!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Allegro użytkownik Incaanto - ja od niego zamawiam koszule bawełnianą na ramiączkach do porodu za 26zl 😁 też uważam, że w jakiejkolwiek innej się udusze. Oprócz tego wezmę 3 inne koszule.
ata89 lubi tę wiadomość
-
Ata, wszystko schodzi. To tylko krew, tak jak poplamisz przy okresie tak schodzi po porodzie. Ja mam z napami od góry do dołu, żeby sobie rozpiąć jak dostanę małą na brzuch. A potem sobie zapnę częściowo jak będziemy się kangurowac
ata89 lubi tę wiadomość
-
No to ta moja do porodu ma rozpięcie przez środek gdzieś do połowy brzucha - też spełni rolę wydaje mi się. Nie zamierzam jej wyrzucać, ale jakby miało się nie sprać to nie szkoda wywalić. Krew najlepiej schodzi na świeżo, zimną wodą. Nie wiem jak będzie z przekazywaniem rzeczy.. jak mi będzie miała leżeć w walizce 3 dni to wolę wywalić
-
Leeila26 wrote:Allegro użytkownik Incaanto - ja od niego zamawiam koszule bawełnianą na ramiączkach do porodu za 26zl 😁 też uważam, że w jakiejkolwiek innej się udusze. Oprócz tego wezmę 3 inne koszule.
to_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
Evva wrote:Dziewczyny planuje ktoras z Was rodzic w Św. ZOfii na Żelaznej w Warszawie i ma stamtad lekarza???08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Jeszcze nie zamówiłam, czekam na kasę z ZUSu, bo to ten sektor zakupów, który musi poczekać.. 😂😉
Czy ja wiem.. nie wydaje mi się, żeby był za mały. Ja do porodu nie chce z dwoma, kwestia gustu chyba. Babki rodzą w T-shirtach mężów i też kangurują dzieciaczki, czyli chyba się da przystawić w takiej koszuli z jednym rozpięciem 😁 -
Darla jak milo Cię tu widzieć 🥰 opowiadaj co u Ciebie 😘
Koszule kupilam 3 typowo do karmienia, 1 do porodu rozpinana do brzucha. Chce zamowic jeszcze jedna drozsza bo ta to byla tania z allegro. I szczerze to material jest lichy, czyt cienki ale i sztuczny jakis..DarlAa lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dziewczyny podczytuje Was i mam wrazenie, ze jestem chyba najmniej przygotowana do porodu 😂 z chemii nic nie kupione, ubranka w karonach, fotelika idealnego nadal szukam... W sumie auta do niego tez 😊
Ale dzis odebralam moj wymarzony wozek. Qunai mi go polecilas. Bugaboo Donkey 2. Dzieki!!! I wszystkim co odradzaja wozek dla rodzenstwa polecam go z czystym sercem. Jest niesamowicie wygodny dla dzieci. I dla rodzicow. Prowadzi sie jedna reka leciutko. Amortyzacja-bajka. Tylko cena lekko powala. Za zestaw nowy ten co mam musialabym zaplacic 1800 Euro. Zdecydowalismy sie na uzywany, dwuletni. No i co wazne o 700 Euro mniej. Wyglada jak nowka. Na razie bede uzywac tylko mono z torba na zakupy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2020, 22:45
Ounai lubi tę wiadomość
29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
Dawid (18 tc) ♥️♥️
11.2018 synek Daniel
-
Ptysio wrote:Dziewczyny tak się zastanawiam nad tym smoczkiem bibs. Macie jakiś sposób na jego przechowywanie? Bo z tego co patrzylam yoto one nie mają żadnej osłonki
Co do smoczkow to np u moich dzieci jeden rodzaj sie nie sprawdzil 😂 przy ostatnim dziecku dopiero 4 ksztalt zaakceptowal. A np starszy syn, ktory byl prawdziwym cycoholikiem i maz probowal go nauczyc (sprawniej to idzie komus innemu niz mama) to musielismy poddac sie, gdzies prz 10 rodzaju dostepnym na rynku. Polecam wiec jakies uniwersalne pudeleczko by pasowalo to kilku modeli smoczkow.
29.10.2016 dwa aniołki w niebie Adam i
Dawid (18 tc) ♥️♥️
11.2018 synek Daniel
-
Leeila26 wrote:Jeszcze nie zamówiłam, czekam na kasę z ZUSu, bo to ten sektor zakupów, który musi poczekać.. 😂😉
Czy ja wiem.. nie wydaje mi się, żeby był za mały. Ja do porodu nie chce z dwoma, kwestia gustu chyba. Babki rodzą w T-shirtach mężów i też kangurują dzieciaczki, czyli chyba się da przystawić w takiej koszuli z jednym rozpięciem 😁 -
Mój pierwszy synek miał kilka skoczków używał sporadycznie do jakiś 2 miesięcy. Potem nie chciał A ja nie namawialam. Teraz też chciałam mieć awaryjne o w sumie te bisby fajne. Piękne kolory ale nie wiem jak z tym zamykanie go...Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Dziewczyny został mi ostatni koszyk na allegro (min. koszule do karmienia) na 600zł i poza fotelikiem, wózkiem i łóżeczkiem będziemy mieć wszystko
no i jeszcze kocyki.. ciągle wybieram
Jak planujecie ,,zaaranżować" łóżeczko dla dziecka? U nas będzie to minimalizm, ale co mieć poza prześcieradłem? Kupujecie jakąś pościel, mega płaską poduszkę? Czy kompletnie nic i tylko śpiworek do spania lub kokon?Totoro lubi tę wiadomość
-
Leeila26 my przy córce mieliśmy tylko materac, prześcieradło i małą w rozku w łóżeczku
przy czym spała tam tylko w dzień a w nocy była nieodkladalna i spała z nami:) i śpi do tej pory zresztą, właśnie mamy zamiar wynieść łóżeczko z sypialni bo tylko składowisko ubrań się tam tworzy ciągle 😁 teraz przy drugiej córeczce planujemy dostawkę (już mamy) i w nocy spałaby obok nas w niej a w ciągu dnia służyłaby jako mobilne łóżeczko, żebym miała małą na oku jak gotuję, bawię się ze starszą itd
to w takiej optymistycznej wersji 😁 może się okazać, że wszyscy wylądujemy w naszym łóżku 😁
Co do smoczków, to mieliśmy lovi, ale mała była niesmoczkowa - używała go tylko do zaśnięcia na spacerze w wózku i wypluwala a zaraz jakoś w drugim miesiącu życia już całkiem podziękowała 😁
Co do koszul - rodziłam w takiej z napami do karmienia z dwóch stron. Córeczkę miałam niestety tylko chwilkę na sobie, na brzuchu, bo trzeba było podać jej tlen 🙁Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 00:15
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Leila, u nas tylko prześcieradło, żadnych pościeli czy poduszek, czy ochraniaczy. Będzie spała albo w kokonie albo raczej w tuliku bo zamierzam kupić. Szwagierki syn bardzo się wybudza przez odruch moro i drapanie więc spróbuję od razu ją spowijać do nocnego snu.
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Nie mogę spać 😭😭 Moja dzisiejsza globulka chyba poszła się walić, bo wstaje co chwilę siku.. nie mogę się ułożyć, gorąco mi.. albo się zaczyna ,,nie spanie" po nocach albo jakaś pełnia jest czy co 🤷🤦 Amelka też nie śpi, to chociaż jest mi raźniej.. Głodna się robię 😒
Właśnie zapomniałam o rożku 😁 czyli prześcieradło i na tym koniec wyprawki łóżeczkowej 😊👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2020, 01:59