X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila my zawsze wprost pytamy rodzicow co mozemy kupic w sensie jakie zabawki teraz dziecko lubi lub np na jaka bajke itp ma teraz zajawke. Moze rodzice cos podpowiedzą?
    My z sesji rezygnujemy.. uznalam, ze ja juz sie nie nadaje a jeszcze do fotografa trzeba byloby dojechac 80 km. I jeszcze te upaly...
    Fajnie, ze wykorzystasz sukienke 😊 ja widzialam taka w kwiaty letnia dluga na hm i mialam ja kupic ale jak rezygnujemy to kupie jakas na codzien do noszenia.
    Zaraz jedziemy do sklepu z panelami.. trzymajcie kciuki, zebym nie udusila tego faceta 🤣🤣🤣

Qunai ale ten Twoj suwak leci do przodu 😊 7 tyg brzmi dumnie ale bylabym coraz mocniej zestresowana😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 09:58

Totoro, Leeila26 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leelia, może Psi Patrol? U nas robi szał. Laleczka LOL podobny u 4-latek to też szaleństwo

Leeila26 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana ja to trzymam kciuki, żebyś go właśnie udusiła jak będzie potrzeba 😁

ancys85, Jaśmina, Leeila26, joana lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, u mnie siku to samo 🤦 tylko zwykle mała ciśnie na pęcherz i lecą czasem tylko kropelki 🙈

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila czas zakupić sobie nocnik. 😂
    Jak dzieci mają wszystko to kup im książki jakieś ładne, duże do czytania z bajkami. Tego nigdy za wiele. :)
    Plus ładna sukienka, lalka barbie. :)

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana a duś ile wlezie. :)

joana lubi tę wiadomość

• to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Joana na kwarantannie wykonuje się dwa testy na początku i końcu jej odbywania ponieważ w tym czasie choroba może się rozwinąć.
    Jestem teraz na bieżąco, ponieważ nasz pracownik trzeci tydzień jest na kwarantannie, on jest zdrowy ale żona pozytywna (bez objawów)...ogólnie dziwna sprawa z tym korona i kwarantanną i na forum staram się nie wypowiadać w tej kwestii bo to temat rzeka ale w tej jednej sytuacji wyraziłam swoje zdanie 😉
    Niekoniecznie. Moja siostra miała teraz kwarantannę - nie zrobili jej ani jednego testu, musiała przesiedzieć całe dwa tygodnie i była kontrolowana przez policję i tą aplikację. Wróciła z USA. Ja uważam, że ta kwarantanna dla osób wracających z zagranicy to bzdura, bo już mamy wystarczająco przypadków zarażeń w Polsce żeby zarazić się tutaj, a nie zagranicą - już nie mówiąc, że był taki czas, że osoby wracające z pracy z UE nie miały kwarantanny, a inne miały. Nie wiem, gdzie tu sens i logika. Inna sprawa jak się miało kontakt z osobą zarażoną, bo wtedy kwarantanna jest jak najbardziej uzasadniona.
    Ale oczywiście rozumiem, jeśli ktoś ma inne zdanie - każdy ma do niego prawo.

joana - to chyba przez tą koronę nie ma termometrów. Ja póki co kupiłam Microlife z giętką końcówką (taką kaczuszkę), a poluję na bezdotykowy, ale cały czas wyprzedany. Na allegro ceny sięgają 500zł, gdzie standardowa cena to 150zł :D
    A jeszcze wracając do paneli - czy wy im coś zapłaciliście? Nie możecie zrezygnować/zmienić tych paneli na inne? Ja bym się nie zgodziła na panele z innych partii - na 100% będą różnić się kolorami jak je położycie. Mieliśmy taką sytuację w pracy i to był dramat, niby wydawało się, że są takie same jak oglądaliśmy, a jak położyli to wyszła szachownica. Poza tym wolałabym panele, które są dostępne w razie czego - może wam braknąć, któryś panel może się uszkodzić i co wtedy? Będziecie czekać miesiąc na dwa panele?

joana lubi tę wiadomość

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nocnik muszę przemyśleć 😂 już mówiłam do męża: Boże, mogliśmy ten kibel koło łóżka dać.. i to z taką powagą, a mąż na mnie jak na wariatkę 😂🙈 W nocy to zawsze idę z pełnym. W ciągu dnia mam tak, że tak baaardzo mi się chce, a tam parę kropel na siłę 😂

