X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, którym twardnieją brzuchy - to raczej górą czy dołem? I to po chwili przechodzi? Na dole mam miękki, u góry trochę twardszy jak zwykle. Nie czuję napinań, po prostu taki się zrobił 🙄 Idę poleżeć bo zwariuje dzisiaj.. 🤦

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Dziewczyny, którym twardnieją brzuchy - to raczej górą czy dołem? I to po chwili przechodzi? Na dole mam miękki, u góry trochę twardszy jak zwykle. Nie czuję napinań, po prostu taki się zrobił 🙄 Idę poleżeć bo zwariuje dzisiaj.. 🤦

A może to dzidziuś się tak "wypiął"? Postukaj lekko to się przekonasz czy to on, mój się tak lubi układać.

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kiepski dzień, mdłości nie odpuszczają wymioty bleee

• joana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko Ty to jestes biedna z tymi mdlosciami 😔😔😔

Ancys super pomysl z gazeta 🥰🥰🥰

Leila mi glownie jak twardnial to caly lub glownie dol..

ancys85, Krokodylica, Leeila26 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja też mam kiepski dzień, mdłości nie odpuszczają wymioty bleee

O masakra...jesteś pierwszą znaną mi osobą, która tyle czasu boryka się z mdłościami i wymiotami!
    Współczuje!!

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę i trochę przeszło 👍 nie wiem czy po nospie, czy faktycznie mała się wypchała i teraz zmieniła miejsce 😅 ja to już panika, bo żadnych boli ani twardnień nie miałam do tej pory 🤷 ale to już chyba ten czas, że może takie coś wystąpić 🤔 ten upał też daje w kość, obawiam się, że tak już będzie z tym naszym samopoczuciem.. 🤷

Kroko współczuję ☹️☹️☹️ mnie mordowało styczeń, luty dzień w dzień rano. Teraz już spokój, ale jak sobie wspomnę to aż mi źle 😣

Krokodylica lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślałam że to twardnienie. I byłam zdziwiona bo wcześniej miałam twardnienie od dołu i czasem szło na górę i było to nieprzyjemne a też któregoś razu poczułam że mi stwardniał dół brzucha po prawej stronie i nie wiedziałam co jest. Do momentu aż to stwardnienie zaczęło się przemieszczać i raz wypychać mocniej a raz lżej;P i ogarnęłam że to moja Mała;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Qunai co z twoja cholestaza?
    Mialas zawyzone crp? A z watrobowych to bardzo zle co wyszly czy tylko troche zawyzone?
    W sumie dalej nie wiadomo. Dzisiaj powtarzałam i spadło. Wysłałam lekarzowi wyniki i powiedział, że mam powtórzyć przed samą wizyta u niego za dwa tygodnie. Chyba ze względu na cholestazę w 1 ciąży i objawy cholestazy które mam chce to monitorować.

Mój syn też ma takie pudełko :)

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do położnej ze szpitala, opisałam jej objawy i twierdzi, że skoro po nospie przeszło to mogły być jakieś skurcze przepowiadające, które odczuwałam inaczej. Nie panikować, na tym etapie podobno normalne są takie bóle i twardnienia - wizyta we wtorek. Cóż.. teraz już faktycznie przeszło, ale zawsze lepiej doradzić się kogoś z wiedzą 👍

Jeszcze się wkurzyłam, bo mąż dzisiaj wróci późno. Beznadziejny ten dzień.

Ounai, czyli chyba wszystko wskazuje, że na tą chwilę to nie jest cholestaza, tylko trzeba tego pilnować?

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Ounai Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leelia, nie wiem, ale objawy mam takie same jak w 1 ciąży, choć nie tak silne jeszcze. Ale też może dlatego że jednak teraz zdrowo się odżywiam a nie wpycham w siebie tłusty syf jak w 1 ciąży. Obstawiam, że po prostu będę musiała robić te próby co wizytę, żeby mieć pewność, że jest ok. Dobrze, że zostało mi 1,5 miesiąca do porodu ;)

age.png

age.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia.

Ancys jednym słowem jestem wyjątkowa ;) taki rzygliwy egzemplarz.

ancys85 lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie. Mała zdrowa, serducho śliczne, przepływy super. I ogólnie wyprzedza wagowo swój wiek o tydzień bo ma 1608g, od ostatniej wizyty 4tyg temu przybrała 1kg 😱 byliśmy nieźle zdziwieni bo pan doktor powiedział że dopiero teraz zacznie tak naprawdę przybierać i na następnej wizycie powie czy będzie z tych większych czy mniejszych dzieci 😅
    Na wadze od początku ciąży +10kg, ale od ostatniej wizyty +2 z czego 1kg to Malutka 😅

A, no i ułożona główką w dół i twarzą do kręgosłupa i już się nie obróci żeby jej fotkę zrobić🤣

