X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha 😂😂 już ją miałam wyzywać, no ale mówię: oszczedze sobie już wstydu 😂😉

Mi się najlepiej śpi od 6, jak mąż jedzie do pracy. Mogę się rozwalać i kręcić ile chce 😂 i takim sposobem, potrafię pospać do 9-10. W nocy budzę się, bo chyba mi niewygodnie, albo mała mnie budzi, bo już nieraz było tak, że obudziłam się, a tam tańce 😁 no i wtedy wchodzi dylemat: wstawać siku, czy jeszcze? 😂 Ehh.. piękne uroki 😅

joana, ancys85 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, zależy jakie lubisz kolory albo jakie kolory lubią dzieci. Wybacz ale nie pamiętam ile u Ciebie dzieci i jaka płeć 🙈 ostatnio kupiłam beckersa pudrowy róż i jasno szary - przepiękne pastelowe kolory 😍 ale ogólnie Beckers podobno ma wszystko kolory bardzo ładne ☺

O co chodzi z tym macierzyńskim i tarczą? Ktoś coś wie?

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do farby to polecam magnat ceramic jest super mozna ja myc bo te niektore farby w nazwie zmywalne to zmywa sie farba zamiast brudu ze sciany.
    A co do ruchow to wychodzac ze szpitala juz dostalam zalecenia zeby sprawdzac ruchy 3 razy dziennie wiec daje sobie godzine doliczam do 10 jak jest juz to dalej nie leze i juz nie licze. A staram sie o tych samych porach a wy jak robicie? Bo od gina karty ruchow jeszcze nie dostalam jutro mam wizyte juz mi sie snily rozne usg chyba traume mam po szpitalu wiec strasznie sie jutra boje mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Troche sie boje tehj szyjko bo co sie ostatnio stresow najadlam to napewno mialo jakos negatywny wplyw na ta szyjke ale moze juz sobie wkrecam.
    Ja tez nie wiem o co chodzi z ta tarcza i maciezynskim ponoc cos bylo mowione ze pracodawca moze obnizyc pensje bez twojej wiedzy ale co ma maciezynski do tego to nie wiem

• erre Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w pokojach mamy pomalowane tak, że jedna ściana jest jakimś intensywnym kolorem, a pozostałe mają dobrany jakiś bardzo jasny kolor (szary czy kremowy).
    Z Duluxów też schodzą plamy bez farby :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę jak mi położna kazała, od rana czekam na 10 ruchów i odkreślam. Potem nie liczę tylko zwracam uwagę czy Mała się rusza w dzień i wieczorem.

Też nie kumam o co chodzi. Mój pracodawca nie zredukował etatu, przynajmniej ja nic nie podpisywałam. A chyba chodzi o to🤔 wiem że szwagierka dostaje macierzyńskie normalnie, a jej szefowa skorzystała np z tej pożyczki bezzwrotnej 5tys.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom co u Ciebie slychac? Chcesz pochwalic sie dobrymi wiesciami? :D

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie zauwazylam, zeby moja pensja byla teraz inna. Mi za zwolnienie placi akurat pracodawca, wiek, ze on pozniej rozlicza sie z zusem. Ale jak mialam od stycznia placone, tak mam nadal.
    Ja liczę tak jak chcial lekarz z karta. W trakcie dnia tylko zwracam uwage czy maly sie rusza raz na jakis czas. Ja jest za spokojny to idzie szklanka zimnej wody w ruch 😅😅😅

Leila podaje Ci reke 😁 mi najlepiej sie spi jak wstaje mąż 🤣🤣🤣

Leeila26 lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomozecie z tym kolorem? Moga byc dwa rozne tez.

Audrey dzieki. Dzieci chlopak (5l) i dziewczynka (2,5).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom witaj.

Póki co w urlop macierzyński się nie zagłębiałam więc zupełnie się nie orientuje 🤷‍♀️

... ale mam lenia dziś-masakra, do niczego nie mogę się zebrać!

Akinom 59 lubi tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka może jakas lekko przygaszona mięta?

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka a mi się podoba ten pomarańczowy 😁 odświeżyć, może jakiś bardziej ,,żywy" odcień? A może do tego jakieś naklejki na ścianę, które wybierzecie wspólnie, z postaciami z bajek czy coś?

