!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Leila my zawsze wprost pytamy rodzicow co mozemy kupic w sensie jakie zabawki teraz dziecko lubi lub np na jaka bajke itp ma teraz zajawke. Moze rodzice cos podpowiedzą?
My z sesji rezygnujemy.. uznalam, ze ja juz sie nie nadaje a jeszcze do fotografa trzeba byloby dojechac 80 km. I jeszcze te upaly...
Fajnie, ze wykorzystasz sukienke 😊 ja widzialam taka w kwiaty letnia dluga na hm i mialam ja kupic ale jak rezygnujemy to kupie jakas na codzien do noszenia.
Zaraz jedziemy do sklepu z panelami.. trzymajcie kciuki, zebym nie udusila tego faceta 🤣🤣🤣
Qunai ale ten Twoj suwak leci do przodu 😊 7 tyg brzmi dumnie ale bylabym coraz mocniej zestresowana😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 09:58
Totoro, Leeila26 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
ancys85 wrote:Joana na kwarantannie wykonuje się dwa testy na początku i końcu jej odbywania ponieważ w tym czasie choroba może się rozwinąć.
Jestem teraz na bieżąco, ponieważ nasz pracownik trzeci tydzień jest na kwarantannie, on jest zdrowy ale żona pozytywna (bez objawów)...ogólnie dziwna sprawa z tym korona i kwarantanną i na forum staram się nie wypowiadać w tej kwestii bo to temat rzeka ale w tej jednej sytuacji wyraziłam swoje zdanie 😉
Ale oczywiście rozumiem, jeśli ktoś ma inne zdanie - każdy ma do niego prawo.
joana - to chyba przez tą koronę nie ma termometrów. Ja póki co kupiłam Microlife z giętką końcówką (taką kaczuszkę), a poluję na bezdotykowy, ale cały czas wyprzedany. Na allegro ceny sięgają 500zł, gdzie standardowa cena to 150zł
A jeszcze wracając do paneli - czy wy im coś zapłaciliście? Nie możecie zrezygnować/zmienić tych paneli na inne? Ja bym się nie zgodziła na panele z innych partii - na 100% będą różnić się kolorami jak je położycie. Mieliśmy taką sytuację w pracy i to był dramat, niby wydawało się, że są takie same jak oglądaliśmy, a jak położyli to wyszła szachownica. Poza tym wolałabym panele, które są dostępne w razie czego - może wam braknąć, któryś panel może się uszkodzić i co wtedy? Będziecie czekać miesiąc na dwa panele?
joana lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Haha nocnik muszę przemyśleć 😂 już mówiłam do męża: Boże, mogliśmy ten kibel koło łóżka dać.. i to z taką powagą, a mąż na mnie jak na wariatkę 😂🙈 W nocy to zawsze idę z pełnym. W ciągu dnia mam tak, że tak baaardzo mi się chce, a tam parę kropel na siłę 😂
Książki super pomysł ❤️ dzieciaki mają mamę logopedę, która sporo im czyta 😉
Joana uważam tak samo jak dziewczyny 😂 zrób tam z nimi porządek! 😉 -
No właśnie ja miałam fajny na Gemini upatrzony ale zwlekałam z tym koszykiem i wyprzedali 😠 a ceny teraz to minimum 300 zł, gdzie przed koroną kosztowały 100 zł. Masakra. Ale nikt nie pomyśli że nie tylko ludzie którzy boją się korony potrzebują tych termometrów 😠
-
Mój mąż był w Niemczech w delegacji i szczerze mówiąc nie widzę sensu kwarantanny teraz, kiedy granice są otwarte a po ulicach chodzą osoby bezobjawowe. To miało sens na początku pandemii, a nie na tym etapie. Teraz każdy jest już osoba potencjalnie zarażoną tak naprawdę.
