!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Leeila co prawda Twój wpis nie był do mnie ale też się nie obrażam 😁 w dodatku jak dobre wieści 🤪
Ptysio jak dla mnie to możesz się rozpisywać 😜 super, że u Was wszystko dobrze.
Audrey koniecznie się pochwal 😁
Ptysio, Audrey- nasze dzieciaki podobne wagowo, ciekawe jak to będzie po urodzeniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 19:27
Leeila26, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Audrey przepraszam, oczywiście, że chodziło o Ciebie 🤦😅
Napisałam mężowi o tych bólach, że to chyba przepowiadające, a on mi na to: ale ze już rodzić będziesz? 😅 Wnioskuję, że zasiadłam w nim ziarenko strachu, może remont posunie się do przodu 😂
Ja też jutro skontroluje wagę, w szpitalu jest taka waga wiecie jaka.. (w domu nie mam żadnej) i ona mówi tak głośno 🙄 zawsze czatuje, żeby ludzi nie było dookoła 😆 -
Leeila26 wrote:Dziewczyny, którym twardnieją brzuchy - to raczej górą czy dołem? I to po chwili przechodzi? Na dole mam miękki, u góry trochę twardszy jak zwykle. Nie czuję napinań, po prostu taki się zrobił 🙄 Idę poleżeć bo zwariuje dzisiaj.. 🤦
Leeila26 lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje udanych wizyt:) ale pięknie duże dzieciaczki już!
A ja mam dwa pytania.
Czy każda ciężarna pod koniec ciąży będzie miała ktg tak często robione czy to tylko jak są jakieś wskazania się robi?
I drugie pytanie-trzy tygodnie temu kupiłam komodę. Wierzyła się , w sensie prawie cały czas była otwarta, umyłam ja . A dziś chciałam wpakować do niej uprane( jeszcze nie uprasowane ubranka ale ona mi dalej 'smierdzi' nowością w sumie to takim drewnem... Nie wiem .. macie na to jakieś patenty?Ptysio lubi tę wiadomość
-
Chmurka wrote:Gratulacje udanych wizyt:) ale pięknie duże dzieciaczki już!
A ja mam dwa pytania.
Czy każda ciężarna pod koniec ciąży będzie miała ktg tak często robione czy to tylko jak są jakieś wskazania się robi?
I drugie pytanie-trzy tygodnie temu kupiłam komodę. Wierzyła się , w sensie prawie cały czas była otwarta, umyłam ja . A dziś chciałam wpakować do niej uprane( jeszcze nie uprasowane ubranka ale ona mi dalej 'smierdzi' nowością w sumie to takim drewnem... Nie wiem .. macie na to jakieś patenty? -
Ja będę miała ktg w piątek u położonej co 2 tyg a potem co tydzień do porodu.
A odnośnie zapachów to nie pomogę, według mnie czasem nowe szafy jeszcze miesiącami pachną nowością. Ja mam z jysk od niedzieli i już wyraźnie czuć że trochę wywietrzalo ale nie do końca. -
nick nieaktualny
-
Na zapach nie pomoge 😊 moze na necie sa jakies sposoby domowe?
Super, ze takie udane wizyty 😊
U mnie tez na 28+6 bylo niecale 1,5kg 😅
Co do ktg to nie wiem jak to wyglada a lekarz na razie nie mowil.
Leila my w domu mamy taka gadajaca wage. Niby po angielsku ale zawsze tak szybko zerkam na wage, zeby nie zdazylo zatwierdzic i powiedziec. To wtedy mowi tylko goodbay 🤣🤣🤣 jak duzo mi wchodzilo na poczatku to mowilam do niej wtedy spadaj i maz sie smial ze mnie 🤣🤣🤣
Ja niby mam niecale 5kg na plusie. 2 miesiace utrzymuje soe ta sama waga, a dzidzia rosnie. Wiec nietylko na mnie to wchodzi, ale np wczoraj jak cisnelam meza o szczerosc to powiedział, ze widac ze ciut poszlo mi w uda i pupe 🤪
Ptysio rozpisuj sie codziennie 😊 co do malowania to maja racje, zostaw walek mezowi 😁 choc wiem bo ja tez sama sie juz do niego rwalam byleby juz cos poszlo do przodu.
ancys85, Ptysio, Leeila26 lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Leeila widzę, że testujesz męża 😉🤪😂panowie w tym temacie chyba nie mają poczucia humoru 😂😜😅
U mnie z ktg jak u Krokodylicy czyli dopiero w szpitalu.