Z tą tarczą też nie mam pojęcia o co chodzi 🤷 też nic nie podpisywałam, nikt nawet nie dzwonił.. ale nie wydaje mi się, żeby mój pracodawca korzystał z tarczy, bo oni normalnie pracowali cały czas 👍

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie moje łóżeczko będzie dopiero pod koniec lipca 😭😥

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka_89 wrote:
    Ja tez nie wiem o co chodzi z ta tarcza i maciezynskim ponoc cos bylo mowione ze pracodawca moze obnizyc pensje bez twojej wiedzy ale co ma maciezynski do tego to nie wiem

Jeśli kobieta przebywała na L4 podczas przyjęcia przez firmę tarczy antykryzysowej i podczas zmniejszenia etatów w firmie, jej macierzyński po porodzie zostanie również obniżony. Mało tego. Wszystkie premie sprzed ciąży nie będą się wliczać w podstawę naliczania zasiłku. W najlepszym wypadku kobieta dostanie ok 60% swojej gołej wypłaty sprzed koronawirusa, często nawet mniej - zależy do jakiego wymiaru zostały obniżone etaty w firmie. Co więcej nawet jeśli przykładowo trzy dni po porodzie w firmie pracodawca przywróci wszystkim pracownikom 100% wynagrodzenia, dla takiej kobiety już nic się nie zmieni. Przez cały czas trwania urlopu macierzyńskiego będzie dostawać pomniejszoną jego wartość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 14:47

atdc20mmyu84cdr0.png
  • Cynthia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila26 wrote:
    Kotka a mi się podoba ten pomarańczowy 😁 odświeżyć, może jakiś bardziej ,,żywy" odcień? A może do tego jakieś naklejki na ścianę, które wybierzecie wspólnie, z postaciami z bajek czy coś?

Z tą tarczą też nie mam pojęcia o co chodzi 🤷 też nic nie podpisywałam, nikt nawet nie dzwonił.. ale nie wydaje mi się, żeby mój pracodawca korzystał z tarczy, bo oni normalnie pracowali cały czas 👍

Pracodawca nie ma obowiązku informowania ciężarnej o nowych zasadach, gdyż wynikają one z ustawy, a ta jest prawem nadrzędnym nad umową łącząca pracownika i pracodawcę. Skutkiem tego, wiele kobiet dopiero w momencie przejścia na macierzyński dowie się, że została potraktowana w ten sposób.

atdc20mmyu84cdr0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotkaPsotka3 wrote:
    Dziewczyny pomozecie z tym kolorem? Moga byc dwa rozne tez.

Audrey dzieki. Dzieci chlopak (5l) i dziewczynka (2,5).

Ja mam takie kolory. Ale ja nie lubię betonowych, pomarańczy, fioletów itp, wolę pastele, w domu mam wszędzie biało, tylko w sypialni jedna ścianę szaro-niebieską. Myślałam żeby zamiast szarości wziąć miętę bo widziałam obłędna w beckersie. Może daj też jakieś naklejki? U mnie na białym będą czarne kropki.
    Podglądowo to takie kolory.

81bec367fb05.jpg

joana, Totoro lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka na jeden jasny kolor pomaluj ściany a nad miejscem spania każdego z dzieci przyklej naklejki na ścianę z tym co lubią, np. dla syna auta albo dinozaury a córce może koniki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana wrote:
    Leila zwyzywalabym ja za brak dyskrecji 🤣🤣🤣
    Moja juz nieraz oberwala i jak nie zdazylam zeskoczyc to wolalam do niej, ze sama jest gruba 😅😅😅

Akinom co tam u Ciebie? 😘

Ja jestem krolowa snu. Kazdy tak mowi 😁 10-12 h to nieproblem, ale teraz te lekkie skurcze brak wygodnej pozycji.. goraco az jestem cala mokra. I niestety te przerwy w snie mnie wykanczaja jeszcze mocniej.
    Ale za to nadrabiam w ciagu dnia 2 godzinna drzemka 🥰
    Jestem w ciąży!!! Beta przyrasta na razie ladnie progesteron też piekny i schudłam 4 kg

edka85, Krokodylica, Chmurka, Domi1995, ancys85, joana, Leeila26, Totoro, erre, katwie27, ktosiowa, Pogoda, maja2024, Szczęśliwa, Asia000, ata89, Ounai, Politoloszka lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom 59 wrote:
    Jestem w ciąży!!! Beta przyrasta na razie ladnie progesteron też piekny i schudłam 4 kg
    Wiedziałam, że w końcu się doczekasz :)

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom gratuluję i powodzenia, oby wszystko było dobrze. :)

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akinom gratulacje;)
    Ja narazie ruchów nie liczę tylko tak ogólnie sprawdzam czy mała się rusza co jakiś czas. A jak jest za długo cicho to szklanka zimnej wody i zazwyczaj działa;P

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