X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie bardzo dobrze, że pytania padają. Dla mnie to pierwszy poród i dziecko dlatego cieszę, że mogę czerpać z Waszego doświadczenia. Z powodu korony szkoła rodzenia u mnie jest zamknięta, położona mnie olała, teściowa zatrzymała się w temacie porodów i opieki nad dzieckiem w latach 80, a jedyna osoba od której zdobyłabym fachową wiedzę ( moja mama) nie żyje więc Internet i nasze forum stało się dla mnie jedynym źródłem wiedzy. Wcale mi nie przeszkadza, że czasem informacje są sprzeczne, bo pozwala mi poznać różny punkt widzenia. Każde dziecko jest inne i u każdego może sprawdzać się co innego. Ale dzięki temu ja poznaję różne opcje i gdy u mojego małego się coś nie sprawdzi, to sobie przypomnę, że u innej dziewczyny z forum to się sprawdziło to może spróbuję. A swój rozum też mam i potrafię odróżnić co jest dobre, a co złe. Podoba mi się na forum to,że wydaje mi się, że czasem zadaję trywialne czy może głupie pytanie to nikt się nie naśmiewa. Dlatego dziękuję za wszystkie odpowiedzi i poproszę o kolejne pytania.

Leeila26, skała, Pogoda, ancys85, Ptysio, erre, joana, to_tylko_ja lubią tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, pamiętam Twoją ,,mikro torbę" 😉 no ale przecież przy 5 pampersach, to jaką masz mieć? 😉😂 A tak poważnie, u Ciebie chyba mniej rzeczy wymagają, nie? Kurcze, nie chce zrobić wsi z jakąś strasznie wyglądającą walizką, ale co oglądam jakąś to myślę czy nie będzie za mała 😂 minusy kupowania przez internet - jakbym widziała ,,na żywo" to bym nie miała takich dylematów..

Kciuki za wizyty (chyba Erre, nie wiem czy ktoś jeszcze? 🤔) i chwalcie się pazurkami! 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 06:27

ancys85 lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainspirowalyscie mnie tymi paznokciami :P odrost już się prosi, więc sobie też dziś zrobię a co :D tylko, że ja sama sobie :) trzasnę sobie kolor bo kolejnym razem to już chyba trzeba będzie ściągnąć albo zrobić coś neutralnego jakby przypadkiem akcja się wcześniej zaczęła 🙈

ancys85 lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Zainspirowalyscie mnie tymi paznokciami :P odrost już się prosi, więc sobie też dziś zrobię a co :D tylko, że ja sama sobie :) trzasnę sobie kolor bo kolejnym razem to już chyba trzeba będzie ściągnąć albo zrobić coś neutralnego jakby przypadkiem akcja się wcześniej zaczęła 🙈

Ja dzisiaj też jeszcze kolor ale już od następnego razu neutralny. Nie ściągam bo u mnie nie trzeba tylko ma być naturalny kolor żeby nie zanudzać pracy aparatury.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie. Jak śpicie? Chodzi mi o pozycję. Ja dzisiaj i ostatnio fatalnie, w ogóle nie mogę się ułożyć. Między nogami poduszka, pod brzuchem trochę kołdry ale i tak nie idzie spac. Dodatkowo mam dziwne wrażenie że gniotę dziecko. Tzn nie śpię na brzuchu tylko na bokach ale jak wstaje to na brzuchu mam odciśniętą kołdrę i tak myślę czy jej nie gniotę 🤔 mogę ją w ogóle tak zgnieść? 😅🤔

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na boku. Ale na dwóch poduszkach żeby mi się lepiej oddychało. Pod brzuch raczej nic nie kładę, ale w sumie zależy, czasem koldre sobie położę. Czasem budzę się tak na pół brzuchu( jak leży się na boku z ugiętymi nogami to jak się wyprostuje tą nogę na której się leży to lekko się człowiek do przodu przekręca jakby- nie wiem jak to wyjaśnić). Czasem śpię dobrze a czasem budzę się co pół godziny... Czasem na siku, czasem z powodu duszności a czasem nie mam pojęcia z jakiego powodu;/
    Myślę że zgnieść dzidzi nie możemy w taki sposób, leżąc. Wydaje mi się że ściana brzucha, macica i wody płodowe robią swoje. A druga sprawa to pewnie jakbys ja cisnęła to by Ci dała znać;P
    I z tym mam czasem problem;P jak w nocy śpię a Aniela zaczyna za bardzo szaleć to mam wrażenie że może źle leżę i jej niewygodnie i zaczynam się wiercić i szukać pozycji... Ciekawe czy coś w tym jest;P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jakieś cyrki z tym spaniem. Śpię z poduszką ciążową w kształcie C. Staram się zasypiać na lewym boku, jak tylko poloze się na boku, mala od razu mnie tak kopie i tez sie boję, ze ja uciskam.
    Budze sie w nocy na plecach, więc przewracam sie na prawy bok, wtedy to samo, mala od razu sie uaktywnia i czuję w boku nie wiem, raczki, nóżki, kolanka?
    I tak caaałą długą noc 😃

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygląda u Was sprawa z wagą? Ja dzisiaj sie załamałam, 29 tc, a u mnie już 10 kg na plusie... Liczyłam, że zmieszczę się w 12 kg, ale jak się uda zmieścić w 15 to będzie dobrze...
    Dziś mega pochmurny dzień, a ja mam wizytę w dentysty, pierwsza w ciąży. Odważyłam się w końcu iść, bo ominęła mnie moja wizyta kontrolna z końcówki marca, ale jednak wolę sprawdzić, czy nic się nie dzieje.

