!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Audrey i Ancys😊 to jak cos upewnie się jak bede widziala sie z polozna jak u nas patrza na to w szpitalu.
Jak cos to wezme cielisty 😊 jakby tak patrzył to co niektore chodza w calej ciąży z hybryda a raczej z porodem moze byc roznie (akurat jego godzinyani dnia sie nie przewidzi), więc nie powinny miec wogole. Jak polozna pozwoli to mam zamiar sprawic sobie ciut przyjemnosci podczas poczucia bycia ostatnio jak wieloryb 😅
Kotka wspolczuje 😔 moze warto to pokazac lekarzowi?
Ja tez musze pokazac cos mojemu jak bede na wizycie. A mianowicie ostatnio swedziala mnie prawa pacha okropnie. Myslalam skoro 2 dni to moze podraznienie po depilacji. Ale wczoraj patrze a tam jest jakby uczulenie ale tak brzydko wygladajace.
Narazie odstawilam antyperspirat, ktory uzywalam kilka dni. Wrocilam do starego i smaruje mascia. Zobaczymy.
Co do remontu to nawet nie wiecie jak sie ciesze. Jeszcze jak jutro skoncza nam te podlogi i drzwi to wogole kamien z serca.
Pozniej sprzatanie, ukladanie i dekoracja. Ale to juz zalezne jest od nas więc wiem ze nawet gdyby co to zrobi sam maz jakby cos wyskoczylo.
A mowiac o wyprawce to mi tez juz doszly paczki z apteki i malo zostalo nam do kupienia.
Tylko termomemtr, materac do kolyski, lekarstwa typu wit d itp, kokon, jesli sie zdecydujemy wogole, elektryczna niania (ale to chyba kupi nam w prezencie moja siostra), otulacz, kosz na papmpersy, chusta/nosidlo, koncowka wibracyjna to baby hug z chicco, 1 koszula do porodu dla mnie (mam juz 3 do karmienia i jedna do porodu rozpinana z przodu). I tyle.
Audrey mocne kciuki za wizyte 😘😘😘
Pap dzieki 😊 a u tej Mroz nie widzisz zeby mowila jakies rzeczy z bledem? Ja np wlaczylam sobie jakis filmik z jakiejs szkoly rodzenia ale tam widzialam ze bylo troche z bledami np o obciaganiu napletka u chlopcow czy tez inna pielegmacja kikuta. I wylaczylam i pozniej juz nie ogladalam bo balam sie ze cos zle sie naucze 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 10:35
ancys85 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Audrey wrote:Ounai, mi położna i w sumie u nas mówią i położne i lekarze że wystarczy jasny cielisty, nawet hybryda. Właśnie że względu na to ze patrzą czy sinieją palce, że ważne aby ta biała część na górze paznokcia była widoczna.
Zgadzam się z Audrey nie tylko hybryda ale ciemny kolor na paznokciach może zakłócać pomiar.
W szpitalu, w którym rodziłam i teraz też będę mają taki sprzęt, że hybryda im nie straszna, jak pisałam Wam wcześniej- sama anestezjolog mi to powiedziała ale dla samej siebie zrobię tylko stopy 😉
joana, Audrey lubią tę wiadomość
-
Joana niektore rzeczy mowila rseczywoscie inaczej niz ja wiedzialam do tej pory dlatego obejrzyj tez rozne inne zeby porownac. O napletku tu chyba kiedys rozmawialysmy? Nie odciaga sie. Oczka przemywa sie z zewnatrz do wewnatrz zeby nie roznosic, kikut ma byc suchy (4lata temu psikalo sie octeniseptem, teraz mowia ze nie), pupci jak nie czerwona to sie nie smaruje (ja bede linomagiem zielonym, to sie sprawdzilo z pierwszym), jak najmniej chemii i to sa chyba te wazne informacje
joana, Ptysio lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Joana Paweł Zawitkowski jest rewelacyjny, co prawda on chyba nie ma filmików z pielęgnacji ale jak nie miałaś do czynienia z bobasem to On pokazuje jak podnosić, masować, układać w foteliku samochodowym....
poniżej przykładowe filmiki ale ogólnie sporo tego jest na necie 😁
https://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk
https://www.youtube.com/watch?v=MChM-CR0Vvs
https://www.youtube.com/watch?v=MChM-CR0Vvs
joana lubi tę wiadomość
-
Co do paznokci to jak już koniecznie musisz, to zrób sobie french ale z przezroczystym podkładem, bo tak jak dziewczyny piszą żeby było widać płytkę. Na stopach śmiało można robić
Ja zajmuje się paznokciami, ale do porodu pójdę w naturalnych z jednej prostej przyczyny (pomijając sam porod) nie wiadomo jak bardzo absorbujące będę mieć dziecko, czy będę mieć czas żeby uzupełnić paznokcie, a odrost mało tego, że jest nieestetyczny, to mega niewygodny. Mam przykład po mojej przyjaciółce której przed porodem robilam frencha żelowego no i niestety jej synek po porodzie wylądował na patologii i 3 tygodnie walczyl o życie, więc ona totalnie nie miała głowy żeby robic sobie paznokcie, a w pewnym momencie już miała naprawde długie i ciężko jej było cokolwiek zrobić przy małym.
