!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam aspirator katarek do odkurzacza i bardzo sobie chwalę, o wiele szybciej czyści się dziecka nosek i dokładniej niż zwykłym, w dodatku bez zadyszki 😜
Torba do wózka jak najbardziej przydatna ale mnie te klasyczne wkurzają ja sobie chwalę boczną; co prawda mniejsza ale też mieści wszystkie przydatne rzeczy i nie przeszkadza w prowadzeniu wózka.
Parasolka była super zabawką dla moich dzieci, więc nie używałam ale do gondoli miałam kupiony daszek na słońce.
Folię przeciwdeszczową używałam, moskitiery ani razu.
Mufki super- kocham ten wynalazek 😍
Na lekkie zakupy można dokupić haczyki na rączkę wózka, żeby na niej np. zawiesić siatkę albo worek z zabawkami do piasku.
I taka sugestia na koniec 😉 większość dodatkowych gadżetów trzeba zdjąć aby wózek złożyć, ja wózek trzymam w bagażniku bo mieszkam w bloku bez windy więc jak też macie takie plany to weźcie to proszę pod uwagę.
erre fajny ten śpiworek- rekin.
Ja wczoraj na allegro wpadłam na becik z anielskimi skrzydłami (link poniżej), chyba wymienię ten rożek z jukki; myślę że ten becik też fajnie sprawdzi się w zimę w wózku.
https://allegro.pl/oferta/cieply-becik-rozek-welurowy-usztywniany-skrzydlami-9098930655
erre, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Kurcze, a ja właśnie chciałabym do odkurzacza, ale nie katarek. Katarek mam i nie da się go domyć i aż mnie mdli jak widzę te kozy przyklejone w środku 🤢🤮
Ja polecam bardzo katarek. Śmiałam się z tego wcześniej A teraz używamy to wszyscy przy większym katarze albo problemem z zatokami.Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Ja już katarek zamówiłam ten do odkurzacza
a taka zwykła gruszkę też trzeba kupić? Czy czyścić sama solą fizjologiczna i niech dziecko sobie wykicha? 😁
-
Pogoda ja kupiłam gruszke w wyprawce, jeszcze zanim kupiłam katarek. Chyba kupowałam z Canpol .Powiem szczerze że końcówka gruszki była większa od nosa mojego dziecka i nie byliśmy w stanie jej użyć.
-
Pogoda wrote:Ja już katarek zamówiłam ten do odkurzacza
a taka zwykła gruszkę też trzeba kupić? Czy czyścić sama solą fizjologiczna i niech dziecko sobie wykicha? 😁
Ja używałam soli fizjologicznej, tzn. moczyłam połowę wacika kosmetycznego i czyściłam;
polecam też wodę morską medicum; bardzo delikatnie rozpyla się w nosku i moje dzieciaki bez problemu dają sobie nią psikać. Używam jej jak pojawia się katarek i obowiązkowo przed odsysaniem, żeby rozrzedzić zalegający katar.
https://aptekasowa.pl/pl/katar/34935-max-medicum-woda-morska-30-ml-5905279803367.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 22:57
Pogoda lubi tę wiadomość
-
Ja mam wybraną pościel do wózka o innych gadżetach będę myśleć później, z biegiem czasu
. Torba do wózka niby jest w zestawie, jak mi nie spasuje to po prostu kupię inną później.
Do noska mam w planie kupić ten aspirator do dmuchania, wydaje mi się, że do codziennej higieny wystarczy. Do odkurzacza rozważę później, w razie jakiegoś większego kataru i jak ten ,,ustny" nie da rady.
-
Chyba źle się wyraziłam jednak.. chodziło mi o używanie go wtedy, kiedy zajdzie taka potrzeba i żeby go mieć od początku - jeśli pojawi się zapchany nosek, ale przy grubszych sprawach, jeśli nie da rady pomyślę o tym do odkurzacza.
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Leeila26 wrote:Chyba źle się wyraziłam jednak.. chodziło mi o używanie go wtedy, kiedy zajdzie taka potrzeba i żeby go mieć od początku - jeśli pojawi się zapchany nosek, ale przy grubszych sprawach, jeśli nie da rady pomyślę o tym do odkurzacza.
Podobno bardzo ciężko samemu jest "wyssać" ten katar u dziecka . Moja bratowa i brat nie dali rady 🤷 dlatego później kupili ten do odkurzacza i problem z głowy -
Mnie ten do odkurzacza trochę przeraża
Będę odwlekać jego zakup na tyle, na ile się będzie dało
Z tymi ustnymi miałam już styczność 10-8 lat temu chyba nie było tych do odkurzacza..
-
Najchętniej to polowałabym na taki, który jest od razu do odkurzacza i do ustnego wysysania
.
Z innej beczki - uważacie, że płyn do płukania jest potrzebny do prania dziecięcych ubranek? Chciałam sobie zamówić mleczko do prania Jelp, widzę, że mają też płyn do płukania. Brać czy nie?