-
A ja się dzisiaj z samego rana strasznie zdenerwowałam, nie mogę przestać płakać i się uspokoić. Pokłóciłam się z teściową, bo nie podoba mi się jak traktuje swojego syna, a mojego męża. Ona uważa, że jak ktoś nie pracuje w polu to jest nierobem i nie widzi, że mąż i teść wstają o 3 rano a wracają z pracy dopiero o 18. Skończyło się mega awanturą, szwagier się na mnie wydarł, teściowa swoje dołożyła, a ja się teraz nie mogę uspokoić. Mąż zabronił mi schodzić na dół, a ja zrozumiałam, że za dużo nerwów kosztują mnie kontakty z tą kobietą i ze względu na swój stan nie mogę mieć z nią kontaktu. Nie wiem, co teraz robić. Mam mieszkanie 40 km od nas, mogłabym tam się przenieść, ale byłabym tam całkiem sama, a z mężem widywałabym się raz na tydzień, do lekarza też daleko i musiałabym dojeżdżać busami, które bardzo rzadko chodzą. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak zaszyc się u nas na górze i unikać teściowej. Jestem już tym wszystkim zmęczona, bo nie dość, że źle się czuję z powodu ciąży, to jeszcze takie sytuacje.
Wybaczcie, ale musiałam się wygadać -
Dobrze że mam termometry kupione wcześniej.
przez lata używałam microlife ale tak mnie już wkurzał że odżałowałam 300zł i kupiłam inny. Ale to było przed koroną, ciekawe ile on kosztuje teraz.
Leeila książki to nawet bardzo dobry pomysł, dobry prezent dla dzieci i dla rodzica. Ja osobiście mam odruch wymiotny jak czytam dzieciom po raz pierdyliardowy tą samą książkę. 😂😂😂
Przed koroną chodziłyśmy do biblioteki żeby czytać coś nowego a teraz jest z tym problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 11:04
-
No wlasnie tez poluje na microlife ale ceny kosmiczne 🤣🤣🤣
Tak bylam i nikogo nie udusilam 🤣🤣🤣 ale darlam sie ile wlezie, bo mnie wkurzyl facet. Ale od poczatku.
My tej firmie nic nie placilismy,nawet zadatku.
Pojechalismy i on ze nadal wszystkie nie dotarły. Wiec juz sie zagotowalam..
Ale pokazal nam dokumenty i te panele, ktore juz maja. Wystarczy na 2 pokoje, raptem domawiali na korytarz.
I tak nsjwazniejsze, ze wszystkie sa z tej samej serii. Oczywiscie sprawdzalam czy mowi prawde.
Panele nie bylo jak informowal meza jakis glupek telefonicznie zamawiane z 3 miejsc. Tylko to bylo tak ze oni ta ilosc na pokoje caly czas mieli dla nas, ale zabraklo im na korytarz. I to na te tyle czasu czekaja. To co zamowili wystarczy gdyby nawet cos sie dzialo, bo rzeczywiscie wzieli duzy procent w zanadrzu na odpady.
Takze najwazniejsze, ze nie beda sie roznily od siebie. A nawet jesli to na korytarzu juz beda ta seria polozone wszystkie co domowili.
Ale dokument pokazal, ze seria produkcji jest ta sama wszystkich.
Instalowac maja nam we wtorek w sypialni razem z listwami. W srode facet mogly tam zlozyc nam meble.
A w czwartek znow wchodza oni i klada u Adasia, i na korytarzu podlogi z listwami plus instalowanie drzwi wszedzie.
Takze mam nadzieje, ze tak bedzie. No ale ten facet po mojej akcji juz dobrze wie, ze nie ma zartow 🤣🤣🤣🤣ancys85, to_tylko_ja, Krokodylica, Pogoda, maja2024 lubią tę wiadomość
Adaś
-
Jasmina wspolczuje Ci mocno i rozumiem jak nikt inny upierdliwa teściową, z ktora trzeba zyc pod jednym dachem.
Mysle, ze przenoszenie do innego mieszkania nie ma sensu. Zwyczajnie nietyle jej unikaj ale ewidentnie ja olej i nie rozmawiaj. Niech zobaczy, ze nie chcesz miec z nia kontaktu.