Jak rozmawiałam z anestezjologiem przez in vitro, to zapytałam o to i odpowiedziała, że nowy dobry sprzęt powinien wyłapać nawet przez ciemny lakier, ale dla bezpieczeństwa jak już musisz, to ewentualnie jasny. -
Ja jutro i później wt, śr, czw mam szkole rodzenia on line, a oglądałam na YouTube joanne mróz i uczkin więc będę mieć porównanie
joana lubi tę wiadomość
-
Lecicie jak burza z tym pisaniem.. 😂 melduje się, spałam jakoś.. poszłam jednak pod prysznic, po swędzeniu już ani śladu nie wiem z czego to było
na pewno nie z ,,nie mycia" bo to był drugi prysznic tego wieczoru.. 😂😂
Z hybrydami to faktycznie zależy też trochę od szpitala. Ja maluje zwykłym lakierem, ale rzadko chodziłam w hybrydach.. także dla mnie to nie taki żal 😂
Dzisiaj już lipiec, ja też miałam postanowienie, że w lipcu siedzę na walizce. Pocieszam się tylko, że dopiero pierwszy lipca.. 😂
Joana pomimo, że szef tej firmy niezorganizowany, fajnie, że pracownicy jednak solidni i punktualni
Audrey kciuki! ❤️joana, AHope lubią tę wiadomość
-
Leila tutaj akurat do szafy jest facet z brw ze sklepu Torunskiego gdyby ktos kiedys mial korzystac 😊 to jego bardzo polecam, bo robilam nam tez montaz kuchni. I zawsze jak powie, ze bedzie to jest. Dosyc dlugo czeka sie na wolny termin u niego, bo my np teraz 3 tyg ale warto serio.
A panele i drzwi to inna firma, jak pisalam ma 3 punkty w roznych miastach.
Szafa np juz złożonaw 2.5 h 😊
Napewno zapytam polozna jak oni patrza na pazury nawet te u stop. Wiadome hybrydy nie ściągnę na juz gdybym potrzebowala leciec do porodu. Najwyzej jak cos to kupię jakis zwykły i wtedy jak zlapia mnie skurcze to szybko zmyje zmywaczem.
Dzia za rady Pap 🥰 linomag zielony zakupiony. Wlasnie o kikucie i napletku pamietalam, ze tu pisalayscie cos innego. Pozniej rozne ksiazki potwierdzily Wasze slowa. A w tym filmiku bylo inaczej. Az strach bo gdybym od Was nie wiedziala to nauczylabym sie tak.
O Zawistowskim slyszalam napewno skorzystam, dzia za filmiki 😘😘😘
Mnie tez przeraza troche, ze to coraz bliżej 😊 ale i coraz mocniej nie moge sie doczekać.
A lipiec oznacza, ze zegar zaczyna tykac coraz glosniej 😁
Pogoda, AHope lubią tę wiadomość
Adaś
-
Audrey kciuki za wizytę!
Ja hybrydy ściągnęłam chwilę jak dowiedziałam , że jestem w ciąży. Pomijając to, że właśnie w moim szpitalu nie można mieć zrobionych paznokci...u mnie głównym powodem jest alergia. Mój organizm w ciąży świruje i uczula mnie prawie na wszystko, co normalnie jest ok (w pierwszej było podobnie)🙄 Wolałam, więc sobie odpuścić i odczekać tych parę miesięcy. Chociaż nie powiem, tęsknię za nimi 🤣 Przecieram swój kuferek z kurzu, co tydzień i obiecuje sobie (i jemu xD), że wrócę do niego jak tylko wszystko uspokoi 🤣
Joana, to jak już skończą to dopiero szybko ogarnięcie wszystko na tip top 🥰 Dobrze, że dzisiaj trafił się słowny fachowiec
Kotka, współczujęOby szybko, te plagi egipskie Cię opuściły -,- Faktycznie, jak nie jedno to drugie się pojawia
Trzymaj się!
Ja dzisiaj przespałam też całą noc, na siku wstałam dopiero po 5. Ogólnie dzisiaj u nas przyjemne, chłodne powietrze było w nocy, więc może dlatego nie musiałam się wiercić, sapać i marudzić, że jest mega duszno
-
nick nieaktualny
-
Kotka moja teściowa ostatnio miała na stopach i na dłoniach takie pęcherze i jej się to strasznie roznioslo, chodzić nie mogła. Dermatolog jej jakieś specyfiki przepisał i te bąble, to podobno alergia na nikiel 😳 ale u Ciebie może być totalnie coś innego, więc obserwuj i w razie czego działaj zanim Ci się rozniesie.
