X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie bardzo dobrze, że pytania padają. Dla mnie to pierwszy poród i dziecko dlatego cieszę, że mogę czerpać z Waszego doświadczenia. Z powodu korony szkoła rodzenia u mnie jest zamknięta, położona mnie olała, teściowa zatrzymała się w temacie porodów i opieki nad dzieckiem w latach 80, a jedyna osoba od której zdobyłabym fachową wiedzę ( moja mama) nie żyje więc Internet i nasze forum stało się dla mnie jedynym źródłem wiedzy. Wcale mi nie przeszkadza, że czasem informacje są sprzeczne, bo pozwala mi poznać różny punkt widzenia. Każde dziecko jest inne i u każdego może sprawdzać się co innego. Ale dzięki temu ja poznaję różne opcje i gdy u mojego małego się coś nie sprawdzi, to sobie przypomnę, że u innej dziewczyny z forum to się sprawdziło to może spróbuję. A swój rozum też mam i potrafię odróżnić co jest dobre, a co złe. Podoba mi się na forum to,że wydaje mi się, że czasem zadaję trywialne czy może głupie pytanie to nikt się nie naśmiewa. Dlatego dziękuję za wszystkie odpowiedzi i poproszę o kolejne pytania.

Leeila26, skała, Pogoda, ancys85, Ptysio, erre, joana, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, pamiętam Twoją ,,mikro torbę" 😉 no ale przecież przy 5 pampersach, to jaką masz mieć? 😉😂 A tak poważnie, u Ciebie chyba mniej rzeczy wymagają, nie? Kurcze, nie chce zrobić wsi z jakąś strasznie wyglądającą walizką, ale co oglądam jakąś to myślę czy nie będzie za mała 😂 minusy kupowania przez internet - jakbym widziała ,,na żywo" to bym nie miała takich dylematów..

Kciuki za wizyty (chyba Erre, nie wiem czy ktoś jeszcze? 🤔) i chwalcie się pazurkami! 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 06:27

ancys85 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainspirowalyscie mnie tymi paznokciami :P odrost już się prosi, więc sobie też dziś zrobię a co :D tylko, że ja sama sobie :) trzasnę sobie kolor bo kolejnym razem to już chyba trzeba będzie ściągnąć albo zrobić coś neutralnego jakby przypadkiem akcja się wcześniej zaczęła 🙈

ancys85 lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Zainspirowalyscie mnie tymi paznokciami :P odrost już się prosi, więc sobie też dziś zrobię a co :D tylko, że ja sama sobie :) trzasnę sobie kolor bo kolejnym razem to już chyba trzeba będzie ściągnąć albo zrobić coś neutralnego jakby przypadkiem akcja się wcześniej zaczęła 🙈

Ja dzisiaj też jeszcze kolor ale już od następnego razu neutralny. Nie ściągam bo u mnie nie trzeba tylko ma być naturalny kolor żeby nie zanudzać pracy aparatury.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie. Jak śpicie? Chodzi mi o pozycję. Ja dzisiaj i ostatnio fatalnie, w ogóle nie mogę się ułożyć. Między nogami poduszka, pod brzuchem trochę kołdry ale i tak nie idzie spac. Dodatkowo mam dziwne wrażenie że gniotę dziecko. Tzn nie śpię na brzuchu tylko na bokach ale jak wstaje to na brzuchu mam odciśniętą kołdrę i tak myślę czy jej nie gniotę 🤔 mogę ją w ogóle tak zgnieść? 😅🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na boku. Ale na dwóch poduszkach żeby mi się lepiej oddychało. Pod brzuch raczej nic nie kładę, ale w sumie zależy, czasem koldre sobie położę. Czasem budzę się tak na pół brzuchu( jak leży się na boku z ugiętymi nogami to jak się wyprostuje tą nogę na której się leży to lekko się człowiek do przodu przekręca jakby- nie wiem jak to wyjaśnić). Czasem śpię dobrze a czasem budzę się co pół godziny... Czasem na siku, czasem z powodu duszności a czasem nie mam pojęcia z jakiego powodu;/
    Myślę że zgnieść dzidzi nie możemy w taki sposób, leżąc. Wydaje mi się że ściana brzucha, macica i wody płodowe robią swoje. A druga sprawa to pewnie jakbys ja cisnęła to by Ci dała znać;P
    I z tym mam czasem problem;P jak w nocy śpię a Aniela zaczyna za bardzo szaleć to mam wrażenie że może źle leżę i jej niewygodnie i zaczynam się wiercić i szukać pozycji... Ciekawe czy coś w tym jest;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jakieś cyrki z tym spaniem. Śpię z poduszką ciążową w kształcie C. Staram się zasypiać na lewym boku, jak tylko poloze się na boku, mala od razu mnie tak kopie i tez sie boję, ze ja uciskam.
    Budze sie w nocy na plecach, więc przewracam sie na prawy bok, wtedy to samo, mala od razu sie uaktywnia i czuję w boku nie wiem, raczki, nóżki, kolanka?
    I tak caaałą długą noc 😃

