X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola. wrote:
    f07ff64ff876.jpg

8a7a9823ba28.jpg

55e2c49d96ab.jpg[/url

41cabccb6742.jpg

Dobra kupilam te 4. Mam nadzieje ze będą dobre bo zamowilam wszystkie w rozmiarze m 🤣
    Ta pierwsza jest tragiczna, miałam ja teraz w szpitalu. Nawet tych 35zl nie jest warta moim zdaniem. Te dwie ostatnie mam z tej firmy L i na cycki 85E jest na styk. Jak napłynie mleko to nie wiem czy nie będzie za mała :(

age.png

age.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Mam pytanie techniczne odnośnie cesarki. No bo, to jest jednak na operacja, i przed operacją pewnie jakiś czas wcześniej nie mogę jeść. I to jest proste zakładając że Aniela poczeka do terminu CC. A co jeśli zacznie się wcześniej? I przecież wtedy nie będę na czczo...

Jak zdążą to zrobią Ci lewatywę a jak nie to idziesz na żywioł 😉
    Dziewczyna która leżała ze mną na sali i miała rozpisaną cesarkę na rano nie dotrwała bo zaczęły jej się skurcze i zrobili w nocy cięcie na cito bez lewatywy.
    Jedynie dziewczyny skarżyły się, że bez zrobionej lewatywy trudno było się wypróżnić.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    Joana a kiedy masz kolejne KTG? 4 tygodnie to faktycznie trochę długo na tym etapie ciąży, może zapisz się koło 35, nie sądzę, żeby był zaskoczony, że widzi Cię wcześniej.

W pierwszych dobach dziecko praktycznie nie oddaje moczu dopiero w trzeciej zaczyna sikać a tak to wydala smółkę;
    W trzeciej dobie swojego życia zjada zaledwie 25 ml pokarmu, ponieważ jego żołądek jest jeszcze bardzo mały i nie mieści większej ilości mleka a i piersi nie produkują go jeszcze na tyle 😉 Nawał mleka pojawia się koło 3-5 dnia i wtedy tak na prawdę zmienia się pieluchy częściej. Poza tym w nocy wystarczy jedno karmienie i nie trzeba latać do dziecka co 3 godziny.
    Ja będę rodziła trzecie dziecko i ani przy pierwszym ani przy drugim nie przekroczyłam w szpitalu 20 szt.;
    Pisząc o tym zakładam oczywiście, że wszystko przebiega bez komplikacji i nie ma potrzeby siedzieć tydzień w szpitalu.

edit: nie przeczytałyście mojego wpisu ze zrozumieniem, napisałam 10 szt. pieluch na dzień, który nie trwa 24 godzin 😜😝
    Gratuluję że miałaś idealne dzieci które budziły się zaraz po urodzeniu na karmienie raz w nocy, ale 90% dzieci budzi się co 3h. I mówiąc dziewczynom że to jest normalne że używa się 5 pieluch na dobę powodujesz, że będą musiały gonić mężów w trakcie pobytu w szpitalu żeby im dowieźli, bo im zabraknie.

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, ja też się nad tym zastanawiałam 🤔 no dobra, lewatywa swoją drogą, ale przecież zalecenie bycia na czczo przed operacjami jest też głównie dlatego, żeby nie zwrócić w trakcie prawda?

Ja też nie miałam na każdej wizycie USG i mierzonej szyjki. Czasami tylko badanie na fotelu i słuchanie serduszka. Ale na tym etapie powinno to już być za każdym razem. 37tc bardzo późno, też zapisalabym się wcześniej. Przecież jeszcze musisz zrobić GBS, na który czeka się tydzień.. 🤷

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • joana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda ja tez.. wszyscy dzis pytaja ile wazy i czy mam nowe fotki a tu gucio 🙄

Tym bardziej, ze nie rozumiem jak jestem w 33tc i mam wizyte za miesiąc...
    Taka poczulam sie dzis olana...

