!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
pap86 wrote:Co do samopoczucia to u mnie naprawde jest niezle jesli mam porownywac do poprzedniej ciazy. Owszem na wieczor jestem juz byle jaka chocbym nawet caly dzien nic nie robila ale do poludnia jest extra.jesli uda mi sie zdrzemnac to i popoludniu jest ok. Wiadomka,ze tempo chodzenia jest juz bardzo wolne ale jestem z siebie zadowolona. Jak w nocy nie jest tak duszno to lepiej mi sie spi, nie mam juz tak dusznosci ale i tak budze sie co 2h na siusiu choc na wieczor pije malo 😅
pap86 lubi tę wiadomość
-
Audrey ja nie mówię że malm to jakaś super jakość bo według mnie Ikea to ogólnie jakość przeciętna. Ale ktoś tu pisał że nie ma prowadnic;P a to głupota.nwiec chciałam sprostować że prowadnice ma i szuflady chodza normalnie. jak w komodzie za niecałe 400zl;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 18:20
-
O matko, ale naprodukowalyscie
pewnie nie odniosę się do wszystkiego, ale to co pamiętam:
- aspirator - my mamy katarek do odkurzacza, ale używaliśmy go tylko jak córka była już troszkę starsza i miała katar. Do codziennej pielęgnacji noska to woda morska i zwykła gruszka, tylko przezroczysta, otwierana, żeby dało się ją myć.
- koty - mamy dwa piecuchy nie wychodzącena pojawienie się córki zareagowały spoko, tzn kota to dzik, więc potrzebowała czasu, za to kocura trzeba było ciągle pilnować, bo pokochał małą miłością bezgraniczną od przekroczenia przez nas progu i tak jest do dziś. Jedynie wyekspediowalismy je z sypialni, bo wszechobecna sierść mnie wkurza, poza tym musiałabym całe noce czuwać, żeby kocur nie spał na córce 😑
Niestety moja miłość do nich mocno osłabła a i cierpliwość ucierpiała. Ale pewnie to też w dużej mierze hormony 🙄 mam straszne zjazdy ostatnio.
- monitora oddechu nie mieliśmy, teraz się zastanawiam, ale mała będzie spała przy nas w dostawce, więc czytając na temat ich czułości mocno się waham.
Jestem właśnie po długiej rozmowie z położną, mam zalecenie zacząć już pić olej z wiesiołka 1 łyżkę stołową dziennie. Oprócz tego smarować krocze i odwiedzić urofizjoterapeutę, żeby pokazała jak mobilizowac bliznę po masakrze z pierwszego porodu 🙄
No i co najważniejsze - mam już wyniki badań, żadnych ketonow w moczuNo i cukry i wczoraj i dziś git, liczę na to, że już tak zostanie. Chyba jednak zawaliłam sprawę czereśniami w niedzielę 🙄 miałam po nich cukry spoko to tu podjadłam, tam podjadłam a potem na drugi dzień nie mogłam się z rozumem pozbierać 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 18:19
-
Pogoda wrote:Ja zamówiłam póki co jedna na ramiączkach odpinana z przodu do porodu (najtańsza na dolce sonno) i 2 odpinane po bokach z krótkim rekawem. Dam znać jak dojdą
Chce jeszcze sobie zamówić na stronie szykownamama.pl koszule na ramiączkach odpinanych, taka ładniejsza troszkę podtrzymująca biustPogoda lubi tę wiadomość
-
Totoro wrote:Przy porodzie domowym z cukrzycą dziecku robione są pomiary cukru i jakby coś się działo to dalsze postępowanie jest takie samo jak w szpitalu
Nie dam rady teraz wszystkiego nadrobić, ogarnę wieczorem
Moja koleżanka miała ciążę fizjologiczna. Nic się nie działo, drugie dziecko, poród siłami natury. Jak urodziła dostała tak potwornego krwotoku, że parę minut później była już na sali operacyjnej. Operacja nie pomogła, wybudzili ją, założyli jakiś specjalny balonik i indukowali skurcze parte przez 2h. Powiedzieli że jeśli nie wytrzyma to córki zostaną tylko z tatą bo ona tego nie przeżyje. Gdyby rodziła w domu jej już by nie było. -
Chmurka, aha, No nie skumałam. Ale potwierdzam - malm ma prowadnice 🤣
Maja, proszę, komoda ma 160cm szerokości, no i głęboką też jak widać, całą szuflada się wysuwa. Bo wszędzie gdzie chodziłam - brw, abra itp szuflady wydawały się do połowy co było niepraktyczne i mało pojemne. A tutaj tatuś nie będzie musiał nurkować i szukać pieluch 🤣😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 18:43
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Ja też uważam że szpital to szpital i jak rodzić to tylko tam. Chyba że tak jak moja sąsiadka miesiąc temu rodziła na klęczkach przed samochodem bo nie zdążyła nawet do auta wsiąść. Poród odebrała druga sąsiadka ale mały miał owinięta pepowine wokół szyi, poddusił się bo one nie wiedziały co robić oprócz jej odwinięcia i tydzień leżeli w szpitalu. Wiadomo, w szpitalu też cyrki się dzieją no ale jednak.
-
maja2024 wrote:Piękna komoda, dziękuję za zdjęcia. Ile ona kosztowała 500 ? Chociaż raczej mi nie wejdzie muszę mieć wąską, zaraz jeszcze zmierzę.
Tak, 500 zł. Chyba nawet mniej niż jak bym mam kupiła bo liczyłam wtedy. Dostawa IKEA za 100 zł to gruba przesada.
Aha, w jysk jest też taka sama 80cm szeroką i 4 szuflady.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2020, 18:52
-
Audrey wrote:Chmurka, aha, No nie skumałam. Ale potwierdzam - malm ma prowadnice 🤣
Maja, proszę, komoda ma 160cm szerokości, no i głęboką też jak widać, całą szuflada się wysuwa. Bo wszędzie gdzie chodziłam - brw, abra itp szuflady wydawały się do połowy co było niepraktyczne i mało pojemne. A tutaj tatuś nie będzie musiał nurkować i szukać pieluch 🤣😅
A i ja miałam cięższe rzeczy w niej, w przypadku ciuszków może się nie przewróci, ale przezorny zawsze ubezpieczony.Krokodylica lubi tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Powiem Wam, ze my tez zadnych mebli nie mocowalismy sciany ale teraz mamy zamiar to zrobic, zeby pozniej przy malenstwie nie wiercic.
Co do zostawiania ze zwierzakami to ja tez nie jestem za tym. Ufam mojemu kotu ale jednak przezorny ubezpieczony. Nawet niech chce dziecko sobie powachac tylko ale on swoje wazy i ma pazury.
Co do wkladek nie polece. Sama zamowilam w ciemno dwa rodzaje i dopiero w praktyce sprawdze, ktore mi pasuja.
Koszule narazie mam 4. 3 takie typowo po porodzie typowo do karmienia z tymi dziurami odchylanymi. Te z sa z italian fashion. Polecam bardzo, bo material jest super, dlugosc tez swietna. Jedna z przodu rozpinana na guziki taniutka z allegro, do porodu. Chce dokupic jeszcze jedna taka do porodu. Mysle o tej od mamyginekolog.
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.