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygląda u Was sprawa z wagą? Ja dzisiaj sie załamałam, 29 tc, a u mnie już 10 kg na plusie... Liczyłam, że zmieszczę się w 12 kg, ale jak się uda zmieścić w 15 to będzie dobrze...
    Dziś mega pochmurny dzień, a ja mam wizytę w dentysty, pierwsza w ciąży. Odważyłam się w końcu iść, bo ominęła mnie moja wizyta kontrolna z końcówki marca, ale jednak wolę sprawdzić, czy nic się nie dzieje.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, wiem o co chodzi - też tak śpię 😅
    Ja mam często to co Natalii, przewracam się na lewy bok i mała kopie w lewym boku, to samo z prawym. Nie zawsze ale często. Dlatego myślę czy jej nie gniotę czasem.
    Jutro idę na ktg to też podpytam.

Natalii, ja w 30tc też 10kg na plusie, miałam nadzieję że tyle będzie przez całą ciążę a teraz nie modlę by się w 15 zmieścić 😱

Chmurka, Natalii, joana lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 30 tc i dokładnie 10,5 kg na plusie... Ciekawe ile będzie pod koniec... Chciałabym te 15 kg... Ale w sumie zostało trochę ponad 2 miesiące i boje się że jednak bedzie więcej:(

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już 12 na plusie, ale od jakiegoś czasu wzrost wagi mocno zwolnił. Odkąd uważam do jem (z małymi grzeszkami), to mniej tyje, ewidentnie idzie w brzuch. Co miało pójść w dupke i w uda to już poszło :D ale pogodziłam się z tym 🤷🏼 i tak jak modelka wyglądać nie będę :D

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila a może spakuj się do torby którą masz w domu i zobaczysz na ile rzeczy braknie w niej miejsca i o ile większą wtedy kupić? Taki mały eksperyment 😜
    Ja też dziś wizytuje, Gin powiedziała, że mam się pokazać przed wyjazdem czy w ogóle mnie na niego puści 😁

U mnie ze spaniem podobnie jak u Was, czasem super (jak dziś 😁) a innym razem nie mogę znaleźć sobie miejsca.

Ja ostatni raz robię pazurki u stóp i rąk w kolorze, jak się zrobi odrost- zdejmę, oporządze stopy w czymś neutralnym i będę gotowa do porodu 😅

Ciekawe czy Domi wczoraj wyszła ze szpitala?

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leci 30 tydzień i prawie 4 kilogramy na plusie. Bardzo się z tego cieszę, bo w ciąży z synkien przytyłam aż 25 kg 🙈

8p3os65gfezqfali.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, dzięki za pamięć :) Wizytuję z ancys o 17, ale ja mam najpierw KTG, a dopiero potem wizyta, więc chyba sobie przysnę :D

Ja mam walizkę kabinówkę, wchodzi do Ryanaira :D Przy pierwszym porodzie wrzuciłam dwa ręczniki dla siebie i dwie rolki ręcznika papierowego i koniec miejsca, reszta luzem poupychana :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar zabrać małą torbę z którą chodzę na siłownię 😂 ale u mnie w szpitalu nie potrzebuje nic dla dziecka, plus dla mnie podkłady i podpaski też daje szpital, choć podpasek kilka wezmę ;)

Tylko poważnie myślę o ilości koszul. Mam 3 ale to raczej mało. Za pierwszym razem tyle miałam, ale wtedy były odwiedziny bez problemu i można było prac w trakcie. Muszę jeszcze dokupić tylko nie wiem czy jedna czy dwie, szczególnie, że one będą tylko do szpitala

8p3os65gfezqfali.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszyłyście mnie trochę z tą wagą, czyli w miarę podobnie. Z synem przytyłam ponad 25 kg, porównywalnie na tym samym etapie miałam już + 15 kg, ale wtedy zaczynałam z waga 10 kg mniejszą :P

Ja biorę duza walizkę na kółkach, wezmę 4 koszule i 2 dłuższe bluzki do karmienia od piżamy plus krótkie spodenki. Lekki szlafrok.

• erre Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam teraz 32tc i 10,5kg na plusie. W pierwszej ciąży na tym etapie było 9kg, a końcowo 13,5kg. Ostatnio też mi przyrost wagi zwolnił, ale to dlatego, że przestałam się obżerać słodyczami...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tej nocy beznadziejnie spałam... Ciągle mnie coś budziło, jak nie plecy, to kopniaki, to głupie sny albo za gorąco... Zaczęło się :P

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala muszę brać podkłady poporodowe i higieniczne, pampersy, ręcznik papierowy, ciuszki dla dzidzi i oczywiście dla siebie także średnia walizka jest zajęta praktycznie przez rzeczy jednorazowe 🙈 na razie mam 3 koszule, tyle też mam na liście szpitalnej. Najwyżej mąż mi dowiezie, tylko jeszcze je muszę kupić :D

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też w sumie przyrost zwolnił bo było już kilo w tydzień a ostatnio jest tak okolo 400 g na tydzień więc ok. Co ciekawe ja nie zmieniłam diety;P miałam taki zamiar ale się nie mogłam zebrac

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