!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Matko, dopiero doczytalam. Nadzieja, nawet nie wiem co Ci powiedzieć. Strasznie mi przykro. Trzymaj się jakoś. Wiem, że nie masz do tego głowy, ale pamiętaj, że masz swoje prawa. Możesz pochowac małą, przysługuje Ci zasiłek pogrzebowy i też masz prawo do L4. W wielu szpitalach działają też wolontariusze którzy dają ubranka i pamiątki dla takich maleństw. Nie wiem czy przypadkiem nie możesz też poprosić o psychologa.
Ehhh idę spać bo aż się zestresowałam, tym bardziej, że od jakiegoś czasu mam te twardnienia i skurcze -
Ehh ja dziś też testowałam inna kolacje... Tzn zjadłam dwie kromki wasy z masłem orzechowym i dwa ogórki kiszone. Do tego dodałam wczoraj pierwszy raz szklankę maślanki.... I niestety w moim wypadku to był duży błąd bo cukry dziś rano 107 😡 a bez maślanki miałam około 97.
I wyszły mi ketony +/-. Ta cukrzyca to ciągła zagadka.
No nic zostały mi dwa dni prób bo w poniedziałek diabetologWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 06:28
-
Ja wczoraj zamiast zjeść jogurt z płatkami owsianymi na drugie śniadanie to zjadłam na podwieczorek i cukier 157 😑 ketonow nie kontroluję na co dzień, jedynie przy badaniach moczu co jakiś czas... Ale dwa dni pod rząd jadłam więcej węgli i było ok. Mam nadzieję, że uda mi się utrzymać taki stan. Gorzej, bo w Biedrach nie ma mojego pieczywa żytniego, mąż wczoraj wszystkie okoliczne objeździł i teraz będę kombinowała z innymi, pewnie znowu zaliczę skoki cukru 🙄
Ogólnie w ciągu tych dwóch ostatnich dni jadłam łącznie 3 kromeczki chleba żytniego, 2 łyżki płatków owsianych i 3 łyżki kaszy pęczak/gryczanej. To chyba nie najgorzej, nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 08:32
-
Ounai wrote:Matko, dopiero doczytalam. Nadzieja, nawet nie wiem co Ci powiedzieć. Strasznie mi przykro. Trzymaj się jakoś. Wiem, że nie masz do tego głowy, ale pamiętaj, że masz swoje prawa. Możesz pochowac małą, przysługuje Ci zasiłek pogrzebowy i też masz prawo do L4. W wielu szpitalach działają też wolontariusze którzy dają ubranka i pamiątki dla takich maleństw. Nie wiem czy przypadkiem nie możesz też poprosić o psychologa.
Ehhh idę spać bo aż się zestresowałam, tym bardziej, że od jakiegoś czasu mam te twardnienia i skurcze
N4dzieja ja jeszcze dodam, że należy Ci się skrócony urlop macierzyński ok 3 miesiące. Nie pamiętam ile dni dokładnie. -
Totoro patrz jaka ta cukrzyca beznadziejna-ja po takim podwieczorku miala bym cukier spoko a Tobie wywalilo.. nie do ogarniecia. Podobno jak tak wybije cukier to trzeba duzo wody z duza iloscia cytryny wypic i kiszonki pomagają.
Zaczely mnie meczyc twardnienia brzuchalykam grzecznie magnez, szyjka jest dluga i ok ale nieprzyjemne uczucie.
A w nocy to mnie dzis zlapal mega hardkorowy potrojny skurcz lydki.. pierwszy raz w zyciu taki mocny mialam..az maz mnie uslyszal bo zasnal na dole na kanapie i lecial w te pedy do mnie sprawdzic i rozmasowal mi to, obudzilam stekaniem pierworodnego i byl na mnie zly-zero wyczucia,ze mamusia cierpiala hehe. Na skurcze lydek to magnez i potas? Musze cos suplementowac bo to ewidentnie od diety cukrzycowej bo zawsze jadlam duzo pomidorow a teraz za bardzo nie mozna bo czerwone warzywa=cukier i stad te skurczeSzymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Weszłam przeczytać co u Was i nie takich rzeczy sie spodziewalam 😪
Nadzieja tak bardzo Ci współczuję i mocno Cię tule.. zadne słowa nie wyraża tego jak mi przykro 😪 to straszne ale musisz byc silna i starać jakoś trzymać 😔 wiem, ze teraz to niewyobrazalne....