Książki super pomysł ❤️ dzieciaki mają mamę logopedę, która sporo im czyta 😉

Joana uważam tak samo jak dziewczyny 😂 zrób tam z nimi porządek! 😉

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja miałam fajny na Gemini upatrzony ale zwlekałam z tym koszykiem i wyprzedali 😠 a ceny teraz to minimum 300 zł, gdzie przed koroną kosztowały 100 zł. Masakra. Ale nikt nie pomyśli że nie tylko ludzie którzy boją się korony potrzebują tych termometrów 😠

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż był w Niemczech w delegacji i szczerze mówiąc nie widzę sensu kwarantanny teraz, kiedy granice są otwarte a po ulicach chodzą osoby bezobjawowe. To miało sens na początku pandemii, a nie na tym etapie. Teraz każdy jest już osoba potencjalnie zarażoną tak naprawdę.

age.png

age.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj z samego rana strasznie zdenerwowałam, nie mogę przestać płakać i się uspokoić. Pokłóciłam się z teściową, bo nie podoba mi się jak traktuje swojego syna, a mojego męża. Ona uważa, że jak ktoś nie pracuje w polu to jest nierobem i nie widzi, że mąż i teść wstają o 3 rano a wracają z pracy dopiero o 18. Skończyło się mega awanturą, szwagier się na mnie wydarł, teściowa swoje dołożyła, a ja się teraz nie mogę uspokoić. Mąż zabronił mi schodzić na dół, a ja zrozumiałam, że za dużo nerwów kosztują mnie kontakty z tą kobietą i ze względu na swój stan nie mogę mieć z nią kontaktu. Nie wiem, co teraz robić. Mam mieszkanie 40 km od nas, mogłabym tam się przenieść, ale byłabym tam całkiem sama, a z mężem widywałabym się raz na tydzień, do lekarza też daleko i musiałabym dojeżdżać busami, które bardzo rzadko chodzą. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak zaszyc się u nas na górze i unikać teściowej. Jestem już tym wszystkim zmęczona, bo nie dość, że źle się czuję z powodu ciąży, to jeszcze takie sytuacje.

Wybaczcie, ale musiałam się wygadać :-(

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że mam termometry kupione wcześniej. :) przez lata używałam microlife ale tak mnie już wkurzał że odżałowałam 300zł i kupiłam inny. Ale to było przed koroną, ciekawe ile on kosztuje teraz.

Leeila książki to nawet bardzo dobry pomysł, dobry prezent dla dzieci i dla rodzica. Ja osobiście mam odruch wymiotny jak czytam dzieciom po raz pierdyliardowy tą samą książkę. 😂😂😂
    Przed koroną chodziłyśmy do biblioteki żeby czytać coś nowego a teraz jest z tym problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 11:04

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że ja za ten mój dałam 293zł a teraz są po 270 więc taniej.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina współczuję strasznie sytuacji :( a nie ma możliwości, żeby mąż przeniósł się z Tobą do tego mieszkania? :( Postaraj się uspokoić i myśl teraz tylko o sobie i dziecku.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez poluje na microlife ale ceny kosmiczne 🤣🤣🤣

Tak bylam i nikogo nie udusilam 🤣🤣🤣 ale darlam sie ile wlezie, bo mnie wkurzyl facet. Ale od poczatku.
    My tej firmie nic nie placilismy,nawet zadatku.
    Pojechalismy i on ze nadal wszystkie nie dotarły. Wiec juz sie zagotowalam..

Ale pokazal nam dokumenty i te panele, ktore juz maja. Wystarczy na 2 pokoje, raptem domawiali na korytarz.
    I tak nsjwazniejsze, ze wszystkie sa z tej samej serii. Oczywiscie sprawdzalam czy mowi prawde.
    Panele nie bylo jak informowal meza jakis glupek telefonicznie zamawiane z 3 miejsc. Tylko to bylo tak ze oni ta ilosc na pokoje caly czas mieli dla nas, ale zabraklo im na korytarz. I to na te tyle czasu czekaja. To co zamowili wystarczy gdyby nawet cos sie dzialo, bo rzeczywiscie wzieli duzy procent w zanadrzu na odpady.
    Takze najwazniejsze, ze nie beda sie roznily od siebie. A nawet jesli to na korytarzu juz beda ta seria polozone wszystkie co domowili.
    Ale dokument pokazal, ze seria produkcji jest ta sama wszystkich.

Instalowac maja nam we wtorek w sypialni razem z listwami. W srode facet mogly tam zlozyc nam meble.
    A w czwartek znow wchodza oni i klada u Adasia, i na korytarzu podlogi z listwami plus instalowanie drzwi wszedzie.