-
Ja dołączę do tych co źle spały, całą noc pobudki jak nie na siku, to z powodu zgagi, aż mnie nerwy brały
tak się umęczyłam.
Za to właśnie wróciłam z usg 3 trymestru. Maluszek waży już 1890g i jest o dwa tygodnie do przodu niż wynika z OM. To co najważniejsze ustawił się już główką do dołu. A to co wypina mi po dwóch stronach stronach pępka, co brałam za pupę i głowę to jego pupa, zaś to co wbija pod bok to prostuje sobie nożki. Wszystkie te inne pomiary, przepływy itp. w porządku. Fajnych zdjęć nie mam bo tak jak na poprzednich usg tak i teraz pokazywał albo tył głowy, albo to co ma między nogami udowadniając, że jest prawdziwym mężczyzną
No nic pozostaje czekać dalej. Kolejna, już normalna wizyta 16 lipca.joana, erre, Pogoda, ancys85, Krokodylica, Leeila26, Asia000, Totoro, DarlAa, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Zgadzam sie z Pogoda..
Jestem uczulona na nikiel od dzieciaka. Popieram tutaj, wiec zerknij czy na butach czy sandalach nie masz jakichs czesci metalowych, ktore dotykaja skore.
Moze wczesniej nie mialas a teraz hormony robia swoje.
No ja cala ciaze nie malowalam paznokcie wlasnie ze wzg na zdrowie. Ale i nie mialam potrzeby. A teraz zwyczajnie czuje sie jak zapuszczona orka.. dlatego marzy mi sie chocby normalny 😅
A Hope oby tak bylo z tym szybkim tiptop 😁😁😁
Jasmina super, ze wizyta przebiegla dibrze 😊 moj tez buzie zaslania ale co ma miedzy nogami dumnie pokazuje zawsze 🤣🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 11:42
Jaśmina lubi tę wiadomość
Adaś
-
Joana klasycznym lakierem to możesz szaleć, bo zmyjesz w kilka sekund. Myślałam, że mówisz o hybrydzie
joana lubi tę wiadomość
-
Ja dziś jadę wreszcie na tą sesje ciążowa, bo w końcu pogoda jest taka jak trzeba. Także idę się powoli malować i fryzurowac
AHope, Leeila26, joana, Asia000, ktosiowa, Totoro, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale się rozczuliłam 😁🤪🤭
Po wyciągaliśmy pamiątki z dzieciakami żeby dołożyć nowe skarby ale przy okazji obejrzeliśmy zawartości pudeł i wróciły wspomnienia...
A to moja koszulka z bociankowego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2020, 12:52
Krokodylica, AHope, Leeila26, Jaśmina, joana, erre, Asia000, Pogoda, edka85, Totoro, Ptysio, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Ancys super pamiątka, też muszę stworzyć małej takie pudełko 😍
Ja dzisiaj kiepsko z samopoczuciem, czuje, że to będzie długi dzieńchyba też zasługa tego, że źle spałam. Pobolewa mnie trochę brzuch, żadne skurcze ani nic, raczej wiązadła. Zaraz sobie zapodam asekuracyjnie nospe. No i dzisiaj u babci na ,,służbie" trójka dzieciaków od szwagra, łeb pęka tak się drą..
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Pogoda wolalabym hybryde bo lepiej trzyma ale moje samopoczucie zadowoli i zwykly 😅
Super, ze uda sie z sesja 😀
Ancys ale super pamiątki 🥰🥰🥰
Mamy juz szafe i lozko 😄ancys85, Krokodylica, Chmurka, Pogoda, AHope lubią tę wiadomość
Adaś
-
Leeila26 wrote:Ancys super pamiątka, też muszę stworzyć małej takie pudełko 😍
Ja dzisiaj kiepsko z samopoczuciem, czuje, że to będzie długi dzieńchyba też zasługa tego, że źle spałam. Pobolewa mnie trochę brzuch, żadne skurcze ani nic, raczej wiązadła. Zaraz sobie zapodam asekuracyjnie nospe. No i dzisiaj u babci na ,,służbie" trójka dzieciaków od szwagra, łeb pęka tak się drą..
Polecam 😀😁
Ja mam papierowe, duże pudła ale na allegro można kupić drewniane grawerowane z imieniem i metryczką dziecka 😉
Moje pudła już nie takie małe ale ja chomikuje wszystko 😂😜 z utęsknieniem czekam na strych, przynajmniej będzie gdzie składować.
Córka na razie ma jedno a syn jedno na pamiątki (m.in. te ze zdjęcia) a drugie na cuda z przedszkola ale jakoś nie potrafiłam wyrzucić tych bałwanków z plasteliny, grzybów z rolek po papierze toaletowym i innych arcydzieł...
p.s.
Ja zawsze gonię męża żeby kupił gazetę dzienną z dnia narodzin dziecka 😉
Oby samopoczucie szybko się poprawiło!Leeila26, Krokodylica, joana, AHope, Ptysio lubią tę wiadomość