U mnie w rodzinie byla historia, ze kuzynka pojechała rodzic i cos poszło nie tak podczas porodu i dzieciatko zmarlo 😪 pisze to, zeby dac Ci jakies pocieszenie, bo ona po kilku miesiącach była znow w ciąży i teraz ma malutka zdrowa roczną córeczkę.
Wiem, ze i do Ciebie kiedyś usmiechnie sie szczęście 😪
A teraz tule Cie z calych sil ❤Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ouinai czyli diab toleruje u Ciebie cukry do 95a powyzej juz nie? To musze sobie tez jakos tak to zaznaczac bo przeroczenia na martce na czerwono zapisuje ale mze te powyzej 95bede w kolko brala to lepiej bede widzala czy tak mi skacze. Na szkoleniu diab kazali olac paski do ketonow i opierac sie na badaniu moczu. Nie mam ketonow w moczu z badania, na pasku raz mi wyszla jakas malusia ilosc ale juz ustalilysmy,ze ja jakos wiecej jem niz wy hehe.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Mi też właśnie z moczu wyszły śladowe ilości. I diabetolog i gin kazali się nie przejmować, a Diabetolog właśnie zwiększyć ilość węgli. Już mam stresa po dzisiejszym śniadaniu z nowym chlebem 🙈 ja ewidentnie muszę uważać na podwieczorki, bo to co przechodzi spoko na 2 śniadanie na podwieczorek już właśnie niewypał
-
Ja zmierzyłam cukier po śniadaniu i jest ok, wprawdzie więcej niż po moim standardowym pieczywie, ale ok. Mam jakąś alternatywę. Teraz kolejne podejście do płatków owsianych na drugie śniadanie przede mną. Jak znowu będzie ok, to już ani słowa narzekania nie wypowiem, niech tylko tak zostanie i mogę tak jeść do samego porodu i dalej 🙏
Rany, cukrzycowe mamy - Wy też tak głównie tematem żarcia żyjecie? 🙄
-
Cukrzycowe- szczerze wam współczuję bo widze że u was to teraz wszystko kręci się wokół jedzenia 😅🤣
A ja sprzatnelam piętro i odpoczywam bo jeszcze dół mi został 🤦
Kto pije pokrzywę? Położna mówiła wczoraj że dobre to na puchnięcie i magazynowania wody w organizmie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 10:59
-
nick nieaktualny
-
Totoro ciagle mysle o jedzeniu-co zjesc,kiedy zjesc,ile to bedzie porcji ww, na szczescie przeszrdl mi kryzys slodkiego. Juz nie tesknie za slodyczami.jem raz dziennie troszke czekolady gorzkiej i czesto nerkowce(oj chyba od nich przytyje). Moje jedzenie(obiady) musze robic tak zeby moja rodzina tez mogla zjesc.. do kitu.totoro nie zwracaj uwagi,ze sniadanie wywalilo cukier wiecej niz zwykle-jesli do140 to jest dobrze. Ja dosc czesto po posilkach mam prawie 140 i spoko.jem tak dalej.
O praniu ciuszkow jeszcze nie mysle ale wreszcie wozek i materacyk by sie przydalo kupic.Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Cześć dziewczyny,
Gadałam wczoraj z koleżanką, która 3 miesiące temu urodziła synka. Też w ciąży zmagała się z cukrzyca, a największa jej zmorą były cukry na czczo. Koniec końców dostała insuline, która też niewiele pomogła 🤷 taki to urok. Wcale Wam się nie dziwię, że wszystko kręci się wokół jedzenia i też szczerze współczuję ☹️
Ja piję pokrzywę i jeszcze parę innych rzeczy, pisałam kiedyś o tym - jestem fanką ziół i medycyny naturalnej 😂😉 faktycznie jest dobre na magazynowanie wody. Przy niskim poziomie żelaza nie zaszkodzi, ale lepszy jest sok z pokrzywy taki z apteki 👍Natalii lubi tę wiadomość
-
Totoro też man takie wrażenie bi mam już tego dość. Wyjście z domu tylko od razu o posiłku żeby zdążyć wrócić na kolejny, ciągle myślenie co mogę, kiedy, ile, jak. Ja gotuję tak, że wszyscy jemu to samo. Nie będę robić wszystkiego oddzielnie.
A najbardziej stresują mnie te cukry ranne i co zjeść na kolację żeby były dobre -
Audrey wrote:Dziewczyny,w biedronce promka na na produkty lovella. Wysłałam męża żeby Po pracy kupił mi kapsułki ☺
Ja przed ciążą piłam pokrzywę, bo przed okresem zawsze miałam problem z nabieraniem wody (o dziwo teraz w ogóle nie mam tego problemu), ale niestety mi nie pomagało
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g