Pytałam o te twardnienia, lekarz mówił że jeśli nie są długie i bardzo częste no normalka, że dziwne gdyby na tym etapie jeszcze ich nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 17:42

Ounai, AHope, ancys85, Leeila26, Totoro, edka85, pap86, joana, Jaśmina, Chmurka, Krokodylica, Nadzieja , Pogoda, erre, DarlAa, Zabka_89, maja2024 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey super wieści 😀
    Mój Klusek miał 1500g. w 30 tyg. (29+5) i ponoć z tych większych bobasów jest 😁

• Audrey Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie aż się boję jaka duża będzie 🙈

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey super wieści, duża ta Twoja Malutka ;) Pocieszyłaś mnie też z tymi twardnieniami, bo do dziś byłam tym ,,dziwnym przypadkiem", który twardnień do tej pory nie miał :D

Jadę jutro do labu oddać krew i mocz. No i zobaczę co z tym GBSem, globulki wybrałam to niby mogę robić.. tylko czemu mam tak wcześnie skierowanie to nie wiem :D Jutro też przyjmuje mój lekarz, może uda mi się do niego wbić zapytać o te bóle i może w szyjke zerknie na szybko ;) Będę mu bardzo zobowiązana i spokojniejsza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 19:17

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Audrey Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba do mnie ale nie obrażam się 😀 no lekarz mówił że te twardnienia to już skurcze przepowiadające bo one nie zawsze chodzą w parze ze skurczami.

No i umie szyjka bez zmian 4,5cm. Mam wizytę 27.07 i potem już co wtyg będą.

Właśnie kupiłam wanienke, plakaty do pokoju Małej, łóżeczko które już w końcu na woodies jest i zaraz koszule do karmienia będę zamawiać z dolce sono.

Krokodylica, Leeila26 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki za udana wizyte 😘😘😘

Jaśmina lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam usg 3 trymestru wczoraj. Mały ma niecałe 1500g. Miałam też dzisiaj telewizyte z diabetologiem i dobrze bo się Martwilam strasznie czy że mną wszystko ok. W pierwszej ciąży przytylam kilkanaście kilo chyba jakoś. Natomiast teraz w pewnym momencie było prawie 3kg na plusie i co dziwne waga mi z powrotem spadła. Na ten moment mam jakieś 0,6kg na plus od wagi startowej. No i się zdenerwowalam czy to normalne ale ponoć jeśli ja nie tyje a dziecko rośnie to znaczy że jestem prawidłowo leczona diabetologicznie. Choć cukry na czczo faktycznie po 28 tygodniu się podniosły ale nadal się mieszczą w normie. Lekarka powiedziała że między 28 a 35 tyg. Najtrudniej utrzymać cukry A potem jakoś już lepiej. Stresujące są te ciąże... normalnie bym skakała z radości że schudłam A tak to stres ehhh.
    Jeśli chodzi o samopoczucie to u nas pada większość dnia i może to dobija.
    Nadal też wykanczamy dom na piętrze. Zostało malowanie we własnym zakresie, podłogi w drugiej połowie lipca i wyposażenie garderoby naszej i dzieci. Czytając Was zaczynam się stresować czy zdążę się zagotować że wszystkim...
    Wyprawkę z najważniejszych rzeczy mam wszystko, to co zostało do dokupienia to drobiazgi bez których w razie czego da się żyć. Dzisiaj ja się rozpisalam :) sorki

Jaśmina, ancys85, joana, Totoro, maja2024 lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam został w sumie tylko wózek, za tydzień idziemy wybierać.

Mąż już pomalował pokój Małej, czekam aż dojdzie łóżeczko i przewijak to się pochwalę bo jest pięknie 😍

Ptysio, ja to mam nadzieję że szybko wrócę do poprzedniej wagi. W sumie teraz będę się starała aby już dużo nie przytyć.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey z perspektywy czasu i dwóch ciąż powiem że waga faktycznie nie jest w 100% zależną od nas. Tzn. Na pewno mamy wpływ na to żeby nie przytyć za dużo Ale szczerze mówiąc w pierwszej ciąży pozwalałam sobie na małe grzeszki ale raczej się starałam pilnować. Teraz tak samo i praktycznie nie tyje. Fakt że teraz mam dietę cukrzycowa ale uczciwie pisząc nie trzymam się jej tak w pełni. Staram się trzymać głównych zasad i sie sporo ruszać.
    Malowaniem ścian najchętniej to bym się sama zajęła ale mając pod opieką 3 latka trochę ciężko. Poza tym każdy drze się na mnie że mi nie wolno. I tyle. Więc czekam aż w końcu mąż z moim tatą się za to wezmą A podłogi mają być ułożone 20.07. Serio obawiam się czy ogarnę to pranie prasowanie na czas.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