!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, a któraś odpowiedziała na pytania odnośnie pielęgnacji małych księżniczek? 😊 bo przeglądam i nie widziałam ☺ tzn wiem że na początku pomiędzy wargami się nie myje bo jest naturalny śluz, dopiero troszkę później, a co jak zrobi kupę i wleci nie w tą dziurkę? Jak wtedy umyć, oczyścić?
A myślicie że masaż krocza przed porodem coś da? To nie jest tak jak z rozstepami, że jak masz tendencję to i tak jedziemy dostaniesz, a jak masz słabe naczynka to i tak pękniesz?🤔 -
Audrey pisaly dziewczyny,ze wzcikiem w strone pupy sie czysci, nigdy w przeciwną. A w razie jak jakas naprawde mega trudna sprawa to po prostu pod wode do mycia
O masazu tez pisaly-jedne beda polecac inne nie. To zalezy co Ciebie przekonuje. Moze i bedziesz robic super masaz a nacieci i tak bedzie. Ja pamietam,ze polozna powiedziala mi tak"moge ochronic krocze ale bedzie to jeszcze trwalo z pol godz"-chodzilo o parte wiec krzyknelam prosze ciac i maly zaraz byl. Byle nie popekac jakos strasznie ale wlasnie nie bardzo wiemy jak sie zachowaja tkanki. Dlatego kto wie-moze dobrze je nawilzac i masowac zeby sie uelastycznily? Jesli jakos dosiegne to sprobuje w odpowiednim tygodniu.Audrey lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja tez sie kiepsko czuje powrocily mi wymioty mialam z 1,5miesiaca spokoju a dzis znowu nie wiem czy to mlody mnie pokopal po zoladku czy juz taka moja natura. Chyba czym blizej do porodu to kazda sie denerwuje zeby za wczesnie nie urodzic oby potem sie martwic ze dzieciaczkom sie jednak nie spieszy
-
Ja czuję się całkiem nieźle poza tym że mnie coraz bardziej kręgosłup nawala. Ale kupiłam sobie poduchę ciążowa i trochę lepiej mi się z nią siedzi.
Dotarło moje wyczekane łóżeczko i materac na magazyn woodiestakże już zamówione i będę czekać z niecierpliwoscia na kuriera
A póki co wzięłam się za prasowanie ubranek na 62 bo dziś jest fajnie chłodno, więc korzystam.
Ktoras z Was zamawiała koszule z dolce sonno... Długo czekałyście na wysyłkę? Bo ja zamówiłam w poniedziałek i cisza 🤷 -
Ja dziś piorę ostatnia partie ubranek i od jutra wielkie prasowanie:D
Mi się ogólnie lepiej trochę śpi, już tak mi nie jest duszno,ale ogólnie lepiej mi się śpi bez poduchy ciążowej niż z nią. Wcześniej spałam z tą poducha a ostatnio jakoś mi ona przeszkadza. Nie mogę się w niej przekręcić i ciężko mi się z niej wygrzebać jak chce iść siku. Wkładam sobie tylko jaśka między nogi i tak mi najlepiej.
Ja ogólnie nigdy nie leżałam na tej poduszcce ciążowej brzuchem ( bo to chyba o to w tej poduszce chodzi tak? Żeby sobie nią brzuch podpierać? Czy zle mówię?) -
Pap, dzięki ☺ muszę też poczytać o tym smarowaniu bo ból jak ból, ale obawiam się tego cięcia lub pęknięcia.
Pogoda, moje łóżeczko z woodies dotarło wczoraj, już złożone, śliczne jest. Dzisiaj przyszedł przewijak i mąż będzie później składał ☺
Zamawiałam wczoraj koszule z dolce sono, jeszcze nie mam info o wysyłce, ale na aukcji jest że wysyłka w 3 dni robocze.
Chmurka, ja w trakcie snu wkładam pod brzuch kołdrę 😅 u mnie pranie w przyszłym tygodniu bo pogoda u nas co końca tygodnia ma być taka sobie.joana, Pogoda lubią tę wiadomość
-
U mnie zaraz rusza kolejne pranie 😅 jutro bedzie prasowanie i ostatnie pranie juz z takimi rzeczami jak kocyki itp.
Dzis jeszcze pogoda w miare a pozniej ma byc licha 🙄
Ja czuje sie licho ale ostatnio tak nadganiamy ile mozemy remont, ze staram sie o tym nie myslec.
W srode mam wizyte i mam nadzieje, ze te ostatnie obciazenie zle nie wplynelo na szyjke.
Jeszcze wydaje mi sie, ze dostalam jakis lekki stan zapalny 🙄 zobacze czy sie rozkreci czy tylko mi sie wydaje, bo jak cos to przyspiesze wizyte.
Ja napewno krocze bede chciala chociaz smarowac a czy uda mi sie z masazem to zobacze, bo ciut sie boje, ze wlasnie tylko cos uszkodze czy bedzie stan zapalny.
Do lewatywy jestem nastawiona na tak. Wiaodme nic przyjemnego ale wole miec jakis taki komfort psychiczny.
Tylko wlasnie nie wiem czy nie doczytalam, czy musze zrobic ja sama sobie w domu czy jak trafie do szpitala to tam tez ja robia? Wolalabym, zeby zajeli sie juz tym chyba w szpitalu..Chmurka lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dziewczyny jakiej firmy polecacie wkładki laktacyjne?
