!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka wrote:Dziewczyny czy któras maluje włosy w domu sama? Czy jest jakaś farba która mogę w ciąży stosować? Wyszło mi trochę siwych włosów i chciałabym to zakryć ale nie chce do fryzjera bo to głupio drogi koszt a też nie mam pewności co do jakości farby...
W sensie wiem że powinnam szukać takiej bez amoniaku ale jeszcze na jakieś składniki zwracać uwagę?
https://herbatint.pl/ ja polecam te farby, sama stosuję, moja fryzjerka teraz mnie nią farbowała i mówiła też, że ładnie pokrywa a włosy po niej są lśniące i delikatne.Chmurka lubi tę wiadomość
-
Chmurka farbuj czym chcesz (wiekszodc farb jest bez amoniaku) na luzie.
Dobra-spodobal mi sie babydesign husky (ladny taki zgnilozielony kolor ale poogladam jeszcze inne kolory). Ma bardzo bogate wyposazenie(mufka, torba, folia, spiworek-cud miod) i w tym sklepie 2w1 za 2200 (do jutra mozna by taniej o 300zl). Ktoras z Was chyba tez go wybrala,dobrze pamietam?Chmurka lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Chmurka wrote:Dziewczyny czy któras maluje włosy w domu sama? Czy jest jakaś farba która mogę w ciąży stosować? Wyszło mi trochę siwych włosów i chciałabym to zakryć ale nie chce do fryzjera bo to głupio drogi koszt a też nie mam pewności co do jakości farby...
W sensie wiem że powinnam szukać takiej bez amoniaku ale jeszcze na jakieś składniki zwracać uwagę?
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
pap86 wrote:Chmurka farbuj czym chcesz (wiekszodc farb jest bez amoniaku) na luzie.
Dobra-spodobal mi sie babydesign husky (ladny taki zgnilozielony kolor ale poogladam jeszcze inne kolory). Ma bardzo bogate wyposazenie(mufka, torba, folia, spiworek-cud miod) i w tym sklepie 2w1 za 2200 (do jutra mozna by taniej o 300zl). Ktoras z Was chyba tez go wybrala,dobrze pamietam?
Widziałam na internecie. Bardzo fajny, jedyna wada to pompowane koła a ja chce żelowe 😕 -
Audrey nowszy model z takimi chromowanymi elementami i jakas ozdoba na budzie (tez mi sie podoba) ma zelowe. Ja ma swoje nierowne tereny chetnie wezme pompowane.
Oj co do koloru to wiadomka,ze szary ladny (ale teraz wszyscy maja szare), ten zielony na zywo oglddalam fajny ale jeszcze mi sie granatowy spodobalSzymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Chmurka jeśli o mnie chodzi, to ja też farbowałam i rozjasnialam włosy w ciąży 👍 W domu, ale robiła mi fryzjerka z rodziny. Ja mam taki problem i miałam pytać czy ktoś też, że już ciężko mi się głowę myje 😂 zawsze myłam pochylona nad brodzikiem, teraz tylko deszczownica wchodzi w grę
-
Chmurka co do farby nie doradze, bo nie farbuje wlosow..
Pap sama zastanawialam sie nad nim ale mnie wlasnie zniechecily kola.
Model bueno, o ktorym mowisz nie bardzo przypadl do gustu mezowi, ze te haftowanie a tu jezdzi chlopiec 😅
Ale o ogolnie o tych wozkach sluchalam same pozytywy 😊Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ale mam ciążowy, zryty hormonami beret.
Śniło mi się dzisiaj że już urodziłam. Ale żeto było dziecko profesora Falkowicza (wiecie, tego z "Na dobre i na złe"). Więc jeżdżę po jakimś obcym mieście żeby załatwić papierologię. Nie wiem gdzie jechać, nie znam miasta. W końcu jakaś baba w jakimś urzędzie mnie wyśmiała, że jestem jakaś nie ogarnięta i że po akt urodzenia mam iść do paczkomatu. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️erre, edka85, Jaśmina, Totoro, ancys85, Leeila26, joana, AHope, Pogoda, to_tylko_ja lubią tę wiadomość
-
Haha, Kroko, niezly sen:D
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie farb. Muszę się wziąć za siebie bo się czuję gruba i zaniedbana:P na henne z regulacją brwi zapisana, na pazurki też, do fryzjera na podcięcie włosów również. A pomaluje mi w domku mama. Mam nadzieję że mi się trochę samopoczucie poprawi;)Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Chmurka, ja farbowałam włosy ostatnio pierwszy raz od dłuższego czasu. Jakoś tak się zeszło przez tą kwarantanne i wyhodowałam mega odrost z siwulcami. Od razu człowiek lepiej się czuje
Jak zwykle farbuję w domu z pomocą mamy. Używam tej samej farby co zawsze - u mnie Loreal Preference. Bałabym się w ciąży kombinować z nowościami - raz, że hormony i różnie może wyjść, a dwa ewentualne reakcje alergiczne.
