!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas niby porodu rodzinne możliwe. Ale z haczykami. Tzn najpierw musisz mieć badania, zdobyć zgodę na towarzyszenie, zapłacić za wszystkie artykuły higieniczne i do dezynfekcji (co wcześniej dawali za darmo), a można być z żoną tylko 2h i przyjeżdżasz dopiero po mamę i dziecko.
-
W tym szpitalu w którym chce rodzic to wyglada tak, że przeprowadzają wywiad i po tym przyjmują do szpitala. Osoba towarzysząca musi mieć swoja maseczkę i najlepiej buty na przebranie, ubranie daje szpital. Po porodzie jeszcze może być 2h i później do domu i dopiero po odbiór mamy z dzieckiem, ale na izbę przyjęć.
-
Pogoda wrote:W tym szpitalu w którym chce rodzic to wyglada tak, że przeprowadzają wywiad i po tym przyjmują do szpitala. Osoba towarzysząca musi mieć swoja maseczkę i najlepiej buty na przebranie, ubranie daje szpital. Po porodzie jeszcze może być 2h i później do domu i dopiero po odbiór mamy z dzieckiem, ale na izbę przyjęć.
W szpitalu, w którym chcę rodzić, jeśli domowy nie wypali, jest podobnie - tzn. nie wiem jak z ubraniem, ale też może być osoba towarzysząca przy porodzie i 2h po, a potem dopiero przy odbiorze.
-
Hej dziewczyny
witam się niedzielnie
dostałam dziś maila z Rossmanna, że mogę już odebrać paczkę Pampers Premium Care za 1gr
Może któraś nie wie , a chciałaby skorzystać
sama nie wiedziałam, że ta promocja dalej obowiązuje - korzystałam z niej w poprzedniej ciąży, a tu miła niespodzianka
paczka się przyda w sam raz do szpitala
Chmurka, Pogoda, joana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, we wszystkich szpitalach jest zakaz odwiedzin i ojców wypraszaja po 2h. Nie ma takich gdzie tata może przebywać. Mnie też mąż nie może odwiedzać a jak dzisiaj dowoził mi rzeczy to pielęgniarka odbierała.
A tak poza tym to Marta ma 2400g, waga przewidywana w TP 4200g. Szyjka 33mm, rozwarcie na 1 palec. Mało wód płodowych ale jeszcze tragedii nie ma. Jutro kolejne usg, jeśli stan się utrzyma to do domuAle zdaniem tego lekarza w związku z tym że urodziłam syna 4,6kg szyjka nie wytrzyma i mam się nastawiać na poród za ok 4-5 tygodni
Totoro, Asia000, Chmurka, Pogoda, Leeila26, ancys85, joana, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Qunai mam nadzieję że wszystko będzie ok i jutro już będziesz w domu;* odpoczywaj duzo tylko po powrocie!
Dziewczyny, dziś po prysznicu jak się gapilam w lustro to uznałam że jeden cycekmi się sporo powiększył a drugi tylko troszeczkę... Czy to normalne? Czy z obu będzie normalnie mleko?;P -
Ounai wrote:Dziewczyny, we wszystkich szpitalach jest zakaz odwiedzin i ojców wypraszaja po 2h. Nie ma takich gdzie tata może przebywać. Mnie też mąż nie może odwiedzać a jak dzisiaj dowoził mi rzeczy to pielęgniarka odbierała.
A tak poza tym to Marta ma 2400g, waga przewidywana w TP 4200g. Szyjka 33mm, rozwarcie na 1 palec. Mało wód płodowych ale jeszcze tragedii nie ma. Jutro kolejne usg, jeśli stan się utrzyma to do domuAle zdaniem tego lekarza w związku z tym że urodziłam syna 4,6kg szyjka nie wytrzyma i mam się nastawiać na poród za ok 4-5 tygodni
-
W szpitalu na Ujastku w Krakowie jeśli zapłacisz za apartament to możesz być z mężem od początku do końca. Moja koleżanka teraz tak zrobiła, bo bała się jak zareaguje na znieczulenie przy cesarce. Tylko jak już mąż wejdzie do nie może wyjść, bo nie wróci... Taka impreza od 400 zł za dobę, ale oni są bardzo zadowoleni
to_tylko_ja lubi tę wiadomość
-
katwie27 wrote:Mnie i dla nie przebijecie. Ostatni seks 4 stycznia, oczywiście z braku męża stacjonarne
Śmieje się że jak wróci i się przywita to może wyląduję na porodowce chwile później. A jak nie zdąży to będzie miał pecha bo trzeba będzie odczekać polog...
