!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha 😂😂 już ją miałam wyzywać, no ale mówię: oszczedze sobie już wstydu 😂😉
Mi się najlepiej śpi od 6, jak mąż jedzie do pracy. Mogę się rozwalać i kręcić ile chce 😂 i takim sposobem, potrafię pospać do 9-10. W nocy budzę się, bo chyba mi niewygodnie, albo mała mnie budzi, bo już nieraz było tak, że obudziłam się, a tam tańce 😁 no i wtedy wchodzi dylemat: wstawać siku, czy jeszcze? 😂 Ehh.. piękne uroki 😅joana, ancys85 lubią tę wiadomość
-
Kotka, zależy jakie lubisz kolory albo jakie kolory lubią dzieci. Wybacz ale nie pamiętam ile u Ciebie dzieci i jaka płeć 🙈 ostatnio kupiłam beckersa pudrowy róż i jasno szary - przepiękne pastelowe kolory 😍 ale ogólnie Beckers podobno ma wszystko kolory bardzo ładne ☺
O co chodzi z tym macierzyńskim i tarczą? Ktoś coś wie? -
Ja co do farby to polecam magnat ceramic jest super mozna ja myc bo te niektore farby w nazwie zmywalne to zmywa sie farba zamiast brudu ze sciany.
A co do ruchow to wychodzac ze szpitala juz dostalam zalecenia zeby sprawdzac ruchy 3 razy dziennie wiec daje sobie godzine doliczam do 10 jak jest juz to dalej nie leze i juz nie licze. A staram sie o tych samych porach a wy jak robicie? Bo od gina karty ruchow jeszcze nie dostalam jutro mam wizyte juz mi sie snily rozne usg chyba traume mam po szpitalu wiec strasznie sie jutra boje mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Troche sie boje tehj szyjko bo co sie ostatnio stresow najadlam to napewno mialo jakos negatywny wplyw na ta szyjke ale moze juz sobie wkrecam.
Ja tez nie wiem o co chodzi z ta tarcza i maciezynskim ponoc cos bylo mowione ze pracodawca moze obnizyc pensje bez twojej wiedzy ale co ma maciezynski do tego to nie wiem -
Ja liczę jak mi położna kazała, od rana czekam na 10 ruchów i odkreślam. Potem nie liczę tylko zwracam uwagę czy Mała się rusza w dzień i wieczorem.
Też nie kumam o co chodzi. Mój pracodawca nie zredukował etatu, przynajmniej ja nic nie podpisywałam. A chyba chodzi o to🤔 wiem że szwagierka dostaje macierzyńskie normalnie, a jej szefowa skorzystała np z tej pożyczki bezzwrotnej 5tys. -
Tez nie zauwazylam, zeby moja pensja byla teraz inna. Mi za zwolnienie placi akurat pracodawca, wiek, ze on pozniej rozlicza sie z zusem. Ale jak mialam od stycznia placone, tak mam nadal.
Ja liczę tak jak chcial lekarz z karta. W trakcie dnia tylko zwracam uwage czy maly sie rusza raz na jakis czas. Ja jest za spokojny to idzie szklanka zimnej wody w ruch 😅😅😅
Leila podaje Ci reke 😁 mi najlepiej sie spi jak wstaje mąż 🤣🤣🤣Leeila26 lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Kotka a mi się podoba ten pomarańczowy 😁 odświeżyć, może jakiś bardziej ,,żywy" odcień? A może do tego jakieś naklejki na ścianę, które wybierzecie wspólnie, z postaciami z bajek czy coś?
Z tą tarczą też nie mam pojęcia o co chodzi 🤷 też nic nie podpisywałam, nikt nawet nie dzwonił.. ale nie wydaje mi się, żeby mój pracodawca korzystał z tarczy, bo oni normalnie pracowali cały czas 👍 -
Zabka_89 wrote:Ja tez nie wiem o co chodzi z ta tarcza i maciezynskim ponoc cos bylo mowione ze pracodawca moze obnizyc pensje bez twojej wiedzy ale co ma maciezynski do tego to nie wiem
Jeśli kobieta przebywała na L4 podczas przyjęcia przez firmę tarczy antykryzysowej i podczas zmniejszenia etatów w firmie, jej macierzyński po porodzie zostanie również obniżony. Mało tego. Wszystkie premie sprzed ciąży nie będą się wliczać w podstawę naliczania zasiłku. W najlepszym wypadku kobieta dostanie ok 60% swojej gołej wypłaty sprzed koronawirusa, często nawet mniej - zależy do jakiego wymiaru zostały obniżone etaty w firmie. Co więcej nawet jeśli przykładowo trzy dni po porodzie w firmie pracodawca przywróci wszystkim pracownikom 100% wynagrodzenia, dla takiej kobiety już nic się nie zmieni. Przez cały czas trwania urlopu macierzyńskiego będzie dostawać pomniejszoną jego wartość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2020, 14:47
-
Leeila26 wrote:Kotka a mi się podoba ten pomarańczowy 😁 odświeżyć, może jakiś bardziej ,,żywy" odcień? A może do tego jakieś naklejki na ścianę, które wybierzecie wspólnie, z postaciami z bajek czy coś?
Z tą tarczą też nie mam pojęcia o co chodzi 🤷 też nic nie podpisywałam, nikt nawet nie dzwonił.. ale nie wydaje mi się, żeby mój pracodawca korzystał z tarczy, bo oni normalnie pracowali cały czas 👍
Pracodawca nie ma obowiązku informowania ciężarnej o nowych zasadach, gdyż wynikają one z ustawy, a ta jest prawem nadrzędnym nad umową łącząca pracownika i pracodawcę. Skutkiem tego, wiele kobiet dopiero w momencie przejścia na macierzyński dowie się, że została potraktowana w ten sposób. -
KotkaPsotka3 wrote:Dziewczyny pomozecie z tym kolorem? Moga byc dwa rozne tez.
Audrey dzieki. Dzieci chlopak (5l) i dziewczynka (2,5).
Ja mam takie kolory. Ale ja nie lubię betonowych, pomarańczy, fioletów itp, wolę pastele, w domu mam wszędzie biało, tylko w sypialni jedna ścianę szaro-niebieską. Myślałam żeby zamiast szarości wziąć miętę bo widziałam obłędna w beckersie. Może daj też jakieś naklejki? U mnie na białym będą czarne kropki.
Podglądowo to takie kolory.
joana, Totoro lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjoana wrote:Leila zwyzywalabym ja za brak dyskrecji 🤣🤣🤣
Moja juz nieraz oberwala i jak nie zdazylam zeskoczyc to wolalam do niej, ze sama jest gruba 😅😅😅
Akinom co tam u Ciebie? 😘
Ja jestem krolowa snu. Kazdy tak mowi 😁 10-12 h to nieproblem, ale teraz te lekkie skurcze brak wygodnej pozycji.. goraco az jestem cala mokra. I niestety te przerwy w snie mnie wykanczaja jeszcze mocniej.
Ale za to nadrabiam w ciagu dnia 2 godzinna drzemka 🥰edka85, Krokodylica, Chmurka, Domi1995, ancys85, joana, Leeila26, Totoro, erre, katwie27, ktosiowa, Pogoda, maja2024, Szczęśliwa, Asia000, ata89, Ounai, Politoloszka lubią tę wiadomość
-
Akinom 59 wrote:Jestem w ciąży!!! Beta przyrasta na razie ladnie progesteron też piekny i schudłam 4 kg
Akinom 59 lubi tę wiadomość