• Audrey Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, wiem o co chodzi - też tak śpię 😅
    Ja mam często to co Natalii, przewracam się na lewy bok i mała kopie w lewym boku, to samo z prawym. Nie zawsze ale często. Dlatego myślę czy jej nie gniotę czasem.
    Jutro idę na ktg to też podpytam.

Natalii, ja w 30tc też 10kg na plusie, miałam nadzieję że tyle będzie przez całą ciążę a teraz nie modlę by się w 15 zmieścić 😱

Chmurka, Natalii, joana lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 30 tc i dokładnie 10,5 kg na plusie... Ciekawe ile będzie pod koniec... Chciałabym te 15 kg... Ale w sumie zostało trochę ponad 2 miesiące i boje się że jednak bedzie więcej:(

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już 12 na plusie, ale od jakiegoś czasu wzrost wagi mocno zwolnił. Odkąd uważam do jem (z małymi grzeszkami), to mniej tyje, ewidentnie idzie w brzuch. Co miało pójść w dupke i w uda to już poszło :D ale pogodziłam się z tym 🤷🏼 i tak jak modelka wyglądać nie będę :D

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila a może spakuj się do torby którą masz w domu i zobaczysz na ile rzeczy braknie w niej miejsca i o ile większą wtedy kupić? Taki mały eksperyment 😜
    Ja też dziś wizytuje, Gin powiedziała, że mam się pokazać przed wyjazdem czy w ogóle mnie na niego puści 😁

U mnie ze spaniem podobnie jak u Was, czasem super (jak dziś 😁) a innym razem nie mogę znaleźć sobie miejsca.

Ja ostatni raz robię pazurki u stóp i rąk w kolorze, jak się zrobi odrost- zdejmę, oporządze stopy w czymś neutralnym i będę gotowa do porodu 😅

Ciekawe czy Domi wczoraj wyszła ze szpitala?

Leeila26 lubi tę wiadomość

• Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leci 30 tydzień i prawie 4 kilogramy na plusie. Bardzo się z tego cieszę, bo w ciąży z synkien przytyłam aż 25 kg 🙈

8p3os65gfezqfali.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, dzięki za pamięć :) Wizytuję z ancys o 17, ale ja mam najpierw KTG, a dopiero potem wizyta, więc chyba sobie przysnę :D

Ja mam walizkę kabinówkę, wchodzi do Ryanaira :D Przy pierwszym porodzie wrzuciłam dwa ręczniki dla siebie i dwie rolki ręcznika papierowego i koniec miejsca, reszta luzem poupychana :D

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar zabrać małą torbę z którą chodzę na siłownię 😂 ale u mnie w szpitalu nie potrzebuje nic dla dziecka, plus dla mnie podkłady i podpaski też daje szpital, choć podpasek kilka wezmę ;)

Tylko poważnie myślę o ilości koszul. Mam 3 ale to raczej mało. Za pierwszym razem tyle miałam, ale wtedy były odwiedziny bez problemu i można było prac w trakcie. Muszę jeszcze dokupić tylko nie wiem czy jedna czy dwie, szczególnie, że one będą tylko do szpitala

8p3os65gfezqfali.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszyłyście mnie trochę z tą wagą, czyli w miarę podobnie. Z synem przytyłam ponad 25 kg, porównywalnie na tym samym etapie miałam już + 15 kg, ale wtedy zaczynałam z waga 10 kg mniejszą :P

Ja biorę duza walizkę na kółkach, wezmę 4 koszule i 2 dłuższe bluzki do karmienia od piżamy plus krótkie spodenki. Lekki szlafrok.

• erre Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam teraz 32tc i 10,5kg na plusie. W pierwszej ciąży na tym etapie było 9kg, a końcowo 13,5kg. Ostatnio też mi przyrost wagi zwolnił, ale to dlatego, że przestałam się obżerać słodyczami...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tej nocy beznadziejnie spałam... Ciągle mnie coś budziło, jak nie plecy, to kopniaki, to głupie sny albo za gorąco... Zaczęło się :P

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala muszę brać podkłady poporodowe i higieniczne, pampersy, ręcznik papierowy, ciuszki dla dzidzi i oczywiście dla siebie także średnia walizka jest zajęta praktycznie przez rzeczy jednorazowe 🙈 na razie mam 3 koszule, tyle też mam na liście szpitalnej. Najwyżej mąż mi dowiezie, tylko jeszcze je muszę kupić :D

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też w sumie przyrost zwolnił bo było już kilo w tydzień a ostatnio jest tak okolo 400 g na tydzień więc ok. Co ciekawe ja nie zmieniłam diety;P miałam taki zamiar ale się nie mogłam zebrac

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