!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny witam się w 24 tygodniu 👍👍😉 takie małe, cotygodniowe święto 😁
Nasza mała też póki co chyba ,,mniej lubi" tatusia 😉 Tańce, fikołki a jak tylko mąż przyłoży rękę to cisza.. 😁 mam wrażenie, że jakbym była szczupła na pewno ruchy odczuwałabym na tym etapie mocniejsze, bo mała się dość mocno produkuje. Jednak to co czuje, wystarczy mi żeby zaznac trochę spokoju ☺️
Masakra, jaką miałam zgagę wczoraj.. chyba po tym piwie bezalkoholowym 😉👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2020, 09:02
Jaśmina, Ounai, pap86 lubią tę wiadomość
-
Audrey dostaniesz za 2osoby. Ty dostajesz dodatkowo za pobyt w szpitalu powyżej 4dni. Przynajmniej u nas tak było 3lata temu. Oczywiście jeżeli opłacasz skladki dłużej niż 9mies. Ja ubezpieczyłem się po śmierci ojca i zaszłam miesiąc później w ciążę. A dziewczynki urodziły się w 35tc i nie ważne że są wcześniakami napisali że kasy nie wypłaca.
-
Agnieszka nie chodziło mi o to że dzidziuś będzie jakiś gorszy przez to że nie będę go miała od razu, wiadomo że są różne sytuacje gdzie dziecko jest oddzielone od mamy. Po prostu chodzi mi o to że będzie mi przykro że z powodu koronawirusa i braku odwiedzin maluszek nie będzie blisko. No i smuci mnie sam fakt że mąż pierwszy raz zobaczy corcie dopiero jak będziemy wychodzić.
Kotka nie widzę na jedno oko a w drugim mam naciągniętą siatkówkę i duże ryzyko odklejenia. W sensie ogromne prawdopodobieństwo ze poród naturalny spowoduje u mnie ślepotę całkowita. A jednak chciałabym zobaczyć swoje dziecko;) o tym że będę musiała mieć cesarkę dowiedziałam się od okulistów już jak miałam około 14 lat -
Witam się z rana 😁
Ja już po poborze krwi a nawet śniadaniu, wstałam z kurami żeby potem nie paść z głodu, haha
Ja ruchy czuję już bardzo wyraźnie a nawet można już dostrzec kopniaki gołym okiem.
Krokodylica córa w kwietniu na urodziny też dostała lego duplo z krainy lodu. Nasze pudło też pęka już w szwach ale ja uwielbiam te klocki i sama też się chętnie nimi bawię 😂😜
Dla chłopca polecam drewniane tory, które też na długo posłużą i można je rozbudowywać co rusz nowymi pojawiającymi się zestawami. Jak maluch podrośnie to nawet są na pilota takie ciuchcie.
Córka moja je także uwielbia a z racji, że syn ma ich pokaźne pudło to robią furorę na każdych urodzinach w sensie, że wszystkie dzieci budują z nich miasto, nawet te nastoletnie.
Chmurka wrote:Ja najbardziej przeżywam to że będę miała cesarkę. i z tego co wiem to u nas jest tak że od razu po cesarce zostawiają dziecko jeśli jest np tata a jeśli nie to ,zbierają do czasu pionizacji .. nie chce być tak rozłączona z maluszkiem:(
Chmurka no co ty...ja od razu dostałam dzieci, tzn. zanim zjechałam z bloku był z nimi mąż a jak wróciłam na salę to bobo od razu na brzuszek i do piersi. Na noc też nie oddawałam dziecka, mimo że z łóżka wstałam dopiero o 5 rano. Mój szpital ogólnie jest za tym, żeby dziecko było cały czas przy matce a ja z kolei z tych co nie narzekają więc nikogo nie prosiłam o zmianę pieluchy czy zabranie dziecka bo muszę odpocząć.
Każda kobieta jest jednak inna i w inny sposób przechodzi zabiegi ale jak będziesz chciała dzieciątko to nie sądzę żeby Ci szpital odmówi. -
Agnieszka91 wrote:Audrey dostaniesz za 2osoby. Ty dostajesz dodatkowo za pobyt w szpitalu powyżej 4dni. Przynajmniej u nas tak było 3lata temu. Oczywiście jeżeli opłacasz skladki dłużej niż 9mies. Ja ubezpieczyłem się po śmierci ojca i zaszłam miesiąc później w ciążę. A dziewczynki urodziły się w 35tc i nie ważne że są wcześniakami napisali że kasy nie wypłaca.
-
Mój maluch jak tatuś położy rękę na brzuchu też przestaje dokazywać. Dopiero jak troszkę dłużej potrzyma, kopie tatusia.
Chciałam Was ostrzec dziewczyny przed sklepem Rafjolka. Robię zakupy przez Internet długo i dużo, ale taka sytuacja mi się nie zdarzyła. Czekam na zamówienie od nich już 17 dni. Owszem przy zamówieniu było napisane, że na niektóre produkty trzeba czekać 11 dni, po 14 dniach wysłałam do nich meila. Przeprosili, że dopiero dostali rzeczy od producenta bo było opóźnienie ( szkoda, ze o tym sami nie raczyli poinformowaćDo tego okazało się, że dwóch rzeczy nie mają i mogą wysłać inne. Ok zgodziłam się. Wobec czego tego samego dnia wiadomość, że biorą się za realizację zamówienia. Kolejny dzień zero wiadomości. Wysyłam wczoraj meila z zapytaniem kiedy w końcu otrzymam przesyłkę. Dostaję dziś wiadomość, że wyślą w poniedziałek i że kolejnego kompletu ubranek nie będzie ;( Czyli w tym sklepie spakowanie kilku pieluch i ubranek zajmuje już cztery dni, a w poniedziałek minie 20 dni od zamówienia.