Chmurka
Jeśli chodzi o zapach nowych nebli, to chyba po prostu muszą się wywietrzyć ale możesz spróbować przemyć komodę sokiem z cytryny rozcienczonym z wodą albo rozsypać ziarenka kawy bo one pochłaniają zapachy.Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi co do ktg. Czyli widze ze zalezy chyba w sumie od lekarza.
Co do komody to jak ja kupiłam i umyłam to rozsypalam w środku sodę i tak sobie dwa dni ta woda wchłaniała a potem ją odkurzyłem, umyłam ponownie i rozsypalam ziarenka kawy . Po dobie wyjęłam. I miałam wrażenie że jest ok. Ale zostawiłam otwarta w razie czego. a dziś wacham no i klops. Śmierdzi dalej;/ -
Kochane dziewczyny czy orientowalyscie się w sprawie wysokości waszego macierzyńskiego gdy wasz pracodawca skorzystał z tarczy. Niestety dla kobiet które pracują na wysokich premiach
Sytuacja jest nie kolorowa Wraz z znajoma założyłyśmy grupę o nazwie Matki pokrzywdzone przez ZUS-tarcza antykryzysowa Podejmujemy różne działania Chcemy nagłośnić sprawę -
Ja na wizytach co miesiąc A pod koniec co 2 tygodnie mam sprawdzany puls dzidziusia ale typowe ktg to dopiero miałam może że 2 razy na koniec ciąży (odnoszę się do pierwszej ciazy).
No nie powojuje sobie wałkiem choć szczerze to nawet lubię.
Jeśli chodzi o wietrzenie szaf to w sumie trików nie znam ale wiem że moja mama do szaf nawet już nie tych nowych wkladala razem z ciuchami jakieś mydełko zapachowe. Wtedy te ciuchy może nie przechodziły tym zapachem ale jakieś takie swiezsze się wydają. takie tylko lekko rozpakowane ale nadal w papierku.
Tak z innej beczki mam pytanie.
Na wrzesień muszę też przygotować (Choć nie wiem jak to będzie przy tym wirusie) mojego 3 latka na przedszkole czyli taka sobie powiedzmy wyprawka. Czy któraś z Was może mi doradzić co się przydaje? Jakie papcie się sprawdzają (Jaka firma, wycięte czy pelne)? W jaki sposób podpisujecie ciuszki i ogólnie rzeczy dzieci( na necie widziałam takie specjalne naprasowanki, warto?) Jak dużo ciuszkow w praktyce potrzeba? Itd.
Byłabym bardzo wdzięczna za rady i opinie.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ja mam Ktg od 32tc, w pierwszej ciąży od 31tc. Powodem było głównie moje nadciśnienie.
