X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave87 wrote:
    U mnie w Bydgoszczy w jednym szpitalu na razie ale są ograniczenia że mąż może być przy samej akcji porodowej i do 2 h na kangurowanie lub po prostu z dzieckiem

Oby wszystkie szpitale położnicze zaczęły normalnie funkcjonować do momentu naszych porodów a ostatecznie wzięły przykład z Twojego w Bydgoszczy!

Kusisz tym ciachem... ja ostatnio robiłam z dzieciakami ciasteczka maślane, nie przetrwały 24 godzin 🤦‍♀️

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Nie do końca tak to wygląda, zależy od szpitala. Najczęściej jest tak, że wchodzi rodząca, badają ja i jeśli uznają że poród się rozpoczął to wpuszczają męża. Jeśli stwierdza że to jeszcze nie poród to nie. W wielu szpitalach to odblokowanie to pic na wodę. Żeby tata mógł wejść musi mieć aktualny wynik testu na korona. Test ma mieć ważność różnie, w jednych szpitalach do 3 dni, w innych 72h. Problem polega na tym, że badanie kosztuje 600zl i na wynik czeka się 3 dni. Ale ja na razie nie schizuje. Poczekam do momentu wyborów. I zobaczenia co będzie po

Tak to zależy od szpitala. Pisałam o jednym konkretnym bo każdy szpital ma opisane dokładnie wytyczne. W tym szpitalu testów nie trzeba. Zalecają jedynie z3by około 10 dni przed terminem porodu się odizolowac w domu na wszelki wypadek.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila właśnie takie podejście że leżąca matka nie jest w stanie zająć się sama dzieckiem. Nawet po pionizacji pierwsze na pierwszą noc bratowej dzidziusia zabrali. Ale przynosili normalnie na karmienie. Wiec skoro w nocy i tak dziecko nie będzie ze mną to bym chciała zeby było ze mną chociaż w dzień. I po prostu chciałabym żeby mąż był ze mną w ten dzień CC chociażby dla takich prozaicznych rzeczy żeby mi coś podał, przyniósł, wyjął z torby. Boje się że pielęgniarek nie będę potrafiła prosić o różne rzeczy bo mi będzie głupio:/ taki jestem dziwny czlowiek

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia jak u nas wygląda sprawa z porodami. Ale ogólnie będę dopytywać bliżej terminu. Bo to jak jest teraz może się nijak mieć do tego jak będzie we wrześniu

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda. Może się 10 razy zmienić. Ja poprostu wyczytałam w gazecie.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaje sobie sprawę że może się zmienić ale chociaż zapytam jak wygląda na tą chwile ich stanowisko z ciekawości..

Mnie znowu męczą zaparcia, a był chwilę spokój. Szczerze? Wolę zgagę. Zaparcia to mój najgorszy ,,dodatek ciążowy" wszystko inne akceptuje.. pije len i chyba pomagał, ale teraz dwa dni nie piłam no i cierpię 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 10:38

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziewczyny, a jesteście pewne że macie w pakiecie wypłatę świadczenia za urodzenie dziecka? Bo nie każde ubezpieczenie to obejmuje. Np moje tak, ale męża już nie mimo, że mąż ma wyższy pakiet i płaci więcej. Sprawdźcie to sobie zanim podzielicie pieniądze które chcecie wydać.

Na koncie PZU można sobie sprawdzić. Ja właśnie się zarejestrowałam, musiałam chwilę czekać żeby połowa była do wglądu i w szczegółach wypłacania u mnie i męża jest 900 zł/dziecko. Ale fakt że warto sprawdzić bo ja właśnie nie byłam pewna i sprawdzalam.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katwie27 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) Mój synek też się jakoś mniej rusza przez ostatnie chyba 2-3 dni. Trochę się denerwuje bo z tym rumieniem to ciągle czuje w strachu. Dzisiaj w nocy się wystraszylam mocno. Obudził mnie taki bol party między pochwa a odbytem. Poszłam do taolety, niby się zalatwialm ale bil był i to nie było jakoś tak że tak chciało mi się do toalety. Dziwne to było bardzo.

Miałam przedwczoraj właśnie taki ból. Ale nie uspokoiłam bo dzień wcześniej wieczorem miałam mega gazy a po tym bólu poszłam na dwójkę i już mi się to drugi raz nie zdarzyło.