W dzisiejszych czasach takie traktowanie klienta i taki czas realizacji to dla mnie porażka -
Ancys mówię jakie dostałam info od bratowej która dwa lata temu rodziła w tym szpitalu i miała cesarkę. Dali jej dzidziusia po CC od razu. I spytali czy zostawić skoro jest mąż. Ale jak mąż musiał wyjść załatwić parę spraw to dziecko zabrali i tak też ja poinformowali że dopoki nie ma pionizacji to dziecko jest na sali z mamą tylko jeśli jest tata. Taka polityka szpitala widocznie. Ale to nawet nie o to chodzi. Po prostu chciałabym żeby mąż był przy mnie po CC. Szczególnie właśnie w tej pierwszej dobie..
-
Jaśmina, a ja właśnie robiłam zamówienie z szykownamama.pl, robiłam zwrot i od razu dostałam zwrot środków na konto i przyszło właśnie od "Rafjolka". I teraz spojrzałam na te dwa sklepy i widzę, że mają tego samego właściciela, ten sam adres, konto itd.
U mnie zamówienie i zwrot poszło sprawnie, ale nie polecam ze względu na jakość ubrań.
-
Dzień dobry dziewczyny
Mój synek też się jakoś mniej rusza przez ostatnie chyba 2-3 dni. Trochę się denerwuje bo z tym rumieniem to ciągle czuje w strachu. Dzisiaj w nocy się wystraszylam mocno. Obudził mnie taki bol party między pochwa a odbytem. Poszłam do taolety, niby się zalatwialm ale bil był i to nie było jakoś tak że tak chciało mi się do toalety. Dziwne to było bardzo.
-
Jeżeli chodzi jeszcze o pzu to ja napisałam im maila ze urodziłam i byłam w szpitalu i kazali mi przesłać zdjęcie wypisu że szpitala a w przypadku dzieci akt urodzenia. I oni wszystko mailem robią. Kasę za pobyt w szpitalu miałam po 2dniach od wysłania skanu. I jeszcze dorzucili kartę apteczna co przydała się na witaminki dla dzieci
.
Jaśmina, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Fajnie, ze Jasmina uprzedasz.. rzeczywiscie podejscie do klienta slabe.
U mnie w szpitalu jest jak u Chmurki po cc, wiem bo mowily mi kolezanki.
Leila napewno to po piwie. Mialam identycznie. Z tym, ze ja wogole codziennie mam tragiczna zgage...... bardzo. A jak wypilam piwo somersbie pear to byla toralny dramat. Doslownie ognisko rozpalone w przelyku..
Tym razem nawet mleko nie pomagalo.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ounai wrote:Ale ja na razie nie schizuje. Poczekam do momentu wyborów. I zobaczenia co będzie po
Ja tez narazie staram sie tym nie marwtic. Ostatnio moj lekarz uspokajal, ze jego zdaniem w sierpniu spokojnie juz będą porody rodzinne.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ale mam od jakichś 2tyg dziwny bol tam na dole. Taki zewnętrzny jakby ktoś mnie w krocze skopał... Lekarz mówi że tak może być jak sie przepracuje.. ale w sumie cały czas on jest tylko nie mocny. Wogole to już 2razy mi się śniło że poroniłam. Ale to tylko moje chore sny ciążowe
. Po dopegycie ciągle chce mi się spać, och jak przypomnę sobie 1ciaze jak to było dobrze się zdrzemnąć w dzień
-
Ptysio wrote:Tak z innej beczki. Czy w Waszych miastach odblokowali porody rodzinne? Bo wiem że w niektórych to zrobili. Z tym że polega to na tym że mąż wchodzi w ostatniej fazie porodu i może zostać do 2h po.nadal słabo ale lepsze to niż nic.
Ptysio lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Leeila26, Jaśmina, joana, ancys85 lubią tę wiadomość
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Chmurka wrote:Taka polityka szpitala widocznie. Ale to nawet nie o to chodzi. Po prostu chciałabym żeby mąż był przy mnie po CC. Szczególnie właśnie w tej pierwszej dobie..
Faktycznie dziwna polityka szpitala...może się to zmieniło, dwa lata to sporo czasu...
Zresztą nawet jak przywrócą porody rodzinne to nie jest realne aby mąż był z Tobą przez cały czas w pierwszej dobie, od tego będzie uzależniona godzina cesarki bo po niej nie wstaje się 12 godzin (przynajmniej u mnie w szpitalu, no chyba że w Twoim mąż może zostać z Tobą na noc) więc ja bym się wykłóciła o dziecko 😜
Jaśmina i erre dobrze wiedzieć na przyszłość... Rafjolka trafia na czarną listę!
-
Ja z ciekawości zapytam w moim szpitalu co sądzą o porodach rodzinnych, czy mają w planie to poluzować. We wtorek wizytuję.
Jak leżałam w szpitalu z plamieniami to była ze mną na sali dziewczyna, która miała tam wcześniej cesarkę. Też mówiła, że dziecko dostała dopiero po pionizacji ze względu na to, iż szpital uważa, że matka leżącą po cesarce nie jest w stanie zająć się dzieckiem samodzielnie.. widać zależy to od szpitala.