Ptysio, papcie wycięte i ze skórzaną wkładką, np. Befado. W pełnych może się nóżka pocić. Ciuszki podpisywalam niezmywalnyn pisakiem na metkach, potem spasowałam z ubraniami i teraz mlody ma podpisane kapcie, czapki, szalik, pościel i bidon. Nam kazali dać do worka jeden komplet ciuchów na zmianę, ale jeszcze ani razu nie został wykorzystany.Ptysio lubi tę wiadomość
-
Ptysio jako przedszkolanka powiem zebys najpiej sprawdzila czego w waszym przedszkolu wymagają. Kapcie kup latwo zakladane zeby dziecko samo sobie z nimi radzilo(moze na rzepy, kapcie befado bardzo dobre). Worek podpisany a do niego duzo par majteczek,pare par spodni,skarpetki i jakas koszulka jesli sie wybrudzi zeby panie mialy w co przebrac. Worek podpisz czytelnie. Naprasowanki sa modne i sa ok ale zwykle ubran rodzice nie podpisują i zdarzają sie jakies problemy bo dzieci nie rozpznaja swoich ubran
w niektorych przedszkolach trzeba miec swoje kolderki, w innych wystarczy sama poszwa(lezaki sa wygodne,profilowane). Czasem dzieciaki ubierajac sie same po lezakowaniu zakladaja nie swpje skarpetki czy kapcie
ale to takie są male problemiki bo rpdzice piora i oddają
na poczatku nawet jak rodzice chcą to dzieci nie myja zebow (przynajmniej u mnie) bo trzeba je wszystkiego nauczyc a mycie zebow dopiero od drugiego semetru. Do tego pewnie jakas wyprawka plastyczna ale nie zawsze wymagaja juz we wrzesniu. To roznie. Najwazniejsze to podpisany worek, duzo majteczek i spodenek i mozna dorzucic jakies siatki foliowe na mokre ubrania. Wypadki zdarzaja sie nawet dzieciom kgarnietym juz z treningiem czystosci.
Ptysio lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Dzięki bardzo! U nas już czytałam co będzie potrzebne z takich artykułów bardziej papierniczych plus jakieś chusteczki nawilzane itp. Spania u nas nie ma. Mi właśnie też polecają Befado i wycięte bo dzieci na kolanach dużo czasu spędzają i wtedy paluszki się nie cisną. Jakby Wam jeszcze jakieś rady wpaddly do glowy to chetnie poczytam.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ancys ja o tych skurczach przepowiadających to zupełnie poważnie, żadnego testowania
Ale mój mąż najwyraźniej myślał, że przepowiadające = porodowe/przedporodowe
Bardzo dobrze, niech się chłop boi, bo już bym chciała wyjść z tego syfu dookoła..
Ja nie miałam jeszcze ktg i nic mi o tym nie wiadomo. Ale myślę, że na nfz nikt się nie będzie nad tym zastanawiał i dopiero jak pojadę do porodu to mnie podepną
Z meblami to trochę jak z zapachem księżeknie lubię ani tego zapachu, ani tego
Ale nie mam pojęcia jak się tego pozbyć i po jakim czasie przestaje walić
Zauważyłam u siebie ostatnio więcej wydzieliny, zawsze było raczej względnie sucho, teraz ciągle mam wrażenie, że coś mi leciniby fizjologiczna - przezroczysta, albo biała - ma ktoś tak jeszcze? Któraś z Was chyba pisała ostatnio..
Domi a w którym miejscu Cię boli ten brzuch? Jak na dole, to ja tak mam i to chyba wiązadła i działanie relaksyny. To jest takie uczucie obolałego brzucha, coś trochę jak zakwasy i nasila się przy chodzeniu, jak leżę to jest ok. -
Leeila26 u mnie też dużo więcej wydzieliny, wczoraj musiałam się trochę nakucać przy córce, bo się dziewczę od sandałów odzwyczailo i co dwa kroki musiałam wytrzepywać z nich kamyczki i piasek i co chwilę czułam mokro, już miałam schizy, że mi się wody sączą🙈
Za mną dziś 2 pralki ubranek, jutro mam zamiar umyć komodę i zacząć prasować. O rany, leci ten czas straszliwie. Z jednej strony się cieszę, z drugiej troszkę zaczyna mnie to przerazac😬
-
Z tą wydzielina u mnie to samo. Moja doktorka kiedyś mówiła że im ciąża starsza tym więcej może być wydzieliny.
Po to jestem w ciąży żeby tego dzidziulka mieć ale mimo tego jakoś myśli o porodzie staram się odsuwac ... kurczę stres, ból, zmęczenie ehhh no ale nagroda boska! I tego musimy się trzymaćMaluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017