-
Leeila26 wrote:Chmurka jeśli o mnie chodzi, to ja też farbowałam i rozjasnialam włosy w ciąży 👍 W domu, ale robiła mi fryzjerka z rodziny. Ja mam taki problem i miałam pytać czy ktoś też, że już ciężko mi się głowę myje 😂 zawsze myłam pochylona nad brodzikiem, teraz tylko deszczownica wchodzi w grę
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Asia000 wrote:Chmurka, ja farbowałam włosy ostatnio pierwszy raz od dłuższego czasu. Jakoś tak się zeszło przez tą kwarantanne i wyhodowałam mega odrost z siwulcami. Od razu człowiek lepiej się czuje
Jak zwykle farbuję w domu z pomocą mamy. Używam tej samej farby co zawsze - u mnie Loreal Preference. Bałabym się w ciąży kombinować z nowościami - raz, że hormony i różnie może wyjść, a dwa ewentualne reakcje alergiczne.
Ja nie malowałam włosów od 4 lat, mam już naturalny swój kolor ale od jakiegoś czasu widzę że pojawiają mi się pierwsze siwe włosy i ogólnie straciły swój naturalny złoty połysk i są bardziej mysie. Ogólnie nie chce dużej zmiany koloru a właśnie tylko zmianę mojego mysiego brązu na złoty brąz;P -
pap86, Evva, Zabka_89, Jaśmina, Asia000, DarlAa, ancys85, Leeila26, Ounai, Dave87, Audrey, katwie27, Chmurka, joana, AHope, Pogoda, erre, Krokodylica, edka85, maja2024, Totoro, Ptysio lubią tę wiadomość
Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Omatko Lola jaka sliczna mama z brzuszkiem z rana
😍
Joana ten wozek z haftem widzialam dla siebie tylko granatowy (tam chyba jakis gepard albo tygrys jest wyhaftowany no to tylko taki wchodzi w gre hehe, roze odpadają).Lola., joana lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja bym pewnie teraz brała buono, ale ja będę mieć dziewczynkę teraz.
Co do huskyego to ja mam szarego, bo właśnie liczyłam na córkę w drugiej ciąży. Róż będzie pasować 😁z szarym.
Aha, nowe husky i buono są już do 22 kg, ja mam tylko do 15 kg, a dziec już 14.1 kg, ale nie wiem czy będziecie korzystać ze spacerówki z zestawu. Jeśli tak, to zwróćcie na to uwagę wybierając wózek.
-
Dziewczyny ja juz w domu
po zbadaniu przez ptofesora i zrobieniu echo serca okazalo sie ze wszystko jest ok tylko strachu sie najadlam. Bo tylu lekarzy mnoe badalo i tylko jeden profesor rozwiazal zagadke czyli znalazl przyczyne tego nierownego bicia serduszka. Serduszko u dziecka ma zastawke, ktora u mojego jest dosc duza i dotyka sciany komory powodujac dodatkowy skurcz. Nic mu nie zagraza po prostu taka jego uroda. Wszystkie przeplywy i pozostale rzeczy sa ok nawet w zaleceniach mam info dla lekarza na co ma zwrocic uwage bo moje zapisy ktg beda wychodzic troche kiepsko. Mam sie polozyc 2 tyg przed terminem do nich do szpitala, mam 300km ale jak sie uda to przyjade i bede tam rodzic
wracam juz do normalnosci bo przez te stresy nie moglam sie na niczym skupic a wy juz wyprawki macie ja sie od jutra biore za kompletowanie torby do szpitala zeby juz nie zostac z niczym.
Trzymam kciuki za was wszystkie zeby wam sie rownirlez dobrze poukladalo i do konca ciazy bylo okAsia000, Leeila26, ancys85, Jaśmina, katwie27, Chmurka, AHope, pap86, Pogoda, erre, Natalii, Krokodylica, to_tylko_ja, edka85, maja2024, Totoro, Ptysio lubią tę wiadomość