!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Udalo mi sie wkoncu nadrobic.
My dalej w szpitalu lezymy. Wczoraj bylo badane usg przeplywow na szczwscie wszystko ok. Wazyc dopiero w przyszlym tygodniu maja mala. Powinni tez dzisiaj i jutro przeplywy zrobic ale w weekend tu sie nic nie dzieje.... takze pewnie dopiero w poniedzialek znowu zrobia.
Co donpieluszek to z synem po pampersach byla mega wysypka, ja atawiam teraz na te bambiboo bo sporo kolezanek uzywa i sa zachwycone. No i plus jest taki ze sa eko i nie ma w nich zadnej chemii jak w tej calej reszcie.
Chusteczki nawilzqne waterwipes i hipp kupilam.
W domu pewnie bede sporo uzywala wody i wacikow ale zobaczyy jak to wyjdzie w praniu
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Jaśmina, a szwagier to co ma do tego? Myślę że Twój mąż też powinien się odezwać o ile jeszcze tego nie zrobił. Wiem jak to jest jak teściowa uważa własnego syna za nieroba. Chyba najlepsze wyjście to jej unikać. I powiedz mi proszę bo nie pamiętam, dom jest na męża, a macie jakieś wspólne pokoje tak? A oni mają w akcie wieczyste użytkowanie pomieszczeń? Bo może warto zastanowić się nad podzielenie domu, w sensie że oni mają osobne wejście do siebie i wy osobne. Wiem że to dużo roboty ale przynajmniej byś miała spokój.
Joana, przynajmniej masz już załatwione 👍joana lubi tę wiadomość
-
Jaśmina doskonale Cię rozumiem... Ja też ostatnio pisałam, że teściowa na mnie z pyskiem wyleciała i cała się trzeslam z nerwów. Od tamtej pory jej unikam jak mogę, ona mnie na szczęście też. Na początku się przejmowałam, bo nie lubię kwasów, ale z nią się nie da dogadać, więc nawet nie próbuję. Rozmawiam z nią tylko oficjalnie, dopóki nie zmieni swojego podejścia, to ja nie mam zamiaru być dla niej mila, co nie znaczy, że jestem chamska. Po prostu jest mi obojętna... Ciągle jakieś głupoty podgaduje, chociażby to że zażyczyłam sobie sznurek na pranie w ogródku i "już nie będzie gdzie się opalać" 🤦🏼 żenada... Ale naprawdę radzę Ci ją olewać tak jak ja to robię. Nie było mi łatwo, ale tak jest najzdrowiej
joana lubi tę wiadomość
-
A jeszcze a propos Gemini.. Zamawiałam sobie suplementy i przy okazji zamówiłam paczkę bialych pieluch tetrowych weber 10 szt za 28 zł i są mega dobrej jakości! Po praniu bardzo dobrze się je prasuje, są grube. Polecam
i jeszcze wzięłam 3pak babyono muslinowych za 22 zł, też są całkiem niezłe. Także tetrowych itp na razie nie zamawiam więcej bo mi się w szafce nie mieszcza 😁
joana, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
Pogoda, ja też mam ten 3 pak z babyono. Są fajne ale w porównaniu do np motherhood się jednak chowają. Ale i tak najprzyjemniejsze z pieluszek do bambusowe właśnie z motherhood, będę ich używać do otulanua i jaki lekki kocyk bo szkoda jej na wymiociny 🤣
W poniedziałek jadę na krew to przy okazji odbiorę komodę z jysk, mąż ją skręci, poukładam wszystko w niej a jak po 10.07 przyjdzie łóżeczko i przewijak to zacznę prać. -
Audrey ja z motherhood mam te wielkie do otulania i faktycznie są meeega. A te z Gemini będą do rzygocin itd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 16:54
-
Ja mam pieluchy tetrowe po dziewczynach ale ostatnio kupiłam trzypak muślinowych, chyba też z babyono. Tak żeby coś nowego było dla synka.
oczywiście córka wybierała.
Kolejne zakupy w lipcu, bo została mi stówka na koncie hehe
Im bardziej Was czytam tym bardziej się cieszę że moja teściowa ma w d*pie mnie i moje dzieci i widzimy się ze 4 razy w roku. -
Teściowe temat rzeka.. 🤷 szczerze Wam współczuję. Moja teściowa dzisiaj uczyła się pisać SMSy na dotykowym telefonie i pierwsze co napisała to: Mariusz i 0la kocham wasz. I wysłała do męża 😂 Taka pierdoła, ale rozczuliłam się 😉
Muszę obczaić te pieluchy na Gemini, bo nie widziałam nie wiem dlaczego 🤷 a skoro fajne, to czemu nie 😉
Byliśmy dzisiaj z mężem na cmentarzu u mojego dziadka i na długim spacerze 😊 Nawet mi to poszło bez problemu, nie myślałam, że tyle przejdę 😂Pogoda lubi tę wiadomość
-
Czy na tym etapie to już normalne że brzuch się twardy robi ? Dziś jestem na 18stce ubrałam buty na koturnie i nie wiem czy przez to czy po prostu na tym etapie tak już jest. A od rana ciągnie w pachwinach ale to raczej rozciąganie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 17:53
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Dave normalne tylko zeby nie bylo regularne i duzo.