Przenosiny moim zdaniem nie maja sensu, bo tak naprawde to potrzebujesz meza na codzien a poza tym to po narodzinach dziecka bedzie Cie denerwowala jeszcze mocniej. I wtedy juz nie uda Ci sie gdzies odpoczac.
To Twoj dom rowniez, wiec niech wie, ze nie bedziesz przez z nia z niego wyjezdzala odpoczac.
Niestety rozumiem doskonale jak to meczy psychicznie, bo ja juz na widok mojej to mam bol brzucha i odruch wymiotny......
Ale nie daje sie i zwyczajnie jak mnie wkurza za mocno to daje jej to odczuc. Ide do nas i odpoczywam. A nawet jak probuje,kiedy jestem we wspolnej czesci typu ogrod czy ganek, zaczac dyskusje to ja olewam.
Niestety ale mieszkajac z tesciowymi trzeba miec mocne nerwy i sie im nie dawac.
A Ty najwazniejsze, ze masz za soba meza ❤ mysl teraz o dzidziulku i sprobuj sie uspokoić 😘😘😘Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
-
Krokodylica - pokazałabyś ten termometr?
Jaśmina - kiepska sytuacja. Jedynie z tego co widzę, to mąż jest po Twojej stronie, a to bardzo dobrze. Nie wiem, o co dokładnie poszło, ale myślę, że najlepiej będzie jak postarasz się nie przejmować i myśleć tylko o sobie, mężu i dziecku. Unikaj teściowej, nie dawaj się sprowokować. Współczuję bardzoPogoda lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Jaśmina przykra sytuacja
Faktycznie najlepsze wyjście to unikać teściowej, brzmi źle, ale może się opamięta.. Ja właśnie dlatego nie wtrącam się w konflikty rodzinne, chociaż mąż się z mamą nie kłóci, ale czasami z bratem. Swoje mruknę pod nosem, powiem do męża do myślę, ale ogólnie nie udzielam się, bo potem człowiek najgorszy, a chce dobrze
Postaraj się nie denerwować, mam nadzieję, że się poukłada.
Joana ogólnie ta cała sytuacja z tymi Twoimi panelami jest chora, ale to już wiemyBardzo jestem ciekawa, czy faktycznie będą we wtorek
bo już tak wiele razy Was zbywali.. dobrze, że chociaż te panele będą z jednej serii. Życzę Ci, żebyś w końcu miała zrobione podłogi i już bez problemów
Napisałam do mojej 8-letniej siostry co kupić Zosi na urodzinyJestem w szoku, bo wysłała mi masę linków i podrzuciła pare fajnych pomysłów. Ona wie, co jest modne, ja sie kompletnie na tym nie znam
Także mam swojego prywatnego doradcę od prezentów
-
to_tylko_ja wrote:Krokodylica - pokazałabyś ten termometr?
Jaśmina - kiepska sytuacja. Jedynie z tego co widzę, to mąż jest po Twojej stronie, a to bardzo dobrze. Nie wiem, o co dokładnie poszło, ale myślę, że najlepiej będzie jak postarasz się nie przejmować i myśleć tylko o sobie, mężu i dziecku. Unikaj teściowej, nie dawaj się sprowokować. Współczuję bardzo
Visiofocus 06400
o taki:
https://allegro.pl/oferta/termometr-bezdotykowy-visiofocus-06400-projektor-9288674404?reco_id=3a08d1f2-b85c-11ea-ae9b-0c42a1097206&sid=0e7a5475e04eefd78184d559df6fb9f87c889ad5ac94196dac75ac99722370c3&bi_s=archiwum_allegro&bi_c=Product&bi_m=reco&to_tylko_ja, joana lubią tę wiadomość
-
Leila chora to malo powiedziane 😁
Tak czy inaczej zobaczymy czy beda we wtorek. Jesli nie to juz wogole rezygnujemy z ich wspolpracy czy to drzwi czy panele.
A tak czy inaczej to ja juz wiecej od nich nic nie zamowie.
Ceny maja wysokie za wszystko ale stosunek do klienta 🙄Adaś