Takze mam nadzieje, ze tak bedzie. No ale ten facet po mojej akcji juz dobrze wie, ze nie ma zartow 🤣🤣🤣🤣

ancys85, to_tylko_ja, Krokodylica, Pogoda, maja2024 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• joana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina wspolczuje Ci mocno i rozumiem jak nikt inny upierdliwa teściową, z ktora trzeba zyc pod jednym dachem.
    Mysle, ze przenoszenie do innego mieszkania nie ma sensu. Zwyczajnie nietyle jej unikaj ale ewidentnie ja olej i nie rozmawiaj. Niech zobaczy, ze nie chcesz miec z nia kontaktu.
    Przenosiny moim zdaniem nie maja sensu, bo tak naprawde to potrzebujesz meza na codzien a poza tym to po narodzinach dziecka bedzie Cie denerwowala jeszcze mocniej. I wtedy juz nie uda Ci sie gdzies odpoczac.
    To Twoj dom rowniez, wiec niech wie, ze nie bedziesz przez z nia z niego wyjezdzala odpoczac.
    Niestety rozumiem doskonale jak to meczy psychicznie, bo ja juz na widok mojej to mam bol brzucha i odruch wymiotny......
    Ale nie daje sie i zwyczajnie jak mnie wkurza za mocno to daje jej to odczuc. Ide do nas i odpoczywam. A nawet jak probuje,kiedy jestem we wspolnej czesci typu ogrod czy ganek, zaczac dyskusje to ja olewam.
    Niestety ale mieszkajac z tesciowymi trzeba miec mocne nerwy i sie im nie dawac.
    A Ty najwazniejsze, ze masz za soba meza ❤ mysl teraz o dzidziulku i sprobuj sie uspokoić 😘😘😘

Pogoda lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica - pokazałabyś ten termometr?

Jaśmina - kiepska sytuacja. Jedynie z tego co widzę, to mąż jest po Twojej stronie, a to bardzo dobrze. Nie wiem, o co dokładnie poszło, ale myślę, że najlepiej będzie jak postarasz się nie przejmować i myśleć tylko o sobie, mężu i dziecku. Unikaj teściowej, nie dawaj się sprowokować. Współczuję bardzo :(

Pogoda lubi tę wiadomość

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina przykra sytuacja :( Faktycznie najlepsze wyjście to unikać teściowej, brzmi źle, ale może się opamięta.. Ja właśnie dlatego nie wtrącam się w konflikty rodzinne, chociaż mąż się z mamą nie kłóci, ale czasami z bratem. Swoje mruknę pod nosem, powiem do męża do myślę, ale ogólnie nie udzielam się, bo potem człowiek najgorszy, a chce dobrze :( Postaraj się nie denerwować, mam nadzieję, że się poukłada.

Joana ogólnie ta cała sytuacja z tymi Twoimi panelami jest chora, ale to już wiemy :D Bardzo jestem ciekawa, czy faktycznie będą we wtorek :/ bo już tak wiele razy Was zbywali.. dobrze, że chociaż te panele będą z jednej serii. Życzę Ci, żebyś w końcu miała zrobione podłogi i już bez problemów :D

Napisałam do mojej 8-letniej siostry co kupić Zosi na urodziny :D Jestem w szoku, bo wysłała mi masę linków i podrzuciła pare fajnych pomysłów. Ona wie, co jest modne, ja sie kompletnie na tym nie znam :D Także mam swojego prywatnego doradcę od prezentów ;)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to_tylko_ja wrote:
    Krokodylica - pokazałabyś ten termometr?

Jaśmina - kiepska sytuacja. Jedynie z tego co widzę, to mąż jest po Twojej stronie, a to bardzo dobrze. Nie wiem, o co dokładnie poszło, ale myślę, że najlepiej będzie jak postarasz się nie przejmować i myśleć tylko o sobie, mężu i dziecku. Unikaj teściowej, nie dawaj się sprowokować. Współczuję bardzo :(

Visiofocus 06400
    o taki:
    https://allegro.pl/oferta/termometr-bezdotykowy-visiofocus-06400-projektor-9288674404?reco_id=3a08d1f2-b85c-11ea-ae9b-0c42a1097206&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco&

to_tylko_ja, joana lubią tę wiadomość

• joana Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila chora to malo powiedziane 😁
    Tak czy inaczej zobaczymy czy beda we wtorek. Jesli nie to juz wogole rezygnujemy z ich wspolpracy czy to drzwi czy panele.
    A tak czy inaczej to ja juz wiecej od nich nic nie zamowie.
    Ceny maja wysokie za wszystko ale stosunek do klienta 🙄

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