Wlasnie jak pisze Leila gbs, ktore pobiera mi on...
    Nie wiem moze zwyczajnie po szyjce widzi, ze nie ma co sie spieszyc itp. Ale to przeciez moze się zmienic.

Wizyte powiedzial, ze tylko przyspieszy jesli cos bedzie sie dzialo.
    Widc wiecie jesli sklamie, ze cos sie dzieje. A pojade i szyjka nadal bedzie zamknieta to on nadal nic wiecej nie zrobi.
    Ktg tez wtedy mam miec po wizycie.

Szczerze to nie wiem czy moze on zwyczajnie nie przyznał sie a moze ma urlop 🤔 i dlatego tak mi ja przesunął. Jak bylam na wizycie 30tc to on mowil, ze kolejne od 34 tc beda co 2 tyg. A teraz dal miesiac znow...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2020, 19:40

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie myslalam że zalecenie bycia na czczo nie ma związku z lewatywą ale no nie wiem, że ze znieczuleniem .

iv09hdge02bk9ct0.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Gratuluję że miałaś idealne dzieci które budziły się zaraz po urodzeniu na karmienie raz w nocy, ale 90% dzieci budzi się co 3h. I mówiąc dziewczynom że to jest normalne że używa się 5 pieluch na dobę powodujesz, że będą musiały gonić mężów w trakcie pobytu w szpitalu żeby im dowieźli, bo im zabraknie.

Nie miałam-JA MAM idealne dzieci!! I każda znana mi matka swoje dziecko uważa za idealne, nawet jak czasem daje "popalić".
    Zacznij proszę czytać ze zrozumieniem i wskaż mój wpis w którym padła cyfra 5!
    Poza tym żadnym dziewczynom nic nie narzucam, napisałam- według mnie a każda z nas ma swój rozum i spakuje tyle pieluch i innych rzeczy ile uzna za słuszne.
    Na tym kończę ten temat bo bardziej Ty się ekscytujesz i próbujesz za wszelką cenę udowodnić Swoją słuszność, zresztą nie tylko w tym temacie!

joana, Leeila26, Krokodylica lubią tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Ja ogólnie myslalam że zalecenie bycia na czczo nie ma związku z lewatywą ale no nie wiem, że ze znieczuleniem .

Chmurka w szpitalu, w którym rodziłam i miałam planowane cięcie zalecają, żeby ostatnim posiłkiem był obiad dnia poprzedniego ale lewatywę tak czy siak robią.
    W dodatku jak w drugiej dobie po cięciu się nie wypróżnisz to też robią lewatywę 🤪

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko spoko. Nie chodzi mi o lewatywę. to myślę że mogą zrobić nawet jak zacznie się. Ile w terminie. Ale chodzi mi o sytuację że no np, będzie 38 tydzien. Zjem obiad i zaczną się skurcze. A skoro mam mieć CC to pojadę do szpitala i co wtedy? Ten obiad nie będzie przeszkodą do podania znieczulenia albo do przeprowadzenia ogólnie operacji?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Ancys to 5 było liczba hipotetyczna. Ale tak opowiadasz bzdety że dziecko w pierwszych dobach życia karmi się w nocy raz, że tylko smolka wychodzi a siku nie, tylko zapomniałaś dodać, że ta smółka po trochu wychodzi i co 3h dupka brudna.
    Co do idealnych dzieci to super. Moje jest Kochane, ale ideałem nie jest, tak jak nikt z dorosłych ludzi nie jest.
    Ile nie mów, że nie narzucasz, bo mogłaś napisać "moje dzieci zużywały tyle i tyle, ale to nie znaczy, że Wasze też tak będą" a Ty jak zwykle naciskasz ze tylko Twoja racja jest słuszna.
    90% mam i położnych mówi że schodzi 8-10 pieluch na dobę, a Ty mi wciskasz że to jest moja słuszność. Nie, to niewątpliwie jest moja słuszność tylko słuszność większości. Dziewczyny nawet na wyprawkach ze szpitala mają napisane żeby zabrać 10 pieluch na dobę. Jak dla mnie to Ty możesz sobie zabrać nawet 3 na cały pobyt. Tylko nie wmawiaj tego komuś kto rodzi pierwsze dziecko. Czasem warto się zastanowić nad tym, że czyjeś dziecko może być inne niż moje własne. Tyle w temacie.

