem zadowolona, trafiłam z rozmiarem za pierwszym razem. Natomiast sukienka na lato - dramat. Fajny krój, super układa się na brzuszku, ale dramatycznie lichy prześwitujący czarny materiał. Do zwrotu.
-
Ounai wrote:
Audrey, to są stare zalecenia z tym odciąganiem napletka. Już 5 lat temu na wszystkich szkołach rodzenia tłukły położne do głowy, że to się zmieniło. Ja rodziłam w szpitalu uniwersyteckim to położne 5x dziennie przypominały, że teraz już się napletka nie odciąga i żebym pamiętała bo mogę dziecku zaszkodzić. Syn miał operację jąderka i chirurg też potwierdzał, że nie odciągać i napletek sam zacznie odchodzić jak dziecko odkryje ze można się bawić siusiakiem
Pamiętam jak mi koleżanka opowiadała, że kazała się synkowi rozbierać do kąpania a w tym czasie poszła po piżamkę, wchodzi do łazienki a syn bawi się siusiakiem więc go pyta:
- Adasiu co robisz?
a on odpowiada:
- Mamo bo ja tutaj znalazłem takie dwie kuleczki...
😂🤣Audrey lubi tę wiadomość
-
Ja mleka nie odciagalam bo moje dzieci nie chcialy za zadne skarby pic z butli 😩.
Do tego dla mnie laltator to diabelska maszyna. Czulam sie okropnie (bo probowalam zeby dac im z butli), jak taka krowa w dojarni, uprzedmiotowiona i obrzydliea. Ale to moje jakies dziwne odczucia. Jakby pili z butli to pewnie bym sue zmuszala. -
Ounai wrote:Nie bardzo zrozumiałam, to na poważnie miało być z tym rozwodem czy taki żart?
Ogólnie nie jest między mną a mężem teraz dobrze i mam go powyżej uszu.
Ale przecież to oczywiste że decyzji o rozwodzie nie podejmuje się ot tak więc pół żartem pół serio. -
ancys bratanek mojego męża też rzucił rozbrajający komentarz podczas odkrycia jajeczek:
- babciu bo ja tu cioś mam pod sikaniem..
Dzieci są świetne komentując życie codzienne i to, co je otaczaPamiętam moją siostrę podczas próby picia z ,,kubka niekapka". Niby nic i raczej człowiek powinien się przerazić niż śmiać, ale z ust niespełna 3 latki brzmiało to przekomicznie:
- kuwa Ola, ale mi sie tu leje..
hahanie potrafiłam dokręcić ,,kubka niekapka" z którego jednak kapało..
Krokodylica, ancys85, Chmurka lubią tę wiadomość
-
Moj 5latek wczoraj mnie troche zaskoczyl fantazja:
Po tym jak z wiaduktu patrzylismy na pociag "Zawsze po tym mojego siuska chca zjesc krasnoludki"
Zabijcie mnie ale nie wiem o co mu chodzilo.
A ostatnio corka.
Brat pokazuje jej w ksiazce tygrysa i mowi:
- Tygrys*
- To nie ja gryz! Ja nic ni gryze!
*To i tak dobrze zebwlasciwir nazwal bo on jek czasem dla zabawy mowi zle nazwy😤Leeila26, Chmurka lubią tę wiadomość
-
Lola chyba sie pytalas jak wielkosciowo wypadaja ubranka newbie. Tu na zdjeciu pod spodem newbie rozmiar 56 (nieprane) a na nim body hm 56 (prane). Zqraz wrzuce jeszcze body hm 62 na tym samym body newbie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 13:27
Krokodylica, Lola. lubią tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
A tu body hm ten sam dokladnie fason rozmiar 62 na body newbie rozmiar 56(tyllo te newbie nie prane jeszcze).
Jak widac maja wieeeeelkie body 😂 kazdy model jest taki na wielkosc.
Lola. lubi tę wiadomość
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
27dpt jest ❤ -
Tu za to rampers hm rozmkar 56 i rampers newbie rozmiar 56. Dlugosc maja ideantyczna (przyczym kto juz mial do czynienie z rampersami hm wie ze jaki by nie byl to rozmiar sa wielkie! Synek ma 111cm wzrostu a nosi do apania rampersy hm rozmiar 104 bk te 110 sa za duze na niego- mimo ze pizamki 2 czesciowe hm nosi 110/116).
Ogolnie pajace hm i newbie rozmiar 56 to realny rozmiar 62 u dziecka.
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
27dpt jest ❤ -
Mam wrazenie,ze chyba inaczej sie przekrecil mały bo tak to czulam kopniaki po bokach bo lezal poprzecznie a od dwoch dni czuje go slabiej, a jak leze dluzej na plecach to wali na samym srodku tuz nad koncem kosci lonowej.moze ulozyl sie juz glowa w dol?
we srode mam usg polowkowe
Dziewczyny ktore juz rodzily-czy wy czujecie (to jeszcze nie ból) dyskomfort koscio lonowej? Ja jak pochodze to normalnie kosc lonowa mi sie odzywa.w pierwszej ciazy tego nie mialam.to takie uczucie jak by sie czlowiem nachodzil za duzo. Dziwnie tak.Kala lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Mój bratanek jak miał ok 6 miesięcy to podczas kąpieli strzelał z siuraka jak z gumki 😂 nie wiem czy sobie to wyobrażacie ale leżał w wanience na plecach i naciągał sobie siura i puszczał i tak mógł się bawić godzinami
Leeila26, Chmurka lubią tę wiadomość
-
Pap, Ounai mnie też czasami tak ,,ciągnie" na wieczór.. wy już macie dzieci, ja nie mam porównania
ale jest to takie uczucie jakby brzuch ciążył (macica?) chociaż wiem, że jeszcze za wcześnie na takie odczucia. Pap ja też u siebie zauważyłam taki przełomowy moment, gdzie kopniaki przeniosły się w inne miejsce. Na połówkowym faktycznie - mała główką w dół. Tylko tak się zastanawiam, czy ona się tak jeszcze pookręca pare raze czy już tak raczej zostanie
HahaKotka, dobre z tymi krasnoludkami
Może przyczyniły się do tego jakieś wibracje/drgania na wiadukcie?Stawiam, że to coś w stylu ,,mrówki mam" jak mówią dzieci, gdy im nóżka cierpnie
a twój synio ma krasnoludki, która chcą odgryźć siusiaka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 14:30