Ach te tesciowe.. wspolczuje. Mieszkanie pod jednym dachem to jest masakra.
Pojechalam dzis do duuuuzego warszawskiego sklepu z wozkami (na necie maja kazdy wozek cuda wianki) a stacjonarnie nic! Ale bylam wkurzona..az z wkurzenia to troche sprzedawde opieprzylam bo gowno mi pokazywal i mowi do mnie,ze albo funkcjonalnosc albo wyglad. No na taki tekst sprzedawcy to sie odwrocilam na piecie i wyszlam. Nic nie bylonie ma w wawie sklepu zeby wozki poogladac
jeszcze za godzine pojade do swiata dziecka obejrzec jeszcze raz rozne wozki bo ostatnio na cybexie sie skupilam tylko a dzis wypisalam soie kilka marek co na fotkach mi sie podobają.
Maly wczoraj w upal mial slabszy dzien z ruchami ale dzis juz okwiec jestem spokojniejsza o niego.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Jakby co przesyłam link do tych pieluszek tetrowych z Gemini
https://www.aptekagemini.pl/weber-pielucha-tetrowa-biala-115g-m2-60x80cm-1-sztuka.htmlLeeila26, joana lubią tę wiadomość
-
Pap ja ostatnio bylam w takim mniejszym i tez zero wozkow..
Ale mi to sprzedawca wytłumaczył, ze duzy problem to jest przez korona, bo byl problem z dostawami. I oni mieli na sklepoe tylko coletto jakies, 2 rodzaje muvvo i cybex s.
Mnie dzis maly zestresowal, bo od nocy do 12 prawie nie czulam ruchow..... dopiero po 13 zaczal a my juz myslelismy o lekarzu. Ale moze maly czul moj stres..
Co do twardnienia to nie poradze, bo sama mam twardy kilka dni i takie skurcze jak sekundowe klucia. I nie wiem czy to normalne 🙄Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie. Piszę, dopiero teraz, bo z tych nerwów i płaczu zasnęłam i przespałam cały dzień. Bardzo nie lubię takich sytuacji, bo źle je znoszę, a potem długo przeżywam. Bardzo się bałam aby to negatywnie nie odbiło się na ciąży, albo na maluszku. Mały na szczęście nic sobie z tego nie zrobił bo szaleje jak zawsze i z brzuchem też na razie ok.
Mąż nie może zamieszkać ze mną w mieszkaniu, bo teraz ma do pracy pół godziny, a tak by miał półtorej i by musiał chyba wstawać o pierwszej żeby zdążyć. Wzrosłyby też bardzo koszty dojazdu.
Szwagier ma to do tego, że to ukochany i najlepszy synek mamusi, więc w obronie musi zawsze stanąć.
Mąż rozmawiał już wielokrotnie z mamą, ale do niej nie dociera i ona swoje. Jej poprostu nie zmieni.
Cała góra domu jest przepisana na męża, a dół na jego brata. Ale mimo tego wciąż słyszę od teściowej, że to jest wszystko jej, jej dom, jej ogródek, a nawet jej czereśnia przed domemNiestety dom jest tak zaprojektowany, że nie da się stworzyć osobnego wejścia.
Postanowiłam posłuchać Waszych rad, żeby ją olewać i unikać. Po tym co dzisiaj usłyszałam straciłam do niej zaufanie i szacunek. Nie chcę więcej takich sytuacji, bo boję się o ciążę i maluszka.
-
Jaśmina najlepiej traktować ją jak powietrze, nie reaguj i nie pokazuj, że Ciebie rani to co mówi. Czasami lepiej unikać toksycznych ludzi bo zatruwają wszystko dookoła a i tak nie jesteś w stanie jej zmienić. Wredna jest i tyle miej ją w nosie. Masz męża i dziecko w drodze to Twoja rodzina, którą budujesz sama. Niech zobaczy jak szczęśliwa jesteś, a ją masz gdzieś.
A u nas 28 tc jeszcze około 12 tygodniDarlAa, Jaśmina lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któras maluje włosy w domu sama? Czy jest jakaś farba która mogę w ciąży stosować? Wyszło mi trochę siwych włosów i chciałabym to zakryć ale nie chce do fryzjera bo to głupio drogi koszt a też nie mam pewności co do jakości farby...
W sensie wiem że powinnam szukać takiej bez amoniaku ale jeszcze na jakieś składniki zwracać uwagę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2020, 20:33