age.png

age.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Czytałam, że chodzi o cofanie się treści pokarmowych jak się jest w znieczuleniu i że to jest bardzo niebezpieczne - i dlatego przed operacjami powinno się być na czczo. Ale przecież często robią ludziom operacje na szybko, więc myślę, że mają na to jakiś sposób. Więc nie martwiłabym się tym bo i tak nie przewidzisz tego, czy coś się zacznie wcześniej i jeśli tak to kiedy :)

Ja pampersów biorę 30szt - na każdej liście wyprawkowej widziałam mniej więcej takie ilości (20-30szt), np. u mamy ginekolog, na stronie mojego szpitala. Generalnie ten przelicznik 10szt/dzień chyba się stosuje. Ja biorę na te podstawowe 3 dni, jeśli się okaże, że zostaniemy dłużej to mąż mi podrzuci - bo przecież wtedy też innych rzeczy też mi zacznie brakować, więc i tak będzie musiał przyjechać, a nie będę pakować zapasów na cały tydzień. Zresztą myślę, że w kryzysowej sytuacji zawsze ktoś na sali pożyczy i położne też mają na pewno, bo są osoby, które zaczynają rodzić "na ulicy" i przychodzą bez niczego.

Chmurka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • Lola. Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ta pierwsza jest tragiczna, miałam ja teraz w szpitalu. Nawet tych 35zl nie jest warta moim zdaniem. Te dwie ostatnie mam z tej firmy L i na cycki 85E jest na styk. Jak napłynie mleko to nie wiem czy nie będzie za mała :(

Ta pierwsza pizama tylko i wyłącznie na porod bedzie więc nawet jak sie rozciągnie to trudno. A z cyckami jest taki problem ze ich nie mialam nigdy a teraz mam b no moze male c 🤭🤭

joana, Pogoda lubią tę wiadomość

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do porodu mam taką beznadziejną, tanią 🙈 i nie wiem czy jej później nie wywalę (tak wiem, wszystko się dopiera - oxy z biedronki itp. 😉), więc nie będzie mi szkoda.. a za koszule do porodu nie dałabym więcej jak 30zl (oczywiście nie neguję, jeśli któraś z Was ma taką za 100zl 😅)

Krokodylica lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić że kupiłam dziś sobie ładny staniczek w esotiq. Miękki ale z fiszbinami i fajnie trzyma.;) Ładny ,koronkowy, nie będzie męża straszyć;D a na dodatek przeceniony na całe 39 zł :D

url=https://naforum.zapodaj.net/c4b00557a013.jpg.html]c4b00557a013.jpg[/url

Pogoda, Leeila26, erre, to_tylko_ja, joana, Krokodylica, skała, Asia000 lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba niepotrzebnie ruszyłam temat pampersów bo się nieciekawie zrobiło 🙈

A ja jadę jutro na pazurki i będę szukać sukienki na chrzest za 2 tygodnie 🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noworodka przebiera się przy każdym karmieniu, czyli co ok 3 godziny. Niestety tych pieluch na początek idzie bardzo dużo. Ale tak w pierwszych dobach dzieci też sikają, nie jest to powalająca ilość moczu, ale jednak jest.