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Pogoda wrote:W szpitalu na Ujastku w Krakowie jeśli zapłacisz za apartament to możesz być z mężem od początku do końca. Moja koleżanka teraz tak zrobiła, bo bała się jak zareaguje na znieczulenie przy cesarce. Tylko jak już mąż wejdzie do nie może wyjść, bo nie wróci... Taka impreza od 400 zł za dobę, ale oni są bardzo zadowoleni
W tym moim szpitalu też była taka opcja, ale nie wiem jak to wygląda teraz w obliczu korona. Zresztą mąż nie mógłby ze mną być, bo będzie z córką w domu, więc generalnie tylko przy porodzie go rozważamPogoda lubi tę wiadomość
-
Totoro wrote:Dziewczyny cukrzycowe - jak często zdarza Wam się przekroczyć cukry? Ja już nie wiem. Kilka dni jest ok, nagle jeden dzień po śniadaniu (takim jak zwykle) cukier przekroczony - 147. Potem znowu 2-3 dni ok, i znowu jakieś przekroczenie, zazwyczaj po śniadaniu. Czasem 6 dni pod rząd jest ok, potem znowu jakiś skok. Zastanawiam się co w takiej sytuacji jest bezpieczniejsze dla dziecka - takie pojedyncze skoki co parę dni czy insulina..
w środę diabetolog..
Starania od 2013 r
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Pogoda wrote:Słodkie mamuśki wyświetla mi się ostatnio na fb coś takiego:
https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_2x_Nutlove_Crunch_500g-opis40469.html
Niby bez cukru, fit itd... Smak ponoć obłędny, taka zdrowa nutella
Co o tym sądzicie?Pogoda lubi tę wiadomość
Starania od 2013 r
21/22.01 krwawienie
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
Walczymy dalej 💪 -
Dave a często Ci się zdarza przekroczyć? Ja widzę, że chyba tak jak pisała mi dziś Edka - są lepsze i gorsze dni i nie mamy na to wpływu. No u mnie takie samo śniadanie i raz cukier 120-130, drugi raz 140-150 🙄 ale strasznie to dołujące. Ja to mam taki zjazd od razu, że masakra. Wszystkiego sobie odmawiam, jem prawie jak w zegarku, już się staram jak najmniej zmieniać byle przebiedowac bez przygód do końca, a tu i tak ni z gruchy jeb i wywali nie wiadomo czemu. No dziś rano to się wyryczałam jak głupia, już mam tak dość..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 20:48
-
Ounai, ale za 4-5 tygodni to już chyba dobry termin na poród? 🤔
Asia, też liczę na tę promocję z pampersami 🤗 oliwkę już odebrałam 🙂
Ja dziś zrobiłam 6 różnych zamówień, więc to będzie tydzień z paczkami. Lista wyprawkowa prawie cała odhaczonaA w kolejnym tygodniu pranie i prasowanie 😂
Dziewczyny, czy ja zostałam jedyna bez wymyślonego imienia dla dziecka? 😅
-
Ounai wrote:Dziewczyny, we wszystkich szpitalach jest zakaz odwiedzin i ojców wypraszaja po 2h. Nie ma takich gdzie tata może przebywać. Mnie też mąż nie może odwiedzać a jak dzisiaj dowoził mi rzeczy to pielęgniarka odbierała.
Ciekawa jestem jak szacują tą wagę i czy to jest wiarygodne. Ponoć dziecko na tym etapie przybiera od 150-250g na tydzień08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g