Co do porodów to nie wiem ale wczoraj zapytałam lekarza czy mogę na następna wizytę z mężem przyjść. Mówił że zadzwonić do rejestracji bliżej terminu wizyty bo może to się jeszcze 10 razy zmienić. W ogóle takie to śmieszne, dlaczego mąż nie może być przy ciężarbej żonie, przecież to jasne że skoro on jest zarażony to ja też i na odwrót, toć chba nikt nie myśli że sypiam w różnych łóżkach? 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 10:45

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila mi lekarz polecil jesc suszone owoce codziennie kilka sztuk. Mialam zaparcia po 6 dni, jak reka odjal teraz po tym sposobie.
    Jesli mi mialy nie pomoc to w krytycznych sytuacjach przepisal mi Syrop Lactulosum. Ilosci Ci juz nie podam, ale chyba 3 lyzki na noc. Ale on jest dostepny i bez recepty. A podanie mi dal jak na ulotce.
    Syropu nie uzywam, pomagaja same owoce. Cudow nie ma ale co 2-3 dni wyprozniam sie bez problemu.

A jak sytuacja w szpitalach podczas porodow to jestem umowiona z polozna z tego szpitala kolo 30tc. ma mi wszystko wytlumaczyc, pokzac oddzial i dac materialy ze szkoly rodzenia.
    Takze dzieki temu tak sie nie stresuje.

Dlatego ja juz mam dosc zgagi, bo na zaparcia mam metode 😁

Leeila26 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • joana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey tez tego nie rozumiem
    Ostatnio mialam wizyte w 16 tc i byla kobietka kolo 30. Meza wpuszczono, bo ze duze usg. I bylo tak, ze na te 3 wazniejsze tata moze wejsc.
    Pozniej mialam wizyte w 22tc polowkowe i juz pytam czy maz moze wejsc to sie zmienilo. I nie mogl 🤷‍♀️🤦‍♀️
    Maz byl mocno zawiedziony...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że z tym mężem na badaniach to wcale nie jest tak że jak on jest chory to my też to raz. Bo zdarzają się sytuacje że w rodzinie jedna osoba jest chora a reszta nie. A druga sprawa to że jak ja coś złapie w gabinecie to niekoniecznie mąż to ode mną też zlapie. Więc tak w dwie strony to dziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 11:00

Ounai lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla rozluźnienia, dane według pierwszej strony i podanej płci dziecka:
    20 chłopców
    17 dziewczynek
    szykuje nam się wojna 😜🤣😛

Któraś jeszcze nie zna płci dziecka, oprócz Kotki która chce mieć niespodziankę?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 11:28

Ounai, Leeila26, Domi1995 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ptysio faktycznie, zapomniałam o tych tprach drewnianych o których pisze Ancys, u nas to też hit, dziewczynki też lubią się tym bawić. :)

ancys85 lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Tak Ptysio faktycznie, zapomniałam o tych tprach drewnianych o których pisze Ancys, u nas to też hit, dziewczynki też lubią się tym bawić. :)
    My mamy takie drewniane z Ikei również polecam. Choć jak rozstawi wszystko to jest sprzątania że ho ho 😂

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 21:31

Chmurka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu, w którym chce rodzić póki co nic się nie zmieniło. Dyrektor wydał oświadczenie, ze w trosce o bezpieczeństwo podtrzymuja dotychczasowe zakazy. Mam nadzieje, ze to się jeszcze zmieni.

A jeśli chodzi o statystyki z pierwszej strony to widzę, ze u mnie nie jest zaznaczona płeć dziecka. Będzie chłopiec :) a dziś zdecydowaliśmy o imieniu i wybraliśmy Staś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 11:55

ancys85, Ptysio, edka85, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 21:31

ancys85 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zaparciami męczyłam się w pierwszej ciąży. Chyba przez żelazo które brałam i była to ciąża bliźniacza więc może bardziej wszystko uciskalo. Był moment że 2.5tyg nic! Brałam wszystko i suszone owoce, i woda przegotowaną rano, i moczone śliwki i jabłka kilka szt dziennie. Błonnik to wyszukiwalam wszędzie i nic. Nawet syropy nic nie dawały. Dopiero czopki eva-q coś dały i potem jakoś poszło. Ale w pełni dopiero problem minął po porodzie. :-/ najgorsze te silne bóle brzucha były

• erre Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja porodówka znalazła się na liście MZ szpitali przekształcanych w zakaźne, ale okazało się to błędną informacją i szpital wydzielił jeden oddział dla zakażonych noworodków, ewentualnie chorych rodzących, ale jak na razie takiego przypadku jeszcze nie było. Na razie się tym nie stresuję, do września dużo czasu :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim otoczeniu same dziewczynki.. 😉 nasza ciąża jest trzecią w najbliższej rodzinie i wszystkie będziemy miały córki 👍 wśród znajomych, też rodzą się dziewczyny 😁 będą musiały sobie jakoś poradzić, ja za mężem jechałam 130km 😂
    Mnie przy zaparciach nie boli brzuch, tylko boli podczas no i jest ciężko 🙁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 13:24

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