8p3os65gfezqfali.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka dokładnie, chodzi o podanie znieczulenia. Anestezjolog robi z Tobą wywiad i decyduje jakie znieczulenie podać. Nie wiem dokładnie, jak to jest, ja jadłam coś tam kolo 22, później zaczęła się akcja, miałam robioną lewatywę, o 14 zrobiono mi CC na cito, wiec teoretycznie miałam przerwę w jedzeniu. Ale pytano mnie, kiedy ostatnio jadłam.

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Chyba niepotrzebnie ruszyłam temat pampersów bo się nieciekawie zrobiło 🙈

A ja jadę jutro na pazurki i będę szukać sukienki na chrzest za 2 tygodnie 🤔

Audrey dlaczego niepotrzebnie? Przecież żadna z nas, z tego co obserwuje, nie jest typem jakiejś pustej lali, która ślepo wierzy we wszystko, co przeczyta w internecie - na forum, bądź na FB. Możemy mieć różne zdania i w wielu kwestiach je mamy, a przecież i tak każda z nas zrobi jak będzie uważała. Wpadło komuś do głowy ,,nie no, rozwalam tą paczkę 26szt. i biorę mniej, bo Ancys z forum pisze, że ona tyle nie zużyła.."?? 😂😂 Tylko, ze sztuką jest dzielić się opinią w sposób kulturalny i niestety czasami wychodzi ten ,,deficyt empatii", o którym była mowa wcześniej 😉

ancys85, erre, Chmurka, to_tylko_ja, joana, Krokodylica, Ptysio, Zabka_89 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Audrey Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, bo w sumie ja zasugerowała że taka ilość niepotrzebna 🙈 a napisałam tak bo w sumie tak mi dziewczyny w rodzinie mówiły które teraz rodziły. Gdybym miała już swoje dziecko to pewnie miałabym też swoje zdanie na ten temat a tak to powtarzam co mi mówili 🙈

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey nie masz co miec wyrzutow 😊
    Nie pierwsza taka mocniejsza rozmowa na forum, nie ostatnia 😆
    Tak jaj Leila pisze zadna z nas nie jest jakas glupia, zeby slepo za czyms podazac. To samo czy z wyprawka, jak i pielegnacja. Tutaj kazda pisze co robi lub robila lub jak slyszala od kogos. A kazdy ma swoj rozum jak to wykorzysta.
    Dobrze ze nie jesteśmy takie ze mowimy sobie jedno slepo, tylko kazda moze wybrac miedzy czyms a czyms.
    Mi sie podoba co napisala Ancys ale jaka ilosc wezme to dopiero zdecyduje bo szczerze to nawet nie wiem ile mam sztuk w paczce 😅
    Kazdy ma prawo sie tu wypowiedzieć i trzeba to uszanowac.
    Ja ostatnio wyszlam na jedze co nie chce sterylizowac kotki teciow a po tym jak im powiedzialam, ze mozna w gminie to teraz codziennie mam glupie zarty jak to miastowa teraz bedzie stwarzac cuda na wsi i stana sie posmiewiskiem z mojej winy 🤣 a dzis jak kupilam jej puszki do jedzenia to tesc wolal ze kot je lepiej od niego. Powiedziałam, ze jak ma tak slabo to zapraszam go do mnie na kolacje, bo kupilam duzo tych puszek 🤣🤣🤣 oczywiscie zaznaczam to sa bogaci ludzie.
    Ale wiadome najlepiej kogos czasem zjechac bo ma sie inne zdanie 😅
    Takze powtorze Leili slowa. czasem niektórzy wlasnie powinni sobie przypomniec o tej empatii i szanowaniu czyjegos zdania 😆i nie traktować innego zdania jakos narzucania czegos. A tym bardziej bardziej zadbac o delikatnosc wypowiedzi.

I dodam: nie zauwazylam, zeby Ancys nam narzucala swoj punkt widzenia 😍

Leeila26, Audrey, Chmurka, Krokodylica, Ptysio, maja2024, ancys85 lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
‹‹ 751 752 753 754 755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