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Joana wczoraj na tej szkole rodzenia położna mówila że można zrobic w domu, ale można też poprosić o to w szpitalu. Ja chyba wolę w szpitalu
joana lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj dzień wielkiego, generalnego sprzątania 😅 nie wiem czy zrobię wszystko dzisiaj, ale mam wenę i dobry dzień, więc korzystam 👍 podczas remontu ciężko się sprząta, bo cały czas na się wrażenie, że i tak w każdym kącie jest syf 🙄
Ja miałam sobie kupić poduszkę ciążowa, ale jakoś się nie zebrałam.. teraz już się nie opłaca 😅 śpię poodkrywana, z kołdra między nogami i jest mi tak wygodnie 👍 wspominałam, że śpimy z psem i kotem, więc nie wiem gdzie by się tam miała zmieścić poduszka jeszcze 😂 ale posunęłam sobie łóżko tak, żebym nie musiała mijać męża wstając w nocy. Śpimy na ,,amerykance" wysuwanej do przodu, a ja spałam od ściany. -
Ja mam cholernie niewygodna wersalke w "salonie" dlatego się zdecydowałam na tą poduszkę, bo siedzieć się nie da. A przy okazji wykorzystam pozniej do karmienia i może jako kokon
-
Joana polubiłam tą część o praniu jakby co;) z szyjka mam nadzieję będzie wszystko ok.
Dave ja kupiłam te wkladki penaten czy jakoś tak, któraś z dziewczyn polecała. Ale mi też bratowa polecała lovi że podobno cieniutkie, ale to sobie kupię najwyżej później jak będzie potrzeba.
Leeila u mnie też pies śpi w łóżku( malutki maltańczyk) i wszyscy na mnie krzyczą że powinnam już go z łóżka wygonić bo pojawi się dziecko i jak to dziecko i pies w łóżku... A ja wierzę że jakoś to pogodzę... -
Chmurka tez mam taka nadzieje 😊 staram sie myslec pozytywnie, bo jeszcze troche do zrobienia jest.
A ostatnio chodze non stop senna, jak na poczatku ciazy. Dzis spalam do 9.30 😅
O kota w lozku tez dluchalam, dopóki spalismy w salonie na narozniku. Teraz juz nie bierzemy go do sypialni tylko zamykamy na dole. Czyli ma dla siebie kuchnie i salon. Na szczescie o nieczystosci sie nie martwie, bo mamy tam jego kuwete.
Teraz wlasnie rozmyslam gdzie ja teraz postawimy, bo narazie problemu nie ma.. ale wiem jak bylo z kotem kiedy przyjechala siostra z corka. Wszystko z misek chciala zjadac więc bylo megapilnowanie a dodatkowo bardxo interesowala ja kuweta, ktora wkoncu wynieslismy na balkon...Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Co do samopoczucia to u mnie naprawde jest niezle jesli mam porownywac do poprzedniej ciazy. Owszem na wieczor jestem juz byle jaka chocbym nawet caly dzien nic nie robila ale do poludnia jest extra.jesli uda mi sie zdrzemnac to i popoludniu jest ok. Wiadomka,ze tempo chodzenia jest juz bardzo wolne ale jestem z siebie zadowolona. Jak w nocy nie jest tak duszno to lepiej mi sie spi, nie mam juz tak dusznosci ale i tak budze sie co 2h na siusiu choc na wieczor pije malo 😅Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Ounai wrote:Miałam robioną dwukrotnie, wyszła dobrze, diabetolog też sprawdzała średnie pomiarów z glukometru i pokrywały się z hemoglobina. Mam 2 jednostki. Powiedziała, że to bezpieczniejsze dla dziecka. Poza tym jak masz przekroczenia to ja bym się bała rodzic w domu. Jeśli u dziecka cukry zaczną skakać to co zrobisz? Oczywiście decyzja jest Twoja, ale cukrzyca to powikłanie ciąży i wszystko może się stać. Ja bym nie zaryzykowała życia i zdrowia ani swojego ani dziecka.
Przy porodzie domowym z cukrzycą dziecku robione są pomiary cukru i jakby coś się działo to dalsze postępowanie jest takie samo jak w szpitalu
Nie dam rady teraz wszystkiego nadrobić, ogarnę wieczorem
-
Jakbym mojemu kotu zamkła dostęp do któregoś pomieszczenia, to by się zamiałczał 🤦😅 stałby całą noc pod drzwiami, wyskakiwał na drzwi.. 😁 tego kota mamy z Katowic, jest miastowy i niewychodzący. Teściowie już dawno mówią, że powinniśmy go dać na pole. No ale jak?! Przecież on nam ucieknie.. kilka dobrych lat z nami jest, teraz mam go porzucić na pastwę losu? 😔 O miski i kuwetę trochę się obawiam, ale to wyjdzie w praniu..
Sunia jest mała. Kundelek, ale wielkości maltańczyka 😉 też piszczy pod drzwiami i po prostu MUSI z nami być 😁 Bardzo grzeczna, usłuchana i też wierzę, że jakoś wszystkich pogodzę 😅 no nie wyrzucę kota i psa na dwór, niestety. To też są żyjące stworzenia i decydując się na zwierzęta, trzeba się liczyć z pewnymi rzeczami 👍Chmurka, joana lubią tę wiadomość
-
pap86 wrote:Ja chyba uzywalam tych belli wkladek do biustonosza ale chetnie dowiem sie czy jakies inne sie wam sprawdzą,jakies cieniutkie.
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Leeila ale planujesz ich z łóżka jakoś wygonić? Bo ja mojemu to bym musiała chyba barierkę dookoła łóżka postawić żeby nie wchodził bo tak to nie ma opcji... Od 6 lat nauczony spania w łóżku. Ma nawet swoją poduszkę w rogu lóżka (wiem,jestem nienormalna)